Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (762. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.468
Cevap
83
Favori
1.898.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312


    quote:

    Orijinalden alıntı: FX1
    astra clasic III lerde genelde kronik arıza varnış bununla ilgili formda başlık açılmış ecn bilmem ne kodlu arıza veriyormuş turbo ile ilgili problem arızası ....yeni yazılım falan yüklüyorlarmış ama daha çözememişler sorunu adamların canı bayağı sıkkındı sıfır araba alıpta böyle sorunda çıkarsa insan üzülür tabi bende düşünüyordum almayı ama artık beklemedeyim..

    Her araçta çıkacak diye bişey yok ama insan ister istemez tedirgin oluyor..Aşağıdaki linkte sorunları yazmışlar..
    http://forum.donanimhaber.com/m_45863822/tm.htm

    dediğin dogrudur , yoktur veya vardır diyemem ama bildiğim kadarıyla dizel motorlarında kronik sorunlar yaşandıgını biliyordum. benzinli aracta olup olmadıgını hiç bilmiyorum. sen şimdi turbo felan dedin ama benzinli araclarında turbo yok zaten. sanırım bu sorun dizellerde gibi görünüyor galibaa.

    bende opeli düşünmüyor degilim ama benim aracı degiştirecegim vakit opel halen satmaya devam ederse almaya niyetliyim.

    dediğin gibi iyi araştırıp nokta atış yapmak gerekir.



    evet güzel arabalar 2014 e kadar sürecekmiş üretimi bana bayii öyle dedi...Birde uzun zamandan beri piyasada olduğu için aracın sorunlarını gidermişler oturmuş araç... ufak tefek şeyler kadı kızında da olur dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX1 -- 24 Mayıs 2011; 15:23:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FX1

    evet güzel arabalar 2014 e kadar sürecekmiş üretimi bana bayii öyle dedi...Birde uzun zamandan beri piyasada olduğu için aracın sorunlarını gidermişler oturmuş araç... ufak tefek şeyler kadı kızında da olur dimi? Ciddi ciddi niyetlendim bu araca

    vala abi bir kaç yorum üste belirttiğim gibi piyasada alınabilecek en iyi benzinli araç oldugunu kesinlikle söylüyorum. cünkü bu donanımda,konforda bu fiyatta araba vermezler. oturaklı araba zaten. sıkı pazarlık ile 33bin,32bin tlye alma olasılıgın var.

    tabikide ufak tefek şeyler kadı kızında da olur. hiç bir araba mükemmel degildir. her aracın kesin hassas nokta vardır,olmaz diye birsey söz konusu degil..

    aracımın borcu bulunmasa kesin alırdım... hatta 2 renk arasında kaldıgımı söyleye birlirim, tenik gri ve metro mavi arasında kaldım.
    ajentadan ayrılmadan önce motor alt korumasını (karter koruma) taktırcaksın. bizlerde polen filitresi oldugu gibi.

    yeni kasa astrada alsan bu böyle. ama ajenta bunu hedi olarak veriyor anlaşmaya dahil edersen. yoksa kendin almaya kalkarsan fiyatı (250tl)
    sanırım bunun dısında eksiği yok.

    düşünmeni tavsiye ederim...
  • yolda giderken ön sol taraftan bi ses gelmeye başladı,devirli çalışan bi motor sesi gibi,direksiyon hidroliğiyle ilgili olabilirmi ? tam arabayı durdurup inip bakacağım ses kesiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamer_10

    yolda giderken ön sol taraftan bi ses gelmeye başladı,devirli çalışan bi motor sesi gibi,direksiyon hidroliğiyle ilgili olabilirmi ? tam arabayı durdurup inip bakacağım ses kesiliyor


    ---------------------------------------------------------------------------------
    uğultu gibimi ses bilyede olabilir durunca kesiliyor da demişsin.
  • geçen hafta sağ ön taraftan ses geldiğini yazmıştım ses nedenini buldum sağ lastiği sağa sola sağlarken boşluk olduğunu farkettim. sola baktım boşluk yok.kaldırdım sağ lastiği rotil başından geliyordu ses takırtı şeklinde kaldırınca dahada belirgindi az kalsın amössör değiştirecektim. aynı sıskıntıyı yaşayan bir kaç arkadaş vardı bakın belki sizinde sebep rotil olabilir.parça bu lastiği sola tam çevirin direk görürüsünüz.

     CLİO SYMBOL GRUBU


     CLİO SYMBOL GRUBU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FYMAYIS -- 24 Mayıs 2011; 16:44:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FYMAYIS



    geçen hafta sağ ön taraftan ses geldiğini yazmıştım ses nedenini buldum sağ lastiği sağa sola sağlarken boşluk olduğunu farkettim. sola baktım boşluk yok.kaldırdım sağ lastiği rotil başından geliyordu ses takırtı şeklinde kaldırınca dahada belirgindi az kalsın amössör değiştirecektim. aynı sıskıntıyı yaşayan bir kaç arkadaş vardı bakın belki sizinde sebep rotil olabilir.parça bu lastiği sola tam çevirin direk görürüsünüz.
     CLİO SYMBOL GRUBU



    fiyatı merak eden varsa bir buçuk ay kadar önce değiştirdim ikisi 50 tl.
  • suan da aynı fiyatlarda netten baktım 22-25 tl arası değişiyor tek fiyatı birde amössörlerden gelen lok lok diye sesler var birçok clio kullanıcısı bu sesten şikayetçi çözüm bulanda daha duymadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FYMAYIS

    suan da aynı fiyatlarda netten baktım 22-25 tl arası değişiyor tek fiyatı birde amössörlerden gelen lok lok diye sesler var birçok clio kullanıcısı bu sesten şikayetçi çözüm bulanda daha duymadım.


    Bu aralar o ses benim aracımdan da geliyor.Benim aklıma rot kolları ya da viraj demiri uç lastikleri gelmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FYMAYIS


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tamer_10

    yolda giderken ön sol taraftan bi ses gelmeye başladı,devirli çalışan bi motor sesi gibi,direksiyon hidroliğiyle ilgili olabilirmi ? tam arabayı durdurup inip bakacağım ses kesiliyor


    ---------------------------------------------------------------------------------
    uğultu gibimi ses bilyede olabilir durunca kesiliyor da demişsin.


    boşta bir motor çalışıyormuş gibi,devride değişiyor gibi sese bakılırsa,vınıltılı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moondance




    Bu aralar o ses benim aracımdan da geliyor.Benim aklıma rot kolları ya da viraj demiri uç lastikleri gelmişti.


    birçok kişide var özellikle araç arka yüklüyse çıkıyor lok sesi zaten ön takım hassat çukurlara sert girmelerden sonrada yapıyor zamanla susuyor. ön tarafa dikkatedecz artık ama arkadan korkmayım gayet sağlam arka yay ve amössörler
  • Arkadaşlar şu linkteki aracı bir inceleyin isterseniz....1,6 16v yeni kasa Symbol varmış.Acaba Bursa Üretimimi bu araç?http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150101746308016.273333.322561633015
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hrdt_Carlone34

    Arkadaşlar şu linkteki aracı bir inceleyin isterseniz....1,6 16v yeni kasa Symbol varmış.Acaba Bursa Üretimimi bu araç?http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150101746308016.273333.322561633015

    hocam şaka ile karışık yorumda bulunayım.
    arkadaki cöp konteynerlara bakılırsa bu arac avrupalı. yanında duran passatın plakasını söylemeye gerek duymuyorum. fakat avrupada üretilen symbollerin ön tarfında siyah parcanın orda fitil oluyor ,silecek tarafının ordaki gibi...

    o fitil olmadıgından dolayı bursa arabası olacagı kanısındayım. bizim symbollerede koymuyor o fitili maliyetinden dolayı.
    durum vaziyet buysa eger türkiyede üretilip , türkiye yakınlarındaki avrupa ve batı ülkelerine ihracat yapılıyor demektir... :)
  • Symboller Avrupa'da hangi ülkede üretiliyor bir bilginiz var mı?
  • hiç bir bilgim yok malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hrdt_Carlone34

    Symboller Avrupa'da hangi ülkede üretiliyor bir bilginiz var mı?


    Polonya, Çek Cumh. Slovakya veya Macaristan'da Thalia ismi ile satılıyor. Yalnız aşağıdaki fiyata bakar mısınız 1,6 16v 105 bg modeli 22 bin tlye denk gelen bir fiyata satılıyor.

    http://www.renault.pl/samochody-nowe/samochody-osobowe/thalia/nowa-thalia/index.jsp

    Alize

    35 500 zł
    Alize 1.2 16V 75 f. 1P Euro 5

    All Inclusive

    39 000 zł = (9900 Euro 22 bin TL)
    All Inclusive 1.6 16V 105 f. 1P Euro 5



    http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Symbol

    "Renault Symbol or Thalia in some markets (such as Poland, Czech Republic, Slovakia or Hungary)[1] is a sedan car produced by the French automobile manufacturer Renault.[2] The first generation Symbol was the introduced as the sedan version of the Clio II, but was marketed only in those countries where the hatchback didn't sell too well (while not being available in Western Europe).[3] The second generation Symbol features a different design than the Clio III."
  • aracımın sağ önünden gelen vuğultu tekerdeki rulmandanmış.... rulman+fren balataları serviste 210 TL ye değiştirdim.... ama motora su koyduğumuz kapağa 26 tl dedi.... deli oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayteking -- 26 Mayıs 2011; 14:07:31 >
  • merhaba arkadaşlar aranızda daha önce würth motor yağı kullanan oldumu acaba görüş ve önerilerinizi yazarmısınız.
  • merhaba arkadaşlar aracı nasipse pazartesi bakıma vereceğim
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    buji

    servisin verdiği kampanyalı fiyat 220 tl

    bu arada zorunlu trafik sigortası içinde 160 tl fiyat aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulutgri

    merhaba arkadaşlar aracı nasipse pazartesi bakıma vereceğim
    yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    buji

    servisin verdiği kampanyalı fiyat 220 tl

    bu arada zorunlu trafik sigortası içinde 160 tl fiyat aldım.

    zorunlu trafik sigortası il il farklı ödendiğinden dolayı hangi ildeysen veya aracının plakası hangi ile baglıysa o ilin trafik sigortasını ödersin.
    benim araç ankara plakası 06 ,188tl ödedim. trafik sigortasında pahalıya yaptırdın ucuza yaptırdın diye birsey söz konusu degil.

    bakım fiyatı uygun . belki 10,20tl fazla veriyor olabilirsin ama bunada göz yumcaksın. başka servislere sorup ögrenseydin ortalama ve tam net fiyatı ögrenirdin... yerinde olsam pazartesi saat 7.30 da servisin önünde olurum. cünkü o gün içinde arabayı teslim almak istiyorsan erkenden gitmelisin. 8,30da gidersen 3 ten önce aravanı alamazsın. benim acelem yok akşama dogru, ertesi güne alırım dersen bir problem yok. büyük sehirde yasıyorsan burum bundan ibaret.

    ben saat 7,45 de servise gittim önümde 3 kişi vardı. dünden kalan arabalarda varmış saat 11de teslim almıştım. oto yıkamada sıra vardı sıraya kalsaydım 3ten önce aracı alamazdım. arabanın bakımı bittiğinde oto yıkamaya cektirler, çeker çekmez bahşişle hemen ön sırayı bana verip işimi cabucak hallettim.
    benim bakımda yag,yag filitresi, hava filitresi degişti 230tlden indirimle 184tl ödedim. zam yapmışlar sanırım daha önce 198tlden 158tl demişlerdi. birsey demedim desemde fiyatta oynama olmayacagı kesin, olayı yargaraya vermedim..
  • Arkadaşlar ben de kampanyadan yararlanıp geçtiğimiz perşembe günü aracıma bakım yaptırdım.09:30'da teslim ettiğim aracımı 12.15'de teslim aldım.Fikir vermesi açısından işlemler ve maliyetini sizlerle paylaşıyorum.

    5w40 motor yağı
    yağ filtresi
    hava filtresi
    polen filtresi
    buji
    kaputtaki taş izleri için birkaç küçük boya rötuşu..

    Tüm bu işlemler için toplam 252 lira ödedim.Bozuk zeminlerde ön takımdan sesler geliyordu.Rot kollarında boşluk varmış.Ama yaptırmadım.Çünkü son birkaç yıldır Denizli ilindeki yollar berbat ötesi..Asfaltlama işlemleri bittikten sonra lastiklerle birlikte rot kollarını da değiştirteceğim.Lastik diş derinlikleri 4mm ama hala 2006 yılında araçla birlikte gelen orjinal lastikler takılı.Değiştirmek için yolların düzelmesini bekliyorum.
    Sonuçta servisten memnun kaldım.Tertemiz teslim ediyorlar aracı.Parça orjinalliği konusunda tereddütünüz olmuyor.Aracım 36.600 km'de ve ilk bakımdan bu yana 10w40 yağ kullanılmış.Km düşük olduğu için 5w40 yağa geçmekte tereddüt etmedim.Tam sentetik yağ olduğu için motor soğukken bile aracın biraz daha rahat nefes aldığını hissediyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.