Şimdi Ara

CM690 Boyama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kasayı alttaki resimdeki gibi yapmayı düşünüyorum. Ancak boyama ile ilgili bazı takıldğım şeyler var. Ne tür bir boya ile boyanmalı bu kasa. Kasayı modlayan arkadaşın renk ile yazdığı şey Atomic Orange Metallic (GM paint code 83) and Black interior. Bu renkte bir boya bulmam mümkünmü?

    http://www.overclock.net/t/978846/atomic-cm690-mod-atomic-orange-black-w-sandy-bridge-build

    http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=25069794 (Bendeki ilk nesil cm 690)

     CM690 Boyama  CM690 Boyama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 13 Kasım 2013; 6:45:13 >







  • kim yaptıysa çok süper duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Majestyca

    Kasayı alttaki resimdeki gibi yapmayı düşünüyorum. Ancak boyama ile ilgili bazı takıldğım şeyler var. Ne tür bir boya ile boyanmalı bu kasa. Kasayı modlayan arkadaşın renk ile yazdığı şey Atomic Orange Metallic (GM paint code 83) and Black interior. Bu renkte bir boya bulmam mümkünmü?

     CM690 Boyama  CM690 Boyama

    Kasa bildiğin akrilik sprey boyayla boyanabilir. Astar ve vernik (isteğe bağlı olarak cila) uygulayarak yapabilirsin. Forumda boyamayla ilgili 139281739826492387628376128976312 tane konu açıldığı için detaylarını anlatmıyorum. Büyük nalburlarda ve koçtaş gibi bazı mağazalarda siparişe göre boya üretiliyor. Herhangi bir renge ait bir numuneyle birlikte gidersen istediğin tonu üretip verirler. Kasayı modlayan arkadaş Coni Ceyms falanmış herhalde ingilizce yazdığına göre Yazdığı şey "Sprey Metalik Turuncu ve siyah iç kısım". Boyanın tonu kısaca metalik turuncu. Öyle çok aman aman bir renk değil ama özel bir renk varsa aklında yaptırabilirsin. Hazır boyayla arasında fiyat farkı yoktur. O arkadaş o rengi corvette'ten yaptırmış anlaşılan. Arabanın resmini al git sana da yaparlar aynından.




  • Tamamdır hocam sağolasın bilgilendirme için. Modlayan arkadaş coni ceyms. Overclockers.net forumundan. Corvette ten esinlenmiş kasayı boyarken :). Bu rengi kesin tutturmalıyım. GM paint code 83 demiş araştırdım şunu gördümhttp://www.amazon.com/Chevrolet-Corvette-GM-VehicleCare-WA418P/dp/B00BSVSFX4. Tam olarak istediğim boya.http://paintref.com/cgi-bin/colorcodedisplay.cgi?gmcode=WA418P&rows=50&syear=2009&smanuf=GM&smodel=Corvette&sname=Atomic%20Orange. e25b00 & WA418P. Her türlü renk değerleri elimde büyük ihtimal fotoğrafa bile gerek kalmaz :).

    Kullanılan spreylerde bunları gördüm.
     CM690 Boyama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 13 Kasım 2013; 6:49:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Majestyca

    Tamamdır hocam sağolasın bilgilendirme için. Modlayan arkadaş coni ceyms. Overclockers.net forumundan. Corvette ten esinlenmiş kasayı boyarken :). Bu rengi kesin tutturmalıyım. GM paint code 83 demiş araştırdım şunu gördümhttp://www.amazon.com/Chevrolet-Corvette-GM-VehicleCare-WA418P/dp/B00BSVSFX4. Tam olarak istediğim boya.http://paintref.com/cgi-bin/colorcodedisplay.cgi?gmcode=WA418P&rows=50&syear=2009&smanuf=GM&smodel=Corvette&sname=Atomic%20Orange. e25b00 & WA418P. Her türlü renk değerleri elimde büyük ihtimal fotoğrafa bile gerek kalmaz :).

    Kullanılan spreylerde bunları gördüm.
     CM690 Boyama

    Yani fotoğraf olmasa daha iyi olur çünkü fotoğrafa baktığında ışık ve gölge oyunları nedeniyle aslında aynı olan rengin pek çok farklı ton aldığını görebilirsin. Adama "Arabanın tamponunun orta kısmıyla aynı renk olsun" desen bile tam o rengi tutturamayabilir. Daha kolay anlaşılması açısından renklerin mümkün olduğunca az ve belirgin olduğu aydınlık bir resim seçmeni tavsiye ederim.

    ATOMIC ORANGE 83


    Popüler bir renge benziyor belki veri tabanlarında vardır. Hazır metalik turunculara (aşağıdaki resim) yakın bir renk istediğin ama sanırım içine biraz kırmızı katarak biraz daha derin biraz daha vurgulu ve daha koyu bir turuncu elde edilmesi gerekecek.
     CM690 Boyama




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.