Şimdi Ara

Çok fonksiyonlu inkjet yazıcı tavsiyesi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
10.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde kullanmak için 150-200YTL seviyesinde yazıcı bakıyorum. Birkaç seçenek çıkardım önüme:

    -HewlettPackard PhotoSmart C3180
     Çok fonksiyonlu inkjet yazıcı tavsiyesi istiyorum


    -Canon PIXMA MP-180
     Çok fonksiyonlu inkjet yazıcı tavsiyesi istiyorum


    -Epson Stylus R265
     Çok fonksiyonlu inkjet yazıcı tavsiyesi istiyorum


    Epson'a şimdiye kadar kaliteli diyen görmedim, aslında teknik özellikler olarak en iyisi Epson ama, pratikte öyle olmuyormuş sanırım. Canon'a çoğu yerde güzel denmiş, ancak şuradaki incelemede gayet vasat denmiş yazıcı için, aynı sitenin C4180 için yaptığı incelemede ise ürün oldukça beğenilmiş.C3180 ile C4180'in temel teknik yapısının aynı olduğunu sanıyorum, baskı ve tarama kalitesi falan da hemen hemen aynı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca MP-180'i bulmak da biraz zor sanırım, pek yok piyasada.

    Bunların yanında kartuş fiyatları da çok önemli, Canon'un daha fazla hacimli kartuşlar kullanıyor, HP'den ise yarısı kadar daha düşük hacimli, ama fiyatları aynı kartuşların, ancak tek kartuşla basabildikleri sayfa hakkından bi bilgi bulamadım HP'nin. Yazıcıların fiyatları aynı olduğu için tek önemli kriter kalite ve kartuş fiyatları oluyor.

    Kullanım alanım, en çok A4 kağıda normal basım olacak ancak bunun hızı önemli değil, kalitesi ve mürekkep kullanımı daha önemli, arada sırada fotoğraf baskısı, ve yine arada sırada da kaliteli fotoğraf tarama.

    Daha başka önerileri olan arkadaşlara da açığım her zaman, çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

    EDIT:Link düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 24 Şubat 2007; 21:29:57 >



  • Değerli kardeşim, sen işi çoktan bitirmişsin zaten!

    Ben kendimi detaycı sanırdım. Bundan böyle daha ihtiyatlı olmalıyım bu konuda konuşurken.

    Şöyle söyleyeyim: Aynı konuya kafayı takıp, 1 ay kadar tüm interneti sapık gibi alt-üst etmiş biri olarak, benim seçimim mp180 oldu. Sanırım önümüzdeki hafta alacağım. Piyasada zor bulunması ise, talep fazlalığı gibi geliyor bana.

    Seçimin hangisi olursa olsun, keyifle kullanmanı dilerim.

    Not: Aletle gelen OCR programının gerçekten kötü olduğunu ve ABBY Finereader kullanacağımı da ekleyeyim. Kartuşlarının demo değil, tam dolu geldiğini de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @mc@bey -- 24 Şubat 2007; 20:24:39 >
  • Eheh

    Valla dediğim gibi, verdiğim sitede MP-180'in tarayıcı yönü çok zayıf denmiş, baskı kalitesi falan güzel demişler. HP içinse yine verdiğim linkte baskı kalitesi mükemmel denmiş, tarayıcıda falan da bi sorun yok denmiş, zaten ikisi arasındaki puan farkı açık ara. Ben de Canon daha iyi diye bilirdim, hatta yine DH'da bi arkadaş demişti, bi dergi inceleme yapmış MP-180, C3180 ve Epson'un bi makinesi arasında, MP-180 kalite konusunda farkla birinciydi, ama Türk dergilerinin testlerine pek güvenemiyorum, yabancı sitelerde de yeteri kadar iyi bir inceleme yok.

    Kafam çok karıştı valla, yani zaten yazıcıyı çok kullanmayacam, ama bari kullandım mı da tam kaliteli bir çıktı olsun istiyorum. Keşke bi mağaza olsa da hepsini deneyebilsek.
  • Canon PIXMA MP 180 senin için doğru seçim olur.

    http://www.gold.com.tr/Product.asp?CATEGORY=71&MARK=CANON

     Çok fonksiyonlu inkjet yazıcı tavsiyesi istiyorum
  • ben de hp ile canon arasında kaldım.
    bundan önceki yazıcımda hp idi.
    yeni alıcağımın yazıcıda kartuş sorun olsun istemiyorum.
    hp ve canon'un kullandıkları kartuş numaralarını biliyosan yazabilirmisin.
    birde hp'nin kartuşu genelde diğerlerinden hep pahalı oluyo.
  • Kartuşlarda mürekkep hp 5 ml canon 10 küsur galiba. Yani her durumda canon 2 katı mürekkeple geliyor.

    mp180'in kullandığı kartuşlar:

    cl-41; cl-51; pg-40; pg-50. Büyük numaralar daha çok mürekkep içeren ve fiyatları yüksek olanlar.

    Gold'daki mp180 fiyatına birkaç gün önce 8 $. gibi kafadan zam yaptılar. Daha düşük fiyatlara bulmak mümkün araştırılırsa.

    Aşağıdaki sitede ilginç karşılaştırmalar, bilgiler var:

    http://www.hardware.info/en-US/productdb/bGNka5iXmJrK/viewproduct/Canon_Pixma_MP180/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @mc@bey -- 25 Şubat 2007; 20:54:03 >
  • Ben de Canon MP180'e daha bi sıcak bakmaya başladım. Ama hala HP C3180 ile aradaki kalite farkını bilmiyoruz PCMagazine dergisinin testi dışında(ki ona da güvenebilir miyiz bilmiyorum). Bi de C3180 ile C4180'in temel teknik yapıları, bileşenleri falan aynı mı bulamadım hala. Epson'ı attım zaten direk, bi kaç çıktısına baktım da, kalite yetersiz, 5760dpi da zaten kandırmaca bir olay, içeriğe göre değişiyor çözünürlüğü, ama zaten gerçek 5760dpi olsa bile kalitesi diğerlerinin yanında vasat.

    Ayrıca hazır başlamışken, MP180 ile MP450 ve MP460'ın baskı ve tarama kaliteleri arasında da bi karşılaştırma yapabilir miyiz, aynı mıdır yoksa fark belirgin midir?
  • Bugün bikaç mağaza dolaştım, bi ürün yetkilisi aklıma bir de Epson 5050'yi sokmuştu, baskısı falan güzel duruyordu ama gelip biraz araştırınca damlacık büyüklüğünün diğer iki modelin aksine 3pl olduğunu öğrendim, başlamadan bitmiş oldu o ürün.

    Onun dışında HP C3180 ve Canon MP180 arasında hala karar verememiş durumdayım. Canon'un normal yazılarda daha iyi olduğunu, HP'nin ise fotoğraf ve renkli baskılarda çok daha iyi olduğunu öğrendim şu incelemelere göre: http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?reviewid=452
    http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?ReviewID=577

    C3180 tamamen önden kağıt besleme özelliğiyle de biraz daha beğenimi kazanış bulunuyor yazıcıyı kullanacağım yeri göz önüne alırsak. Ama şu anda onun beni düşündüren tek tarafı kartuşları, kutudan 5ml'lik küçük kartuşlar çıkıyor, ve HP'nin bu serisinin kartuşları ne kadar kolay dolduruluyor bilmiyorum, bu konuda bilgisi olan var mı?

    Ayrıca arada sırada kafam, al işte Canon MP160, hem en ucuzu, hem kalitesi de yerinde, hiç uğraşma da demiyo diil. Acaba MP180'den kalite olarak ne kadar farkı vardır ki?
  • mp160 aldım dün, fiyat olarak , kartuşlrın doldurulması gibi sebeplerden tercih ettim. fotoğraf baskısı için aldım esasen. en iyi çıktısında hiç bir noise oluşmadı. gayet başarılı basıyor .
    yannız biraz sarı basıyor sanki, ayar lazım :)
  • Korkarım ki ayarla ilgisi yok, sitelerdeki incelemelerde bütün Canon MP serisinde bahsedilen bir şey bu fotoğrafı hafif sarıya dönük basma.

    Ayrıca HP C3180'in kartuşlarının yeniden doldurulabilirliğini tekrardan soruyorum, ne kadar kolaydır, resetlemek falan gerekiyor mu?
  • 1. Forumdaki kartuş dolumu topiclerini incelersen, hp nin kartuş dolumunun sorunsuz olduğunu görürsün.

    2. MP160 ın farkı, tarama çözünürlüğünün 180 (hatta 150) den düşük olması.

    3. Yaptığım bunca araştırma sonrası kimse fotoğraf basımında hp nin canon dan daha başarılı olduğuna inandıramaz beni.

    Rastgele...
  • 3180 al hocam bence iyi yazıcıdır bende ondan alıcam.
  • http://www.druckerchannel.de/artikel.php?ID=1701&seite=1

    Kesinlikle şimdiye kadar yapılmış en iyi yazıcı testi, tam istediğimiz modeller mevcut, HP'nin C4180 modeli var ama C3180 ile baskı kalitesi aynıdır hemen diye düşünüyorum ki zaten C4180 bile MP180'den kötü sonuçlar vermiş benim kişisel zevkime göre(sitedeki puanlamada bazılarında yüksek bazılarında düşük almış MP180, ama C4180'le karşılaştırdığımda bütün sonuçları, benim renk ve kalite anlayışıma göre MP180 daha kaliteli). Ayrıca C3180'in en iyi ihtimallle C4180 kadar iyi olabileceğini ve hatta daha da kötü olabileceğini düşünürsek, MP180 kesinlikle doğru seçim oluyor. Tek kötü yanı yazım hızı, ki bu da beni hiç ilgilendirmediği için sorun değil.

    Aynı testte Epson da var ve sonuçları bence berbat. Diğer Brother, Lexmark falan bakmayın bile zaten, suluboya gibiler.

    Ancak fotoğraf basımında kesin bi kanıya varamadım, HP'nin ve Canon'un bastığı fotoğrafları gerçekte de gördüm, sitedekileri de inceledim, ikisi de çok kaliteli gerçekten ancak HP biraz daha canlı ve net gibi sanki, ama aynı resim olmadığı için yanılmış da olabilirim.

    Sonuç olarak tercihim Canon MP180 oldu, bugün yarın gidip alırım, cevaplar için herkese çok teşekkürler.
  • Aklın yolu bir!
  • Bugün MaviBilgisayar'dan aldım MP180'i, adam içine kutunun üstünden USB kablosu da koydu benim söylemememe rağmen, hoşuma gitti bu.

    Eve geldim, kurdum yazıcıyı, zaten gidip bi sürü markette incelediğim için malzeme kalitesini falan biliyordum, gayet güzel. Henüz bilgisayara bağlamadım, ama bi S/B fotokopi denedim normal bi A4 kağıt dökümanda, beni acayip etkiledi diyemeyeceğim, fotokopi sonuçta, sonuç gayet iyiydi mürekkep püskürtmeli bir yazıcı için, lazer yazıcıdan çıkan asıl dökümanla arasında elbette yakından bakıldığında fark vardı ama olsun yani, hepsinde olacak o. Mürekkepleri ne bazlı bilmiyorum, ama elle bastırınca mürekkep dağılıyor normal bi şekilde, diğer yeni mürekkepli yazıcılarda nasıldır bilmiyorum ama hepsinde aynıdır sanırım(Epson hariç), yine mürekkeplilerin bi eksisi bu.

    Kullanması çok kolay, açma/kapama düğmesinin ışığı çok güzel(yani normal yeşil, nesi güzel diyeceksiniz ama tuş hafif saydam olduğu için güzel), tarayıcının ışığı da güzel, o da yeşilimsi. Menülerde ayar yapmak falan kolay 2 satır LCD'si.

    Yazıcının daha ayrıntılı bi izlenimimi de yazarım kullandıkça, bu arada bunu almadan önce yerini belirleyin, büyük bir yazıcı, ve kağıt besleme yeri arkada. Mesela ben normal bilgisayar masasının yazıcı bölmesine koydum ama açıkcası dış görünüşü oldukça güzel, o karanlık köşeyi haketmiyor yani.
  • Güle güle kullan.

    Ancak Mavi'nin internet sitesinde stoklarda yok gözüküyor. Nasıl iş, anlamadım.

    Bir de, kaça aldığını yazabilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @mc@bey -- 1 Mart 2007; 19:31:03 >
  • Aradım Mavi'yi, bazı mağazalardaki mağaza stoklarını internete girmiyolar, Demirtepe mağazasında vardı iki adet ürün sadece(bir tanesi de teşhir içindi), ayırttım. 173 YTL'ye aldım, aslında Bonus'la 163 YTL'ye alacaktım 6 taksit ama bi sorun oldu Bonus'ta, Maximum'la 12 taksit 173'e aldım. Bir de hazır cevap yazarken ekleyim, keşke yazıcının LCD ekranında arka aydınlatma ışığı olsaymış, önemli bi eksiklik.
  • Ben de ofiyat aralığın da bir çokfonksiyonlu yazıcı almak istiyorum benim aklımda da HP vardı
    ancak diğerleri arasında fazla bir fark yoksa HP alınabilir mi
  • Aralarında çok çok az bir fark var, normal kullanımda hissetmezsin bile belki, bazı işlerde Canon daha iyi bazılarında HP, bu yüzden ikisini de hiç tereddütsüz alabilirsin hangi markayı kendine daha yakın hissediyorsan. HP'nin bütün kağıt beslemesinin falan önden olması çok güzel, bilgisayar masasının altına koyabilirsin, Canon'da da yapabiliyosun ama biraz uğraştırıcı oluyor, bi masanın üstünde açık dursa çok daha iyi. Bir de yazıcıyı kullanmadım daha ama, masanın altına koyduğumdan bir eksikliği daha gözüme çarptı, tuşlar ve özellikle LCD ekranın arka aydınlatma ışığı olsaydı keşke, tuşları yine görüyorsun gümüş renkliler ama LCD'deki yazılar hiç görünmüyor.

    Bi de çok tatlı bi özelliği var, hafıza kartını taktıktan sonra seçeneğini seçerseniz karttaki istediğiniz aralıktaki fotolardan bi index çıktısı hazırlıyor(bilgisayara hiç bağlamadan), o index çıktısında siz istediğiniz fotoların altındaki alanı karalıyıp tarattırıyorsunuz, o sizin seçtiklerinizi bastırıyor, ha kullanacak mıyım hiç bu özelliği, hayır, ama güzel bişey yine de.
  • HP nin kartuş doldurma işlemi sorunsuzdur. Bence de HP C3180.
    Uygun fiyata almak istersen şuraya bir bak derim..

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2201
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.