Şimdi Ara

Çok Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selamlar,

    Çok acil bir yardıma ihtiyacım var.

    Bütün parçalarımı aldım

    Intel i7 2600k işlemci MSI 6950 @ 6970 ekran kartı falan filan

    Şöyle bir sorunum var. Teknobiyotik'den Asus Delux anakart siparişi vermiştim bugün çok decikti diye gittim Eksen'den Asus Evo anakartı satın aldım. Şu anda Evo benimle Delux'u yaklaşık 1 hafta bekleyeceğim. Aralarında şu farklar mevcuttur ben totalde 3 ekran kartı bağlayacağım 2 tane 6950 (Xfire) bir adet GTX 275 Physx için. Lütfen aşağıdaki yazılara bakarak benim işime yarayıp yaramayacağını Evo'nun söyler misiniz? (Lütfen sistem ile ilgili ekran kartını şöyle yap tarzında tavsiye vermeyiniz keza herşeyim alındı şu anda kutularında)

    Saygılarımla

    Farklar:


    Bugün gittim Eksen'denhttp://www.asus.com/product.aspx?P_ID=erWGi4vbeZa8oxg8 aldım. Delux siparişim vardı onu iptal ettimhttp://www.asus.com/product.aspx?P_ID=FpufhQASBFHNvccl.

    Fakat bakınca Evo'da delux'de olmayan şu ibareyi fark ettim "*The PCIe x16_3 slot shares bandwith with the PCIe x1_1 slot, PCIe x1_2 slot, ESATA3G & PESATA3G and USB3_34. The PCIe x16_3 runs at x1 mode by default for system resource optimization. (PCIe x1_2 will be disabled.)"

    Tam olarak ne olduğu hakkında bir bilgim olmadığı için aceba kartı versem de Delux'e u beklesem mi yoksa Evo ile devam etsem mi dedim (2 tane Crossfire için Slot gerekiyor bir tane de Physx kartı için)

    Başka bir farkları: Evo'da VIA® 6308P controller supports 2 x 1394a port(s) (one at mid-board; one at back panel)
    Delux'de VIA® 6315N controller supports 2 x 1394a port(s) (one at mid-board; one at back panel)

    Power'da : Evo'da - Industry leading Digital 12+2 Phase Power Design
    Delux'de - Industry leading Digital 16+2 Phase Power Design

    Evo'da 1 x Power Fan connector(s) (1 x 3-pin)
    Delux'de 2 x Power Fan connector(s) (2 x 3-pin)

    Bana Evo uygundur diye dönüş yaptığınız taktirde Delux'u iptal edeceğim. Deluex uygundur dediğiniz taktirde Evo'yu geri vereceğim. Sizden cevap bekliyorum.

    Saygılarımla







  • Ikisi arasinda ekran karti acisindan bakildiginda bir fark yok. Ordaki ibare her iki anakart icin de gecerli. Sadece birine yazmislar, digerini bos birakmislar. Iki kart arasinadki en belirgin fark, Power Design'dir, ve bu acidan bakildiginda Deluxe, Evo'ya gore daha iyi bir secim olur.

    Eger yapabiliyor iseniz, sunu alin:

    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=AoHE7iDJrYucOm0n&templete=2
  • Yapabiliyorum fakat 300 TL karşılığı aldığım yarar yeteri kadar yüksek değil. Power design farkı derken beni çok zorlar mı yada ne gibi bir farkları olur? Kasam Haf 932 onu da Haf - X yapacağım. Totalde 2 Sata 2 Storage 2 Sata 3 1 SSD kullanacağım ve 3 ekran kartı dediğim gibi.

    Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim. (Biraz heyecan yaptım da Delux bekleyesim yok bana çok bir eksisi yok ise ama eğer aradaki f/p bariz farklı ise o zaman bilemem, zaten sırf beklememek için neredeyse alıyordum Maximus son anda kendimi frenledim =) )
  • Coklu ekran karti kullanirken, kartlarin en az x8 modunda calismasi gerekiyor, aksi halde performans kaybi yasarsiniz. Evo ve Delux anakartlar, 2 ekran kartini CF/SLI yaptiginiz zaman bu kartlari x8x8 moduna calistiriyor. Ucuncu bir ekran karti taktiginiz zaman bu Delux'ta x4, Evo'da ise x1 modunda calisacak. Belki BIOS icinden bunu yukeltmenin bir yolu vardir, fakat en fazla x4 moduna kadar cikarabileceksiniz. Yani her iki durumda da ucuncu ekran karti en fazla x4 modda calisacak, ve karttan tam performans alamayacaksiniz.

    Onerdigim Maximus IV Extreme'i alin derim. Yada, elinizdeki ATI'leri satip, 1 tane XFX HD6990 alin derim. Bu size istemeyeceginiz kadar performans verecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.