Şimdi Ara

Çocuklu aileler, arabanın küçük gelmesi, çözümler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
10.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    C sınıfı hatchback bir aracım var, malesef 300 litre civarında bir bagajı var. 2. çocuğumuz oldu, arkaya 2 oto koltuğu koyunca başka kimse oturamıyor, 2 sene önce bağaj da yetmediği için thule port bagaj sistemi almıştım, tatile giderken takıyorum, tabi yakıtı 1 litre arttırıyor.

    Bu araçlara bir tek ben mi sığamıyorum, benim gibi 2 çocuğu olan ve arka koltukta 3. yetişkin taşıyanlar var. 160bin verip hala sedan araç alıyorlar akıl alır gibi değil. Demek ki sorun bende :)

    Bisiklet hobim var, aracın üzerine veya bagaja bisiklet bağlıyorum. Arabada çocukların oto koltuğunda oturmasını tercih ediyorum. Ama bu gidişle 5 yaşındaki artık oto koltuğu kullanmayacak.

    Türkiye gibi 3 çocuk ortalaması olan bir millet neden sedan araba alır? MPV denen arabalar para etmiyor. Anlamıyorum. Station wagon gösterdiğimde herkes bunu tipsiz buluyor. Yahu rahat edemiyorsam ne yapayım ben tipini. Bence türk babaları çok bencil, sadece kendi koltuğu rahat olsun gerisi ne yaparsa yapsın.

    5 çocuklu bir aile var tanıdığım, yılda 5 bin km yapıyorlar, 7 kişilik kodiaq tavsiye ettim yok almadılar, 5 kişilik dizel tiguan aldılar manuel aynı paraya. Millet 3 çocuk polo alıyor ama beyazından olacak.

    Evet babalar, sizler neler yapıyorsunuz, çocuk çoluk ve araba konusunda ? Arka koltuğa batteniyeden yatak yapıp yatırıyor musunuz yoksa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalworks -- 16 Şubat 2018; 12:1:59 >







  • Biz çocukken çocuk koltuğu yoktu. Anne-babalarımız ondan rahat ettiler muhtemelen.

    Benim bebekliğimin ilk iki yılında babamda 1974 Buick Regal varmış. Bir Buick'de çocukları nasıl zaptediyorlarmış, tutturuyorlarmış, orasını bilmiyorum... İki kapı araba, ama sıkıştıklarını sanmıyorum. Benim 9 aylık olduğum bir fotoğraf var. Annem, Babam, abim, ben, annemlerin iki arkadaşları, onların iki çocuğu. Toplam 4 yetişkin 4 çocuk, Buick Regal ile İstanbul gezisi yapmışız. Ankara'dan...

    Sonra 1980 Chevrolet Silverado kullandık yıllarca. Bagaj sorunu yoktu haliyle... Tek sıra koltuklu Silverado. 4 kişi yanyana otururduk. Babam-ben bir kemer, annem-abim bir kemer... Çünkü arabada iki kemer var. Arka koltuk da yok. Hehehe! Bagaj sorunu yoktu ama. Ek olarak, kısa mesafe 20 kişi de taşıyabiliyordu tabi, kasaya biniyorsun. 5-6 yaşlarındayken kaç kere kasasına binip, tavan üstündeki roll-bar'a tutunup seyahat ettim. Tabi seni tutan birileri oluyor. Bunun yapıldığı yer de orman, çiçek, böceğin olduğu medeniyetten uzak yerler oluyor... Gene de bir güvenlik şuuru çok yoktu.

    Sonra Alfa 75 kullandık. Arka koltuk, kendime ait kemer konseptleri ile o zaman tanıştım. Ama abim 12, ben 6 yaşına gelmiştik. Bir sorunumuz kalmamıştı. Arka koltuk diz mesafesi de çok azdı, bagaj da çok küçüktü. Ama çocuktum. O bana dar, sıkışık gelmiyordu. Gayet konforlu geliyordu. Babamın bir arkadaşı araç yeni iken aracı ödünç almış, tamamen şanssızlık eseri araçla küçük bir kaza yapmış, suçluluk duygusundan araca babalar gibi bir müzik seti taktırmıştı. Araçta amfi, önde teyp, bagajda CD changer vardı. Yıl 1992. Müzik setinin uzaktan kumandası da vardı. Hatırladığım şey son ses, Whitney Houston, Madonna ve MC Hammer dinleyip arabada kafa salladığımızdı... Hahaha! "Can't Touch this!" Türkiye'de CD bulmanın kolay olmadığı yıllardı evet... Hahaha!

    Sonra biraz daha büyüdük. Alfa gitti, Saab geldi. Saab rahattı. Arkası genişti. Ben büyüdükçe hafiften daraldı; ama beni hiç bunaltmadı. Yıllarca bindim.

    2003 yılında Saab abimin oldu, babam Volvo S60 aldı. Ben üniversiteye yeni girmişim. Volvo'nun arkası iğrençti. Ayaklarımı yan yan koltuğun altına sokup, bacaklarımı açıyorum. Babamın koltuk iki bacağımın arasında... Bagajı büyüktü. Ama arkası kötüydü. Hiç dert etmedim. Yılda kaç kere birlikte tatile gidiyoruz ki? 2 kere. Maksimum. Kalan tatilleri arkadaşlarımla yapıyorum falan.

    Sonra biraz daha büyüdüm. Ailemle yaptığım tatiller yılda bire, iki yılda bire düştü. Sonra evlendim. Şimdi keşke bir fırsat olsa da bizimkilerle tatil yapsam be! Ne güzel günlerdi. Eşimi de satmayayım, o da gelsin. Beşimiz tatile gidelim lan. İki tane kazık kadar herif, bir kazık kadar kız varken gene de babam kullansın. Biz arkaya oturalım, adama zulüm olalım falan...

    --------------

    Bence bu kadar kafaya takmamak lazım o yüzden. Bütün aile araba ile gezmeye yılda kaç kere çıkılıyor ki? Sıkışılır. Çocuklar hızla büyüyecek zaten. Bebek çantasıydı, arabaydı falan bagaja girmeyecek. Diğer çocuğunuz büyümüş zaten. Küçük çocuğunuzun da 2 yıl içinde bebek arabasına ihtiyacı kalmayacak. Bagaj sorununu böylece çözmüş olacaksınız. Araca bir yetişkin daha binecekse de bir zahmet sıkışıverecek. Beğenmiyorsa otobüse binsin. Ben olsam çocuklar için koltuk kullanmayı bırakmazdım. hiç olmazsa 8-9 yaşına kadar...

    Zaman hızla geçecek. Çocuklarınız hızla büyüyecek. Kendi ayakları üstünde durmaya başladıklarını ilk bağımsız hareketlerinden, sizden ayrı tatil yapmalardan falan anlayacaksınız. O sıralarda bunun bir "değişim" ve "uzaklaşma" olduğunu hiç anlamayacak belki ama, bu olacak. Sonra az biraz durulduğunda (çok değil), arkasına dönüp baktığında arabalarda nasıl sıkıştığını, rahatsız olduğunu hiç hatırlamayacak. Ne kadar güzel vakit geçirdiğini hatırlayacak. O yüzden sonuna kadar bencil olabilirsiniz. Otomobilin bir önemi yok. Otomobilin içinde ne yaptığınızın bir önemi var.

    12 yaşımdan beri, her tatil öncesi, arabanın bagajında geometri doktorası verdim ben. "Neyi nereye tıkarsak maksimum verimle tıkış yaparız?" Veya O lanet Volvo'nun arkasında, yanımda anneannem, o da artık eskisi gibi değil, çabuk yorulur olmuş, uyuyor. O tarafa doğru hamledemiyorum. Babam da eskisi kadar genç değil. Sola doğru hamletsem adamın koltuğunu tekmeleyeceğim. Eşek kadar da adamım, 17-18 yaşındayım. Benim tekmem sarsar adamı. Alçıya alınmış gibi oturdum iki saat. O günkü ben o yolculuktan nefret etti belki. Bugünkü ben ise o yolculuk için üstüne para verir.

    O yüzden rahat olun, kafaya takmayın. Bu güzel ve sayılı günleri iyi geçirmeye bakın. Gerisi tırt.
    Durumum sizinle neredeyse tıpatıp aynı:

    Burada yorum yapan bazı arkadaşların bırakın çocuk sahibi olmayı evli olduklarını dahi düşünmüyorum. Ailesinin rahatını önemseyen bir baba olarak bir durum tespiti yapmışsınız. Benim de C sınıfı bir arabam var ve Thule port bagajım. Oğlum 5 yaşında kızım 1 aylık :) Arka koltuk, iki bebek koltuğu ve bagaj, bebek arabası nedeniyle iptal. Dedim ya sizinle aynı durumdayım. Aracımı satılığa çıkardım, 7 kişilik bir araç almayı düşünüyorum. Birilerinin aracımı beğenmesi gibi bir derdim yok, önemli olan ailemin rahatı. Çocuklar büyüdüğünde şartlara uygun yeni bir araç alınır, olur biter.

    Not: Bebeklerini kucaklarında taşıyan aileler bırakın kaza yapmayı umarım frene sert basmak bile zorunda kalmazlar.
    maşallah , bir de o cocuklar 16-17 yaşlarına geldiğinde 1,80 olsunlarda bakalım neler olacak . bende station var yükleme için çok yer var bagajda ama yine de uzun yolda sağ yada sol kolumun yanında ön cama doğru uzatılmış ve ayakkabısı çıkarılmış ayaklara masaj yaparak gidiyorum . artık bundan sonrası minibüs gözüküyor ...
    135 cm den kısa çocuklar için oto koltuğu şart. En azından yükseltici kullanarak kemerin çocuğun boynuna gelmemesini sağlayabilirsiniz. Yani hiç kullanmamak tabi ki mümkün, ona bakarsanız kaza olmadığı sürece sürücü de kemer kullanmasa olur yani.

    Normal araçlar arka koltuk 3 kişi dese de pratikte pek 3 kişilik olmuyor. En fazla 2 çocuk koltuğu konabiliyor ve orta koltukta yer kalmıyor.

    Tabi ki burada ailenin bütçesi önemli, şu an 5 kişinin rahatça binebileceği araçlar çok pahalılar. HB aracı olanlar mecburen ya bu güvenlik önlemlerini almayacaklar, ya da araç değiştirecekler.

    Sadece bagaj hacmi problemi olanlar için, portbagaj sistemleri tavsiye edebilirim. Ancak döviz artışı ile bunlar da kalitesine göre 3500 lirayı bulan bir ücreti buluyorlar.
  • 2 Çocuğum var, biri 10 yaşında diğeri 1 yaşında. Arabamız fiesta. Arkaya çocuk koltuğu, büyük kızım + 1 yetişkin oturuyorlar. Sadece büyük bebek arabasından dolayı bagaj sorunu yaşıyoruz. Daha uzun boylu ş.dışı tatile felan gitmedik, belki o zaman yaşanır asıl sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 16 Şubat 2018; 12:10:18 >
  • millet cocuk koltuğu takmiyor ki, en fazla 1-2 yaşına kadar kullanıyorlar sonra hop kucaktalar hepsi.
  • 1 çocuğum var arkada çocuk koltuğu takılı
    ikincisi de yolda
    jazzın bagaj geniş olduğu için çok sorun olmuyor şimdilik
    ikinci gelince bakalım nasıl olacak
    fakat mpv denen araçlar da o kadar ucuz değil sanırım
  • MPV araçlar tam tersi pahalı araçlar.Aile için en uygunu da Mpv araçlardır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın bir grand picasso keyfinize bakın. 2. cocuğum olur olmaz b sınıfı aracımı satıp aldım. Tatilde bayramda seyranda rahat rahat geziyoruz.
  • maşallah , bir de o cocuklar 16-17 yaşlarına geldiğinde 1,80 olsunlarda bakalım neler olacak . bende station var yükleme için çok yer var bagajda ama yine de uzun yolda sağ yada sol kolumun yanında ön cama doğru uzatılmış ve ayakkabısı çıkarılmış ayaklara masaj yaparak gidiyorum . artık bundan sonrası minibüs gözüküyor ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 16 Şubat 2018; 13:23:46 >
  • Biz çocukken çocuk koltuğu yoktu. Anne-babalarımız ondan rahat ettiler muhtemelen.

    Benim bebekliğimin ilk iki yılında babamda 1974 Buick Regal varmış. Bir Buick'de çocukları nasıl zaptediyorlarmış, tutturuyorlarmış, orasını bilmiyorum... İki kapı araba, ama sıkıştıklarını sanmıyorum. Benim 9 aylık olduğum bir fotoğraf var. Annem, Babam, abim, ben, annemlerin iki arkadaşları, onların iki çocuğu. Toplam 4 yetişkin 4 çocuk, Buick Regal ile İstanbul gezisi yapmışız. Ankara'dan...

    Sonra 1980 Chevrolet Silverado kullandık yıllarca. Bagaj sorunu yoktu haliyle... Tek sıra koltuklu Silverado. 4 kişi yanyana otururduk. Babam-ben bir kemer, annem-abim bir kemer... Çünkü arabada iki kemer var. Arka koltuk da yok. Hehehe! Bagaj sorunu yoktu ama. Ek olarak, kısa mesafe 20 kişi de taşıyabiliyordu tabi, kasaya biniyorsun. 5-6 yaşlarındayken kaç kere kasasına binip, tavan üstündeki roll-bar'a tutunup seyahat ettim. Tabi seni tutan birileri oluyor. Bunun yapıldığı yer de orman, çiçek, böceğin olduğu medeniyetten uzak yerler oluyor... Gene de bir güvenlik şuuru çok yoktu.

    Sonra Alfa 75 kullandık. Arka koltuk, kendime ait kemer konseptleri ile o zaman tanıştım. Ama abim 12, ben 6 yaşına gelmiştik. Bir sorunumuz kalmamıştı. Arka koltuk diz mesafesi de çok azdı, bagaj da çok küçüktü. Ama çocuktum. O bana dar, sıkışık gelmiyordu. Gayet konforlu geliyordu. Babamın bir arkadaşı araç yeni iken aracı ödünç almış, tamamen şanssızlık eseri araçla küçük bir kaza yapmış, suçluluk duygusundan araca babalar gibi bir müzik seti taktırmıştı. Araçta amfi, önde teyp, bagajda CD changer vardı. Yıl 1992. Müzik setinin uzaktan kumandası da vardı. Hatırladığım şey son ses, Whitney Houston, Madonna ve MC Hammer dinleyip arabada kafa salladığımızdı... Hahaha! "Can't Touch this!" Türkiye'de CD bulmanın kolay olmadığı yıllardı evet... Hahaha!

    Sonra biraz daha büyüdük. Alfa gitti, Saab geldi. Saab rahattı. Arkası genişti. Ben büyüdükçe hafiften daraldı; ama beni hiç bunaltmadı. Yıllarca bindim.

    2003 yılında Saab abimin oldu, babam Volvo S60 aldı. Ben üniversiteye yeni girmişim. Volvo'nun arkası iğrençti. Ayaklarımı yan yan koltuğun altına sokup, bacaklarımı açıyorum. Babamın koltuk iki bacağımın arasında... Bagajı büyüktü. Ama arkası kötüydü. Hiç dert etmedim. Yılda kaç kere birlikte tatile gidiyoruz ki? 2 kere. Maksimum. Kalan tatilleri arkadaşlarımla yapıyorum falan.

    Sonra biraz daha büyüdüm. Ailemle yaptığım tatiller yılda bire, iki yılda bire düştü. Sonra evlendim. Şimdi keşke bir fırsat olsa da bizimkilerle tatil yapsam be! Ne güzel günlerdi. Eşimi de satmayayım, o da gelsin. Beşimiz tatile gidelim lan. İki tane kazık kadar herif, bir kazık kadar kız varken gene de babam kullansın. Biz arkaya oturalım, adama zulüm olalım falan...

    --------------

    Bence bu kadar kafaya takmamak lazım o yüzden. Bütün aile araba ile gezmeye yılda kaç kere çıkılıyor ki? Sıkışılır. Çocuklar hızla büyüyecek zaten. Bebek çantasıydı, arabaydı falan bagaja girmeyecek. Diğer çocuğunuz büyümüş zaten. Küçük çocuğunuzun da 2 yıl içinde bebek arabasına ihtiyacı kalmayacak. Bagaj sorununu böylece çözmüş olacaksınız. Araca bir yetişkin daha binecekse de bir zahmet sıkışıverecek. Beğenmiyorsa otobüse binsin. Ben olsam çocuklar için koltuk kullanmayı bırakmazdım. hiç olmazsa 8-9 yaşına kadar...

    Zaman hızla geçecek. Çocuklarınız hızla büyüyecek. Kendi ayakları üstünde durmaya başladıklarını ilk bağımsız hareketlerinden, sizden ayrı tatil yapmalardan falan anlayacaksınız. O sıralarda bunun bir "değişim" ve "uzaklaşma" olduğunu hiç anlamayacak belki ama, bu olacak. Sonra az biraz durulduğunda (çok değil), arkasına dönüp baktığında arabalarda nasıl sıkıştığını, rahatsız olduğunu hiç hatırlamayacak. Ne kadar güzel vakit geçirdiğini hatırlayacak. O yüzden sonuna kadar bencil olabilirsiniz. Otomobilin bir önemi yok. Otomobilin içinde ne yaptığınızın bir önemi var.

    12 yaşımdan beri, her tatil öncesi, arabanın bagajında geometri doktorası verdim ben. "Neyi nereye tıkarsak maksimum verimle tıkış yaparız?" Veya O lanet Volvo'nun arkasında, yanımda anneannem, o da artık eskisi gibi değil, çabuk yorulur olmuş, uyuyor. O tarafa doğru hamledemiyorum. Babam da eskisi kadar genç değil. Sola doğru hamletsem adamın koltuğunu tekmeleyeceğim. Eşek kadar da adamım, 17-18 yaşındayım. Benim tekmem sarsar adamı. Alçıya alınmış gibi oturdum iki saat. O günkü ben o yolculuktan nefret etti belki. Bugünkü ben ise o yolculuk için üstüne para verir.

    O yüzden rahat olun, kafaya takmayın. Bu güzel ve sayılı günleri iyi geçirmeye bakın. Gerisi tırt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Şubat 2018; 21:37:0 >




  • Benim de 2 çocuğum var, Arkaya hanım ve çocuklar oturuyor, bebek koltuğu var ve yaşam alanını rahatsız etmiyor. ARacım B sınıfı ufak bir sedan bu arada . Uzun yolda bavulları arka bagaja koyuyoruz, ayrıca arabanın ön koltuğuna da 2 bavul ve birkaç poşet sığıyor. Şu ana kadar hiçbir zaman araç yetersiz diye düşünmedim
  • Evlendik yaris aldık tüp taktık deli gibi gezdik, her hafta Muğla izmir takıldık, Fethiye Marmaris bodrum şimdi bebek oldu avensis aldım kurtuldum. Bebek arabasıyla, seyyar beşiğiyle çok rahat ettik bagaj konusunda. Kızımız biraz büyüdü 5 aylık oto koltuğu aldık bakalım arkaya 3 kişi rahat oturabilecek mi göreceğiz. mpv alınamıyor ise sesana mecburuz. Bisiklet aparatı daha takmadım avensis e ama yaza az kaldı muhtemelen takarım bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi baba olmadım henüz fakat çevreden gördüğüm Kesin çözüm fazla çocuk yapmamak.

    Mesele sadece araba değil ki bunun okutması büyütmesi en büyük dert.
  • deli gibi sw hastasıyım
    özellikle ceed sw ve megane 3 gt line modelleri fena cezbediyor beni.
    clio 4 hb den sonra bu iki model aracın peşine düstüm (1 cocuklu babayım)
    otomatik vites agır kriter olduğundan bahsettiğim iki modelden bütçeme uygun az kmli temiz bir araç bulamadım (nasıl bulayım sahipleri sw nin konforunda bol bol gezmiş :) , dahası o bütceye 2500km de sıfır ayarında sedane megane aldım (1 cocuk için ideal-fazlası ile e cocuk 4 yaşında koltuga alıştıramadık el arabasınıda artık attık.. ) sizin gibi bisiklet ve sık sık uzun yol hobilerim de yok, cocukta 2 değil 1 :)
    ha megane benzinli sw ler dizel idi ama olsun senede 2 kere uzun yol yapıyoruz, çok gezmiyoruz motor 1,2 mtv den kar ederiz dedik kapadık gözümüzü aldık.. iyide etmişiz ama gözüm hep sw lerde söyleyeyim..


    sorunuza gelecek olursak Türk babası sw ye bakmıyor/bakmazzzzzzzz
    gider doblo alır meseleyi dipten çözer..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    MPV araçlar tam tersi pahalı araçlar.Aile için en uygunu da Mpv araçlardır.

    mpv lerin bagajlar cok kullanışsız
    benden söylemesi..
    fiat 500 serisi özellikle
  • 4 kişilik aileyiz ancak herkes yetişkin ve boylar da oldukça uzun, C Hatchback araç kullanıyoruz bir sorun yok.
    Yazın tatillerde de 380 litrelik bagaj bizi yarı yolda bırakmadı hiç.
    Ancak imkan olsa muhtemelen MPV kullanırdık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82


    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    MPV araçlar tam tersi pahalı araçlar.Aile için en uygunu da Mpv araçlardır.

    mpv lerin bagajlar cok kullanışsız
    benden söylemesi..
    fiat 500 serisi özellikle

    Fiat 500l küçük bir MPV.Ben Dacia Lodgy,Ford S-max,Seat alhambra vb araçları kastetmiştim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk çocukta koşarak 5008 alan türk ailesi

    Şuanki b segment arabalar 10 yıl önceki c segment araçlar boyutlarına geldi.


    Bir şeyi almak isteriz sonrada bunun ihtiyaç olduğuna kendimizi inandırırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancan_burak

    ilk çocukta koşarak 5008 alan türk ailesi

    Şuanki b segment arabalar 10 yıl önceki c segment araçlar boyutlarına geldi.


    Bir şeyi almak isteriz sonrada bunun ihtiyaç olduğuna kendimizi inandırırız.

    Oda yetmez çocuk oldu diye Caravelle alan tanıdığım var.Kendisine otobüs alsaydın demiştim

    Edit :Düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 16 Şubat 2018; 14:41:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Tabi baba olmadım henüz fakat çevreden gördüğüm Kesin çözüm fazla çocuk yapmamak.

    Mesele sadece araba değil ki bunun okutması büyütmesi en büyük dert.

    2 cocuk yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 model astra g sedan aracım var. çocuklardan biri 7 diğeri 3,5 yaşında ikiside oto koltuğunda hatta büyük olan 35 kg falan oldu boyda 132 cm sade yükselticiyi isofixle bağlayıp oturabilir fakat çocuk artık nasıl alıştıysa kesinlikle ayrılmıyor. kızımında koltuğu biraz kaba olduğuından dolayı bir 3.kişiyi arkaya oturtamıyoruz. çok kısa mesafeler haricinde 5.kişiyi kesinlikle almıyorum arabama, tatillerede o şekilde gidiyoruz bagaj geniş bebek arabası kullanmadığımız için herşeyimiz sığıyor. tavsiyem odurki cocuklarınızı oto koltuklarına kesinlikle alıştırın. ben ağlata ağlata alıştırdım şimdide ayrılmıyorlar
  • 2009 dan beri arabasında çocukla seyahat eden birisiyim.
    2011 den beride 2 çocukla seyahat ediyoruz.

    ilk çocuğumuz olduğunda aracımız corsa c idi hiç sıkıntı çekmedik annesi oğlumla (oğlum bebekken anakucağında büyüyünce oto koltuğunda) arkada rahat rahat seyahat ederken ön koltuğu ve arabananın bagajını eşyalar ve valizler için kullanıyorduk.
    ikinci çocuk olduğunda arkada iki çocuk kendi koltuklarında anne ön koltukta şehiriçinde kullandık. şehir dışına çıkmamız gerektiğinde anne ana kucağı ve tek koltuğun arasına sıkışarak yine ön koltuk ve bagajı eşyalara ayırdık.

    tek sıkıntıyı burada eşim yaşadı ( 2 sene şehir dışı yolculuklarında bu duruma katlandı) ben kendi koltuğumda çocuklar da kendi koltuğunda gittik ama onun durumu biraz sıkışıktı.

    sonra astra h aldım 5 sene onu kullandık bagaj hacmimiz 360 litreye çıktığından bebek arabası ihtiyacımızda kalmadığından eşim ön koltuğa geçti ufaklık 2 yaşına geldiğinden ikiside kendi koltuklarında hem şehir içinde hemde şehir dışında rahat rahat seyahat ettiler bu noktada çocukların ayaklarının altınıda spor çantaları yatırarak bagaj olarak kullandık tabi.

    şimdiki aracımda b sınıfı crossover ama bagajı kendi sınıfı için oldukça iyi (360 litre) ve bize yetiyor oğlum artık 9 yaşında ve boyu bayağı uzun olduğundan onun çocuk koltuğunu kaldırdık arkada şu anda extra bir yolcu kapasitemiz daha var

    Sonuç olarak durum ne olursa olsun uygun çözümler bulunur onun için çok dert etmeye zorlamaya kasmaya gerek yok.
    Ama tabiki geniş arabanın yeri ve rahatlığı da ayrı oluyor. Ben mesela MPV sevmiyorum,çoğunun sürüş özellikleri bana uygun değil ama hep hayalimde D Segmenti bir wagon var, belki bir gün denk gelir alırız bir tane belli mi olur




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.