Şimdi Ara

Çocuklar İçin Felsefe-Sorgulamak İçin Kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bir akrabamız var. Çocuk 10 yaşında ve cin gibi birisi. Her ne kadar çok görüşmesek de kardeşim olsa öyle birini isterdim. Yalnız ailesinin durumu hakkında pek öyle diyemeyeceğim maalesef. Çocuk kitap okumayı çok seviyor ama ailesinin kafa yapısı belli olduğu için, eğer bu kafayla giderlerse çocuğun aklını köreltecekler.

    Acaba bu yaşlarda birine felsefe/sorgulamayı öğreten ne tür kitaplar alabilirim? İnternette çocuklar için felsefe dizinleri vs gördüm ama okumadığım için tam da emin olamadım ve hepsini alamam zaten. Var mıdır bilgisi olan?



  • Matematik yaptırın bence.
    Ama bu okul matematiği değil. Daha soyut.
    Matematiksel düşünceyi bi kavrarsa gerisi gelir
  • Metis küçük filozoflar seti de güzel gözüküyorhttp://www.metiskitap.com/catalog/set/11229
    9-14 yaş aralığı denmiş
  • @Eskel
    Teşekkürler ancak yapabilir miyim emin değilim. Çünkü çok fazla görüşemiyoruz kendisiyle. İmkanlar el verse ve daha çok görsem daha da ilgilenirim ama yaşadığımız yerler de epey uzak.

    @Blackwidow

    Sofie'nin Dünyası'nı ben de okudum ve sevdiğim bir kitaptır ama 10 yaşındaki birine pek uygun değil gibi sanki. Çocuğun sıkılıp da bir kenara atmasını istemiyorum.

    @gandalff
    Teşekkürler. Bir kaç tanesine gözümü kestirdim. Sevecek olursa diğerlerini de alırım.
  • Çocuklar için felsefe ilginç olmalı. Çünkü bir erkek çocuğu somut düşünceden soyut düşünceye 17-18 yaşında geçiyor.

    Bence siz arkadaşın dediği gibi soyut düşünmesini geliştirecek Matematik sorusu çözdürün, üstüne de somut Fizik çözdürün. Hız problemleri gibi.
  • Aksine, çocuklara felsefe öğretmenin matematik becerilerini arttırdığı gözlenmiş:http://dusunbil.com/cocuklara-felsefe-ogretmek-matematik-okuma-yazma-becerilerini-arttiriyor/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik

    Çocuklar için felsefe ilginç olmalı. Çünkü bir erkek çocuğu somut düşünceden soyut düşünceye 17-18 yaşında geçiyor.

    Bence siz arkadaşın dediği gibi soyut düşünmesini geliştirecek Matematik sorusu çözdürün, üstüne de somut Fizik çözdürün. Hız problemleri gibi.

    Amacım zaten çocuğa kafasını kullanmayı, düşünmesini, ailesini-çevresinin dediklerini "doğru" olarak kabul etmeden önce sorgulamasını öğretmek. Yanılabileceğinin payının olmasını göstermek. Her şeye araştırmadan etmeden körü körüne inanmamasını sağlamak. Yoksa çocuğa, Sartre'nin Nietzsche'nin kitaplarını verip de git varoluşçuluğu, nihilizmi öğren demek değil. Çocuklar küçük yaşta çok kolay manipüle ediliyor. Büyüklerinin dediği neredeyse her şeye inanır çünkü o sözü "babası" veya bir "büyüğü" diyor. Ben de bunun önüne geçmeyi istiyorum. Sabit fikirli kalmamasını, araştırmasını istiyorum.




  • Bu yaş için Çıtır çıtır Felsefe serisini tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

    Bu yaş için Çıtır çıtır Felsefe serisini tavsiye ederim.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sofie yi o yaşlarda okumuştum belki en fazla 1-2 yaş büyük olabilirim.başladığımda neredeyse aralıksız 6-7 saat okuduğumu hatırlarım.o yaşa kadar azda olsa temelim vardı..çok içine çekmişti beni.tavsiye ederim diğer söylenen seçenekleri bilmiyorum..

    eğer öncesinde pek okumadıysa daha hafif klasiklerle başlayabilir.illa ki felsefe olmak zorunda değil.güzel şiir kitapları da okumalı yaşına uygun.yerli edebiyatımızda örnekler mevcut.sanat edebiyat tohumları ekilir bünyeye , ruh inceliği önemli.takdir edersiniz ki düşünen ama hissedemeyen birey çok var dünyada.zaten çeşitli alanlardan okuma alışkanlığı edinirse kendi yolunu bulur , bahsettiğiniz sorgulama kabiliyetini otomatikman edinir.
  • Bana kalirsa o yastaki cocugu birakin sokaklarda oynasin. Klasik kitaplar okutulabilir, o yaslarda herhangi bir dusunce baskisi yapilmaain yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.