Şimdi Ara

Çizgi-roman / Graphic Novel Projeme Ortak Çizer Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: Daha ayrıntılı hale getirilmiştir
    Merhaba arkadaşlar
    Image Comics adlı uluslararası camiada The Walking Dead(dizisi de olan), Saga, Savage Dragon, Spawn gibi çizgi romanlar ile ses getirmiş yayımcı kuruluşa göndermek istediğim bir çizgi roman senaryom var. Şu ana kadar hikayenin ne olduğu, genel gidişatı (giriş-gelişme-sonuç), tarzı (atıyorum süper kahraman mıdır -ki değil- yoksa erotik midir -malesef bu da değil :)-) işin panellemesinin nasıl olacağı (panel dediğim çizgi roman sayfasındaki çerçeveler), ne kadar uzun olacağı gibi çizim ötesi kısımlar çok net şekilde belirlenmiş durumda. İşte tek eksik olan çizer :)

    Ben her ne kadar kendimi "yazar" konumuna yerleştirmiş olsam da, kafamdaki iş bölümü o kadar keskin çizgilerle "yazar" // "çizer" diye ayrılmış değil. Demek istediğim, benim yazdıklarımı direkt ben nasıl demişsem çizgiye dökecek birini aramıyorum. Benimle beraber ortaklaşarak bu projeyi gerçeğe çevirecek bir çizer-ortak arıyorum. Gerektiğinde benim eksik yazdıklarımı daha iyiye taşıyabilecek, gerektiğinde de çizimlerindeki tutarsızlık ya da geliştirilebilecek bir noktayı gösterdiğimde bunu sorun etmeyecek bir çizer arıyorum. Elde edilecek her türlü olası kârı 50-50 paylaşmaya da kararlıyım.


    Benim nasıl bir "yazar" olduğumu merak ediyorsanız diye sizinle paylaşmaya hazır olduğum 5 sayfalık bir senaryom halihazırda var. 3400 küsür kelimeden müteşekkil bu senaryoyu yaklaşık 6 aylık bir düşünce ve 1 haftalık bir yazma süreci sonunda bitirdim.

    Konusu şöyle özetlenebilir: "Hem hiç hem de en çok bulmayı umduğunuz bir yerde geçen, ilginç ve bürokratik bir huzura kavuşma öyküsü" (Not: Senaryo İngilizce yazılmış bir senaryo. Sorun olacak olursa Türkçeye çevirmeye çalışabilirim ama önce bir bakın öyle karar verin derim)

    Senaryoyu paylaşma şeklimse şöyle:

    • Siz bana, aşağıda verdiğim adrese mail atıyorsunuz
    • Ben size senaryonun ilk sayfasını yolluyorum
    • Siz ilk sayfayı bitirip bana geri yolluyorsunuz
    • Ben size ikinci sayfayı yolluyorum
    • Böyle böyle 5 sayfayı bitiriyoruz


    Eğer siz benim size sunduğumu, ben de sizin bana sunduğunuzu beğenirsem, sizinle asıl proje üzerinde çalışmaya başlıyoruz. Bu asıl proje sıfırdan başlanan bir proje değil. Onun da yine bi 6-7 ay üzerinde çalışılmışlığı, net bir hikaye ötgüsü çıkarılmışlığı, nasıl panellenecek, nasıl çizilecek belirlenmişliği var. Dediğim gibi bunun üzerine beraber daha da katıp Image Comics'e yolluyoruz ve yanıt bekliyoruz.

    Asıl proje hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum ama 17. yüzyılda geçtiğini, alternatif tarih olduğunu ve ana karakterlerinden birisinin Merzifonlu Kara Mustafa Paşa olduğunu söylemeyle yetiniyorum. Emin olun hiç de alışık olduğunuz ya da tahmin edebileceğiniz bir senaryo değil. :) Ne sadece Türklere ne de direkt olarak Amerikan okuyucusuna yönelik hazırlanmış; uluslararası okuyucuya sunulmak üzere hazırlanmış ama bir Türk gözüyle hazırlanmış bir senaryo. Bundan dolayı aradığım ortakta açık fikirlilik olması çok büyük bir artı.


    Şimdiden teşekkür ediyorum

    İletişim: crimsonsunetw1@gmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elqebapbinkunefe -- 26 Haziran 2015; 6:14:02 >







  • Cizim isi cok emek, ugras isteyen bir istir. Saniyorum renklendirmede bekliyorsunuz.
    sizin mesela 1 haftada tamamladiginiz 20 sayfalik hikayeyi, cizer 1 ayda cizebilir. Zaten prof olmadigi icin hizlida degildir.
    1 aylik emegin getirisi ne olacak onuda bilmek ister.
    Imagecomics, darkhorse comics submition kabul ediyor ama geri donmeleri cok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası reklendirme şu anda hiç öncelik değil. Siyah-beyaz olmasında hiçbir sakınca yok ki zaten Image Comics submission sayfasında da "eğer iyi bir renkçiniz yoksa hiç kasmayın çünkü kötü renklendirilmiş olmasındansa siyah-beyaz olmasını tercih ederiz" demiş.

    Doğrusunu söylemek gerekirse konuyu açarken biraz kısıtlı bilgi paylaşmış olmam yanlış olmuş olabilir :) Şöyle ki:


    • crimsonsunsetw1@gmail.com adresine eğer mail atarsanız, sizden asıl işle ilgili olmayan yine tarafımca yazılmış bir senaryoyu çizmenizi isteyeceğim. Bu senaryo 5 sayfa + 1 cover page olarak düşünülmüş ve yazılmış bir senaryo.

    • Süre konusunda bir sıkıntı yok çünkü bu senaryoyu çizip (siyah-beyaz olmasında hiç bir sıkıntı yok) bana geri yollayacaksınız ve onun ardından ben size "evet beraber çizgi-roman yapıyoruz" diyeceğim

    • Yani anlatmak istediğim, aşamalı bir süreç mevcut :)

    • Sonrasında da bu sefer Image Comics e yollayacağımız minimum 5 sayfa + 1 cover page + synopsis + additional info vs dosyamızı hazırlayıp yollayacağız ve yanıt bekleyeceğiz

    • Ama dediğim gibi, size ilk sunacağım asıl senaryo olmayan senaryoyu çizerken süre konusunda çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum çünkü hem 5 sayfa olacak bu "demo senaryo", hem de gerekirse kullanılabilecek durumda basit çizimleri de mevcut




  • Cizer icin sikinti burada basliyor.
    Imagecomics, cizerler icin hali hazirda 5 sayfalik story ornegi veriyor.
    Yani o oyku uzerinden cizim yetenegini imagecomics e gosterebilir.
    Bunun icin yazarlara ihtiyaci yok.
    Yanlis anlama sadece durumu ozetliyorum.

    Ayni sekilde sende hikayeni imagecomics e gonderebilirsin, cizimlere ihtiyacin yok.
    Ama illede cizim olsun, hikayem guclensin diyorsan o zaman butcen olcusunde kesenin agzini acacaksin.
    O zaman cizerler yagar buraya. Sende icinden istedigini secersin.
    Bide, anime bolumune ac konuyu. Orada cizmlerini paylasan kisiler var.
    Hazir cizimlerinide gormus olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 15 Haziran 2015; 14:26:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınızı okuduktan sonra Image Comics Submission sayfasına yeniden baktım ve hatırladığım gibi "hiçbir şekilde yazı kabul etmiyoruz, ama çizerseniz ve çizimlerinizi yollamak isterseniz belki sizi birileriyle iletişime sokarız" denmekte :(

    Kese kısmı da şöyle ki, kendime ortak olarak aradığım kişiyle beraber bu projeye giriyor olmak istediğim için çizere kendi cebimden bir para vermeyi düşünmüyorum. Bunu şöyle de anlayabilirsiniz; profesyonel bir çizerseniz yani çizimlerinizle para kazanmış birisiyseniz muhtemelen bu konu size hitap etmiyor. Çünkü ben de profesyonel bir yazar değilim. Bu proje boyunca harcanacak yegane paranın San Francisco'ya posta yollamak olacağını düşünüyorum.

    Tekrar belirteyim; profesyonel bir çizerseniz ve bu işe para garantisi umarak girmek istiyorsanız bu başlık sizin başlığınız değil. Bugüne kadar sürekli bir şeyler karalamış, perspektif olsun anatomi olsun normlara da uyarak çiziyorsanız ve bunu bir sonraki seviyeye çıkarıp, karalamanın ötesine, düzenli olarak sevdiğiniz şeyler çizip bir de üstüne para kazanabileceğiniz bir projede bana eşlik etmek istiyorsanız, ya da bu proje hakkında daha fazla öğrenmek istiyorsanız crimsonsunsetw1@gmail.com adresine mail atın derim :)




  • elqebapbinkunefe E kullanıcısına yanıt
    Darkhorse comics, submisssion da writer felan diye var o bolum.
    Image da var diye biliyordum.
    Mobilden zor oluyor ama gorebilirsin kolayca.
    Hatta Dc nin ve dc nin alt gruplarinin vertigo gibi submsissonlari var. Ama onlarinki herzaman acik degil, gerektiginde alim yapiyorlar.
    Yine marvel ve disney in submissionlari var. Onlar daha aktif.
    Buradan cizere baglanma, writer olarak daha kestirmeden gidersin diye soyluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Horse'da evet writer, artist, inker vs ayrı ayrı submission için yol çizmişler ama gerek pazar payı olsun gerek "sanatçı eserine 100% sahiptir, biz sadece basıyoruz" politikası olsun hep Image Comics daha ağır basıyor.

    Marvel ve DC'ye gelince, onları düşünmüyor olmamın sebebi hem içerik hem de erişilebilirlik. Yapmak istediğim iş ne super-hero comics kapsamına giriyor ne de bildiğimiz anlamda comics. Kendi senaryomla bir graphic novel yapmak istiyorum ve sanmıyorum ki Marvel veya DC yeni bir ip peşinde olsun. Onlar genelde kendilerine Spiderman ya da Batman yazacak yazar arıyorlar. Ha evet Vertigo yetişkinlere hitap eden, özgün graphic novel tarzında pek çok eser çıkardı doğru. Ama işte orada da yine ürettiğin esere sahip olamama var ki bu zaten Image Comics'in varolma sebebi. Yani Image Comics'i kuran adamlar zamanında Marvel'ın kendilerini sömürmesinden bıkan adamlar. Misal bu politikanın en bilinen örneği Stan Lee'nin ne Spiderman'e ne Fantastic Four'a, hiçbir ürettiği karaktere sahip olmaması; hepsine Marvel şirketi sahip.

    Bu sanatçıyı kıstlayan politikalar Alan Moore'u piyasadan soğutacak kadar da sinir bozucu olduğundan ve bunun olmadığı tek yer Image Comics olduğundan en faydalı tercih Image Comics.




  • elqebapbinkunefe E kullanıcısına yanıt
    Dedigin olayi biliyorum. Image comics de birlesen cizerlerin hepsi tepkili bu konuda.
    Todd mcfarlane de, spawn ile bu tepkisini gosterdi. Zaten en buyuk kozlari bu oldu.
    Dark horse comics hakkinda yanlis dusunuyorsun. Ustelik cizgiroman disinda, kitap, roman basimida yapiyorlar. Fikrini begenirlerse , ateslerler.

    Webcomics siteleri var. Mobilden yazamiyorum, atarim buraya linkleri. Onlarda cizer, yazar, yeni fikir ariyorlar surekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklima gelmisken,
    Deviantart sitesinde jobs offer bolumunde ingilizcen yeterliyse,kendine cizer ortakta bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta ingilizceye çevirirsen hikayeni yine de çeşitli şirketlere yollayarak şansını deneyebilirsin kanımca
  • Arkadaşlar tekrar selam

    Burada bana verdiğiniz tavsiyelerinizde belirttiğiniz gibi biraz "İngilizce internet"te dolaştım ve ilanlarımı uygun gördüğüm sosyal paylaşım sitelerinde paylaştım. İngilizcem hakkında hiçbir sıkıntım yok, kendimi Türkçe'de ifade edebildiğim kadar İngilizce'de de ifade edebiliyorum. Lakin durum şu ki, ben Türk bir çizer arıyorum. Bunun pek çok nedeni var. Ama en önemli iki tanesi şunlar herhalde:

    Herşeyden önce ulaşılabilirlik çok önemli bir faktör. Türkiye'de (tercihen İstanbul'da) olan birisiyle konuşmak buluşmak, Allah'ın Michignan'ında Milwaukee'sinde yaşayan Amerikanıyla konuşmaktan çok ama çok daha rahat.

    Bir diğer faktör de yazdıklarımı bir Türkün anlaması çok daha rahat zira yazdıklarım Türklerle alakalı. Gerek karakterler, gerek tema, herşey Türk çizerin çok daha rahat anlayabileceği şeylerle ilgili.

    Bunlarla ilgili olarak orjinal post u yeniledim ve çok daha detaylı ve açık bir ilan haline getirdim.

    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elqebapbinkunefe -- 26 Haziran 2015; 18:05:32 >




  • Çok beklersin.
  • metroid kullanıcısına yanıt
    Bilgi dolu yorumun için teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.