Şimdi Ara

Civic Hybrid 120 000km izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracı almamın üzerinden 6 yıl geçti. 120000 kmye geldim. Bu konuda bilip bilmeyen çok sayıda insan yorum yapıyor. Bazı kişiler dezenformasyon yaptığı için Hybrid araçları merak edenler için izlenimlerimi paylaşmak istedim. Aracı başından beri ben kullanıyorum. İstanbul trafiğinde 6-6.5 litre arasında yakıyor. Ama bu havaalanı yolunda değil Etiler Taksim Beşiktaş Bağdat Caddesi trafiğinde. Eğerki Beylikdüzü gibi görece daha açık yolda gidersem 5.5 litreye düşüyor. Uzun yolda da tüketim 120 km ile gidersem 5.5 litre.
    Aracın ön fren balataları 100 000 km de değişti. Fren sistemi diğer araçlardan farklı olduğu için balata ve diskler yıpranmıyor. 200 000 kmde disklerin değişmediği bile oluyormuş. Ayrıca iridyum tip bujileri de 100 000 km de, benzin filtresi 120 000 km de değişiyor. Bunun dışında yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişiyor rutin olarak. Bir de CVT şanzıman yağı 40 000 km de bir değişiyor. Ben aldığımdan bu yana rutin servisi dışında hiçbir arızasıyla karşılaşmadım. Bir kere yazılım hatası nedeniyle bataryasını garantiden değiştirdiler, yeni yazılım yüklediler. Aracın şehir içinde start stop yapması arttığı için tüketim biraz daha düştü.
    Bu araçların bataryasının ABDdeki forumlarda 200 000 mil kadar ömrü olduğu yazılıyor. 300 000 kilometreye tekabül ediyor.
    Ben aracı aldığımda Civicin en üst donanımlısıyla aynı fiyattaydı. İstanbul trafiğinde 9 litre yaktığını düşünürsek benzinli Civicin 6 yılda 15 bin lira gibi bir paranın sadece benzin tüketimi nedeniyle cebimde kaldığı ortaya çıkıyor. 200 000 kilometrede araç kendi parasını çıkarmış olacak neredeyse. Aracı değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü alacağım araç bulamıyorum. Dizel araçlar çok gürültülü. Benzinli araç alıp tüpletemem kapalı otoparklara almıyorlar. Ayrıca bir de tüpün sızdırmazlık raporuyla falan uğraşamam. Bir tek Yaris Hybrid düşünebilirim ancak onun da Cruise Controlu olmaması uzun yolda benim için önemli sorun.
    Benzinin 5 liraya çıktığı günümüzde Hybrid araçlar özellikle şehir içi trafikte kullananlar için çok mantıklı. Eğer sürekli uzul yol gidiyorsanız dizel öne çıkabilir. Keşke Honda yeni kasa Civic Hybrid getirse ama yenisinin de Hondanın saçma fiyat politikası nedeniyle 70 000 lirayı bulabileceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsesBoston -- 30 Temmuz 2013; 15:01:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kendini avutuyorsun

    bir aracın son sahibi olmak nasıl bir duygu
  • Dostum sen arabanın kapı fitillerini yırtacak kadar kilo alacağına, biraz zayıflasana. Hem yakıt tüketimin düşer hafiflediğin için, hem de yağlardan kurtulunca kafan daha iyi çalışır daha aklı başında mesajlar atarsın. Biz de rahat ederiz sen de :)))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorma bilader
    yemek falanda yemiyorum
    ama içkiyi fazla kaçırıyorum galiba ondan kilo alıyorum
    tabi bi de her yere , ekmek almaya bile arabayla gidince, şişiyor insan
    ama söz zayıflayacağım, en azından güzelim civic in koltuğuna yazık , hadi yakıt falan neyse de....
    ama yağlardan kurtulunca zihnimin açılacağından emin misin... eğer öyleyse acele zayıflamam gerek
    90 kilonun altına düştüğümde konuyu tekrar gözden geçireceğim, belki o zaman benzinliyi satıp hybrit alırım
  • konuyu açan arkadaşa teşekkürler. aslında hybrid araçlar hakkında daha fazla bilgi olmalı diye düşünüyorum. aslında uzun yolda 5.5 yakıyorsa süper bir değer bence. çünkü bu araçlarda vites otomatik. hem otomatik olup hemde yakıt değerleri normal vitesli araç gibiyse gerçekten uygun. tek sorun kalıyor oda şehir içi yakıtı. açık şehir içi 6-5.5 demişsiniz ki otomatik vites için güzel bir yakıt.önemli olan ful dolu bagaj ve insan varken uzun yol veya şehir içinde ne yakacağı. birde avrupada bu araçlara güncelleme sonrasında elektirik sistemine geçmede sıkıntılar oluşmuş. sizde böyle bir sorun oluştu mu.
  • quote:

    araçlara güncelleme sonrasında elektirik sistemine geçmede sıkıntılar oluşmuş.


    sadece bu değilki, aKÜLERİN ÖMRÜ BİLİNMİYOR
    SADECE ELEKTRİKLİ MOTORLA GİTMİYOR(tOYOTA PRİUS 20 KM. KADAR sadece elektrikli motorla GiDEBİLİYOR)
    aracın arkası gelmedi, şu anda satışta değil, avrupada falanda tutunamadı, kısa bir süre sonra parça sıkıntısı başlayacak
    2. eli de yok.. eeee....

    aracın son sahibi olma hissi nasıl bir duygu çok iyi bilirim...
  • Caucass dostum Hybrid çevreci bir araba. Az yakıyor ve doğayı daha az kirletiyor. Nereden baksan devrimci bir tarafı var. ABDde milyonlarca satıldı. Ben de bu arabayı bir akademisyen olarak çevreci teknolojiyi desteklemek için aldım. Bu arada ciddi maddi tasarruf yapıyorum. Ama gel gör ki senin gibi muhafazakar ve dar görüşlü insanlara bunu anlatmak zor. Belki anlarsın diye örnek veriyorum. Bu topraklara matbaa senin zihniyetindeki tipler yüzünden 300 yıl geç geldi. Sen tüpgazlı otomobile devam et ve son sahibi diye sayıkla. Hybrid geleceğin teknolojisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hibrit arabalar benim de ilgimi çekiyor. hibrit jazz gelse alabilirim aslında falan diyorum. Ama arıza olur anlayan yok ,servislerin de gıcık tutumları, düşüncemden vazgeçiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 17 Ağustos 2013; 8:17:59 >
  • Babama ait 184 HP lik dizel araç uzun yolda 4.7 lt yakıyor. Gürültüsü de yok?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MütercimBey

    Babama ait 184 HP lik dizel araç uzun yolda 4.7 lt yakıyor. Gürültüsü de yok?

    Benzinliye göre biraz daha traktor şeklinde çalıştığını düşünüyorum ama öyle aşırı rahatsız edici bir sesi yok tabikide :)
  • Hybrid civic ilk çıktığında çok ilgimi çekmişti ama yok efendim çabuk bozulur, ilkler hep sorunludur, bozulsa kimseye yaptıramazsın, bakımları pahalıdır, elinde patlar gibi mahalle baskısı yüzünden almamıştım.Şuan baktığımda gerek hybrid gerek elektrikli otomobiller kendini geliştiriyor. Sizin yerinizde olsam arabamı hiç satmam ilerde bu teknoloji gelişince antika olacaktır ve değeri o zaman anlaşılacaktır.
    Bakım fiyatları nasıl peki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EsesBoston

    Caucass dostum Hybrid çevreci bir araba. Az yakıyor ve doğayı daha az kirletiyor. Nereden baksan devrimci bir tarafı var. ABDde milyonlarca satıldı. Ben de bu arabayı bir akademisyen olarak çevreci teknolojiyi desteklemek için aldım. Bu arada ciddi maddi tasarruf yapıyorum. Ama gel gör ki senin gibi muhafazakar ve dar görüşlü insanlara bunu anlatmak zor. Belki anlarsın diye örnek veriyorum. Bu topraklara matbaa senin zihniyetindeki tipler yüzünden 300 yıl geç geldi. Sen tüpgazlı otomobile devam et ve son sahibi diye sayıkla. Hybrid geleceğin teknolojisi.

    Değerli akademisyen meslektaşım,
    Beni çok yanlış anlamışsın, (matbaanın ülkemize geç gelmesi olayındaki benzetmenden yola çıkarak)
    sandığın gibi gerici, yobaz, tutucu, radikal, hatta dindar biri değilim
    Yeniliklere gelişmelere her zaman açık biriyim, devrime devrimciye asla karşı değilim
    en az senin kadar çevreciyim

    aracım benzinli ve yakıt sarfiyatından çok rahatsızım ama "düp" taktırmıyorum, taktırmam da

    Gelelim Hybrit araçlara......!

    Prius geldiğinde İzmir de ilk test sürüşünü ben yapmıştım, muhteşem bir arabaydı,
    civiclerde olmayan artı bi özelliğide vardı bir süre sadece elektrikle gidebiliyordu, göstergeler ön cama yansıyor vs vs
    ama corolla 40 bin civarı iken prius 101 bin lira idi .... yani o fiyatlarla sonucun hüsran olacağı belliydi

    tpyota hayallerim suya düşünce kabul edilebilir fiyatlı civic hybrite yöneldim
    görünüşte normal civiclerden çok az farkı vardı ama sadece jantların şekli bile çok hoşuma gitmişti
    aküler yer kapladığı için zaten küçük olan bagaj dahada küçülmüş fala dediler ama bagajla falza işim olmaz diye ilgilenmedim
    sedan bir araçta kamyonet yükü taşıyacak değilim elbet.....
    özetle arabanın her şeyini ama her şeyini çok beğenip benimsedim, halada öyle
    Gel gör ki yarı fiyatına verseler yine almam
    süper olmasına karşın tutmadı araç, şu anda hiç bir bayide satılmıyor, alan yok çünki
    2. eldede rastlanmıyor, alıcısı yok ....
    eee... ne uğruna kendi,mi ömür boyu aynı arabaya mahkum edeyim....işte mesele bu devrimci hocam
    yoksa arabaya söyleyecek bir tek lafım yok




  • EsesBoston satabildinmi arabayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.