Şimdi Ara

Coil Whine 7850

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba forumdan almış olduğum 7850 ekran kartımın ,adamın asabını bozan,kasayı pencereden aşağıya atmanıza sebep bi ses sorunu ile karşı karşıyayım.kartı 3-4 ay önce aldım ve pc masasının altındaki yuvada durduğu için mi duymadım yoksa masanın üstüne aldığım zaman mı başladı bilmiyorum.Skyrim e girdiğim zaman beni deli eden o sesi şimdi bütün oyunlarda duymaya başladım.Sonuç olarak nasıl buldum bilmiyorum lakin coil whine dendiğini öğrendim buna.Yüksek fps li oyunlarda bu sorun yaşanıyormuş sanırsam.aletin daha 16 ay kadar garantisi de var.Fakat farkettiğim zaman dilimi çok can sıkıcı.Yazın ortasında ekran kartımı verip de uzun süre beklemek de istemiyorum.Vatan bilgisayara bu sorun nedeniyle kartını verip alan arkadaşlar var mı ? ne kadar sürede geri veriliyor kart ? onu öğrenmek istiyorum.Fixi falan yok sanırsam donanımsal bi sorun olarak okudum çünkü.Ayrıca forumda v-sync aç,yüksek fps de yapıyor o sorunu diyen arkadşalar var.Eyvallah dediğiniz gibi yüksek fps de yapıyor o sesi de v-sync açıkken 60 fps dede yapıyor aga bu ekran kartı.Anlık fps droplarında ses gidiyor.öyle bi durumdayım ki 60 giden fps 40 50 lere düşünce seviniyorum -_- mesela skyrim de oyundayken ses yapıyor esc basıp menüye geldiğim zaman ses kesiliyor fps değişmediği halde -_- alet renkleri ayarlarken mi bi sıkıntı çıkıyor bilemedim.Bana bilginiz dahilinde yardımcı olursanız eğer çok sevinirim iyi günler iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 8 Mart 2015; 11:14:15 >

• hocam benim 7870xt kartım vardı , çalışmadı.Servise yolladım

6 temmuz vatan'a kartı bıraktım.

21 temmuz'da servise gitti.(Penta Servis)

24 Temmuz Datapoint'e gitti kart (Asıl servisi)

29 Temmuzda kararı çıktı para iadesi.

13 Ağustos Ben hala vatan'dan para iademi alamadım.

Saygılar hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOFF

hocam benim 7870xt kartım vardı , çalışmadı.Servise yolladım

6 temmuz vatan'a kartı bıraktım.

21 temmuz'da servise gitti.(Penta Servis)

24 Temmuz Datapoint'e gitti kart (Asıl servisi)

29 Temmuzda kararı çıktı para iadesi.

13 Ağustos Ben hala vatan'dan para iademi alamadım.

Saygılar hocam

Aman yarabbi Allah'ın belası vatandan yine böyle saçma sapan bişey yapacak diye korkuyodum olaya bak arkadaş -_- Para iadesi diyelim ki yapılacak kartı ben almadım ki.O arkadaşın kredi kartına yapılıyor heralde ayrıca 1.5 ay sonra okul zaten başlayacak o sürede oyun moyunda oynayamayız pof.Çekicez o zaman bu sesi öyle mi -_-
  • Üçüncü parti bir yazılım ile FPS'yi 50'yi geçmeyecek şekilde kilitlemeyi deneyin.
    Ama mutlaka daha sonra garantiye verin öyle kalmasın kart.
    Bir de para iadesi kartın asıl sahibine yapılıyor ama özellikle belirtirseniz hediye çeki de alabiliyorsunuz vatandan diye biliyorum.
  • Bu coil whine dediğin olay herhal, kartın eski tüplü tv lerdeki eht trafosundan gelen yada cırcır böceinn çıkarttıı sese benziyen sesten bahsediyosun, bu sesin değişik sebepleri oluyo, geneli GPU'dan geliyo ama bazıları kondanstör yada kart üzerinde varsa 1 bobin'den hatta beslemedeki fabrikasyon hatalı1 fet'ten geldiği bile oluyo, bu durum bnm başımada 7870XT model 1 karttan gelmişti, servise 2~3 defa (10~15'er gün gibi sürelerde) gitti / geldi ve her defasın'da sorun yok denilerek geldi, anladım'ki açıp bakmıyolar bile, nerden anladım ? Yahu kendim açtım soğutucu bloğu, kasayı ters çevirdim amacım sesin geldiği yeri tespit etmekti (o zamanki zıpır kafayla hertürlü girerdim ben o karta) GPU üzerine p3 işlemci soğutucusunu koydum, elimle soğutucuyu bastırıyorum ama fanı dönmüyo fln neyse açtım 1 test (hatırlamıyorum neydi) kulaımıda dayadım karta ve sesin kesinlikle GPU'dan geldiğini çözdüm (bendeki kartta direk GPU'dan geliyomuş) neyse bende haftasonu (1 arkadaşım var, elektronikçi, onun dükkan'da) hava tabancasıyla hertürlü girişirim buna ya herru ya merru dedim, kartın soğutucu bloğunu geri monte ettim anaaaa ses kesildi, meğersem blok GPU'ya tam basamıyomuş, yani okadar servise gitti geldi, kartı açmamışlar bile, benim'de bu süreler'de o kart serviste gelsin diye kıytırık kartlarla bekleyip kaybettiğim zamana yazık oldu, istersen/becerebilirsen kartın bloğunu sök, yeni 1 saatçi takımı alırsın mesla zaty 3~5~10 TL gibi fiyatlara bulunuyolar yani (vidaların ağızlarını bozma'ki içi açılmış duruma düşmesin servis nezlin'de) 1 de termal macun alırsın (tabi becerebiliceksen'in altını çiziyim) bu çözümü 1 denersin.

• @Dovahkiin

öneriniz için teşekkür ederim.Bende fps sabitleyici mi arasam acep diye düşünmüştüm de lafta kalmıştı.Iade ederlerse inşallah çek alırız da yeni kart alırız 450 lira gibi bi fiyata alınmış yanlış hatırlamıyorsam.

@coax47

hocam onuda gördüm videoları var adam fan bloğuna eliyle dokunuyor ses kesiliyor da.Benimki o tarz bi sorun değil sanırsam.Çünkü fps bazlı bi sıkıntı var 30 fps de aynı fan hızı vs de çalışan ekran kartı ses yapmazken 50 fps üstünde ses yapmaya başlıyor :(
  • Bende'de FPS bazlı oyunlarda FPS'ye göre artarak hareket ediyodu o ses, hele GTA IV oyunun'da açılışta'ki yükleme ekranların'da 2K 3K gibi fps'lere çıkınca evde cadı avı başlatası geliodu insanın (resmen çığlık atıyodu kart,) neyse servis olayını denersin ozm, servise ulaşması hızlı oduğu takdir'de servisler'de max 1 hafta gibi takılıyo kartlar, geçmiş olsun ve hayırlısı olsun diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Bende'de FPS bazlı oyunlarda FPS'ye göre artarak hareket ediyodu o ses, hele GTA IV oyunun'da açılışta'ki yükleme ekranların'da 2K 3K gibi fps'lere çıkınca evde cadı avı başlatası geliodu insanın (resmen çığlık atıyodu kart,) neyse servis olayını denersin ozm, servise ulaşması hızlı oduğu takdir'de servisler'de max 1 hafta gibi takılıyo kartlar, geçmiş olsun ve hayırlısı olsun diyelim.

aa öyle mi ? o zaman bende bi deneyeyim yav şu blok olayını.işin içinde vatan bilgisayar olunca insan biraz korkuyor.Sizin garanti hangi şirkete aitti ?
  • Valla kartın markasını hatırlamıyorum ama mersa system'di kartın servisi.
  • quote:

Valla kartın markasını hatırlamıyorum ama mersa system'di kartın servisi.

aracı vatan mıydı sizinde ?
  • evet, vatan topkapı ve mersasistem'miş, o kartım powercolormuş.
  • quote:

evet, vatan topkapı ve mersasistem'miş, o kartım powercolormuş.

Hmm.Bakalım ne olacak ben bi konuşayım şunlarla bide blokla biraz oynayayım.Çook teşekkür ederim ilginiz için.
  • önemli değil, belki servisler'de 1 ilerleme'de olmuştur belki daha düzgün , yani en azından 1 bakımdan geçiriyolardır simdiler'de, baska 1 arkadar iade'ye kadar gitmis orta tikanmis neticede, ama alir çekini o'da her 2 tarafi'da arayip 1 kaç rahatsizlyk verse hizlanir iade olayi kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 13 Ağustos 2014; 10:24:48 >
  • servisine sen getir kartı vatana vermene gerek yok servisine sen getir servisteki yetkili kişiyle yüz yüze konuş derdini anlat orada tak kartı göster
  • hiç servisle uğraşma, kendin çöz.
    ses varken fanı parmağınla durdur, ses gidiyorsa fanda sorun vardır, o fanı sök at onun yerine başka fan tak hatta iki tane fan tak.
    sorun fanda değilse tam oturuyor mu ona bak, soğutucuyu sök tak...
    sorun karttaysa garantiden değişmini iste...
  • @LANVİN1

öyle yapıcam heralde hocam artık :/

@userneym

Hocam denedim fanların ikisinide durdurdum ses kesilmedi.Elimde bloğu devreye doğru kastırarak bastırdım kesilmedi benim gpu da sıkıntı sanırsam :/

Şimdi bana iade durumu çıktı diyelim alan arkadaşa iade yapmak isteyecekler ben doğruyu söyleyip kartı bana sattı bana ait artık bana çek verin mi dicem.Yoksa çamura mı yatmam lazım onu öğrensem süper olucak bide :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThbrK

Bu sorunun temel nedenleri ekran kartı,psu ya da anakart olabiliyor heralde

Başkan psu olabilir belki. benim 4 sene önce aldığım vs9 kasanın kendi 550w psu su. Kartı 3 4 ay önce aldığımdan beri pc 3.5 senelik ömrü boyunca görmediği elektriği vermeye başladı :D her gün oyun oynadım neredeyse. Bazen çıktım 5 dk sonra bi daha girdim yani tam ekran kartı soğumuşken bi daha elektrik çekmeye vs başladı ne bileyim bu dalgalanma herhangi bi elektrik damgasına sahip olmayan psu mun saçmalamasına neden olmuş mudur? Olabilir herhalde. Neyse yarın bakıcam da garantiye şirket nerede istanbuldaysa yandık Ankaradayım ben bide :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.