Şimdi Ara

Çocuklu aileler, arabanın küçük gelmesi, çözümler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
10.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Captiva aldım, 2 çocuğum var. Bagaj lazım, geniş alan lazım. Çoğu zaman kayınvalide v.s. de olunca 7 koltuklu olması hayat kurtarıcı oluyor. Mis gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    1 . çocukta grande punto ve port bagajla 4 yıl idare ettim.
    2. çocuk olunca grand picasso aldım.
    arkada 2 çocuk ve hanım çok konforlu olmasa da rahatlardı.
    sonra 5 yaşındaki çocuğu öne aldım.
    arka daha da rahatladı.
    bagaj zaten 645 lt oldukça yeterli.
    yakıtta katalog verilerini tutturamamaktan başka şikayetim yok.
    (muadillerine göre normal, ama katalog verisine göre fazla yakıyor)
    (şehir içi7,5-8 lt, şehirler arası 5,5 lt)


    5 yaşındaki çocuğu önde nasıl oturtuyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cocuk koltuklari gereksiz genis yapiliyor. Iki tane minik cocuk icin ayi gibi alan kaplayan kutuk koltuklar uretiliyor. En azindan tasarimlar 15cm civari daraltilmali.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013/2014 temiz bir Fremoont olun.

    Ne bagaj derdiniz ne hacim derdiniz kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    2013/2014 temiz bir Fremoont olun.

    Ne bagaj derdiniz ne hacim derdiniz kalır

    Bunu yazmayi dusunurken yorumunuzu gordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Belli markalar kaza anında koruması için özel yapıyor. Ne kadar kemikli o kadar iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 lt ile nasıl bir C segment arabaymış o öyle. Benmiki bile 320 lt B segment araç. Kesin toyotadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 18 Şubat 2018; 12:49:35 >
  • Arkadasda hb arac var ulan biz zaten 4 kiso bindikmi doluyo araba :) bagaj kucuk zaten coluklu cocuklu aileye hb gitmez :) mecbur ya sedan yada buyuk suvlardan bakican :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün 5 yetişkin Jetta’ya bindik, arabaya sığmakta zorlandık ve güya geniş araba falan diye yorumlar geçti. Ama düşünüyorum da eskiden Toros, Şahin kullananlar hiç de dar falan demezdi. Hatta 6 kişi Serçe ile şehirler arası yolculuk yaptığımızı bilirim. Belki de gümüzde standartlar o kadar gelişti ki eskilere göre gayet geniş olan araçlar bile yeteriz geliyor. C sınıfı Sedan bir araç her türlü aileye yeter bence. Onun üstü lükse girer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Çocuk koltuklu çarpışma testlerini izlediniz mi hiç? Bir izleyin fikriniz değişebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 çocuk megane sw den 3 çocuk Dustere (4x4). geçtim. 4x4 model xtrail altyapılı, hepsi bağımsız süspansiyonlu. Megana göre yol tutuşu ve amortisörleri iyi. Fakat ısınamadım. Verso Zafira arasında gidiyorum. Versonun 1500 kg ağırlığına karşılık torkunun zayıf olması düşündürüyor. Alternatif olarak arkadaşlar hususi Torneo Connect öneriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 18 Şubat 2018; 14:34:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Biz çocukken çocuk koltuğu yoktu. Anne-babalarımız ondan rahat ettiler muhtemelen.

    Benim bebekliğimin ilk iki yılında babamda 1974 Buick Regal varmış. Bir Buick'de çocukları nasıl zaptediyorlarmış, tutturuyorlarmış, orasını bilmiyorum... İki kapı araba, ama sıkıştıklarını sanmıyorum. Benim 9 aylık olduğum bir fotoğraf var. Annem, Babam, abim, ben, annemlerin iki arkadaşları, onların iki çocuğu. Toplam 4 yetişkin 4 çocuk, Buick Regal ile İstanbul gezisi yapmışız. Ankara'dan...

    Sonra 1980 Chevrolet Silverado kullandık yıllarca. Bagaj sorunu yoktu haliyle... Tek sıra koltuklu Silverado. 4 kişi yanyana otururduk. Babam-ben bir kemer, annem-abim bir kemer... Çünkü arabada iki kemer var. Arka koltuk da yok. Hehehe! Bagaj sorunu yoktu ama. Ek olarak, kısa mesafe 20 kişi de taşıyabiliyordu tabi, kasaya biniyorsun. 5-6 yaşlarındayken kaç kere kasasına binip, tavan üstündeki roll-bar'a tutunup seyahat ettim. Tabi seni tutan birileri oluyor. Bunun yapıldığı yer de orman, çiçek, böceğin olduğu medeniyetten uzak yerler oluyor... Gene de bir güvenlik şuuru çok yoktu.

    Sonra Alfa 75 kullandık. Arka koltuk, kendime ait kemer konseptleri ile o zaman tanıştım. Ama abim 12, ben 6 yaşına gelmiştik. Bir sorunumuz kalmamıştı. Arka koltuk diz mesafesi de çok azdı, bagaj da çok küçüktü. Ama çocuktum. O bana dar, sıkışık gelmiyordu. Gayet konforlu geliyordu. Babamın bir arkadaşı araç yeni iken aracı ödünç almış, tamamen şanssızlık eseri araçla küçük bir kaza yapmış, suçluluk duygusundan araca babalar gibi bir müzik seti taktırmıştı. Araçta amfi, önde teyp, bagajda CD changer vardı. Yıl 1992. Müzik setinin uzaktan kumandası da vardı. Hatırladığım şey son ses, Whitney Houston, Madonna ve MC Hammer dinleyip arabada kafa salladığımızdı... Hahaha! "Can't Touch this!" Türkiye'de CD bulmanın kolay olmadığı yıllardı evet... Hahaha!

    Sonra biraz daha büyüdük. Alfa gitti, Saab geldi. Saab rahattı. Arkası genişti. Ben büyüdükçe hafiften daraldı; ama beni hiç bunaltmadı. Yıllarca bindim.

    2003 yılında Saab abimin oldu, babam Volvo S60 aldı. Ben üniversiteye yeni girmişim. Volvo'nun arkası iğrençti. Ayaklarımı yan yan koltuğun altına sokup, bacaklarımı açıyorum. Babamın koltuk iki bacağımın arasında... Bagajı büyüktü. Ama arkası kötüydü. Hiç dert etmedim. Yılda kaç kere birlikte tatile gidiyoruz ki? 2 kere. Maksimum. Kalan tatilleri arkadaşlarımla yapıyorum falan.

    Sonra biraz daha büyüdüm. Ailemle yaptığım tatiller yılda bire, iki yılda bire düştü. Sonra evlendim. Şimdi keşke bir fırsat olsa da bizimkilerle tatil yapsam be! Ne güzel günlerdi. Eşimi de satmayayım, o da gelsin. Beşimiz tatile gidelim lan. İki tane kazık kadar herif, bir kazık kadar kız varken gene de babam kullansın. Biz arkaya oturalım, adama zulüm olalım falan...

    --------------

    Bence bu kadar kafaya takmamak lazım o yüzden. Bütün aile araba ile gezmeye yılda kaç kere çıkılıyor ki? Sıkışılır. Çocuklar hızla büyüyecek zaten. Bebek çantasıydı, arabaydı falan bagaja girmeyecek. Diğer çocuğunuz büyümüş zaten. Küçük çocuğunuzun da 2 yıl içinde bebek arabasına ihtiyacı kalmayacak. Bagaj sorununu böylece çözmüş olacaksınız. Araca bir yetişkin daha binecekse de bir zahmet sıkışıverecek. Beğenmiyorsa otobüse binsin. Ben olsam çocuklar için koltuk kullanmayı bırakmazdım. hiç olmazsa 8-9 yaşına kadar...

    Zaman hızla geçecek. Çocuklarınız hızla büyüyecek. Kendi ayakları üstünde durmaya başladıklarını ilk bağımsız hareketlerinden, sizden ayrı tatil yapmalardan falan anlayacaksınız. O sıralarda bunun bir "değişim" ve "uzaklaşma" olduğunu hiç anlamayacak belki ama, bu olacak. Sonra az biraz durulduğunda (çok değil), arkasına dönüp baktığında arabalarda nasıl sıkıştığını, rahatsız olduğunu hiç hatırlamayacak. Ne kadar güzel vakit geçirdiğini hatırlayacak. O yüzden sonuna kadar bencil olabilirsiniz. Otomobilin bir önemi yok. Otomobilin içinde ne yaptığınızın bir önemi var.

    12 yaşımdan beri, her tatil öncesi, arabanın bagajında geometri doktorası verdim ben. "Neyi nereye tıkarsak maksimum verimle tıkış yaparız?" Veya O lanet Volvo'nun arkasında, yanımda anneannem, o da artık eskisi gibi değil, çabuk yorulur olmuş, uyuyor. O tarafa doğru hamledemiyorum. Babam da eskisi kadar genç değil. Sola doğru hamletsem adamın koltuğunu tekmeleyeceğim. Eşek kadar da adamım, 17-18 yaşındayım. Benim tekmem sarsar adamı. Alçıya alınmış gibi oturdum iki saat. O günkü ben o yolculuktan nefret etti belki. Bugünkü ben ise o yolculuk için üstüne para verir.

    O yüzden rahat olun, kafaya takmayın. Bu güzel ve sayılı günleri iyi geçirmeye bakın. Gerisi tırt.

    Gülümsetti beni hikayeniz teşekkürler. Ben de uzun zamandır ailemle tatil yapmadım çıkayım bir ara

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu arada aynı aracın sedanı yerine HB artı port bagaj daha mantıklı illa SW alınmıyorsa
    HB araç da arka camın önü baya kullanışlı olabiliyor
    bir dönem altea kullandım mesela arka camın önü şu an kullandığım astra sedandan daha kullanışlıydı
    üste de port bagajı attınmı mis gibi
    hem koca sene gereksiz çirkin sedanı kullanmamış olursun hem de lazım olduğunda port bagajı atıp işini görürsün

    tabi haziran ayında kayak yaptığını belli etmek için kayak takımlarıyla gezmemek şartıyla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphace

    2 çocuk megane sw den 3 çocuk Dustere (4x4). geçtim. 4x4 model xtrail altyapılı, hepsi bağımsız süspansiyonlu. Megana göre yol tutuşu ve amortisörleri iyi. Fakat ısınamadım. Verso Zafira arasında gidiyorum. Versonun 1500 kg ağırlığına karşılık torkunun zayıf olması düşündürüyor. Alternatif olarak arkadaşlar hususi Torneo Connect öneriyorlar.

    arkadaşlarınız ile araba konusu konuşmamanız gerektiği ortaya çıkmış oldu
    zafira düşünen adama tourneo connect önermek
    ben o hatayı 10 sene önce yeni evlendiğimde kangoo alarak yapmıştım
    binek araba kesinlikle SW , MPV , HB+Port bagaj ama kesinlikle ticari araç değil
  • Geniş aileler için berlingo
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Versonun en arka koltukları çok dar, yetişkin oturması imkansız gibi. 5008 alın kurtulun, bana güvenin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kuzenimde bir auris bir de transit minibüs var.
    Auris küçük geliyor diye servisle tatile çıktılar ve aynı şikayet :)
    20 kişilik servis yetmemiş...
    Bence sorun araçlarda değil bizim eşyalarda :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zzoorroo

    Alın bir grand picasso keyfinize bakın. 2. cocuğum olur olmaz b sınıfı aracımı satıp aldım. Tatilde bayramda seyranda rahat rahat geziyoruz.



    hee alalım teneke picasso yu , 150 bin verelim üzerine birde güvenlik paketi satsınlar bize. böyle rezillik görmedim. fiyatlandırması çok saçma yenisini aklı olan kimse almaz. mpv olarak verso eh işte fp arabası gibi. onda da içinde sırf navigasyon paketi olan saçma bir paket yapmışlar. o kadar para veriyorsun hala çingenelik edip navigasyon çakmaya uğraşıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Bu arada bende şundan var:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Subaru_Legacy_V_Kombi_rear_20100402.jpg

    Station'ını bulmanız çok zor; sedanını kolaylıkla bulabilirsiniz. İçi hangar gibi. D sınıfı gibi değil. E sınıfı gibi. Çünkü göğsü kısa. Göğsü kısa olduğu için, arka diz mesafesi falan inanılmaz. Arka koltuklar yatıyor, kalkıyor. Bagajı da büyük ve gerekirse tavana kadar doldurulabiliyor.

    Abim İstanbul'a bu araba ile iki seferde taşındı. Giderken bir tur ihtiyacı olacak her şeyi götürdü. 20 gün sonra buraya bir geldiğinde kalan ne eşyası varsa yükledi arabaya, bir tur daha götürdü. Bildiğin araba ile taşındı herif.

    Ben 5 yıl önce bu araba ile 200km boyunca cephe asansörü taşıdım. Evet, arabanın içine asansör sığıyor beyler.

    Kurulu halde 80'lik standart ölçü dolap taşıdım. Koca dolabı içeri yatırdım ve bagajı kapatabildim.

    Aklınızda olsun. İkinci eli gayet geberik. nispeten ucuza iyi araba olabilir. LPG'siz binilmez. Baştan uyarayım.


    Bende Logan Mcv ile ev taşıdımda Legacy ile taşımak nedir RS6 Avantlada taşır o




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphace

    2 çocuk megane sw den 3 çocuk Dustere (4x4). geçtim. 4x4 model xtrail altyapılı, hepsi bağımsız süspansiyonlu. Megana göre yol tutuşu ve amortisörleri iyi. Fakat ısınamadım. Verso Zafira arasında gidiyorum. Versonun 1500 kg ağırlığına karşılık torkunun zayıf olması düşündürüyor. Alternatif olarak arkadaşlar hususi Torneo Connect öneriyorlar.


    Versonun 1.6 Dizeli var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.