Şimdi Ara

clio 4 joy 1.2 75hp izlenimlerim (megane 3 kullanıcısıyım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • cümleten selamlar dostlar.. 2010 dan bu yana megane 3 105 lik dizel motor araç kullanan birisi olarak sizlere clio 4 hakkındaki objektif yorumlarımı paylaşacağım..

    14-15 senedir araç kullanan birisiyim yaşım 25 ve bu süre içerisinde piyasadaki hemen hemen çoğu aracı kullandım..

    neden bunlardan bahsettiğime gelecek olursak ilk arabasına binip burada arabayı sanki ferrariymiş gibi anlatanlar oluyor, o yüzden almak isteyen arkadaşlara samimi olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim..

    ---neden 1.2 motor neden clio 4 almayı tercih ettim ??---

    1-piyasada modeli yeni olup (2015 ve üzeri) fiyatıda en uygun tek araç 1.2 clio 4 olduğu için.
    2-1.2 motor vergisi düşük + lpg ye uygun olduğu için
    3-yedek parça ve reno servisi ucuz olması
    4-joy paket olmasına rağmen hız sabitleme-esp-lastik basınç sensörü-Bluetooth konuşma-direksiyon yükseklik derinlik ayarı vs. gibi çoğu önemli detayın boş pakette bile standart olması..

    5-benim için en önemli olan araçta 4 hava yastığı var, çoğu modeldeki 6 hava yastığı diye geçiyor clioda 4 diye geçen perde-yan hava yastığı.. (polo-i20 ve muadillerinde 2 hava yastığı var malesef)

    araçta 2 hoparlör var ancak ayarı düzgün çektiğinizde sound çok iyi geliyor, basları +2 den fazla açmayın, tizi max açın

    1.2 ATMOSFERİK 75 HP LİK MOTORUN PERFORMANSINA GELECEK OLURSAK!

    bu motor renonun 2003-2004 cliolardan itibaren kullanmaya başladığı 1.2 75 lik 1149 cc lik motorla aynı olduğunu düşünüyorum..

    performans olarak kısa şanzıman oranları sayesinde şehir içi ve yokuşlarda yeterli devirle girildiği zaman üzmüyor ancak 5 kişi varken 2500 devirle yokuşa gireyim dersen o zaman bayılıyor.. uzun yolda yokuşa girmeden aracı kaptırmak gerekiyor..

    uçacam kaçacam derseniz hüsrana uğrarsınız, araç şehir içi ekonomi için tasarlandığı için tatmin etmeyebilir.. 3 bin devirden sonra yürümeye başlıyor 6500 devirde kesiciye giriyor

    şanzıman oranı ciddi anlamda kısa, 60 la giderken 5.vites istiyor araba.. alışınca hoş şehir içi 4-5 vites arası sürmek eğlenceli sayılır.. 3000 devirde 97-100 civarı hızla gidiyor..

    düşük devirde gaza yüklenildiği zaman gitmem demiyor atılmaya çalışıyor araba, şanzıman kısa olduğu için 55-60 civarı 5.viteste gidebiliyorsunuz, 60 civarı 5.vites gaza dokunduğunuzda araç titremeden zorlamadan hafiften öne atılıp devirlenebiliyor..

    YAKIT TÜKETİMİNE GELECEK OLURSAK. mersin trafiğinde aracı ilk aldığımda 9-10 litre civarı yaktırmıştım, sonraları vites asistanına uymaya çalışarak şehir içi 6.5-6.7 litre civarına kadar düşürebildim.. az yaksın diye pek kastığım yok ara ara basıyorum yalan yok, biraz dikkatli kullanımda 6-6.3 civarına düşebileceğini düşünüyorum.... şehir dışı 97 km sabit hızda 4-4.5 litre arası yakıyor..

    yol tutuş olarak yere yakın olduğu için virajlarda güven veriyor ancak hafif olması sebebiyle yan rüzgarlardan etkileniyor,

    JOY PAKET (BOŞ PAKET) ARACA ESP-PATİNAJ ÖNLEME-HIZ SABİTLEME-4 HAVA YASTIĞI -Bluetooth KONUŞMA-LASTİK BASINÇ SENSÖRÜNÜ KOYAN, HATTA VE HATTA KAPUTU AMORTİSÖRLÜ AÇILIYOR BUNU BİLE KOYAN RENO ARACIN İÇİNE 1 TANE TAVAN LAMBASI KOYMUŞ!! el insaf arkadaş torpidoya bari lamba koysaydınız?

    bulunduğum yerin düzlük olması ve mtv başta olmak üzeri kar zarar hesabı yaptım, dci clio almaya kalksam ekim 2017 de 42500 e aldğım aracın dizelleri 55 ten başlıyor (boyasız hatasız)

    aradaki 12-13 bin lira civarı fiyat farkını faize yatırıp 2 aylık faiziyle depomu fullerim dedim, mtv farkı ilede 2 depo benzin bedava gelir dedim.. yılda max 10 bin km yol yapıyorum çok sıkışırsam lpg takarım dedim... çok şey dedim çok hesap yaptım, dci motor zaten yıllardır kullanıyorum ve yakıtını- masrafını biliyorum..

    SÖZÜN ÖZÜ; bulunduğunuz şehir yokuşluysa ve aracı sürekli 4-5 kişi birden binecekseniz kesinlikle dci motor tercih ediniz.. benim gibi düz memlekette (mersinde) yaşıyorsanız 1.2 araç sorun yaratmaz...

    aracın amortisör sertliği,tavana konulan araç içindeki 1 tek lamba dışnda lamba olmaması ve ara ara saçma sapan araçtan gelen anlamsız sesler dışında her konuda memnunum, malzeme kalitesi i20 ve polonun üzerinde ama fiestanın biraz altında kalıyor...

    araçta patinaj önleyici sistem olduğu için kalkışta gaz kestiği için 0-100 zayıf kalıyor, çekmiş olduğum 0-100 videosunu izleyiniz..
    https://www.youtube.com/watch?v=15LsmIuRBjw

    EKLEMEYİ UNUTTUĞUM BİRŞEY DAHA VAR, ARAÇTA KOLTUK YÜKSELTME OLAYI YOK VE BU ÇOK CAN SIKICI.. BOYUM 1.80 OLDUĞU İÇİN VE GEÇMİŞTE BASIK ARAÇ KULLANDIĞIM İÇİN ALIŞMAKTA BAYA GÜÇLÜK ÇEKTİM, HATTA BAŞLARDA Bİ TÜRLÜ POZİSYON BULAMAMIŞTIM KOLTUKTA.. EN SON DİREKSİYONU SONUNA KADAR KENDİME ÇEKİP BİRAZDA YÜKSELTTİM, TAM POZİSYONUMU BULABİLDİM SONUNDA... ALLAHTAN DİREKSİYON DERİNLİK AYARI VAR! BELKİ SORUN BENDE ,ANCAK POZİSYONUMU BULAMADIĞIM ZAMAN ARAÇ SÜRMEK IZDIRAP GİBİ GELİYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhan92 -- 31 Aralık 2017; 5:30:36 >







  • Öncelikle aracin hayırlı olsun ben de olaya köfte ekmek olayi diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun... açıklayıcı, güzel bilgiler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben 1.5dci 75lik joy kullanıyorum. geçen 1.2 benzinli denk geldi deneyeyim dedim. dci'ye alıştığımdan herhalde hızlandıramadım arabayı. gaza basıyorum basıyorum gitmiyor

    bu arada iyi bir hort oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 29 Şubat 2020; 20:15:26 >
  • şaka maka konuyu açtığımı bile unutmuşum :) aracı halen kullanmaya devam ediyorum, alırken niyetim biraz kullanır değiştirir güçlü bi makine alırım gibiydi ancak bulunduğum şehir düz olunca ve araç uzun yolda sakin kullanınca dizele yakın tüketim yakalaması lpg takmadan halen kullanmama sebep oldu.. 105 hp lik dci motora göre şehir içinde çok daha rahat ancak uzun yolda dci yi aratıyor :) ortalamam şu sıralar 5.2 karma .. HORTT
  • 3 yıl sonra tekrar yazayım, harika...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet sakin kullanıyorum ama malesef 6.1L altına düşemedim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.