Şimdi Ara

Çoğu Bankanın Hala 2025 Yılında SMS İle Kod Göndermesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok saçma bir uygulama, bence her uygulama MFA - otp uygulamasıyla beraber usb parmak izi okuyuculu nfc anahtarlı güvenlik önlemi getirmeli.

Güvensiz dedikleri kripto para borsalarında bile o kadar güvenlik önlemi var ama bankaların çoğunda yok.

Komedi.

Geribildirim yapıyorsun saçma sapan sana akıl veriyorlar.

Web sayfasından giriş yerine mobil uygulama üzerinden izin verilmeli özellikle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ne usb mi?  

• Bankalarda adam gibi yazılımcı yok ki fikir buldunda neyi kime yaptırıyorsun :D

Akbankını garantisini hep görüyorum linkedinde full senior ilanları açıyorlar kol gibide gereklilik listelemişler ama nasıl kişileri alıyorlarsa işe mid level adamın yapmayacağı hatalar yapıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet SMS gerçekten güvensiz yani Kadıköy'deki telefoncu şopar istese kaçak yoldan kimlik bilgilerimizi satın alıp kolayca sim kopyalar, bizim adımıza türlü şeyler yapabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Komik olacak ama kripto para borsaları benim paramı bankadan daha iyi koruyor.  

Adamlar OTP koruması getiriyor, usb parmak izi okuyuculu geçiş anahtarı koruması getiriyor, IP white listi ve device listi getiriyor. Bankalar uygulamadan hala 12-6 haneli numaradan oluşan şifre ve sms ile korumaya devam etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Mayıs 2025; 22:19:59 >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt
    banka arıyor, sana sigorta satalım diyo. yok istemiyom deyince "o zaman cevabınızı kaydetmek için kimlik doğrulama yapacağız" diyo. seni tuşlama sistemine yönlendirip online bankacılık şifreni gir diyo.

bunu gerçekten yapıyolar. bunu yapmak insanları alenen dolandırılsın diye eğitmektir. banka yönetiminde bile "siber güvenlik bilinci" yok.

Bu yüzden bankada para tutmuyorum hepsi kripto para borsalarında dağılmış halde. Siz benim yaptığımı yapmaya çalışmayın. Bankaların saçma sapan prosedürleri ve çağ gerisinde kalmışlıkları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Mayıs 2025; 22:28:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt
    adamlar seni arayıp şifreni gir diyolar. reddedersen senin kredi kartını, banka kartını, online işlemlere giriş yetkini iptal ediyolar. çünkü senin şifre girmeyi reddetmiş olmanı şöyle yorumluyolar: demek ki müşterinin telefonu başkasına geçmiş, yani çalınmış, eğer müşteri kendisi olsaydı şifresini kesin girerdi, eee madem müşterimiz telefonunu çaldırmış o zaman tüm her yetkisini iptal edelim ki bu sayede hırsız olan kişi müşteri adına işlem yapamasın

beyinsiz banka yönetimi böyle bi prosedür koymuş. bunlar aklını oynatmış hepsi. bunlarda beyin varsa ben de eşşeğim. siber güvenlik bilincinin b'si yok bu döl israflarında.

Parayı bulursam bitcoine çevirip soğuk cüzdana atarım artık. Fakat etrafta çok fazla sahte ledger cüzdanı var. O durumda sakat. En kötü USB veya bilgisayara yazacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.