Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (474. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.466
Cevap
47
Favori
929.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 472473474475476
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Clio 3 bakıyoruz da bir şey soracağım bunların hangisi daha donanımlı?

    Dynamique
    Aunthentique
    Expression
  • quote:

    Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

    Arkadaşlar Clio 3 bakıyoruz da bir şey soracağım bunların hangisi daha donanımlı?

    Dynamique
    Aunthentique
    Expression

    hocam
    exuitive - dinamik en full donanımlardır.
    expresion orta donanımdır.
    otantik en düşük (baz) donanımdır.
  • Dinamik bir araç var da 19..500'e anlaştık gibi 2007 model 73 binde araç diğerleri de izleme altındaydı duruma göre onlara da bakmaya gidecektim.

    Dinamik olarak baktığımda özellikleri bulamadım exutive şeklinde baksam birebir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312


    quote:

    Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

    Arkadaşlar Clio 3 bakıyoruz da bir şey soracağım bunların hangisi daha donanımlı?

    Dynamique
    Aunthentique
    Expression

    hocam
    exuitive - dinamik en full donanımlardır.
    expresion orta donanımdır.
    otantik en düşük (baz) donanımdır.

    Peki extreme mi daha donanımlı expresion mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demet-1903

    Bugün her zamanki gibi aracımı otoparka bıraktım, iki adım atmadan küt! diye bir ses duydum..
    Döndüğümde park halinde duran aracıma ya duran araç ya ... çarptılar..
    Hala şoktayım..Çarpan 2009 model civic , aracımda herhangi bir göçme ya da hasar yok çok şükür ,
    onun tamponu boyası falan baya dağaldı..Olucağı varmış, üzüldüm ama yapıcak birşey de yok..
    Allah herkesi kazadan beladan korusun....



    büyük geçmiş olsun




  • clio III 1.4 16v hb almayı düşünüyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-clio-3-1-4-dynamique-43764777/detay/

    bu ilandaki gibi bir model bakıyorum.

    tek sorum bu motorun yakıtı nasıl olur. dizellerin kmsi yüksek. ayda 1 depo benzin ya harcarım ya harcamam. bu yüzden benzinli bakıyorum. satma derdim yok.
  • 1.4 16v motoru clio2'de kullandım 3,5 yıl.
    2001 model otomatik vites rxt idi aracım, şehir içi yakıtı düz vitesli 1.6 16v ile aynı. 9,5lt/100km civarı, çok dur kalk olan, yokuşlarla dolu güzergahta.
    şehir dışı sakin kullanımda 5,5lt/100km civarında.
    çok atik kuvvetli bir motor. 1.6 motorlarla denk güçte denebilir neredeyse.
  • selam.
    1.2 16v bvr şanzımanlı clio3 extreme sahibi oldum 3-4 hafta önce.
    bu dördüncü renault marka arabam, öncekiler 88 model R11 GTS ve 2 adet 2001 otm vitesli 1.4 16v rxt idi.
    bu araçta performans 1.4 16v rxt''ye kıyasla çok sönük ama şehir içi yakıt tüketimi olarak çok farklar gördüm kullandığım 2500 km'den sonra. rxt'nin ortalaması şehir içi 9'un altına düşmezken clio3'ün ortalaması 6,5 üstüne çıkmadı hiç aynı güzergahta. bununla birlikte şehir dışı ortalaması her iki araçta da aynı.
    rxt'den sonra extreme versiyonu bomboş geliyor, arka tavan üstündeki tutma kollarını ve bagaj lambasını ben taktırdım. bagaj lambası, tavan tutamakları ve elektrikli ayna olmamasını bir skandal olarak yorumluyorum, 90 model toyotalarda bile var bunlar. hız sabitleyicisi olan bir arabada sağ aynayı düzeltmek için ta en sağa uzanmak zorunda kalmak sinir bozucu.
    arka kapılarda hoparlör görünümü verilmiş şeylerin en azından kapakları olsaydı da hoparlörleri takmak için bütün kapı döşemesini sökmek zorunda kalmasaydık..

    2001 rxt'nin kaskosunu 2008 model clio 3'e aktarırken 200-300tl fark vereceğim diye beklerken sigorta şirketi bana 40 lira borçlu çıktı, bu ilginç geldi.
    ısıtması ve soğutmasını çok beğendim.
    torpidodaki yoğun mavi renklerden kurtulma ihtiyacı içinde hissediyorum kendimi.
    stepne sökme takma olayı çok ilginç bir icat, alışmam gerekecek.
    lastiklerim çok kötü durumda olmasına rağmen yol tutuşu rxt'den daha güvenli.
    direksiyonu rxt'den daha hafif.
    arka oturma mesafesi ve bagajı rxt'den daha geniş. bununla birlikte rxt'deki park rahatlığını clio 3'te henüz bulamadım, ya da alışamadım diyelim.
    sürdükçe alışacağım. 3 haftada 2500km yaptım ve önümüzdeki 2 hafta içinde daha da fazla yol bekliyor beni.




  • ekım 2011 ılk haftası gıbı clıo III dizel h.b. bır arac dusunuyorum cok hosuma gıttı maıste gezerken aılemınde 2010 fluence sı var zaten aıle boyu renaultcu opldugumuzdan aılemde clıoIIe sıcak bakıyor fakat su ara clıo III un pıyasası 37 bınlerde ekım ayına kadar sıfır araclarda nekadarlık bır dusus olur tahmınınız varmı 28 bın cıvarına kadar cıkılabılır bırazdaha sıkarsam 30 olur ama 30.001 veremem. bu fıyatın altına dusermı expressıon lar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ofabiya

    Servisten hava filtresi alayım dedim 32 tl fiyat çekti. Dışarıdan 10 tl ye aldım kendim taktım. Bu şartlarda nasıl servise gidelim ki?


    Dostum çok haklısın. 15bin bakımında sileceklerimden sadece birisi yırtıldığı için serviste bakımdan değiştireyim dedim, demez olaydım. 230TL Rutin Bakım 90 lira'da işçilik yazmış toplam 320TL 1.4 16v. Sileceği takım değiştirmişler, 85TL Sileceğe yazmışlar Toplam 403Lira fatura çıkarttıklarında bir daha dedim size uğramam. Üstüne üstük bir problemim vardı halletmemişler, arkadaşımda 320D bmw var 2010 model rutin bakımı 500TL. Bir de utanmadan memnunmusunuz diye arıyolar, bilmiyorum bundan sonra Renault alırmıyım, markayı çok sevmeme ve 5.ci renault'um olduğu halde sırf bu yüzden araçtan bile soğudum. Tüketiciyi enayi yerine koymaları sinirimi bozuyor. Kimse parayı bedava kazanmıyor. Silecek olayında tek olarak değiştirse, beni mağdur etmese daha farklı olabilirdi. Dışarıda en kral silecek takımı 50TL Bir daha servis mi ASLA...




  • arkadaşlar, clio 3 2008 hb bva(otomatik) 60000 bakımı ne kadardır?
  • forumun tamamına bakamadım bu yüzden soracağım sorunun cevabı varsa peşinen özür dileyeyim. Ben de 2009 model clio 3 expression model araç var. Lastiklerinin yolu tutuşundan memnun değilim. Bana göre çok ince lastikleri var. Biraz internette araştırdım 195 olanların daha uygun olacağı söyleniyor. Sorum şöyle: Acaba aracın jantını değiştirmeden 195/65/15 ebatlarında bir lastik alabilir miyim? Araba aksesuar vs konularda çok acemiyimdir umarım derdimi anlatabilmişimdir yardımcı olursanız sevinirim.
  • benim 195/65/15 orijinal jantlara takılı. yol tutuşu konusunda ne kadar etkilidir bilemem, ben de 185'e dönmeyi düşünüyorum bu lastikler bitince, 1.2 motorun yorulduğu söyleniyor 195 lastiklerle.

    ekleme:
    http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14
    bu adreste lastik ebatı değişimi ile ilgili hesaplamalar var. değişim yüzdesinde çıkan değere ve altta turuncu renkle yazılmış cümleye dikkat. meğer ben de uygunsuz lastik kullanıyormuşum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: thief27

    forumun tamamına bakamadım bu yüzden soracağım sorunun cevabı varsa peşinen özür dileyeyim. Ben de 2009 model clio 3 expression model araç var. Lastiklerinin yolu tutuşundan memnun değilim. Bana göre çok ince lastikleri var. Biraz internette araştırdım 195 olanların daha uygun olacağı söyleniyor. Sorum şöyle: Acaba aracın jantını değiştirmeden 195/65/15 ebatlarında bir lastik alabilir miyim? Araba aksesuar vs konularda çok acemiyimdir umarım derdimi anlatabilmişimdir yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 20 Mayıs 2011; 23:07:12 >




  • Selam Arkadaşlar;
    Bana da yardımcı olabilirseniz çok büyük sevaba gireceksiniz.
    Ayda 1300-1700 km yol yapacağım için yakıt konusunda tasarruflu bir araca ihtiyacım var. Bu benim ilk aracım olacak, bu sebeble detaylı bilgiye ihtiyacım var.

    1. Sorum:
    Bir arkadaşımın tanıdığında 100.000km'de 2006 model Renault Clio 1.5 dCi 65 bg Authentique (Clio 3-dizel) var. 1 parça değişeni (ön tampon) 2 yerde lokal boya var. Bu aracı en son 18.000TL'ye bırakabileceğini söyledi. Sizce bu fiyat bu araç için uygun mudur? Gideri ne kadardır?

    2. Sorum:
    Yakıt tasarrufu açısından uygun gözüksede 100.000km de dizel motora sahip bir araç almak, çıkartabileceği masraflar açısından endişelendiriyor açıkçası. Tecrübeleriniize dayanarak bu km de dizel clio3lerin çıkartabileceği muhtemel-kronik arızaları var mıdır?

    3. Sorum:
    Clio araçlardaki tecrübelerinize dayanarak klimanın yakıt sarfiyatına etkisi nedir, rakamlarla örneklendirebilir misiniz?

    4. ve En Önemli Sorum:
    Yine tecrübelerinize dayanarak söz konusu aracın yıllık (ortalama) masrafını aşağıdaki her bir kalem için yazabilir misiniz?
    a- Yakıt (Litre/100km cinsinden yazmanız yeterli)
    b- Bakım (Yıllık)
    c- Vergi (Yıllık)
    d- Muayne (Yıllık)
    e- Kasko (Yıllık)
    f- Sigorta
    g- Aklıma gelmeyen diğer masraflar..

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edd41 -- 23 Mayıs 2011; 14:24:22 >




  • Burada soru epey fazla yalnız cevaplamak uzun zaman alacak.

    Burada tanışıp buraya taşındıkhttp://forum.clioiii.com/ clioIII, clioII ye ilgi duyan ve sahibi olan herkesi buraya bekliyoruz. 4 yıldır epey yol katettik, 4000 den fazla üyemiz var. Görüşmek dileğiyle
  • Herkese iyi geceler arkadaşlar... Clio kullanan arkadaşlara bir konu hakkında danışmak istiyorum.

    15 gün önce 2006 Clio III bakmıştım. Araç 75 bin km'de idi. Yağ çubuğunu çıkarttığımız zaman siyah duman ve nokta nokta yağ atıyordu. Yetkili servise gösterdiğim de motoru wurth'ün katkısı ile temizleyip yapını değiştirip, duruma bakmamız gerek dediler. Bende aracı kafama koyduğumdan şansımı deneyip bakımını yaptırdım. Duman azalma gösterdi fakat servis tam geçmesi için bir daha ki yağ değişiminde aynı bakımı yapabiliriz dedi ama tam geçermi geçmezmi garanti veremeyiz dedi. Bende almadım arabayı.
    Bugün de 2008 75 bin km'de Clio III bakmaya gittim. Yağ çubuğunu kaldırdığımda aynı problem. Acaba bu Clio III ler de normal bir durummudur. Ya da bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmıdır? Çözüm nasıl olabilir ?
    Şimdiden teşekkür ederim..
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-39000-km-temiz-clio-48882060/mega-foto/?photo=5 bu araç hakkında yorum yapabilirmisiniz.
    1.2 Authentique tavsiye edermisiniz yoksa 1.5 lere mi bakıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARMADATURK

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-39000-km-temiz-clio-48882060/mega-foto/?photo=5 bu araç hakkında yorum yapabilirmisiniz.
    1.2 Authentique tavsiye edermisiniz yoksa 1.5 lere mi bakıyım

    hocam aracın kmsi ile yol orantısı cok iyi fakat bu fiyata bu motara ve bu özelliğe kesinlikle verilmez...
    aracın plakası 67 zonguldak fakat ilan sahibinim bulundugu yer amasya 05 plaka olması gerekir..

    1.2 motor benzinli, 1.5 motor dizel. tabikide dizel araca bakman daha iyi olur.

    daha önce dediğim gibi 1.2 motor arabayı kaldırmasına kaldırır ama bu kez yakıtı cok yakacak ve motor zorluyarak ömründen gidecek... zaten arac 1200kg icerdeki kisilerle birlikte 5 kişi 80kgda 400kg eder toplam 1600kg. 1.2 motor aracımı tasısın icerdeki kişilerimi tasısın yoksa yakıtı az yakmayamı calıssın. bu yüzden 1.2 motor cok yakar. zaten aracta tek kişide olsa cok yakar. bilgin olsunnn.

    1.2 motoru asla düşünme derim..




  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu ???

    quote:

    Orijinalden alıntı: Edd41

    Selam Arkadaşlar;
    Bana da yardımcı olabilirseniz çok büyük sevaba gireceksiniz.
    Ayda 1300-1700 km yol yapacağım için yakıt konusunda tasarruflu bir araca ihtiyacım var. Bu benim ilk aracım olacak, bu sebeble detaylı bilgiye ihtiyacım var.

    1. Sorum:
    Bir arkadaşımın tanıdığında 100.000km'de 2006 model Renault Clio 1.5 dCi 65 bg Authentique (Clio 3-dizel) var. 1 parça değişeni (ön tampon) 2 yerde lokal boya var. Bu aracı en son 18.000TL'ye bırakabileceğini söyledi. Sizce bu fiyat bu araç için uygun mudur? Gideri ne kadardır?

    2. Sorum:
    Yakıt tasarrufu açısından uygun gözüksede 100.000km de dizel motora sahip bir araç almak, çıkartabileceği masraflar açısından endişelendiriyor açıkçası. Tecrübeleriniize dayanarak bu km de dizel clio3lerin çıkartabileceği muhtemel-kronik arızaları var mıdır?

    3. Sorum:
    Clio araçlardaki tecrübelerinize dayanarak klimanın yakıt sarfiyatına etkisi nedir, rakamlarla örneklendirebilir misiniz?

    4. ve En Önemli Sorum:
    Yine tecrübelerinize dayanarak söz konusu aracın yıllık (ortalama) masrafını aşağıdaki her bir kalem için yazabilir misiniz?
    a- Yakıt (Litre/100km cinsinden yazmanız yeterli)
    b- Bakım (Yıllık)
    c- Vergi (Yıllık)
    d- Muayne (Yıllık)
    e- Kasko (Yıllık)
    f- Sigorta
    g- Aklıma gelmeyen diğer masraflar..

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler!!






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edd41

    Selam Arkadaşlar;
    Bana da yardımcı olabilirseniz çok büyük sevaba gireceksiniz.
    Ayda 1300-1700 km yol yapacağım için yakıt konusunda tasarruflu bir araca ihtiyacım var. Bu benim ilk aracım olacak, bu sebeble detaylı bilgiye ihtiyacım var.

    1. Sorum:
    Bir arkadaşımın tanıdığında 100.000km'de 2006 model Renault Clio 1.5 dCi 65 bg Authentique (Clio 3-dizel) var. 1 parça değişeni (ön tampon) 2 yerde lokal boya var. Bu aracı en son 18.000TL'ye bırakabileceğini söyledi. Sizce bu fiyat bu araç için uygun mudur? Gideri ne kadardır?

    2. Sorum:
    Yakıt tasarrufu açısından uygun gözüksede 100.000km de dizel motora sahip bir araç almak, çıkartabileceği masraflar açısından endişelendiriyor açıkçası. Tecrübeleriniize dayanarak bu km de dizel clio3lerin çıkartabileceği muhtemel-kronik arızaları var mıdır?

    3. Sorum:
    Clio araçlardaki tecrübelerinize dayanarak klimanın yakıt sarfiyatına etkisi nedir, rakamlarla örneklendirebilir misiniz?

    4. ve En Önemli Sorum:
    Yine tecrübelerinize dayanarak söz konusu aracın yıllık (ortalama) masrafını aşağıdaki her bir kalem için yazabilir misiniz?
    a- Yakıt (Litre/100km cinsinden yazmanız yeterli)
    b- Bakım (Yıllık)
    c- Vergi (Yıllık)
    d- Muayne (Yıllık)
    e- Kasko (Yıllık)
    f- Sigorta
    g- Aklıma gelmeyen diğer masraflar..



    hocam elimden geldiğince yardımcı olayım.
    1. kmsi ile yılı orantılı sayılır 25.000km fazla ama bunu dizel olmasına veriyorum. otantik bos donanımlı. lokal boya dediği kücük cizikleri kapamaya deniliyor. tamponun degişmesine anlam veremiyorum cünkü tamponu bir yere sürtersin cizersin boyatırsın ama degişmesi icin tek neden önden kaza almış gibi geliyor acıkcası bana.. fiyatı konusunda 1bin,2bintl fazla geldi. eger düşüre bilirsen alına bilir lakin bu fiyata bu arac alınmaz.

    2.bakımları zmanında yapılmışssa cıkarta bilcek sorunu olmayacagı kanısındayım. bazı arızalar vardır yapılsa bile bir kaç ay sonra tekrar tekrarlar. aracın sahibi masrafı büyük oldugu için egrelti sorunu giderir ve satmaya karar verir. bu yüzden arıza sende tekrarlarsa büyük miktar para ödersin. tabi bu söylediğim sadece olasılık. muhtemel masrafı sadece turbo degişimi olur oda 4,5 sene sonra...

    3.klimanın yakıt sarfiyatı tamamen sana baglı yokuş cıkıp klima acarsan daha fazla yakarsın, yokus asagı olur hic yakmazsın, normal yolda 100kmde 2,3 litre yakar tahminen. klimanın calısma prensinbini bilmiyorsun sanırım söyle acıklayım klimanın calışması icin motordan güç alarak çalışır. misal sen 90km hızla giderken klimayı actıgında bu hızın 80-75 km hıza düser. sen 90km hızla gitmek istediğinde daha fazla gaza basman gerekecek klima calıstıgı icin.
    bu yüzden motordan klimaya güç gittiği icin klimalı arac cok yakar deniliyor.

    4. sehir ici ortalama 100kmde 5,5 ,6 litre yakarsın. serhir dışı ise 4 litre ve altında yakarsın.. tabi bu degerler normal kullanım icin gecerli 90-80km hızlarla gidersen bu degerleri yakalarsın.

    renaultun parcaları diger markalara göre en uygun oldugu icin bir sorun olcagını sanmıyorum.
    6 aylık vergisi 260tl diger 6 aylık vergisi 260tl.
    muayne tüm arabalar icin standart 140tl
    kosko su kadar diyemem aracının belirli degeri vardır onların gözünde bu yüzden fiyat söylemem yanlıs olur.
    zorunlu trafik sigortası tüm arabalar icin standarttır ama illere göre fiyat dagılımı vardır.

    aracı almadan önce sorgulattır kaskoya felan cünkü hasar raporu kayda gecmişse ordan göre bilirsin...




  • 
Sayfa: önceki 472473474475476
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.