Şimdi Ara

civic için jant ve lastik seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar 2002 model honda civic 1.6 aracım var
    aracın lastikleri ölü üzerinde 185/65/r14 ebadında lastik var şuan yol tutuşu çok kötü (aracı aldığım kişi ön sola 185 sağa 175 lik lastik takmış dikkat etmemişim bende lastikçiye götürdüğümde anladım araç sürekli sağa çekiyor) anlıcağınız üzere lastikleri değiştirmişken jantlarıda değiştirim diyorum
    araca biraz daha spor hava katmak istiyorum lastik ve jant ebatlarını biraz daha genişletsek ne önerirsiniz marka ve ebat olarak
    fakat yol tutuşu çok iyi olsun sessiz olsun yakıt sarfiyatını arttırmasın istiyorum (malum araç otomatik vites)
    yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...



  • 205/50/16 sorunsuz çünkü ben 1yıldır kullanıyorum.205/45/17 daha şık durur. jant ve lastik seçimi zevkine parana göre tabiiki. enkei jant mıchelin pilot exsalto kim istemezki. yada kyowa kr210 jant ve yokohama 102 w serisi kampanyalı 1.400ytl halledersin. diğer seçim (enkei mıchelin) 2.500ytl gibi.
    http://www.edgeracing.com/images/wheel/enkei_wheel_rpm2_(hyper_black)_front_zoom.jpg
    http://adaptivestrategies.com/KWR210.jpg
    http://www.ityre.com/i/tyre/3656.jpg
    http://www.michelinman.com/images/pic/tires/full/pilot-exalto-pe2.jpg
  • gökhan yılmaz ist beyoğlu? kızılkayalar taksim.
  • sanırım araç ls modeli. LS modelinin lastik ölçüleri 185/70/R14 dür. ES modelinin lastik ölçüsü ise 195/60/R15 dir. Bu lastik ölçüleri nedeni ile ikisi arasında düz vitesde 3 salise, otm. vitesde ise 4 salise hızlanma farkı ortaya çıkar. lastik ebatını büyütürsen performans düşer, yakıt artar. ayrıca yeni lastik ölçülerini serviste araca tanıtmaları gerekir yoksa hız ve km göstergeleri yanlış değer gösterir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gacara_53

    gökhan yılmaz ist beyoğlu? kızılkayalar taksim.

    ?????????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suzitusi

    sanırım araç ls modeli. LS modelinin lastik ölçüleri 185/70/R14 dür. ES modelinin lastik ölçüsü ise 195/60/R15 dir. Bu lastik ölçüleri nedeni ile ikisi arasında düz vitesde 3 salise, otm. vitesde ise 4 salise hızlanma farkı ortaya çıkar. lastik ebatını büyütürsen performans düşer, yakıt artar. ayrıca yeni lastik ölçülerini serviste araca tanıtmaları gerekir yoksa hız ve km göstergeleri yanlış değer gösterir.


    lastik ebadını değiştirmemi önermiyormusunuz? peki performans ve yakıtı çok etkiler mi ? performans derken yol tutuşu kalkış ve hızlanmayı mı etkiler
    görüntü için performans dan ödün vermek istemem tabiki ne kadar miktarda etkileceği önemli
    ve son olarak ne öneriyorsunuz
  • performansdan kastım hızlanma değeri, lastik tabanını genişletirsen yol tutuş artar. 185/70R14 lastik ölçüsü ile 9.2 saniyede 110e çıkan araç 195/60R15 lastik ölçüsü ile 9.5 saniyedde 100e çıkıyor. bu örneğe göre bir lastik ebadı seçebilirsin. tabi bir de yanak kalınlığı var eğer yanaklar ince olursa konfor azalır ve çukurlarda jantlar yamulabilir. bunlara göre performans ve görüntünün ortalaması olarak ES modelinin 195/60 R15 ölçüsünü kullanabilirsin. yada görüntü biraz daha iyi olsun dersen 205/55R16 gibi bir ölçü seçebilirsin.
  • Bence en doğru seçim fabrika ölçüleri ile aynı ölçüde yapılan seçimdir. Jant aliminyum alaşımlı ve asortik desende olsa da ölçüleri fabrikanın taktığı ile aynı olmalı diye düşünüyorum. Çünkü bu ölçüler bir mühendislik hesabı ile yapılır fabrikada ve arabaya en uygun ölçülerde jant lastik takılır diye biliyorum. Lastik ve janta hayatımız emanet, fabrika bunlardan kısıntıya gidemez herhalde?
  • teşekkürler
  • aracıma jant almayı düşünüyorum,2008 civic ve dışardan jant takdırdığımda garantiyi bozma durumu olup olmadığını bilen varmı acaba.son bir soruda bugün sanayide jant ararken pw marka 15 lik bir jant beğendim.bu marka hakkında bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.