Şimdi Ara

ÇOCUĞUNA BAKAMAYAN ÇOCUK YAPMASIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
0
Favori
21.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemin insanları evlenip çocuk yapmayı zorunluluk olarak algılıyor nasıl bir kafadır anlamadım gitti. Evleneceksin diye bir şart yok arkadaş ya evlenip bütün hayatını ve zamanını onlara feda edeceksin yada evlenmeyip bütün zamanını kendine ayıracaksın. Eğer evlenipte zamanını kendine ayırırsan bu vicdansızlık olur ve onlarında hayatını mahfedersin en mantıklısı evlenmemek
  • 123
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    Çocuklar her zaman masumdur..sizin arabanızı çizen çocuklar da öyle. Peki kim suçlu?



    Tek cevap BİZ... Neden mi biz ?



    - Çocukların yaşam alanlarını ellerinden aldık. Bağlar, bahçeler, ağaçlar, topraklara bina yaptık.



    - Çocukları kaçırdık, onları sattık, tecavüz ettik, ve sokakları güvensiz hale getirdik..



    - enerjisini disarda oynayarak atamayan çocuğu eve hapsettik.



    - ve baş edemeyince eline verdik tableti, telefonu, baktık susuyor ve kolayimiza gitti, saatlerce oyaladik.



    - Enerjisini atamayan çocuğa ceza verdik.



    - Azıcık dışarı çıksa o enerjisini atmaya çalışsa amaann evde sıkıldı zatem deyip tum yaramazliklarina göz yumduk.



    - Kadının çalışma hayatına daha aktif katilmasiyla daha az çocuk yaptık ve kardessiz nesiller yetiştirdik.



    - Anne sevgisinden sevkatindan yoksun çocuklar yetiştirdik.



    - Dedeye babanmeye guvenemez olduk.



    - genetigi bozulmuş yiyecekler yedirdik ve hircinlastirdik.



    - her istedigini yaptik cunku zaten bi tanecik evladimizdi o bizim...





    Ve daha onlarcasini sayarim... Sözün özü doğayla savaşın malubu her zaman insan olmuştur. Bizler çocukların dogasini bozduk ve karşılığı da buna benzer olaylar oluyor ne yazikki.



    Çok üzgünüm.
    duyar kasacakları ekşiye alalım.


    bir zamanlar herkes çocuktu.ben topla arabaların yanından geçerken elimle sıkıca tutardım aman sekipte arabaya çarpmasın diye.şimdiki çocuklar arabaya topla vurarak kim daha çok göçertecek yarışı yapıyor.geçenlerde 10 - 15 arası çocuğun biri topla vururken aynayı kırmış,kaçmamış bile oynamaya devam etmiş.gittim babasının numarasını aldım,adam hiç oralı bile olmadı.önceden böyle bir durumda ertesi gün tamir ya da zarar karşılanır,çocuğunda gözü korkutulurdu bir daha yapmasın diye.şimdi adam bana gelmiş banane çocuk kırdıysa,olur öyle kazalar diyor.ulan denyo o kadar dikkat ediyorum başına bir şey gelmesin diye,senin zibidinin keyfine göre mi zarar gelecek araca.aradan birkaç gün sonra benim evin önünden hızlıca geçerken yakaladım,ya arabanın tamir masrafını karşılayacaksın ya da kolunu burada kıracağım dedim.o günden sonra arabanın yanına yaklaşan olmadı.
    amma kıymetliymiş aracın diyecekler var,evet arkadaşım benim malım kıymetli o kadar para verip almışsam başıboş sebeplerle zarar gelmesini istemem.ben kendi malıma özen gösteriyorsam sen dışardan biri olarak 2 katı özen göstereceksin.ben çocukkende böyleydim halada böyleyim.




  • Arabanız için üzüldüm. Fakat çocukları sevmiyordum zaten bu da tuzu biberi oldu şeklindeki ifadenizi tasvip etmiyorum. Zira bu kabahat çocuğun değil, bunu çocuğuna öğretemeyen anne, babanındır.
  • Benim arkın çizdiler baktı tamam dedi gitti (csb olsa keşke)
  • Türk insanına birşeyler oldu zıvanadan ççıktı.

    eski türk filmerini açıyorum istanbulu falan gösteriyor. insanlar giyimlerine hal ve hareketlerine inanılmaz dikkat ediyor.

    peki ya şimdilerde? bence çok fazla göç alıyor ve insanlar farklı coğrafyalarda ki yaşam biçimlerini istanbulda da devam ettiriyor.

    şehir hayatına dapte olmak yerine etrafını kendi gibi hale getiriyor.

    cocukları eminim sende seviyorsundur fakat bu futursuzca başı boş takılan insanların cocuklarıda onlar gibi oldugu için.

    sen bir başkasının aracına zarar versen annen sana ne yapardı baban sana neler yapardı?

    kamera kaydı olsa ve o cocugun aılesıne seyrettırsen- " cocuk işte yapmış" der geçer gider.

    insanlar kültürsüz ve ahlaksız, şımarıklıkla terbiyesizliği ayırt edemiyorlar.

    neyse geçmiş olsun. pasta cila ile geçer sanki bi dene..
  • Hocam aynı sorun bizim sitede de var ya geçenlerde bir kadının adusinin üzerine binmişler kaput ve tavanda göçükler var zarar ise 65 bin tl ne diyeyim yeni nesil çocuklar ve aileler baya bi yoldan çıkmış özgürlük kavramını farklı algılıyorlar
  • Evet bence çocuk yapmak istiyorsan ilk önce o aile ve sosyal politikalar bakanlığından eğitim alma talebinde bulunacaksın bu eğitim ücretiz olacak aileye çocuk için gerekli kurs ve eğitimler verilecek çocuk gelişimi maliyeti yetiştirilmesi yapılması gerekenler anlatılacak tıpkı ehliyet almak gibi sonucunda aile adam akıllı ve bilinçli şekilde bu işe girişeyim mi yada girişmeyim mi diye karar verecek verdiysede ön fikir karşılaşacağı zorlukları bilecek durumlara hazırlıklı olacak bilinçli toplum düzgün eğitimli ehli insanlarla olur.Yoksa bu bakanlık ne halta yarıyor anlamış değilim.Boş gelenin boş tekkesi kıvamında başındakinin para sövüşlediği dandirik bir kurumdan farkı kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    biz çocukken gece yarısı evlerin içine torpil atar esnafın vitrinini sürrealist calışma gibi sıvardık
    ama asla araba çizip zarar vermedik
  • Yil olmus 2018 mahallede oynayan cocuklar var
  • Çocuklar dayaktan anlıyor. yüz verince üstümüze çıkıyorlar böyle.
  • Çocukların yaptığına kimse doğru demez ama sanırım bu konuya yorum yapanların hepsi bekar
  • Maddi durum olarak bakamayacaklar zaten hiç girişmesin bu işe diyorum ama maddi olarak bakabilse de ilgi olarak bakamayanlar ayrı bir sıkıntı.

    Geçen gün bankada sıra bekliyorum. İki küçük kız, oturakların üstünde boydan boya koşturuyor. Yatıyor oturağa eşyalarını dağıtıyor, etek başa geçiyor önünü göremiyor. Yanlarında nineleri kadın bıkmış uğraşmaya çocuklarla, bankada işini yapamıyor. Birinin tuvaleti geliyor, götürüyor. İki dakika sonra diğeri istiyor, onu tuvalete götürüyor. Tam tarzan kızlar, ağaç falan olsa banka içinde tırmanacaklar. Diğer müşteriler çocukların gürültüsünden kendilerine seslenildiğini duymamış vs. sırasını kaçırmış söyleniyor. Madem gürültü var takip etsene numaratörden, neyse... Hani çocuklarınızı sevin, ilgilenin ama toplum içindeki davranışları konusunda da uyarın, uğraşın. Çocukken daha böyle iseler gelecekte ne hale gelirler... Umarım düzelirler...




  • Çocuk mocuk değil p.ç bu bildiğin,biz de çocuk olduk düştük kalktık oynadık zıpladık ama başkasının malına mülküne zarar vermedik,bu cesareti nerden buluyolar anlamış değilim.Güvenlik kamerası şahit falan varsa kuruşu kuruşuna ödettirin ailesine her kimse.Bir de keşke bir kanun çıksa da herkes çocuk yapamasa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Ohoo hocam bundan 8-9 sene kadar önce bahsettiğiniz gibi benden yaşça hayli ufak bir çocuk anneme küfür etti, ben çocuğa bağırınca annesi çıktı meydana "Ne bağırıyon çocuğa" diye, ben "Abla çocuğun anama küfrediyor" deyince "Eder eder sana ne benim çocuğum" dedi. Gelin bu çocuktan hayır bekleyin.

    Alıntıları Göster
    "Abla çocuğun anama küfrediyor"

    Hocam yanlış anlama ama burası komik geldi, okurken kafamda canlandırdım falan.




  • Aynı sıkıntı bizim sitede de mevcut. Salıyorlar çocukları ortalığa, hiç uyarma yok, bakma yok, saldım çayıra diyorlar. Sırf bu yüzden dairemden aracı gören IP kamera takmayı düşünüyorum. 200-300TL arasında iş görecek kameralar var. Hem kayıt yapıyor hem internet üzerinden izlenebiliyor.

    Bir kaç kişinin aracı çizildi. 96 dairelik sitenin whatsapp grubundan bu sorunlar dile getirildi ama kesin bir çözüm olmadı. Bisikletli çocuklar, akülü arabalı çocuklar araçların arasına girip çıkıyor, yanından geçiyor, arada sürtüyorlar. Hele o akülü arabaların sesine nasıl ayar oluyorum anlatamam. Gıcırtısının yanında o dolma tekerlerinin parke taş üzerinde çıkardığı ses aşırı rahatsız edici.

    Top oynayan çocuklar da illallah ettirdi bu yaz başından beri. Bizim apartman duvarını kale olarak kullanıyorlardı. Bam güm sesten durulmuyordu artık. Bir kaç kez kovaladım bunları, site grubundan da yazanlar oldu ve en azından top mevzusunda rahatladık.

    Bazılarına göre site demek çocuğun tüm sorumluluğunu üzerinden atacağı yer demek gibi anlaşılıyor sanırım. Site içinde olduktan sonra ne yaparsa yapsın diye düşünüyorlar. Bana göre site aracımı güvenle parkedebileceğim yer demek ama malesef öyle olmuyor. Hatta bundan önceki aracımın altını site içerisindeki arızalı mazgala vurdum ve 200TL masrafı oldu. Site yönetimi de hiç ilgilenmedi. Hakkımı helal etmiyorum tabi ki. Karteri delseydi asıl o zaman ne olacaktı masraf..

    Arada girip ev ilanlarına bakıyorum. Hem piyasayı hem yeni yapılan evleri kontrol ediyorum.
    Bundan sonra evi satıp başka bir yerden ev alırsam ev seçerken bu konulara daha fazla özen göstereceğim.

    - Çocuk parkına çok yakın olmamalı. Çocuk sesi, bağırışmalar rahatsız ediyor.
    - Araç park yerinde çocuklar dolaşmamalı.
    - Mümkünse araç parkının üzeri kapalı olmalı.
    - Daire site içine bakmamalı. Bu bile site içindeki sesten uzaklaşmak demek.

    Her şeyden önemlisi bilinçli komşular, veliler olmalı ki düzen olsun. Bizim milletimiz kurallara, düzene gelemiyor. Orman kurallarını daha çok seviyor. Her şey serbest olacak onlara göre.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.