Şimdi Ara

Class dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yıldır wow oyuyorum classlar arası dengenin hiç bu kadar bozuk olduğunu görmedim. Blood dk 4 v 1 yapıyor adam olmuyor. Fire magede pvp de biraz abartı gibi geldi yanına yaklaştırmıyor.



  • Wotlk ilk çıktığında da paladin tek basına bg kazanıyordu. DK'ların yanına yaklaşılmıyordu. TBC zamanında Warlock fear manyağı yapıp dot'larla işkence çektire çektire adam kesiyordu. WoW'un her dönemimde bir dengesizlik olmuştur, olmaya da devam edecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Wotlk ilk çıktığında da paladin tek basına bg kazanıyordu. DK'ların yanına yaklaşılmıyordu. TBC zamanında Warlock fear manyağı yapıp dot'larla işkence çektire çektire adam kesiyordu. WoW'un her dönemimde bir dengesizlik olmuştur, olmaya da devam edecektir.

    Aynen arkadaşın dediği gibi dönem dönem dengesizlikler yaşar wow. Çok Eskiden lock dotu bastımı rogue un üstüne geçmiş olsun silemzdi vanish yok stealth yok yardır babam yardırdı :D
  • Wow her patchde dengesizlik yaşar, çok iyi hatılarım lvl 60 zamanlarında Shamanlar frost shock+üstüne düz vuruş ile adam keserlerdi sadece. Windfurynin proclarnın da proclayıp en tank sayılacak adamı bile tek vuruşta kestiklerini bilirim. Hunterlar tek aimed shotta yavaş bir silaha sahiplerse resmen headshot yapıyorlardı. Warriorlarda Maydie vardı :)

    Sonra BWL geldi, mageler ve locklar hem Zandalar hem de BWL den gelen +spellpower trinketlerini açıp ekranı temizlemeye başladılar.

    Sonra TBC geldi, druidler Mangle ve flight form ile katil oldular bir süre (ne günlerdi be BAREBOOOMB!!! macromu özledim :/) Sonra lockları kesebilmek için raid rehberleri hazırlandı.(hiç bir guild kesemedi) biraz daha sonra Rogueler çok ağlayıp dengesiz bufflandılar. Arkadaşım kötü gearlı mage, priestlerı tek ambushta alamazsa yaşamalarına izin veriyordu. Sonra arena geldi gözyaşı nehirleri beraber. Spellsteal ile mageler Alterac Valleyde toplu katliam yaptılar.


    Sonra Lich King geldi, lvl58-60 DKlar, arena setli insanları kesmeye başladı, yeni başlayanları keselim diye gidilen Hellfire Peninsula lvl 70 mezarlığı oldu. Bir arkadaşımın "Herifi kestim, herif zombi olarak doğdu beni kesti" lafını unutamam. Dengesiz nerffler/bufflar havada uçuştu. Druid healerlar pehlivan kollarını sallayarak insanları Pvp den soğuttular. Feraller rezil eşyalar ile katliam yaptılar.


    Gibi gibi diye gider, bir sonraki patche kadar sürer. Dert etmeyin böyle şeyleri, sabredin elbet sizinde classınızın günü gelecektir. Arada bazı sınıfları çılgın gibi oynayan tipler çıkar bizi utandırır ama genel olarak WoWda hiç denge olmamıştır. Bir ara TBC de yakalar gibi oldular ama oda fazla sürmedi(locklar neydi be o zaman)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 19 Ocak 2012; 14:43:18 >




  • Dengesizlik var evet ama hep vardı ve hep olacak. Bunun temel nedeni wowdanki iki ayrı unsur PvE , PvP.
    Class dengelerini her iki oynanış içinde dengede tutmak için inanılmaz bir çaba var. Çok class pvpde öne çıkmaya başlayınca nerflenir ve bu yüzden pvede yalan olur, benzer şekilde bi class pvede öne çıkınca nerflenir pvpde yalan olur. Bu hep böyle oldu, böyle olacak bana kalırsa blizzard bu konuda çok uğraşıyor ama hem pvede hemde pvpde classlar arası denge kurmak çok kolay bir iş değil. Dengesizlikte tek yönlü değil zaten bi class bazı classlara göre biraz zorlansada, Bazı classlara görede avantajlı durumda olabiliyor. Bana göre iyi oynayan her class gerçekten çok iyi. Bakınız internetteki videolar; her ne kadar seçme sahnelerde olsa ezik dediğiniz classla insanlar cosabiliyor :)
    sadece bazı classlarları oynamak dönem dönem daha kolay olabiliyor diğerlerinden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promito -- 19 Ocak 2012; 14:47:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Promito

    Dengesizlik var evet ama hep vardı ve hep olacak. Bunun temel nedeni wowdanki iki ayrı unsur PvE , PvP.
    Class dengelerini her iki oynanış içinde dengede tutmak için inanılmaz bir çaba var. Çok class pvpde öne çıkmaya başlayınca nerflenir ve bu yüzden pvede yalan olur, benzer şekilde bi class pvede öne çıkınca nerflenir pvpde yalan olur. Bu hep böyle oldu, böyle olacak bana kalırsa blizzard bu konuda çok uğraşıyor ama hem pvede hemde pvpde classlar arası denge kurmak çok kolay bir iş değil. Dengesizlikte tek yönlü değil zaten bi class bazı classlara göre biraz zorlansada, Bazı claalarad görede avantajlı durumda olabiliyor. Bana göre iyi oynayan her class gerçekten çok iyi. Bakınız internetteki videolar; her ne kadar seçme sahnelerde olsa ezik dediğiniz classla insanlar cosabiliyor :)
    sadece bazı classlarları oynamak dönem dönem daha kolay olabiliyor diğerlerinden :)

    Güzel demişsin, Blizzardın PvE, PvP arasındaki dengeyi sağlayabilmesi için tek şey yapması yeterdi.

    Skillerin PvE-PvP özellikleri farklı olacaktı. Oyuncuya farklı, bilgisayara farklı tepki verecekti olay bu noktalar gelmezdi hiç. Ki altyapısıda var çoğu CC moblarda 1 dakikaya yakın kalırken, oyuncularda 8 saniye kalıyor. Demekki bir şekilde ayırt etmişler ikisini.


    Ama nedense çok uzun bir süre 2vs2 arenadaki ağlamalara göre nerf/buff yaptı blizzard. Dediğin gibi bunlardan sonra Pve batıyordu bu sefer. İnsanlar duelloda yeniliyorlardı forumlara gidip ağlıyorlardı(hala vardı bu :))

    bu saatten sonra çok uğraşmazlar gibi geliyor bana denge ile. Bir de monk girecek işin için olay iyice çığırdan çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 19 Ocak 2012; 14:53:35 >




  • hiç kasmanın, üzülmenin gereği yok 1v1 düşünmeyeceksin pvp'yi o kadar.
    blizzard çokdan bıraktı 1v1'i; olay grup işi. 3v3 ve 5v5 pvp'ye odaklan ve rated bg'lere. göreceksin ki dengesizlik çok daha azalmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1v1 ve 2v2 batmış durumda şu an geçen 45 dk boyunca savaştık birini kestik diğeri de trollük olsun diye bekliyor ohoo ne zaman bitcek böyle.zaten 1 dps 1 healeriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    3 yıldır wow oyuyorum classlar arası dengenin hiç bu kadar bozuk olduğunu görmedim. Blood dk 4 v 1 yapıyor adam olmuyor. Fire magede pvp de biraz abartı gibi geldi yanına yaklaştırmıyor.

    mageler cok kötü wotklda hangi talent olursa olsun arcaneyi cok iyi oynayanları bile dk ile alıodum , 1k ya yakın gs farkı olmasına ragmen dk ile yatırıordum adamları gıcık oluorlardı
  • Eskiden paladinde divine shield var diye bütün classlar ağlıyordu şimdi kimsenin sesi çıkmıyor. Çoğu class silebiliyor dk çalabiliyor. Divine basıp heal atmaya kalksan en fazla 50k heal atarsın ondada mana sıfırlanır.
    Blood dkyı neden böyle yaptılar hiç anlamıyorum. Bir class tank olmasına rağmen hem çok vuruyor hem çok heal yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    3 yıldır wow oyuyorum classlar arası dengenin hiç bu kadar bozuk olduğunu görmedim. Blood dk 4 v 1 yapıyor adam olmuyor. Fire magede pvp de biraz abartı gibi geldi yanına yaklaştırmıyor.

    Blood dk konusunda haklısın. Fakat diğer classlar için oynamayı bilen adam hepsini alır diyorum. Ki bilirsin warrior magelere karşı çok zayıftır. Ama sağlam olan warriorlarda var. Youtubedan Swifty'e bakabilirsin mesela sana her class ile ilgili neler yapman gerektiğini söylüyor vslerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferliben

    quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    3 yıldır wow oyuyorum classlar arası dengenin hiç bu kadar bozuk olduğunu görmedim. Blood dk 4 v 1 yapıyor adam olmuyor. Fire magede pvp de biraz abartı gibi geldi yanına yaklaştırmıyor.

    Blood dk konusunda haklısın. Fakat diğer classlar için oynamayı bilen adam hepsini alır diyorum. Ki bilirsin warrior magelere karşı çok zayıftır. Ama sağlam olan warriorlarda var. Youtubedan Swifty'e bakabilirsin mesela sana her class ile ilgili neler yapman gerektiğini söylüyor vslerde.

    1v1 de wariorla retri paladinin, fire mageyi alması imkansız gibi koşarak cast yapıyor tam yakalıyorsun ccliyor.
  • 1.8k+'da Fire Mage , Disc Priest ile 15-20dk Blood Dk kesmeye çalıştığımızı bilirim.
  • Yeni patchde zaten vengeance buffı pvp de gelmeyecek. Tankların rbg hariç pvpsi sona eriyor gibi bir şey.
  • TBC de sl / sl lock görmemişler harbi dengesizlik var falan diye konuşmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: injection

    TBC de sl / sl lock görmemişler harbi dengesizlik var falan diye konuşmasın.

    bir kişiyi fearda tutup diğerini kesip sonra feardan çıkanı kesiyorlardı
    bir de wotlk başıydı galiba retri paladinler tek başına bg farmlıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Jak

    Yeni patchde zaten vengeance buffı pvp de gelmeyecek. Tankların rbg hariç pvpsi sona eriyor gibi bir şey.

    blood dkya o nerf yetmez. Verdiği healda nerflenmesi lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix


    1v1 de wariorla retri paladinin, fire mageyi alması imkansız gibi koşarak cast yapıyor tam yakalıyorsun ccliyor.

    Aynı sıkıntıyı yasıyorum. Paladinimle elimden gelinin en iyisini yapsam bile orta düzey bir mage beni rahat alıyor. 50 çesit rotasyon denedim. Hatta spell steal engellemeye yaradığı için iskelete dönüstüren potion bile içiyorum :D ama nafile :D
  • warrior yine her zamanki gibi şamar oğlanı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cirrus Ice

    warrior yine her zamanki gibi şamar oğlanı

    her zaman ki gibi?
    oha 70k critleri ne çabuk unuttunuz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.