Şimdi Ara

Cl farkından ram çalışmaması gibi bir durum olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde 2 modül ram var . Anakartım dual channel olduğu için ikisini beraber takarım diye düşündüm bugün taktım ama bilgisayar birkaç saniyeliğine açılıp geri kapanıyor sürekli tekrar açılmaya çalışıyor. Neden olabilir acaba bu?

Elimdeki ramler kasadakilerle aynı marka model ama sanırım cl farkı var. Ben ramleri takamamış olabilir miyim yoksa cl farkından uyuşmazlık olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ram modeller : Kingston 800mhz ddr2 cl 5 sanırım( kvr800d2n5/1g)
    OCZ2VU8001G

Kasanın içindekilerde görünüm olarak aynı ama cl felan göremedim tam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl_Şaman -- 6 Eylül 2013; 11:59:45 >

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Merhaba arkadaşlar. Elimde 2 modül ram var . Anakartım dual channel olduğu için ikisini beraber takarım diye düşündüm bugün taktım ama bilgisayar birkaç saniyeliğine açılıp geri kapanıyor sürekli tekrar açılmaya çalışıyor. Neden olabilir acaba bu?

Elimdeki ramler kasadakilerle aynı marka model ama sanırım cl farkı var. Ben ramleri takamamış olabilir miyim yoksa cl farkından uyuşmazlık olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ram modeller : Kingston 800mhz ddr2 cl 5 sanırım( kvr800d2n5/1g)
    OCZ2VU8001G

Kasanın içindekilerde görünüm olarak aynı ama cl felan göremedim tam.

Bios a girebiliyor musunuz? Oradan ram CL ayarlarını belirleyebilir ikisinin de ortak bir frekansta çalıştırabilirsiniz. Ama unutmayın iki ram de bu frekansı destekliyor olmak zorunda. Bunu da en rahat kutusu üzerinden ya da direk ram'in üzerinde yazan spesifikasyonlardan anlayabilirsiniz.
    Sistemim ve Teçhizatlarım: Ryzen 9 5900X, Asus X570 Dark Hero, 32 GB Gskill TridentZ 3200MHz, 1TB Adata XPG Nvme SSD, Palit RTX 3080, Corsair H150i, Cooler Master HAF X 942, Corsair HX1200 Kullandığım herşey hakkında bana soru sorabilirsiniz

• ookami O kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten aynı model sanırım ama cl farkı var. Fakat sorun şu ki takınca pc açılır gibi yapıp fake atıyor sadece 3-5 saniye power geliyor ondan sonra res atıyor kendine.

Hocam zaten aynı model sanırım ama cl farkı var. Fakat sorun şu ki takınca pc açılır gibi yapıp fake atıyor sadece 3-5 saniye power geliyor ondan sonra res atıyor kendine.

memory sorunlu olabilir

siz benim sorumu cevaplamadınız biosa girebiliyor mu girmiyor mu

Memok! tuşunu denediniz mi anakarttan.
    Sistemim ve Teçhizatlarım: Ryzen 9 5900X, Asus X570 Dark Hero, 32 GB Gskill TridentZ 3200MHz, 1TB Adata XPG Nvme SSD, Palit RTX 3080, Corsair H150i, Cooler Master HAF X 942, Corsair HX1200 Kullandığım herşey hakkında bana soru sorabilirsiniz
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir tek f11 ile giriyorum.Memok denemedim yani
  • cl farkindam ramlerin calismamasi gibi bir durum olmamali. ramleri tek tek dener misin? cl degerleri zaten biosta ayarlanabiliyor. dusuk cl olan rami yuksek olaninkiyle ayni ayarlayip ikisininde ayni degerde calismasini saglayabilirsin.
    sunu yapabilirsin. dusuk cl degeri olan rami takip atiyorum cl7 ve cl9 varsa elinde.
    cl7raki takip cl9 olarak ayarla manuel olarak. sonra cl9u tak oyle bir dene. cl7 rami cl9 olarak calistirabilirsin ama tam tersi olmuyor. frekansin dusmesi gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde cl 5 ve cl6 var . Ayarlamayı bilmiyorum biostan biraz açıklayabilir misiniz acaba?

Hocam elimde cl 5 ve cl6 var . Ayarlamayı bilmiyorum biostan biraz açıklayabilir misiniz acaba?

memory kisminda timings diye bi secenek olacak onu manuel olarak ayarlayinca baya bi parametre acilir. cl degerlerini oraya gireceksin.
    cl5-5-5-15 mesela bunu ogren karsi degerin adini ayarlarda gorursun.
    ona gore karsi degeri gir ama oncelikle ramleri tek tek bi denemelisin.
    ramlerde bi sikknti olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    demekki anakartının desteği 667 mhz ... 800 mhz taktıgında 667 mhz ile çalışır ama ÇAlışmama ihtimalide vardır... 2 ayrı ram i ayrı ayrı tak ayrı ayrı ram sotlarını yine tek te dene ... sorun ram uyumsuzlugumu slotlardamı sıkıntı var çakışmamı yapıyor anlaşılır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.