Bildirim
Çok acil bakar mısınız?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
hyr -
nedeni nedir ? -
Hareket eder hocam. Hareketi sağlayan elektrik alandır. Elektrik alan değişmez levhalarda pilden çıkarılırsa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu bir nevi sığaçla eş değer bir sistemdir diye yorumlamıştım , doğru mu düşünüyorum hocam ? -
Güzel soru, arkadaşlar cevap vermiş ama kafama şey takıldı yuklendirilip içinde sadece ampul olan başka devreye takılırsa ve kondansatör arasına +q yüklü cisim bırakılırsa ne olur?
Eger yüklemeden koyarsan hareket etmez ama yükleyip çıkarırsan bence hareket eder
Sığaç ve levha aynı şey diye biliyorum. Yanlışım olabilir kusura bakmayın.
Sigaclar bir paralel levha degil mi?
Zaten sigacta da yalitkan cisim gerekmiyor hava da yalitkan olarak yetiyor.
Yaptigi depolama ile yük hareket edebilir diye düşünüyorum ben de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 19 Mart 2020; 21:40:38 >
Kusura bakmayın valla , aklıma durduk yere bu soru geldi . Ben de size sorayım dedim . -
Ne kusuru hocam Ertan Hoca da cevap verirse ogreniriz işte ne guzel.
Levhalar yüklü kalacaksa evet ivmelenme devam eder.
Bu arada bazen daha sade düşünmeye çalışın. Elektrik alanı boşverin. + yüklü levha + yüklü cismi itmez mi? Ya da - yüklü levha + yüklü cismi çekmez mi?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Levhalar yüklü kalacaksa evet ivmelenme devam eder.
Bu arada bazen daha sade düşünmeye çalışın. Elektrik alanı boşverin. + yüklü levha + yüklü cismi itmez mi? Ya da - yüklü levha + yüklü cismi çekmez mi? |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X