Şimdi Ara

'Çocuk Kraliçe' Ramsey Cinayeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  'Çocuk Kraliçe' Ramsey Cinayeti


    Jon Benet Ramsey, 1990 yılında ABD'nin Atlanta eyaletinde dünyaya gelmişti. Annesi Patsy Ramsey 1977'da Virginia'da düzenlenen güzellik yarışmasında ödül kazanmış bir mankendi. Bunla ilişkili olmalı ki, Jon Benet, doğumu ve sonrasında onu gören insanlar tarafından inanılmaz bir ilgiyle karşılanmıştır. Bunun sebepleri, Jon Benet'in öncelikle çok güzel bir kız çocuğu olması ve gelecekte dünya güzeli olabilecek potansiyele sahip olduğunun düşünülmesiydi. Bu yüzden bebekliğinden beri önce Ramsey ailesinin sosyal çevresi olmak üzere reklamcıların, dizi ve sinema yapımcılarının ilgisini çekmeye başlamıştı.

    Jon Benet, henüz 1 yaşındayken ailesi Colorado'da yer alan Boudler kasabasında on beş odalı büyük bir eve taşınmışlardı. Jon Benet, 6 yaşına geldiğinde ısrar ve yoğun ilgi üzerine ailesi tarafından bir Çocuk Güzellik Yarışması'na katıldı. Bu yarışmaya katılmadan önce de küçük çaplı düzenlenen bazı çocuk güzellik yarışmalarında da birincilikler kazanmıştı. Sorulan sorulara yaşından büyük cevaplar veren, oyunculuk yapabilecek düzeyde yetenekli olduğu gözlenen sevimli kız, katıldığı güzellik yarışmasını kazanarak ABD medyasının ve TV'lerinin ilgi odağı oldu. Bir reklam yüzü olarak ilgi gören Jon Benet'a gelen oyunculuk tekliflerinin ardı arkası kesilmedi.

    1996 Noel Bayramı'ndan bir sonraki gün olan 26 Aralık'ta küçük kızın annesi Patsy, gece yarısı kalkıp kızına bakmaya giderken evin alt katında 6 yaşındaki Jon Benet'ın hayatına karşılık 118 bin dolarlık para istenen bir fidye notu buldu. Saat 05.45 civarlarında Patsy polisi arayarak yardım istemişti. 6 yaşındaki küçük kızın cesedi, kaybolduktan yaklaşık 8 saat sonra babası tarafından oturdukları evin bodrum katında bulundu. ABD bu şok cinayetle sarsılırken, evin bodrum katına zorla girilmediğini tespit eden polis, ilk şüpheli listesine küçük kızın annesi ve babasını almıştı. Sorgu ve yoğun araştırmalar sonucu polis departmanı, yazılan fidye mektubunun aileye ait olduğunu, bilhassa annesinin el yazısıyla yazıldığını ve notta istenen 118 bin dolarlık rakamın kızın babasının işlem yaptığı son banka çekindeki rakamla aynı olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra önce tecavüze uğradığı ardından golf sopasıyla dövülerek öldürüldüğü kanaatine varan polis, golf sopasının babasına ait olmasından dolayı aileyi şüpheliler listesinde sorgulamaya devam etti.

     'Çocuk Kraliçe' Ramsey Cinayeti

    Jon Benet'ın baba ve annesi

    Davayı sürekli gündemde tutan medya, küçük kızın annesi ve babasının cinayetin bir numaralı şüphelileri olduğu haberlerini yapmaya başladığı esnada, kızın cesedinin bulunduğu bodrum katında yapılan DNA ve luminör testleri sonucunda bodrum katında bir başka kişiye ait olduğu tespit edilen ayak izleri, aile dışından birine ait olan DNA örnekleri ve herhangi bir şekilde düğümlenmemiş garip bir ip buldu. Cinayet dosyası giderek karışık bir hal alırken, uzun süren soruşturmalar ve sayısız dava sonucu cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiği bulunamadı. Yıllarca gündem de kalan bu sır perdesi niteliğindeki dramatik cinayetin ardından, 6 yaşındaki küçük bir kızın magazin basınında ve medya önünde pedofilik yani çocuk ve bebeklerin cinsel istismarına yol açabilecek şekilde tanıtılıp tanıtılmadığı ve haberciliğin etiği tartışılmaya başlandı. Küçük kızın cesedi üzerinde yapılan incelemelerde herhangi bir tecavüz izine rastlanılmadı. Uzun yıllar araştırılmaya devam etti ve zaman zaman basının gündeminde yer aldı. Kızın dosyası FBI tarafından da yoğun bir inceleme altına alındı hatta kızın ailesinin tutuklanması gerektiğini ailesinin bir numaralı şüpheli olduğunu beyan etti ancak herhangi bir tutuklama kararı çıkmadı. FBI tarafından yıllarca yapılan araştırma uluslararası bir boyut kazanarak 2006'da sonuçlar vermeye başladı. Cinayetten 10 yıl sonra çözülme umutları tekrar ortaya çıkmıştı.

     'Çocuk Kraliçe' Ramsey Cinayeti

    John Mark Karr, Tayland'tan getirildikten sonra mahkemede

    2006 yılında Tayland'ın Bangkok şehrinde daha önceden "çocuk pornografisi" suçuyla sabıkası bulunan John Mark Karr gözaltına alınarak ABD'ye teslim edildi. Mark Karr, ifadesinde "onunla karşılıklı aşk yaşıyorduk. böyle olmasını istemedim. onu kazayla öldürdüm" sözlerini kullandığında davanın sonuçlandığı düşüncesi kamuoyunda inanılmaz bir heyecan yaratmasının yanı sıra dava yeniden gündeme geldi. Tek iş, Mark Karr'ın DNA örneklerinin cinayet mahallinde bulunan örneklerle karşılaştırılmasına kalmıştı. Cinayeti işlediğini söyleyen Mark Karr'a ait DNA örnekleriyle cinayet mahallinde bulunan DNA örneklerinin birbirini tutmamasıyla ABD'de yeni bir şok yaşandı. Ayrıca Mark Karr'ın eşi cinayet günü Karr'ın başka bir eyalette olduğunu beyan etmesinin üzerine savcı tarafından serbest bırakıldı. Basın, Mark Karr'ı bu "cinayet üzerinden reklam yapmaya çalışan bir sapık" olarak nitelendirdi. Çocuk Kraliçe olarak bilinen 6 yaşındaki Jon Benet Ramsey'in cinayeti hala araştırılmaktadır. Bir sır perdesi olarak tarihteki yerini almıştır.

     'Çocuk Kraliçe' Ramsey Cinayeti


    @İlluminatici
    @iamburak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 5 Mayıs 2014; 23:54:44 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Geldim geldim hacı sayko musun ya durmadan paylaşıyon böyle şeyleri

    Ben genelde aldıgım kıtaplar cin gizemli hikayeler filan oluyor konulara devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodiac Killer




     'Çocuk Kraliçe' Ramsey Cinayeti

    John Mark Karr, Tayland'tan getirildikten sonra mahkemede



    John Cusack bu herif.
  • Buralar degerlenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La sonunda katil çıkar dedim hala çıkmamış. Vay be.
  • Onlerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi solukta okudum. Çok lezzetli geliyor böyle konular devamını beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendimi bildim bileli haberlerde gorurum bu kızı, benle birlikte büyüdü adeta. Hala bulunamamıs mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    Neden bunun gibi konularda paylasimda bulunuyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karın deşen jack aklıma geldi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nası bulunamamış hayret ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de hala cinnet geçirip karısını çocuklarını vursunlar
  • Kitap yazsana abi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.