Şimdi Ara

Clio Silindir Kapak Contası Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
22.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renault clio 1.4 8v RTA 170.xxx kmde ki aracıma yaklaşık 2 ay önce antifiriz ekledim ve yağ değişimi yaptım daha sonra yağ çubuğunu çektiğimde komple mayonez kıvamında bir sıvı vardı buhar yapmıştır deyip devam ettim araç daha sonra su eksiltmeye ve arada sırada sabahları teklemeye başladı ustalara sorduğumda contanın çürüdüğünü aracı sıkıştımadan kullanmamı söylediler fakat araç o hafta bütün anlattığım conta belirtileri kesildi

Bu olayların üzerinden 1 hafta geçtikten sonra dün yaklaşık 100 metre dik bir rampa çıktım ve araç hortum patlattı.

Aracı sanayiye çektim ve bu sabah ustayla görüştüm ustam borularda basınç var araba hava yapıyor boruları değiştiririz ama havalar ısınınca suyu kaynatıp tekrar patlatır silindir contasını değiştirmekte fayda var dedi arabayı bugün bıraktım ve conta değişimi yapılacak

Daha önce bu durumlari karşılaşanlarınız var mı fiyat konusunda kesin olmasada 600 tl civarı gideceğini söylediler conta değişiminde dikkat etmem gereken bişey var mı araç çıkınca hemen aktif şekilde kullanabilir miyim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 12 Mart 2018; 16:36:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Material-Engineer demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Bence fazla hocam

Benim aracımda

120tl conta

60tl taşlama

200tl rektefiyeci aldı

200tl işçilik aldı ustam
    İnanılmaz tok gözlü bir ustanız var, kıymetini bilin.
  • contanın yanma sebebinide bulmak lazım.
  • Silindir kapağı ve blok çatlak değilse o rakamlara biter. Bildiğim en iyi conta markası Victor Reinz

• 600 tl den fazla da çıkabilir dikkat edin. İlk 500 km sonrası sibop ayarı şart. Ekstra olarak fan müşürünü ve termostatı yazlık taktırın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

contanın yanma sebebinide bulmak lazım.

Ustanın dediğine göre contada yanık yok ama zamanla çürüme yapmış ve atifiriz koyunca kaçırmaya başlamış

• aynı durumu yeni satın aldığım 2.0 atmosferik lpg li arabada yaşadım
    soğukta çalışmayan arabayı sübap ayarına götürdüm
    usta çürümüş üst kapak contayı komple kaldırdı sıvı conta çekti
    sonra soğutma suyunda musluk suyu var diyerek tamamen boşalttı ve kırmızı antifriz ekledi

1 hafta sonra hararet ibrasi yukarı doğru oynayınca durup baktım su attığını gördüm
    başka usta baktı radyatör orjinal deel işlem görmüş hortumlarda basınç var o yüzden atıyor
    yeni radyatör 600 tl tamir yaparsan 300 tl dedi
    başka ustalar da benzer şeyleri söylediler

sonra 18,5 liraya bu mucizeyi keşfettim ve su atma sorunun anında üstelik tamamen kesildi
    www.hepsiburada.com
    LIQUI MOLY KÜHLER DICHTER Radyatör Sızıntı Önleyici 3330 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-kuhler-dichter-radyator-sizinti-onleyici-p-OTSONLM3330

ihitaç yok ama yeniden fiyat 18,5 tl olunca acil durumlar için lazım olur diyerek bir tane daha alıp bagajda taşıyorum
    3 aydır ve 3000 km aracım su eksiltmiyor

• Dün aracın üst kapağı söküldü ve contanın durumu

Clio Silindir Kapak Contası Değişimi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Silindir kapağı ve blok çatlak değilse o rakamlara biter. Bildiğim en iyi conta markası Victor Reinz

580tl tuttu hocam

Hadi geçmiş olsun aracini gule gule kullan

• CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam ne karın ağrısı çektirdi yahu

• Bugün benim clio 1.4 rta 2001 araçta conta yaktı ustaya bıraktım açmadan ortalama 800-1500 tl arası fiyat çıkar dedi sizce çok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Silindir kapağı ve blok çatlak değilse o rakamlara biter. Bildiğim en iyi conta markası Victor Reinz

580tl tuttu hocam

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam 580 tl ye ne işlem yapıldı neler değişti

• erosxman kullanıcısına yanıt
    Bence fazla hocam

Benim aracımda

120tl conta

60tl taşlama

200tl rektefiyeci aldı

200tl işçilik aldı ustam

Hocam conta değişti kapak taşlandı çatlak kontrolü yapıldı. 1 hafta sonra subap ayarı yapıldı. 2 hafta sonra tekrar ziyaret ettim ustamı sarsıntılı çalışma için map-maf sensörleri rölanti motoru ve boğaz kelebeği temizledi ücretsiz olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 14 Mayıs 2018; 23:14:53 >
  • Bu işlemi nerede yaptırdınız, subap motor takozları falan değişmedi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosxman -- 15 Mayıs 2018; 0:2:27 >
    Manisa doğuş oto da hocam

Subap ve motor takozları sağlıklı dendi değişmedi.

Sanayide herkese para lazım hocam sorunsuz parçalayı bunun ömrü bitmiş deyip değiştirenler var ustadan ustaya değişiyor benim ustam kalender adam öğrenci olduğum için değil herkese aynı şekilde yaklaşır sorunu bulup tamir etmeden kolay kolay para almaz örneğin boğaz kelebeği temizler 2 gün bi dolaş eğer sorun çözülmezse rölanti düzenleyiciyi değiştircez dedi ustam borcum ne dedim sorunun çözülünce hallederiz sen 2 gün takip et dedi sorun çözüldü 2 gün sonra uğradım ustam sıkıntı yok borcum ne dedim bu bizden olsun o kadar conta masrafı yaptın zaten dedi

Manisa doğuş oto namı diğer “ladacı kamil”

bu devirde böyle adamlar varsa peşini hiç bırakmayın, ilginize ve cevaplarınız için teşekkürler
  • Herkese merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Benim de bir sorum olacak. Ben de 2000 model 1.4 RTA 8v 350xxx'de clio kullanıyorum. Aracı alalı 1,5 ay oldu. Aracımda 1 aydır hararet problemi var. Hararet ibresi araba ısınınca 90'ın üzerine çıkıyor ancak 120ye hiç ulaşmıyor. Göstergeyi bilenler bilir tek noktaların en sonuna geliyor çift noktalara gelmiyor. Hız yükselttikçe 90'a yaklaşıyor fakat yine de tam üzerine gelmiyor biraz daha üstte duruyor. Ben Karaman'da yaşıyorum. Aracı burada 4 ayrı ustaya (1 tanesi Renaultcu) gösterdim problem yok dediler. Konya'da gösterdim (Renaultcu) problem yok dedi. İzmirde Renault servisine gösterdim. Aracı bilgisayara bağladılar. Yanılmıyorsam 99da fan devreye giriyor , müşür de sağlam. Araca bi aletle conta yanık mı değil mi onun testini yaptılar o testte yanık çıktı. Aracın contasının yanık olduğunu, radyatör vs. komple değişmesi gerektiğini yaklaşık 3000 TL gibi bir maaliyetinin olabileceğini söylediler. Yaptırmadım tabi ki. İzmir'de tekrar başka bir ustaya gösterdim problem yok dendi :) Ancak hararet göstergesi hiç düzelmedi. Bu şekilde ben yaklaşık 4000 km yol yapmışımdır. Bu arada aracın motoru yaklaşık 2 sene önce yapılmış. Bu arabanın sıkıntısı nedir acaba ? :) Herkese saygılar.

• Bunun bir çok sebebi olabilir. Devirdaim, termostat, radyatör ve conta. O conta testi genelde doğru sonuç veriyor. İlk etapta silindir kapağını söktürüp rektefecide ölçtürün. Eğer fazla taşlanmışsa contayida yenilesen hararet düşmez. Tabi kapakata çatlak olma ihtimalide var. O zaman yarım motor yapılır. Silindir kapağı sökülmeden bişey söyleyemeyiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.