Şimdi Ara

CNPS7000A-Cu ayari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aldik taktik bakalim. Uff pufur pufur cok guzel. Sessiz de bayagi kerata. Guzel Artic silver 5 de surmusum takmadan evvel sahane.
    Fakaaat, bu nesnenin uzerinde bir kontrol var (Fanmate-1 diye) onu nasil kullanacaz bilemiyorum. Uzerinde bir dugme var cevirdikce fanin hizi artmasi ya da azalmasi lazim bana pek bir ise yaramiyormus gibi geliyor. Bir de her hizi arttirmak istedigimde kasayi mi acmam gerekiyor simdi? Eskiden CPU'nun uzerinde AVC diye bir fan+heatsink vardi, surekli 4bin kusur devirde donerdi. Simdi bu 2200'lerde donuyor sicaklik eskisiyle ayni. Acaba Intel speedfan programini kursam fan suratlerini buradan ayarlayabilir miyim?

    Sam



  • dostum öncelikle boardın ne marka bilmiyorum. zalman 7000A-CU bende kullanıyorum onun max deviri 2750rpm en düşük de 2100-2200 rpm arası oluyor bende. beraber gelen fan-mate içinde kablo uzatarak kasa dışından kontrol edebilirsin speedfan yazılımı sanırım her board için uygun değil. asus marka board kullanıyorsan fan devir kontrol için farklı bir çözüm önerebilirim birde zalmanın kendi fanı biliyorsun 92mm heatsing yapı olarak tamamen bakır oluşundan ısı daha iyi iletiliyor haliyle fan çapı da devreye girince sıcaklık düşüyor ama çok kullanışlı ve çok sessiz en güzel yanıda bu zaten. yanlız max rpm si 2750 olması lazım bende öyle. saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 865pe

    dostum öncelikle boardın ne marka bilmiyorum.


    Pardon dostum anakart modelini yazmaliydim my bad.
    Anakartim Intel D875PBZ. Iste benim sorunum o nesneyi kasa disina nasil cikaracaz. Extra uzatma kablosu kullansam bile benim kasanin disari cikacak bir acikligi yok (bkz. resim).

  • resim gözükmüyor. ama kasanın arkasındaki pc slotlarının kasa bağlantısı olan yerden çıkabilir. yani cpu fan giriş soketi 3 lü olan ile fan mate arasındaki mesafeyi uzatırsan kasa arkasından bir çıkış mutlaka vardır yoksa bile matkap ile 5-6mm lik bir delik açarsın kablo ordan geçer zor bişey değil o. boardın asus olsaydı asus a özgü bir program vardı ama intel için inan bilmiyorum belki vardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 865pe

    resim gözükmüyor. ama kasanın arkasındaki pc slotlarının kasa bağlantısı olan yerden çıkabilir. yani cpu fan giriş soketi 3 lü olan ile fan mate arasındaki mesafeyi uzatırsan kasa arkasından bir çıkış mutlaka vardır yoksa bile matkap ile 5-6mm lik bir delik açarsın kablo ordan geçer zor bişey değil o. boardın asus olsaydı asus a özgü bir program vardı ama intel için inan bilmiyorum belki vardır.


    Hakkaten resim cikmiyor. "Ekteki dosya" ya tiklayip acmayi denedin mi? Zaten ben kiyamam kasami delmeye hem sonra garanti disi kalir. Ben intel boardlar icin bir program arayim en iyisi.

    Dur resmi koymayi bir daha deneyim.

    Sam





  • senin boardın için intel in( intel destop board) programı vardı kardeş onu denedinmi?
  • harici bir fan kontrol ciazı alabilirsin hem ii bir görüntü hem diğer kasa fanlarınıda kontrol etmiş olursun ama masraflı olur diyorsan kasa nı diğilde bir bilgisayacıdan alabileceğin bir 5.25 yuvayı delip fan kontrol ciğazının potunu da bunun arkasına bantlayabilirsin ben volkano 11 im için böyle bir şey yaptım zaten senin kasa bende olsa ellemeğe kıyamazdım n delmesi :D
    bu arada kasanın rengi bumu merak ettim
  • hem program lar tehlikeli biraz durup durur ken fanın hızını düşürüyo speed fan kullandım ben reset attırdı bir kere bir daha da denemem programlar biraz tehlkeli gibime geliyo bana
    kolay gelsin
  • ben aerogate II kullanıyorum 4 ısı sensörü mavi lcd ekran ve dijital olarak tüm bilgiler ekranda rpm,temp.vs gerçi biraz pahalı ama iyi bir çözüm ekranda oyun vs oynarken sürekli sıcaklığa bakabiliyorsun cd rom bölümüne takılıyor. bence en iyi cözüm fan kontrol cihazı alman. programlar arkadaşın dediği gibi sorun çıkarabiliyor bazen saygılar.
  • asuslar için olan program hangisi idi ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar1soz

    harici bir fan kontrol ciazı alabilirsin hem ii bir görüntü hem diğer kasa fanlarınıda kontrol etmiş olursun ama masraflı olur diyorsan kasa nı diğilde bir bilgisayacıdan alabileceğin bir 5.25 yuvayı delip fan kontrol ciğazının potunu da bunun arkasına bantlayabilirsin ben volkano 11 im için böyle bir şey yaptım zaten senin kasa bende olsa ellemeğe kıyamazdım n delmesi :D
    bu arada kasanın rengi bumu merak ettim


    Artik ya senin dedigin gibi yapacagim (harici fan kontrol cihazi) ya da fanmate'e uzatma kablosu alip arkadaki kart yuvasi kapaklarin birini sokerek oradan one dogru uzatacagim. Kasanin rengi bu (cyborg yesilli) yanliz resimde biraz kibar ckmis okuz gibidir kendileri (full tower yuksekliginde ve daha da genis) goruntu guzel ama pek kullanisli bir kasa degil. Moda falan gelmez sadece seyirlik.

    Sam




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Di@BLO

    asuslar için olan program hangisi idi ??

    Asus lar için Aibooster var hem oveclock hemde cpu fanını (Zalman 7000A-CU) 1500rpm-2750rpm arasında istediğin gibi manuel veya otomatik olarak ayarlayabiliyor. ve AGP, DDR, CPU voltajlarını artırabiliyor veya azaltabiliyor. çok kullanışlı. bende fan kontrol olduğu için kullanmıyorum ama bir ara epey kullanmıştım. yanlız asus un hangi modellerini destekliyor ona bakmak lazım Dioblo asus boardın hangi model?
  • ya bu kasa var ya bitirmiş olayı boşver kullanışlı filan benimkide seyirlik(raidmax scorpion 868w) büyük değil ama yerinden kalkmı valla yani güzek görünen kasaların böyle genel sorunu var tabi sorun denirse buna rengi güzelmiş bu arada güle güle kullan ve uzatma kablosunu kendinde yapabilirsin kes kablosunu ortadan teker teker (kerıçmasın diye) ek kabları leyimle yada elinle sar sonra bantla mis gibi
    kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.