Şimdi Ara

coğrafya doğal afet sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şimdi bir baraj yıkılıyodu. sonra kar bastırıp insanlar donarak ölüyordu ve deprem oluyodu yada sel (sanırsam)

ne yaptınız bunun cevabını ben sadece 3. yaptım. Baraj insan elıyle olduğu için doğal afet değil. İnsanların donarak ölmeside doğal afet değil dedim. Sadece deprem yaptım siz ne yaptınız

• bende sadece 3 yaptım.insanların donarak ölmesi nasıl doğal afet olabilir ki
    edit:http://tr.wikipedia.org/wiki/Do%C4%9Fal_afet doğal afetler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.akkas85 -- 15 Mart 2015; 16:48:30 >
  • 2-3 dedim galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 3

İnsanin donarak olmesi eksterem olaydir.dogal afet degil

• quote:

Orijinalden alıntı: rainlovem06

Sadece 3

Birader emin misin lütfen emin ol Allah kitap aşkına başka yanlış kaldıramam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baraj kapağıyla alakalı şık insan müdahalesiyle gerçekleşiyor.
    Donma ve deprem insan dışında gelişir, doğaldır.
  • Peopledie Everyday kullanıcısına yanıt
    Eminim rahat ol bro

• Ben 2-3 yaptım. İçim rahat o konuda. Aniden soğuk havanın bastırması doğal afettir. Deprem doğal afettir.

Can ve mal kaybı yaşatan doğa olayları doğal afettir. Bu da yanlışsa lys mys çalışmam. Bırakırım hepsini

• İnsan mudahalesi varsa dogal afer degildir baraj degil.
    Donmak ve deprem dogal afet

Ekstrem olay en soguk hava en sicak hava yasanilmis zamanlar

• doğal afet yalnız 3 arkadaşlar
  • Yalnız 3 olması lazım kar seçeneğinde aniden diyordu aniden gerçekleşmesi doğal afet

• Ekstrem olaylar doğal afet değil midir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende yalnız 3 yaptım fakat o soru 2 ve 3 olacak çünkü Ani soğukluk sonucu insanların hayatını kaybetmesi Meteorolojik kökenli Doğal afetlere giriyor. Deprem de jeolojik kökenli. yani yalnız 3 yapanlara geçmiş olsun
  • sarıkamış faciası bir doğal afettir.
  • 2 ve 3 yaptım

• Umarim dedigin gibidir. Ben de 2-3 yaptim cunku donarak olmekten bahsediyor, sonucta doga olayi. Biraz sacma gelebilir ama ben boyle dusundum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rainlovem06

Sadece 3

Hayır yanılıyorsun bu durum meteorolojik kökenli doğal afetler sınıfına giriyor. Senin mantığa göre kuraklığında doğal afet sayılmaması lazım zira birisi aşırı soğuk diğeri ise aşırı sıcak.
  • Haiti de ki depremde insaların evlerının yıkılmasından bahsedıyor ?ev yıkılması dogal afet mi ? aniden oluşan dondan bahsediyordu bence cevap da buydu
  • WeiLucas kullanıcısına yanıt
    Eminim hocam. Soruda dese ki şiddetli sğuklar yüzünden birinin ölmesi, yanlış olabilir çünkü önlem alınabilir.

Ama soruda ANİDEN bastıran çok şiddetli soğuklar diyor. Buna önlem alamazsın

• Beyler ani soğuk diyordu doğal afet olacak o bence alışılmışın dışındaydı durum

Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Doğal afet, büyük oranda veya tamamen insanların kontrolü dışında gerçekleşen, mal ve can kaybına neden olabilecek tehlikeli ve genellikle büyük çaplı olay. Afetin ilk özelliği doğal olması, ikincisi can ve mal kaybına neden olması bir diğeri çok kısa zamanda meydana gelmesi ve son olarak da başladıktan sonra insanlar tarafından engellenememesidir. Bazı afetlerin yeryüzünün nerelerinde daha çok olduğu bilinmektedir. Örneğin deprem, heyelan, çığ, sel, donma gibi bazı afetlerin sonuçları depremde olduğu gibi doğrudan ve hemen ortaya çıkar. Ama kuraklıkta olduğu gibi bazılarının sonuçları ise uzun bir zaman sonra ve dolaylı olarak görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unllky -- 15 Mart 2015; 17:44:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.