Şimdi Ara

Clio 5 tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ilk aracımı almak için clio 5 araştırıyorum bilgisi olan hocalarım yardımcı olursa sevinirim.

1- 2020 modellerde 1.0 joy sce 72 hp, 2022 lerde 1.0 joy 65 hp motor seçeneği var. Bu iki motor arasında belirgin bir fark var mı, bu motor seçeneğinin avantajı/dezavantajı neler ?

2- joy pakete ekstra olarak görüş paket, tesla ekran gibi secenekler eklenebiliyor. Ozellikle görüş paketi (sis farları vs.) ikinci el alırken fiyat farkı vermeye deger bir secenek mi yoksa kendim sonradan taktırabilir miyim ?

3- Bazı yorumlarda motor icin turbosuz, güçsüz diye bahsediliyor diğer es deger segment araclara kıyasla belirgin bir performans düşüklüğü var mı ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Clioda binilebilir performans sunan minimum motor 0.9 tce ve 1.0 tce motorlardir.

Bence model düşüp turbo motorlu bir araç bakmamız daha iyi olur. İlla 2020 olacaksa benzer fiyatlı olacağını düşündüğüm egea 1.4 bakılabilir. Vergisi fazla olsada 100 beygir.

Not: sce motor ile Türkiye şartlarında ekonomi yapmak imkansız. İyi korna yersiniz.
  • Ben bir önceki kasanın atmosferik 75 bg ve turbo 90 bg (hala kullanmaktayım) lik olanı kullandm. 75 bg olanda performans diye bir şey yok. Araç yakıyor ama gitmiyor. Ama 90 bg lik olandan çok memnunum. Çok güzel bir motor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.0 turbo touch modelleri bana mantıklı geliyor. Versiyon güncellemesiyle kablosuz apple car play vb. çalışabiliyor. geri görüş kamerası takılabiliyor. bu açıdan rlink li olan touch versiyonu tercih sebebidir.

turbolu ile arasında dağlar kadar fark var .

0,9 turbo alın . 1,0 turbo alın. lpg'ye de tam uyumlu . isterseniz benzin ile de çok az yakıtlı ztn

İstanbul Üniversitesi 2011
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia Logan 1.4 benzinli tavsiye
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz sce motorlu bir Clio alırsanız, kendinizi 2020 model bir araç almış gibi hissetmeyeceksiniz.

Clioda binilebilir performans sunan minimum motor 0.9 tce ve 1.0 tce motorlardir.

Bence model düşüp turbo motorlu bir araç bakmamız daha iyi olur. İlla 2020 olacaksa benzer fiyatlı olacağını düşündüğüm egea 1.4 bakılabilir. Vergisi fazla olsada 100 beygir.

Not: sce motor ile Türkiye şartlarında ekonomi yapmak imkansız. İyi korna yersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 biraz abartmış. Niye korna yiyesin arkadaş? Bastığında araç gidiyor. Siz 3 bin devirde araç hafif bağırdı diye vites atarsanız, atmosferik düşük beygirli araçla zaten hızlanamazsınız. Biraz devir çevirtin, araç şehiriçinde gayet gidiyor. 3 silindirli küçük bir motor. Sorun rampada, yokuşta ve düzlük hızlarında. Evet, harika gitmiyor ama tamamen de gitmiyor denemez. Hele ki turbolu bir araca binip buna binersen attan inip, yürümeye benzer.

SCE yerine TCE bakın. Korna yiyeceğiz yerler rampada aracın bir türlü hızlanamıyor oluşu. Geriden kaptırıp gelsen bile fayda etmiyor. Agresif, seri ve aracı limitlerine kadar sürdüğüm halde, yok abisi, özetle bu motor gitmiyor. Heyecan yaratacak bir özelliği yok. Şehirde a noktasından b noktasına tıntın gitme motoru.

CLIO JOY 0.9 TCE 90 HP

hocam bu araç lpg ile tam uyumlu mudur? 300-350 bin arası limitim var araç için.

bu araçta beğenmediğim arka camların otomatik olmaması.

performans olarak çok üzer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 5 Kasım 2022; 14:54:54 >

• 2006 Laguna 1.6 Expression Manuel | 2005 Getz 1.3 GLS Otomatik | 2008 Honda CR-V 2.0i Executive Otomatik | 2015 Fluence 1.5dCi Touch Plus | 2000 Megane RTE 1.6 16V | 2015 Fiesta 1.6 Titanium | 2019 Subaru Forester 2.0i Premium Plus | 2018 Subaru XV 1.6 Xtreme Plus | 2017 Toyota Corolla 1.33 Life | 2018 Megane 1.5 DCI Touch | 2020 BMW 320i G20 Sport Line | 2022 Egea 1.3 Easy Plus |
    • 2011 Mazda 3 1.6 impressive Otomatik (Mevcut araç)
    • 2025 Clio 1.0 TCe Evolution (Mevcut araç)
  • Ben bu aracı 3-3.5 saat İstanbul trafiği ve otobanda kullandım.

Evet aracı 5 vites yerine 3 vitesli bir araba gibi düşünürseniz diğer araçları anca yakalıyor. Bu koşulda da ekonomi beklemeyin.

Clio 5 tercih

Eğer aracı 5 vites gibi düşünüp ona göre kullanırsanız ekonomik olur ama korna yersiniz. Yok korna yemeden gideyim derseniz, 3 vites kullanırsınız, oda ekonomik olmaz.

Ben böyle tane tane anlatmama gerek olduğunu dusunmuyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Taksilere bile alıp takıyorlar artık 0.9 turbo benzin lpg olarak symbol ve clio sport tourer’lara.

Taksiler başını ağrıtacak arabayı takmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İstanbul Üniversitesi 2011
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.