Şimdi Ara

cng havuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba cng havuzunda olup olamadığımı nasıl anlaya bilirim internete birkaç araştırma yaptım ama tamda istediğimi bilgiye ulaşamadım


    bilgilere göre modemdeki wan ip ile internete sorgulana ip aynı olması gerekiyormuş


    şimdi benim modemde arayüzün de böyle birşey buldum lan ve wan diye 2 tane bölüm var lan bölümünde ipv4 adresi varken wan bölümünde ise ip adresi mac adresi diye birkaç bilgi daha var şimdi wan bölümündeki ip adresi internette sorgulattığım ip adresi bire bir aynısı mı olması gerekiyor ?




  • wan bölümündeki ip adresin ile https://ipcow.com/ bu sitedeki ip adresin farklı ile CGN havuzundasındır. Zaten artık neredeyse herkes böyle kullanıyor. Para vermeden CGNden çıkmak zor.

  • Şu cgn konusunda tecrübeli daha önce deneyimlemiş arkadaşlara sormak istediğim bir konu var.Kısaca özet geçmek gerekirse tarafıma atanan IP'deki tüm portların bana yönlenmediğini IP'nin paylaştırıldığı için bazı sorunların oluştuğunu düşünüyorum.Buna sebebiyet wifide bağlandı bağlantı yok,bağlı ıp adresi alınıyor dakikalarca kalıyor.Çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
    @HHsungur @Bilal52Bilal
    Cgn havuzuna dahil etmeyen dinamik ıp kullanan ISS varmı önereceğiniz.
  • BilgiDemeti kullanıcısına yanıt

    Senin yaşadığın problemin CGN havuzu ile alakası yok. başkaları ile ortak ip kulanmanın tek sorunu evde ip kamera gibi bir cihaz olduğunda dışarıdan bağlanamıyorsunuz. Onun haricinde günlük kullanımda ne wifi ne ethernette hiçbir şey anlamazsınız. Eğer network üzerinden port açıp arkadaşlarınıza oyun serverlığı yapıyorsanız veya ip kamera kullanıyorsanız statik ip almanız gerekir. Dinamik ip kullanan internet firması yok. Hepsi ekstra para istiyor. Aylık 15-20 lira arası ekstra vererek statik ip alabilirsiniz firmanızdan

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    O zaman şöyle sorsam size.
    TTNet kullanırken zte h298a fiber gpon modem modem dibinde 5ghz da hata almazken milleniye geçişten sonra ki fiberde biliyorsunuz geçişlerde modem iade edilmiyor 5ghz de modem yanında 867mbps yazmasına rağmen modemin bant genişliği ve kanal değişikliği yapılmamasına rağmen ,ağa bağlanırken bağlandı ınternet yok, bağlanıyor ıp adresi alınıyor hataları epeyce çoğaldı artık her gün modemi fabrika ayarlarına çekmekten yoruldum.
  • BilgiDemeti kullanıcısına yanıt

    Ttnet de son 4-5 yıldır abonelerine CGN kullandırıyor. Siz de kullanıyordunuz ama farkında değildiniz. Dediğim gibi 5ghzde cihazınında ip yok gibi hatalar alıyorsanız bu tamamen modem veya routerın ip yapılandırma hatasındadır. Yani local ağ üzerinde sorun var. Modem arızalı deyip yenisini isteyin derim. Bu sorunun cgn ile alaksı yok

  • Hayır kullanmıyor dum , modem arayüz de aynı idi speed test de aynı idi.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Modem değişimi yapıldı sorun aynı
  • BilgiDemeti kullanıcısına yanıt

    ilginç bir durum. ama bana hala mantıksız geliyor.

  • Şunuda söyleyim bir şekilde bir arkadaş yardımıyla cihazın Mac doğrulama devre dışı bırakıldı kullanıcı adı şifre @ttnet e ait olan bir dostumuzun bilgileri girildi.Dinamik ip aldı 2 -3 saat test ettik wifi de herhangi bir sorun olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.