Şimdi Ara

Çok güçlü elektro mıknatıs ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
12.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ..

    12 volt gerilimimiz var bu gerilimde çalışacak maksimum avuç büyüklüğünde çok güçlü elektro mıknatısa ihtiyacımız var ne şekilde yapabiliriz hesaplamaları förmülleri nedir ?

     Çok güçlü elektro mıknatıs ?


    Amaç resimdeki metal parça bir düzenek aracılığı ile mıknatısa doğru kaymakta mıknatıs ile o metal parçayı silindirin dip kısmına doğru itmek metal parça 1 kg. civarı ama bağlı olduğu düzenek biraz güç istiyor şöyleki iki el ile bastırıldığında zar zor dip kısıma inebiliyor bu gücü karşılayabilecek elektro mıknatısı bu voltaj ile ne şekilde yapabiliriz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 24 Kasım 2008; 0:27:33 >







  • Kaç kilogram çekme kuvveti isteniyor,1 kg. ağırlıktaki parça kaç cm.den yakalanacak veya çekilecek.Biraz daha bilgi gerekiyor.Bilginize.
  • BENCE OTOMOBİLİ BİLDİĞİMİZ BENZİNLİ ŞEKİLDEYKEN ELEKTRİKLİ YE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORSANIZ YANILIYORSUNUZ

    MANYETİZMA KOLAYBİR KONU DEĞİL DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ OLMAZ
  • araçtaki pistonu asağı ve yukarı itmek ve cekmek icin nasıl bir elektro mıknatıs kullanılmalıdır
  • Bir aracın pistonlarını hareket ettirecek elektromoknatıs yapmak son derece zor bir iş olsa gerek.Pistondaki doğrusal hareketi dairesel harekete çevirmek ayrıca bir zorluk.Moral bozmak istemem,zor iş olsa gerek.Kolay gelsin.
  • benim asıl sorum aractaki gibi silindirik bi yapı icinde örneğin kavanoz sise icinde bir pistonu asağı yukarı itmek icin yapılacak bir elektromıknatıs dairesel hareketten ziyade sadece asağı yukarı düzgün doğrusal hareket yapmasını istiyorum arac pistonu sadece bir örnek tasarlamam gereken elektro mıknatısı neyden yapmam gerekli ve bu mıknatısın hesaplarını nasıl yapabilirim ?
  • Elin oğlu yapıyor.Hatta 4 pistonlu geri beslemeli jeneratörde var.Gazeteden ilim öğrenip prof olanlara takılma,Bir bakarsın yarın magazin haberlerine dalmışlar

    http://www.youtube.com/watch?v=tM_HRwqKzFk

    Bu sistemin benzerini bende denedim.Çok düşük enerji ile yüksek güç elde edebiliyorsun.Bunun sırrı mıknatıstadır.Millet çok söz söylüyor bu konuda ama 10 lira verip bir mıknatıs alıp deneyen bulamazsın.Kahve sohbeti misalı önüne gelen lafı söyler gider.

    Güzel kardeşim.Forumlarda derdine derman bulamazsın.Böyle büyük forumlarda 3-5 nöbetçi daima bulunur.Bunların işi karartmadır.Arif olan anlar....

    Mıknatıs hesabını yapayım sana ama bana değer ver.Öncelikle ne kadar para harcayacaksın.? çapı ve gücü ne olacak ? kaynağın hatmı ? akümü ? soğutması ne olacak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakaro -- 23 Haziran 2012; 18:34:15 >




  • para kaynağı 1 milyara kadar olur benim tasarladığım sey araç pistonlarını yukarı asağı hareket ettirmek ölçüyü ve çapı gücü sen istediğin gibi hesapla üniversitede hocalarıma soruyorum bunu manyetigma ile yaparsın diolar internette daha hiç kimse bunu yaparsın demedi sen haric tabiki mesela piston normal metanden mi olsa iyi olur yoksa doğal mıknatıstan mı olsa ne dersin pistonları cekecek olan elektro mıknatıslar akü beslemeli olacak soğutmayı hiç düsünmedim ama sunu anladım ki sanırım iyi bi hoca buldum kendime simdiden cok ama cok tesekkür edeirm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umitkucukkor

    para kaynağı 1 milyara kadar olur benim tasarladığım sey araç pistonlarını yukarı asağı hareket ettirmek ölçüyü ve çapı gücü sen istediğin gibi hesapla üniversitede hocalarıma soruyorum bunu manyetigma ile yaparsın diolar internette daha hiç kimse bunu yaparsın demedi sen haric tabiki mesela piston normal metanden mi olsa iyi olur yoksa doğal mıknatıstan mı olsa ne dersin pistonları cekecek olan elektro mıknatıslar akü beslemeli olacak soğutmayı hiç düsünmedim ama sunu anladım ki sanırım iyi bi hoca buldum kendime simdiden cok ama cok tesekkür edeirm


    Kimse olur demez çünkü şartlanmışlar.Olacağını bilende söylemez neyse.Bir saat belirleyeyim msn üzerinden, sana nasıl yapcağını anlatayım ?




  • Hocam dedıgınız olur ama amacınız neyı calıstırmak burada onemlı olan budur.
    Jenarator gıbı mı yoksa araba motoru gıbı bır duzenek mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nakaro N kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Yazınız biraz eski ama umarım size sesimi duyurabilirim. 12 volt ile Araç ateşleme bobini kullanarak (dc) 35000 volt civarında yüksek nüveli bir elektro mıknatıs sarmak istiyorum. Sizden ricam sarım hesaplarının nasıl olması gerektiği ile ilgili beni bilgilendirmeniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Amacım bahsedilene benzer bir sistem yapmak. Eğer uygun görürseniz whatsapp üzerinden de bilgi paylaşımı yapabiliriz. Numaram 0541 646 44 55. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pntgrmyk kullanıcısına yanıt
    merhaba.

    Öncelikle soracağım 2 si arasında fark varmı.
    Mıknatıs kullanmadan bir rüzgar jeneratörü de yapılabileceği geldi siz bu soruyu sorunca aklıma. Benim amacım mekanik kuvvete çevirmek. Ama jeneratör için de nasıl bir yol izlemem gerektiğini açıklarsanız 2. Bir proje daha başlayabilirim. Teşekkürler
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frost232 -- 22 Şubat 2015; 10:18:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.