Şimdi Ara

İnsanların Çoğu ÇOCUK YETİŞTİRME VASFI'na sahip değil ama ÇOCUK YAPMA HAKKINA Sahip??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
9
Favori
5.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit:Bu arada DH'nin iyilik perileri neden gerçeklere karşı tamamen geçerli olmayan yorumları görünce hemen + butonuna abanıyorlar anlamıyorum. Neyse zaten burası DH. Herkesin çocuğu 1.90 sarışın, mavi gözlü ve kişisel özellikler bakımından da kusursuz olmalı veya olacaktır.

    EDİT----2 HİÇ KUSURA BAKMAYIN ANCAK doğru düzgün 2 ebeveyn varsa; SIRF "ÜREMEK" EYLEMİNİ TOPLUM KENDİSİNE "İHTİYAÇ" olarak dayattığından çoçuklarını tabiri caizse otçul hayvan gibi sokağa ya da telefonlara,tabletlere,YUTUBIRLARA salan ebeveynden, çocuğuna aşırı baskı, tehdit, dayak, kemerle hayattan soğutan ebeveyne kadar onlarca BENCİL ebeveyn var.
    ŞİMDİM BAZI ARKADAŞLAR "HERKES ÖYLE DEĞİL, ÇOCUĞUNU İYİ YETİŞTİRİRSEN ÇOCUĞUN USLU OLUR, BAŞARILI OLUR" DEMİŞ.

    Tamam HAKLISINIZ ancak NEREDE YAŞIYORSUNUZ SİZ? Gökkuşağı Bahçelerinde mi? Periler Diyarında mı?
    NEDEN ÇEVREMDEKİ 100 çocuktan sadece 1'i adam akıllı, mutlu bir hayat sürerken, kalan 99'u HAYATINDAN MEMNUN DEĞİL?
    Çünkü ;Aile baskısı, Çünkü sırf ÇOCUK YAPMIŞ OLMAK İÇİN ÇOCUK YAPAN EBEVEYNLER, çünkü her şeyin pahalı olması,Çünkü SOKAKLARIN GÜVENSİZ OLMASI, Çünkü ERGENLİĞE KADAR TEK EĞLENCENİN Bilgisayar, Youtube olması, Ergenlikten sonra Zornografgi olması,Çünkü gelecekte işsiz kalma endişesi, Çünkü başkaları başka ülkelerde sefa sürerken onun kendi ülkesinde sürünmesi.
    ÇÜNKÜ O ÇOK DEĞER VERDİĞİNİZ ÇOCUĞUNUZU ÖMÜR BOYU SEBZESİNİN BİLE HORMONLARLA DOLU OLDUĞU YİYECEKLERLE, abur cuburlarla, KOLAYLA, HORMONDAN PÖRSÜMÜŞ TAVUKLARLA BESLENDİKLERİ İÇİN.

    EDİT-3 Yukarıda saydıklarım ve saymadıklarım gibi BİR ÇOK SEBEPTEN DOLAYI, O ÇOK DEĞER VERDİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN İLERDE tinerci, tecavüzcü,hırsız,terörist olması EBEVEYNLERİNİN BENCİLLİKLERİ DEĞİL DE BENİM SUÇUM ÖYLE Mİ?

    TEBRİKLER DH'NİN İYİLİK PERİLERİ!!! HAYAT GÜZEL KUŞLAR UÇUYOR, BEBEK LAZIM Bİ KERE ÇOK TATLILAR YHAAAAAA...S.S
    2 Gün sonra: YİNE ZIRLIYO (nokta nokta) bebeği.



    -Asgari ücretten bile daha az kazanıp 3-4 çocuk yapıp, o çocukların tüm hayatları boyunca sürünmeskine sebep olmak? Ne düzgün bir yiyecek, ne düzgün giyecek, ne düzgün bir ev, hayat

    -Her mok için anırırcasına bağıracak bir anne olacaksan veya her mok için güçsüz bir çocuğa dayak atan bir baba olacaksan neden çocuk yapıyorsunuz?

    -Her şeyin aşırı pahalı olduğu, Yaşamanın aşırı zor olduğu, Her yerin çöplerle dolduğu, hayatını şans eseri kaybedebileceği bir yerde neden çocuk yapıyorsunuz?

    -Her gün aile içinde kavga edip, ardından da boşanarak küçücük bir çocuğun psikolojisini bozacaksanız neden çocuk yapıyorsunuz?

    -Siz çocuk yetiştirmenin ne demek olduğunu %100 bilmediğinizden; belki bir gün bir katil, bir terörist, bir tecavüzcü olma ihtimali olduğu halde neden çocuk yapıyorsunuz?

    -Belki de salağın teki olacak, saçma sapan şeyleri savunacak, ağzından küfür düşmeyecek, bedenen de zihinen de kirli olma ihtimaline rağmen neden çocuk yapıyorsunuz?

    -Bir çocuk hayatını dilenci olarak geçirmek zorunda mı? Ya da yol kenarlarında mendil satmak için?

    -Ateistseniz sırf kendi düşünce yapınızla büyüttünüz diye çocuğunuzun öldükten sonra cehenneme ya da hell'e gideceğini hesaba kattınız mı?

    -Çocuğunuzun da iğrenç bir içerik olan zorno veya daha kötülerini izleyeceğini, sınıftaki kızlara ya da erkeklere bakarak sapıkça hatta iğrenç şeyler hayal ederek arkadaş çevrelirinde bunları kahkahalarla konuşacaklarını düşündünüz mü?

    -Çocuğunuzun brutal bir şekilde can verme ihtimali olduğunu? Bir kazaya kurban gitme ihtimali olacağını hesapladınız mı? (Lütfen böyle bir şeyi istiyormuşum gibi yorum atmayın ve böyle olaylar hiç yaşanmamış gibi)

    - İlerde 3. Dünya savaşı çıkabileceğini ve çocuğunuzun etkilenebileceğini düşündünüz mü?

    -Çocuğunuz kendi geleceği hakkında söz sahibi olamayacaksa neden çocuk yapıyorsunuz?

    -Dünya'nın sizin için yaşanmaya değer bir yer olduğu, çocuğunuz için de olacağı anlamına gelmez.




    Daha milyonlarca örnek var. Ben bu devirde çocuk yapmanın yüzde 97 zulüm olduğunu düşünüyorum.

    Neyse ya kime anlatıyorum ki TAM GAZ ÜREMEYE DEVAM EDİN YA sallayın gitsin ÇOCUK O ZATEN İSTERSEM YAPARIM İSTERSEM YAPMAM,
    Bir çoğunuz kendinizi belki de geleceğin SÜPER EBEVEYNİ olarak görebilir ancak lütfen çocuk yapmadan önce KÖTÜ BİR OLAY karşısında çocuğunuza BAĞIRIP CAĞIRACAĞINIZI mı? Yoksa onunla empati kurarak SORUNUN DERİNİNE İNEREK kimseyi üzmeden GÜZEL BİR ÇÖZÜM YOLU ÜRETEBİLECEK MİSİNİZ? Bu tür şeyleri bir düşünün lütfen.

    EDİT=3 EVET KUSURA BAKMAYIN BEN neredeyse tüm ebeveynlerin KIZACAĞI, en ağır konularda bile ÇOÇUĞUMA SARILARAK, onun KİMSEYE ANLATAMADIĞI PSİKOLOJİSİNİ ANLAYARAK , kesinlikle En Büyük Sorunlara BİLE ÇÖZÜM BULABİLECEK BİRİYİM.

    Yine de ASLA BİR ÇOÇUK YAPMAYACAĞIM. Neden yapayım ki?

    BU DÜNYA İŞLER AŞIRI İSTİSNAİ BİR ŞEKİLDE GELİŞMEZSE , MASUM BİR ÇOCUĞUN ÖMÜR BOYU MASUM KALMASINI ENGELLEYECEK BİR DÜNYA!!

    BU DÜNYA ARTIK SANDIĞINIZ KADAR GENÇ BİR DÜNYA DEĞİL, BİR GÜN GELECEK ÇOK SEVDİĞİMİZ ÇOÇUKLARIMIZ O GÜNLE TANIŞACAK, HAYATIN GERÇEKLERİ BİR BİR YÜZÜNE ÇARPINCA , İNSANLARIN MASUM OLMADIĞINI ANLAYACAK.

    Masumların her daim kaybettiğini , ezildiğini ögrendiğindeyse artık kendisi de masum olmayacak...
    Söyleyin... Hanginiz şimdi bile %100 masum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tavşanist -- 29 Temmuz 2017; 21:05:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ee kimse yapmasın hocam çocuk. Sanki çok gerekli bir şey?



    Neymiş evliliği yürütüyormuş çocuk. Hayır evli kalabilmek çok önemli sanki. Olmuyorsa ayrılsın insanlar bu kadar basit. Neden bu yapay süreci devam ettirmek için bilince sahip bir birey dünyaya getiriliyor?





    Ve son olarak, insanların çoğu bu düşüncelerin aksi şekilde davranıyor. Yani bu konudaki şeyler sağdan soldan duyulmuş popüler şeyler değil. Asıl popüler olan görüş insanlarin, 25~30 yaşına gelince evlenip çocuk yapması gerektiği.



    Bir düşünün falan demişsiniz. Şunu soruyorum, hangi insan sorgulamıştır sizce? Popüler olanı kabul eden mi etmeyen mi?
  • Konu olarak haklı olduğunu düşünüyorum ama ifade biçimini yanlış buldum özellikle 5.madde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur561

    Konu olarak haklı olduğunu düşünüyorum ama ifade biçimini yanlış buldum özellikle 5.madde.

    Siz istediğiniz kadar iyi anne baba olun iş çocukta biter.

    Belki de aşırı iyi bir evlat sırf birinden etkilendi diye tek seferliğine alkol uyuşturucu alacak ardından birini kesecek ya da birine tecavüz edecek. Bu olmamış bir şey mi? Değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi anne, baba çocuğa paylaşmayı da öğretir. Çocuk, ebeveynlerine yaptığı şeyler hakkında bilgi verirken çekinmez. Yalan söylemez. Söyleyemediğinden değil de, doğruyu bilmeye hakları olduğunu düşünür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thisisabook

    İyi anne, baba çocuğa paylaşmayı da öğretir. Çocuk, ebeveynlerine yaptığı şeyler hakkında bilgi verirken çekinmez. Yalan söylemez. Söyleyemediğinden değil de, doğruyu bilmeye hakları olduğunu düşünür.

    Bu dediğiniz yazdığım maddelerin en az yüzde 90'ını kapsamıyor.

    Ancak bir nevi haklısınız tabi ona bir şey demiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuğa ahlak ve erdem öğretirseniz, ahlaklı ve erdemli davranmaya çalışır. Empati yapmayı öğretirseniz, kendini başkasının yerine koymayı öğrenir. Uyuşturucuya bir şey diyemem ama "iyi" bir ailenin çocuğu tecavüz etmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuğun bebeklik dönemi bitince başlıyorlar kızmaya vurmaya eğitim yok zaten bu ülkede en büyük etken bu. Sonra benim çocuğum niye böyle. Daha söylenecek baya şey var ama neyse..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thisisabook

    Çocuğa ahlak ve erdem öğretirseniz, ahlaklı ve erdemli davranmaya çalışır. Empati yapmayı öğretirseniz, kendini başkasının yerine koymayı öğrenir. Uyuşturucuya bir şey diyemem ama "iyi" bir ailenin çocuğu tecavüz etmez.

    Çocukları her ne kadar sevsem de, asla bir çocuğum olsun istemem.

    Sizin gibi iyi niyetli insanlar görmek ne güzel. Benim de çocuklarım olsaydı onları dediğiniz gibi yetiştirirdim, özellikle merhameti iyice öğreterek.

    Ancak ne yazık ki bizim gibi düşünen kısım Dünya nüfusunun bence yüzde 10-15lik kısmını oluşturuyor.
    Çevremdeki tüm çocukların veya gençlerin yüzde 98'inin. Küçümsenemeyecek kötü davranışlarının olması konusuna hiç girmek bile istemiyorum.

    Hmmm..... Doğru.... Sorun insan denen yaratıkta.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Dary

    Çocuğun bebeklik dönemi bitince başlıyorlar kızmaya vurmaya eğitim yok zaten bu ülkede en büyük etken bu. Sonra benim çocuğum niye böyle. Daha söylenecek baya şey var ama neyse..



    Aynen öyle, çocukların neler yaşadıklarını anlatmaya ömürler bile yetmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overkahan

    Katılıyorum.Dünyanın nüfusu çok fazla zaten.Canı sıkılan üreyip duruyor.Ondan sonra doğa katlediliyor, yaşam kalitesi düşüyor, insanlar yapay gıdalarla besleniyor vs vs... Dünya nüfusunun max 1 milyar olması lazım.Daha fazlası görüldüğü üzere kaosa yol açıyor.

    Keşke kimse getirmese diyeceğim ama artık o kadaaaarrrr yoruldum ki, düşünerek beynimi ağrıtmak bile istemiyorum. Ne yapıyorsa yapsın , kendini bi mok zanneden insan ırkı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tavşanist -- 22 Temmuz 2017; 3:38:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelismis ülkelerde genç nüfus giderek düşüyor. İnsanlar, çocukların kendi hayatlarını doyasıya yaşamalarına engel olarak görüyor ya da sizin gibi böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyor :d Birçok bilim adamı toplam nüfusun 12 milyarı geçmeyeceğini düşünüyor. Meteor falan düşse üzerimize kökten silinsek daha iyi olur :d

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thisisabook

    Gelismis ülkelerde genç nüfus giderek düşüyor. İnsanlar, çocukların kendi hayatlarını doyasıya yaşamalarına engel olarak görüyor ya da sizin gibi böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyor :d Birçok bilim adamı toplam nüfusun 12 milyarı geçmeyeceğini düşünüyor. Meteor falan düşse üzerimize kökten silinsek daha iyi olur :d

    Ya da Dünya bir anda patlasa acısızca yok olsak =)

    Güm diye böyle. Tozlar mozlar saçılır evrene az efekt falan da olur be ne güzel.

    Şaka maka milyarlarca insan acıdan kurtulur gibime geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tavşanist -- 22 Temmuz 2017; 3:56:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişik bir psikoloji.Sizin kafanızla cevap vermek gerekirse bu yazdıklarınızın tam tersi de olabilir.Çocuğunuz belki de 3.dünya savaşını durduracak kişidir ya da yaptığı bir icatla insanlıgı kurtaracak biri olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığı ''Neden Çocuk Yapıyorsunuz'' olmalı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilincarslan91

    Konu başlığı ''Neden Çocuk Yapıyorsunuz'' olmalı bence.

    Öyle koysaydım hemen saldırırlardı. "SANA NE?" falan yazarlardı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TcetveL

    Değişik bir psikoloji.Sizin kafanızla cevap vermek gerekirse bu yazdıklarınızın tam tersi de olabilir.Çocuğunuz belki de 3.dünya savaşını durduracak kişidir ya da yaptığı bir icatla insanlıgı kurtaracak biri olacaktır.

    Lütfen yanlış anlamayın ancak, bulunduğumuz şartları göz önüne almaya çalıştım.

    Yani bu şartlarda doğan bir çocuk yüzde 99 ya sıradan biri olacak ya da sıradan- veya sıradan+ olacak.

    Türkiye'de milyonlarca çocuk ve genç var ve bunların %95 gibi bir oranı bomboş işlerle uğraşıyor, küfürü tamemen kültürleri gibi benimsemişler, saygı ve sevgileri çıkarlarıyla doğru orantıda.

    Yani Dünya'da her gün milyonlarca olay oluyor. Bunların sorumluları da bir zamanlar çocuktu.
    Ancak Dünya'da her gün büyük birkaç iyi haber veriyor.

    Sonuçta useless ve kötüler kat be kat daha hızlı artıyor.
    Gözlemledim bu tür şeyleri sallamıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında bu fikre katılıyorum fakat açıklama şeklinize ve anlatımınıza katılmıyorum.
  • Bencilligin krali. Size 3 cocuk yapin diyen kisi, size ölün diyor demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cankano

    Aslında bu fikre katılıyorum fakat açıklama şeklinize ve anlatımınıza katılmıyorum.

    Açıklama şeklimin çoğu hatalı olabilir.

    Ancak ben bu ihtimalleri de düşünüyorum.

    Hatta forumdaki herkesin çocuğunu doğru düzgün yetiştirmeyeceğini de hesababa katıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaaa bencillik olurmu hiç.

    Bkz: k*rtler ve suriyeliler her sene 1 tane yapıp 6-7cocuğun altına düşmüyolar. Biraz büyünce salıyolar dilenciliğe, mendil satmaya, ışıklarda su satmaya.

    Su sutmayı küçümsemiyorum. Bir dh atasözü derki zengin olmak için bimden su al sat.

    Amma velakin(yazımı hatalı olabilir) bunlar heryeri işgal etmiş durumda genelde akrabalarıyla evlenir uzağa gitmez kız olanlar. Sonuç bir ıslıkla çok çabuk 20kişi oluyolar.

    O su satma işini biz yapmaya kalksak yaptırmazlar. Yerlerini sanki vergisi, kirasını veriyor gibi sahiplenirler. Bişey demeye kalktığında üstte yazdığım gibi çok çabuk 20kişi olurlar.

    Ev tutarlar kira. Girdiklerinde 4kişilerdir 5seneye en az 7kişi olurlar.

    Parklar, köprü altları bunların elindedir örgüt gibi.



    Biraz daha büyüdüklerinde mevsimlik işçi olarak çalıştırılırlar. Dahada büyüdüklerinde inşaatta çalışırlar.

    Bkz: mahalle aralarındaki mütahitler hep k*rt



    Babaları bakmaz nası baksın adam 6-7çocuğa salar dışarı hepsini. Ve küçük yaşlardada çocukların iste ne getirdiklerini gün sonu alırlar. Birazını çocuklara geri verirler. Çocuklara Lafları geçmeye devam edene kadar böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.