Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (357. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.466
Cevap
47
Favori
929.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu arada herkese selamlar
  • nick: qwertyqw

    şehir:marmaris/MUĞLA

    renk: siyah

    versiyon:authentique

    motor:1.4 98 hp

    ekstra:100 km de 8.0 lt şimdilik
  • adanalı arkdasların dikkatine
    hafta sonu servise gittim saat 16:10 civarıydı,servis haftasonu diye saaat 15:00de kapanıyormus neyse yol yardımı aramamızı soyledıler aradık yol yardımdan geldıler yaklasık 30dk içinde şikayetlerimi ilettim yol yardımdakı arkdasa arkadan gelen ses için kilitten gelebılır dedıler hafta içi gelın kaportacılar bı baksınlar bagaja dedı.yol bılgısayarının sapıtmasını soyledım test surusu flan yaptı bılgısayar a bakıyoruz tamam mı kalan yakıtla kaç km gıdebılecegımız kısmında 1 200 oluyo bi 310 oluyor gaza bastıkça dusuyor gıderken içindeki çalkalandıgı için ole yapıyormus dedım onceden oyle degıldı falan yok dıyor bu kullanıma gore hesaplıyor açıkcası kafamı sarmadı orası isotlar adanadakı arkdaslar memnunlar mı ?ya hafta sonu oldugu için pek ilgi alaka olmadı yada hep öyle ama duyumlarım oranın hakkkında olumsuz yonde...
  • clio_TR, yol bilgisayarını sıfırladıktan hemen sonra o göstergeye bakarsan tutarlı sonuçlar alamazsın. Örneğin bende az önce yakıt alıp yol bilgisayarındaki değerleri sıfırladım ve ortalama yakıtım şu an 8.6lt/100km (normalde maksimum 5.5lt/100km) ki bi 20 kilometre gittikten sonra bu değer normal olacak, doğru değerleri extremeclioIII'ün de dediği gibi biraz km yaptıktan sonra alacaksın. Bence boş yere panik yapıyorsun, güven bana!
    Ben isotlar'dan önceden de söylediğim gibi memnunum, ilgileri ve isteklerime cevabı iyi.

    İyi günler.
  • iyi de sarslan en aşağı 80km oldu daha duzelmedı bıtek gıdıklecek km duzelmedı dıgerlerı iyi çok sukur ama isotlardanda mennun kalamadım hafta içi bir gun gıdecem bakım ozman karar verırım oyle hemen yanlıs anlamayın yaw orayı karalacmak gıbı bır amacım filan yok sonuçta müşteriyiz en iyi şekilde ilgilenılmesını istiyoruz
  • Arkadaslar ben 600 ytl dedim ama o mesela ben arabamı alırlen oyleydı (2006 kasım sonu,2007 arac ıcın 1,2 li stil paket) stil paket fiyatı normal fiyata 600ytl ekleninceydı yani fabrikadan öyle gelirseydi :) sonradan taktırmak ıstedıgımızde diye sordum adam bana lastik haric 1000 ytl yi geçecegini 1500 ytl i bulacagını soyledi ayrıca sis farına 350 ytl dedi. anlıyacagınız istiyorsanız çelik jant ilk basta arabanızı paketli şekilde alın! Yaptıkları mantıksızlıgın en alası! durum bu. kendiniz istedıgınız jantı o yıldızlıdan cokta guzel jantı daha uyguna yaptırabılırsınız alın buda jant örnekleri ve fiyatları www.lastikcenter.com




  • Ya arkadaşlar araçlarınızı nasıl kullanıyorsunuz.

    Ben şimdiye kadar 3000de sıfırladım 8.9 , şimdi 4100de yine 8.9 ,forumda bakıyorum bakıyorum herkesin 1.2 renosu 7.4ten aşağı yakıyor neden bu kadar fark ediyor.Hemde şehiriçi kullananlarda 7.4ten aşağı oluyor.

    Araçta anlık yakıt tüketimi var otobanda bile 6dan aşağı düştüğünü görmedim , normal trafikte sıkışık vaziyette ilerlerken ibre 8.9dan 9 oluyor yani 1 km içerisinde oluyor bu , onu tekrar 8.9a indirmek için 50 km gitmem gerekiyo yani 1 km lik yol için 50 kmde ancak düşüş sağlıyor.

    Siz nasıl kullanıyorsunuzda bu verileri yakalıyorsunuz.Devamlı anlık tüketime bakarak ayağınızı pedaldanmı çekiyorsunuz , devirlimi , yüksek vitestemi ,tam devrindemi nasıl kullanıyorsunuz.

    Depoya tablet araca özel bakım filan yaptırdınızmı.Bende valla sırf bu yakıt durumundan dolayı servise gidicem yoksa.
  • Ahmet kardeş ben 8,5 lt yakıyordum şimdilerde 7,5 a kadar düşürdüm 3600 km deyim. ben yokuş aşağı giderken mümkün olan en yüksek viteste gaza basmadan iniyorum böylece enjeksiyon yakıt akışını durdurmuş oluyor.Ayrıca trafik ışığı kırmızı yanıyorsa hemen gazdan ayağımı çekerim.deviri çok yükseltmeden vites değiştiririm (2500-3500 devir arası) gerekli hıza ulaşınca mümkün olduğunca gaza yüklenmeyi bırakırım yani iyice hafif dokunurum hızı koruyacak kadar.sonra sabah çalıştırdığında ısıtacağım diye boş yere gaz verme hemen harekete geç ve 1 km kadar yavaş yüklenmeden kullan. Ayrıca çalıştırırken gaz verme vitesi boşa al ve marşa bas gaza basmadan kendi çalışsın. şimdilik aklıma gelenler bunlar benim baya yakıtımı düşürdü bu söylediklerim. İstanbul da olmasak çok daha düşerdi ama gene de iyi sayılır.

    Ayrıca kafana takma kardeş bizim araçlar gerçekten az yakıyor bugün megan paylaşımında bir tur attım en az yakan 10-11 lt yakıyor hatta bazıları 13-14 lt




  • ayrıca her benzini fulleyişimde bilgisayarı sıfırlarım. çünkü bilgisayar önceki tüketimlerinle şimdikinin ortalamasını alıyor bu yüzdende yüksek ortalama çıkabilir.
  • _ahmet_ bende şu anda 4500km cıvarlarındayım bu yol bılgısayarı kafayı yıyor bu kmlerde heralde benım basıma gelen sey senın basınada gelmıs benım diğer değerler düzeldi sayılır ama bı tek kalan yakıtla kaç km gıdebıleceğimiz kısm daha akıllanmadı bulundugun şehirdeki en iyi ilgilenen duyarlı servislere başvur yukarda belırrtım aynı sorun için gittim hiç birşey olmadı...obur servıse gıdecem orası hem duyarlı hemde herkesın tavsıye ettıgı bır yer reno kullanan tanıdıklarına yada ne bılım sor işte kullananlara hengı servısten memnun kalmıslar?ona gıt derım ben yol pc sı gerçekten can sıkıcı bır olay halıne geldı bende takıntı olacak diye korkuyorum
  • Bir iki cümlede ben ekleyim aracı ani hızlandırma ve ani fren yapma yakıt sarfiyatını artırır.Freni mümkün olduğunca az ve kısa süreli kullanmak gerekiyor. Gaza hiçbir zaman sonuna kadar basmayın. benzinli araclar için 3000 devir civarında vites değiştirin.Dizellerde 2500 civarı. Mümkün olduğunca yüksek viteste gidin. Trafikte kırmızı ışığı görünce gaza basmayı kesin. Yokuş yukarı araç azda olsa yavaşlasada gaza basmayı artırmayın. Son olarak tecrübeyle aracın en az yaktığı hız 80 dir , yukarı çıkmayın. Göreceksiniz yakıt sarfiyatı azda olsa azalacaktır.
  • 1.5 80 bg tüketimim şu an 4.8 ile 5.0 arasında değişiyor şehir dışı ve içi ortalama. Şehir dışına uzun süreli çıkmadım ama 4.5 olur tahmin ediyorum.
  • arkadaslar konumuzla alaklı degıl ama ben nıye konu açamıyorum ?tıklanmıyor yardımcı olursanız sevınırım
  • arkadaşlarımızdan birisi birisi benden tweeterların resmini istemişti.kusura bakma ya bu sıralar 23 nisan çalışmaları yoğun gidiyor inşallah yakın bir zamanda resimleri çekip buraya ekleyeceğim. kısaca tekrar tarif edeyim. tweeterlar tırnak ile tutturulmuş vaziyette onları kaldırıp altına sünger koydum hepsi bu.

    ayrıca bazı arkadaşlar yakıt tasarrufu konusunda bazı yerinde tespitler yapmış bende onları destekleyeyim.evet arkadaşlar 2800 devir vites değişimi, yokuşlarda araba yavaşlasa bile gaza yüklenmeyin ani hızlanmayın.arabayı 1500 devirde kaldırıp hemen ikinci vitese atın çünkü birinci vites sadece arbayı kaldırmak içindir. bizim arabalarda arabayı çalıştırırken gaz vermeyin çünkü kendisi otomatikk gaz veriyor. ben daha hiç gaza sonuna kadar basmadım. hız yerine yakıt sarfiyatı yapar bu durum sabit hız ve 80 km hız yakıt tasarrufu demektir.

    yaklaşık 1080 km dir bilgisayarı hiç sıfırlamadım ve bilg. verisi 100 km/6.6 gösteriyor.1.2 benzinli aracım.

    ayrıca yokujş aşağı giderken gazı çekerseniz müthiş tasarruf yaparsınız. çok düşük hızlarda seyretmeyin . en çok yakıt sarfiyatı 20 km altı ve 90 km üstüdür. 50-80 arası en ideali.50 yi geçtimi ben 4 de takarım genelde düz yolda tabi.

    hadi herkese iyi geceler kazasız belası sürüşler.




  • Arkadaşlar debriyajdaki titreme konusunda kimsede bir gelişme var mı? Yoksa herkeste devam ediyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Difra

    Arkadaşlar debriyajdaki titreme konusunda kimsede bir gelişme var mı? Yoksa herkeste devam ediyor mu?

    Difra kardeş bende sabah ilk harakette 1000 devir altında veya 1000 devirde kaldırırsan gaz pedalından ve debriyajdan o vuruntu oluyor , bende 2000 devir civarında kaldırıyorum 4 dk sonra artık 1000 devir altında kaldırsanda olmuyor.

    10000 bakımında aklımda olan tüm konuları yaptıracam şu an belki kuruntu yapıyoruz.

    Direksiyonda 1 ve 2. viteste dönüş yaparken dönüşle beraber frenlerken direksiyonda ufakta olsa bazen vuruntu oluyormu arkadaşlar. bende tam tarifte olduğu gibi oluyor zannedersen kronik renault elektro hidrolik direksiyonların sorunlarından gibi geliyor. Servise gösterip sonuç alan varmı?
  • Arkadaşlar bilgiler için sağolun ama bende genelde sizin söylediğiniz gibi kullanıyorum , sizlerin ki 7.5 benimki 8.9 ,yani bi çıksam gebze istanbul yapsam 8.8e anca düşer.
  • yukarılarda bahsedilen debriyaj sorunu bende yok herhalde dizellerde olan bir sorun.

    ayrıca _ahmet_kardeşim sürüşten kaynaklanıyor ben ce örneğin dün benim 1080 km dir ortalama 6.6 idi. bugün 15 km daha kullandım 6.5 e düştü. o kadar takma sürüşünü yumuşat ben ce
    quote:

    Orjinalden alıntı: _ahmet_

    Arkadaşlar bilgiler için sağolun ama bende genelde sizin söylediğiniz gibi kullanıyorum , sizlerin ki 7.5 benimki 8.9 ,yani bi çıksam gebze istanbul yapsam 8.8e anca düşer.
  • Ya valla bi sıfırlayayım diyorum aracı hiç şehiriçinde kullanmadan şehirdışı 1000km yapıp ibreyi asbitleyip şehiriçine dalayım yoksa bu veriler bana kafayı yedittirecek
  • merhaba, dizeli bilmiyorum ama 1-2sayfa öncesini okursanız orada 10bin bakım ve fiyat listesi bulunuyor


    quote:

    Orjinalden alıntı: vdrl

    arkadaşlar uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üye oldum

    aut ,kumsal beji,65bg dizel 9100 km deyim
    sizden ricam yakında 10000 bakımı yapan varsa yada bilgisi olan ?


  • 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.