Şimdi Ara

citroen sizce nasil araba? (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
2
Favori
164.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle tum Citroen ailesine ve yorumda bulunanlara selamlar. Benim ikinci arabam Citroen ve 2 yıldır kullanıyorum ve 36.000 km. yol yaptım. ve citroen kullanmış biri olarak haklı ve gercekçi yorum hakkım oldugunu dusunuyorum. tabii unutmadan umbek444 abime saygılarımı sunuyor ve katılıyorum. Bız turk insanı genel anlamda bilgisiz ve kuzu psikolojisi icinde yasayan bir halk oldugumuzdan dohana şahıne dunya para verir bineriz. pejo yu citroenden onde biliriz. ben kullanmakta oldugum arabayı alıcağım sıra aynı model ve ozelliklerdeki hondaya 2.500 tl daha fazla veremedıım ve bu aracı aldım. iyikide almısım. kabul ikinci eli maalesef yukarda belirttiğim gibi zayıf ancak aracın seriliği konforu yol tutuşu kesinlikle verilen bedelin cok ustünde. Bizim insanımız fransız arabası yaramaz der. kısmen dogru ancak citroen bir Efsanedır. umbek444 abimin dediklerini bende baska sitelerde biraz olsun okumustum burda pekıstırmıs oldum. kımseyle laf dalaşı yapacak deiilim ancak bir Citroen Xsara 2000 model 1.6 clim kullanıcısı olarak citroeni kesinlikle oneririm. alım satımcılar hariç... :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: packjohn

    evet citroen olsaydı o taklayı atmaz arabanın sağlamlığını öğrenmemiş olurdun


    quote:

    Orijinalden alıntı: ibokozan


    quote:

    Orjinalden alıntı: warlordz1984

    Haklısın o konuda opel cok daha iyi bir araba bende aksini sölemiorum 2 takla attım hala yasıorum :) bence cok ama cok saglam bi araba egerkı citroenle yapmıs oLsaydım ciddi sorunlar yasayabılırdım buda opelin ne kdr saglam oldugunu açıklıyor...

     citroen  sizce nasil araba?



    opel sağlam olabilir bişey diyemeyeceğim ama citroende o taklayı atmazdın gibi geliyor....




    Bir reklam aklıma geldi enternette gormustum. Volvo hızla viraja girer Takla atmaya başlar birkackez hızlı takladan sonra arabadan şöför sağlam cıkar. Ekranda ingilizce Volvonuz Varsa Yaşarsınız... sonra mercedes girer aynı viraja tam volvonun yoldan koptugu yerde busefer araba kayar gider yoluna. sonra İngilizce Mercedes iniz varsa O viraji alırsınız.
    Citrooen de Boyle birsey.
    Ankaralı olanlar Hava hastanesi Zırhlı Birlikler Yolunu bilirler.İşim nedenıyle hergun o yolu kullanırım. O yolda cook Ford Pejo Reno Opel Fiat gordum ya duvara girmiş yada takla atmis. Ancak Citroen görmedim. Dıyeceksiniz piyasada Citroenmi var Alın sıze cevap. 2009 Eylul ayı Lastiklerim 3 yıllık ve sertlesmiş(olaudansonra borcada olsa lastiik aldım)... saat 23 sıraları hava hastanesınden kızılaya dogru gıden yolda bır Honda anlamadıım nedenden yan seridime geldi benle gidiio ben yavasladıım gecsıın die oda yavaşladı camları filmliydı goremedıım ıcıındekını huylandıım hızlandıım hızlandı derken koklediim 130 dedi ibre arkada kaldı hondacı tabı 130 dediimde zırhlının o kotu virajına gelmısım ve viraja girmeden sadece birkez frene basabildim savrulmamak için o an bastıım cektiim ama hızıım ya 115 ya 120 asası yok. araba sanki yolu tuttu ama yınede savrulduum direksiyonu savrulduum tarafıın tersiine ceviirdiim buseferde o tarafa karsııdan gelen var diie bir daha aynı sekillde manevra derken araba toparladı ancak bendeki Yusuflar tum arabayı doldurdu. Ama şukur olsuun ki o yoldan sağsağlim kazasıız kurtuulduum. acı ve korkutucuda olsa tecrube ve citroen sevgime bir neden daha. Opel olsa duvardan toplarlardı :)




  • Arkadaslar c2 haakkında bilgi almak icin girmistim...gecen gün bi abinin c2 siyle gezdim araba cok hosuma gitti yaa görüntüsü sürüs keyfi egzos sesi bi türlü aklımdan cıkmadı arac beni cezbetti ben normalde ford connect kullanıyorum aile arabası iste:D araba almaya niyetliydim kendime c2 almak istiyorum ehliyetimide yeni aldım 15-18 milyara temiz bir sey olsun istiyorum o arac benim cocugum gibi olucak son sahibi ben olurum diye dusunuyorum satma gibi bi durumum olmicak...VTS ve VTR arasında kaldım arasındaki ÖNEMLİ farklar nedir acaba ben cok gezerim benzin harcamasıda benim icin önemli bi unsur nasıl bir seçim yapsam ...
  • şimdi citroen'e diyecek bişeyim yok citroen düşmanıda değilim ama yaşadımızı anlatıyım...
    oto kiralama şirketimiz var ve biz 3 tane citroen c3 aldık 2 si 1.4hdi 1'i 1.6 otomatik araçlarda motor olarak bi sorun yaşamadık ama araba 30 bin kmyi geçtikten sonra bi çukura girdiğinde kapılardan ses gelmeye başladı hoporleri patladı birisinin falan her neyse oto kiralamaya hangi araba dayanır falan diyebilirsiniz fakat hyundai getz 2006 model araba 170 bin kmde ama hala ne yağ eksiltiyor ne bir yerinden ses geliyor ne bişey oluyo ne diyim yani açıkçası bunları gördükten sonra bana getz mi c3 mü deseler getz derim gerçekten..
  • Merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum ben ilk sahibi oldugum 2000 model focus sedan ım wardı cok memnundum onun üzerine araba tanımıyorum diyorum. 2. araba olarak 7 ay önce aldıgım citroen c4 vtr aldım inanın c4 den focus a insanın binesi gelmiyor. Her ne kadar focusa göre parçaları pahalı olsada konfor ve yol tutus görünüş bakımından bence citroen gercek anlamda cok gecerli bi araba. C4 düsünen ve ya alacak olan arkadaslar sadece arka amorthisörleri sert bu bilgiyi unutmasın yeterli. Ben İzmir kavuklara sordugumda takla atmasını önlemek için direk şaseye baglı olmasından kaynaklanıyor demişlerdi. Kesinlikle c4 tavsiye ediyorum
  • merhaba arkadaşlar,
    2000 model 140.000 km de xantia 2.0 otomatik vites araç almayı düşünüyorum..
    bu qaraç hakkında bilgisi olan var mı acaba?
  • bir citroen kullanıcısı olarak geçenlerde arkadaşın c3 kullandım dizel olanı açıkçası pek hoşuma gitmedi,oto kiralamadanda getz kiraladım benzinli 4 gün zor dayandım yakıt masrafına, o küçücük araba sanki mustang 20 tl ye 60 km gidince dua ediyodum yolda kalmadım diye. c4 kullanmadım ama yolculuk yaptım yolcuyken bile hoşuma gitti, konforu felan iyiydi.

    xantialardada bx gibi hidrolik amorsitör bulunuyor,xantia ları bende araştırdım, bx ten sonra ona geçiyim dedim ama hiç kullanmak nasip olmadı, yanlış bilgi vermek istemem.
  • c3 ten bahsederken lafımızı bilip konusalım hoş degil hakkaten insanlar yanlıs bilgilenmesin.bu arabayı almaya niyetlenen 1.4 ve 1.6 92 hp dizel olanını almalı ki randıman alabilsin.70hpliklere binip yorum yapan arkadasları 1.6sx me davet ediyorum.bugun o kucuk dedıgınız araba toplam 6 kişi ve bagajlı bindik bana mısın demedi konfor acısından da b sınıfında ilk 3 e sokarım.zaten o donanımda bu paraya bu sınıfta kac tane alternatif var ki.

    mazot zaten kokluyor ona nazaran da performansta cabası.utanmassanız passatla karsılastırıcaksınız yazık.yok ben a3 ile kıyaslıyorum diyosanız da ds verelim bizde size?beklentiler ve bütçe dogru orantılı olmalı böyle tercihlerde.

    citroen in yıllar once cıkartmıs oldugu efsanevi ds'sinin yüzünden batmakta oldugunu biliyor muydunuz?sebebi ise aracın arıza yapmaması ve servise gitmemesi.bilindigi üzere markalar araba satıslarından cok yedek parca,servis vs bunlardan daha cok kar yapar.
  • selamun aleyküm hepinize, tamda aradığım forum yerindeyim sanırımki: sorulan tüm sorulara(tabi citröen hakkında) süper cevaplar var... benimde sorularım olacak.
    citröen xm almayı düşünüyorum fakat baktığım araba sitelerinde farklı model isimlerinden bahsediyorlar örneğin 1991 2.0i klasik,1991 2.0i presence,1991 den 1997 ye kadar turbo ct vsx,yine xm in 3.0 v6 24 v olan modeli belkide daha başka isimlerde var seducti gibi,exlusive,ambıance gibi gerçekten bu isimler vardır muhakkak da bu isimlerin ne anlama geldiği yani aracın isminden dolayı sahip olduğu özellikleri bilemiyorum tabiki bilmek lazımki en uygun xm i alabileyim bana bu modellerin özelliklerini anlatabilecek kişi vardır muhakkak,
    burda okuduğum forumlarda bu konuda çok bilgili arkadaşlar gördüm banada bi el atarsa sevinirim :)
    şimdiden teşekkür ederim
  • selamünaleyküm.hayırlı ramazanlar arkadaşım
    .GS bx CX VEDE xm citroenin .en mukemmel arabalarıdır.
    biraz tamire elin aşina ise GS BX CX in her tarafını söker takarsın.parçasıda bulunur.XM İse tamamen elektronik arabadır
    . almıya kalktınmı aynı modelden iki tane al . birini yedek parça yaparsın.parça durumunu anca öyle halledersin
    en önemli tavsiyem ise arabayı sadece sen kullan .kimseyi direksiyonuna oturtma .tamirci dahil...zaten bir defa koltuğuna oturunca bağımlılık yapar başka otoya binmessin bunu unutma..
  • Parca lazım oldugunda nasıl arabadır sorusuna cevap bulursunuz
  • selamun aleyküm herkeze hayırlı ramazanlar
    arkadaşım bilgilerinden dolayı çok teşekkür edrim lakin
    bir citröen xm 91 ila 97 model arası herhangi birisini alırsam parça sorunumu yaşarım demek istiyorsun elektronik araç tamirci,parça problemimi olur yani

    bu konuda ve citröen xm ler hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum ...

    şimdiden teşekkürler herkeze.
  • Sistem olarak en basiti xsara alınabilir. Konfor + Performans + Dayanıklılık + Yol Tutuşu ... Gibi Özellikleri vardır, ufak tefek sorunlar yaşadık torsiyon bilyaları dağlmış önceki sahibinin hatası tornaya girdi,yağ eklendi vs.. toplam 300 tl başkada bişeyini görmedik uzun yolada çıktık yok ne ara bitti anlamazsınız!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsi.team

    Haklısın abi yaş olarakda pek uymuyoruz ,suç bende aslında ,ben sizi bu işlerden anlıyorsunuz zannettimde bu kadar düştüm konuya.. siz bayaa bir zayıfsınız? ama zayıfsanız eğer haddinizi bilin cooper s alırım görüşürüz fln yazmıyacaksınız? o zaman ilk başta ne yin ne olduğunu öğreniniz kalkıpta 6 yılını modifiyeye vermiş adama cooper la seni ezerim derseniz üstteki yazı ile çıkarım karşınıza. sizde böle kalırsınız ok? ben sadece cooper yazmışsınız ,cooperen ne kadar güçlü olduğunu ve bende ki arabanın ne kadar güçlü olduğunu anlayın diye yazdım yukarıdaki yazıyı hani başka bir yerdede bilip bilmeden ,dersiniz: alırım cooper ezerim gibisinden ...gülerler size o yüzden yani arabalar, güç olarak karşılaştırılacaksa eğer yarıştırılıcaklarsa: katogori ,olarak ayrılırlar yani 1600 cc bir araba 1600 cc ile kalkar 2000 ise 2000 le kalkar yani açıkcası bir 1600cc araba ile subaru wrc kalkmaz çünkü katogorisi farklıdır ....bunları neden yazdım siz bana cooper dediniz ? cooper la gsi aynı katogorideler ...ama modifiyeli olan daha güçlüdür ben size yukarıda onu anlatmaya çalıştım..saygısız veya kırıcı konuştu isem Lütfen affediniz..


    Saygılarımla


    Not: gsi ın fabrika çıkışı gücü bile sizin dediğiniz c2 den fazladır ??.(birazda öğren abi gözünü sevem yapma..)




    Trafikte her gün gördüğümüz bilinçsiz cahil insanlara güzel bir örneksin, büyüdüğünde umarım biraz akli gelişim sağlamış olursunuz bugüne nazaran.

    Yazık, ben olsam utanırdım yazdıklarımdan

    Hitap şekliniz, fikirlerinizi aktarış biçiminiz ne kadar biçimsiz...




  • 1997 citroen xm turbo ct sahibiyim.aracımdan memnunum tek sorun sehir içi için buyuk bir arac.parca sıkıntısı yok fiyatlarına gelince aldıgımdan beri yaptırdıklarım fren balataları 120 tl alt takım burcları ve rot başları 70 tl ön aks rulmanı 30 tl ön teker rulmanları 180 tl ateşleme boboni 125 tl buji kabloları 45 tl en son radyatör degişti su kacırıyordu 285 tl valeo parca sıkıntısı yok sadece radyatörü 3 gün bekledim istanbul merkez valeo dan ikitelli distrübütöre ordan corluya normal yani ben genelde okyanus yedekparcadan kendim alıyorum cok fiyat farkı oluyor.her parca var arka stoplar bile var yani avrupa bir arac için normal.başka araclara bindigimde sanki hiç amortisör yokmuş gibi geliyor virajlarda mükemmel.arac 1670 kg servisi iyi secmek gerekiyor bir servis radyatör için 200 tl işcilik istedi digeri 5 lt antifiriz dahil 100 tl ye yaptı.eger anlamıyorsan kekliyorlar bende servis manuel kitabı var o yuzden biraz bilgim var.şimdiye kadar kullandıgım en konforlu araç.biraz tipsiz ama zevk meselesi .elektronik arıza genelde xm 1 lerde olabiliyor xm 2 lerde pek rastlanmaz .konfor ve güvenlik arayanlara tavsiye ederim pasif kafes koruma sistemi var
    ben 1996 da fransada binmiştim o zaman uzay arabası gibi gelmişti exculusive bir araba.parca konusunda yardımcı olurum.




  • selam herkeze



    UMBEK444 VE QUOTE İSİMLİ ARKADAŞLAR

    SİTEDEKİ HEMEN HEMEN TÜM YAZILARI OLUDUM VE CİTRÖEN XM LER HAKKINDA SİZİN KADAR BİLGİLİ BİRİSİNİ VE BELKİDE XM HASTASINA RASTLAMADIM DESEM YERİDİR.

    BELKİDE BENİM SORULARIMA EN DOĞRU VE UZUN CEVAPLARI VERECEK OLAN SİZSİNİZ. BEN BİR XM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DAHA ÖNCE YAZDIĞIM 2 MSJ BİLGİLER GELDİ SAĞOLSUNLAR AMA SİZİNDE BİRŞEYLER YAZMANIZI RİCA EDİYORUM ÖNCEKİ 2 MSJ MI TEKRAR YAZACAĞIM UMARIM BİLGİ VERME NEZAKETİNDE BULUNURSUNUZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    1- citröen xm almayı düşünüyorum fakat baktığım araba sitelerinde farklı model isimlerinden bahsediyorlar örneğin 1991 2.0i klasik,1991 2.0i presence,1991 den 1997 ye kadar turbo ct vsx,yine xm in 3.0 v6 24 v olan modeli belkide daha başka isimlerde var seducti gibi,exlusive,ambıance gibi gerçekten bu isimler vardır muhakkak da bu isimlerin ne anlama geldiği yani aracın isminden dolayı sahip olduğu özellikleri bilemiyorum tabiki bilmek lazımki en uygun xm i alabileyim bana bu modellerin özelliklerini anlatabilecek kişi vardır muhakkak,
    burda okuduğum forumlarda bu konuda çok bilgili arkadaşlar gördüm banada bi el atarsa sevinirim :)
    şimdiden teşekkür ederim

    BU MSJ GELEN CEVAP:selamünaleyküm.hayırlı ramazanlar arkadaşım
    .GS bx CX VEDE xm citroenin .en mukemmel arabalarıdır.
    biraz tamire elin aşina ise GS BX CX in her tarafını söker takarsın.parçasıda bulunur.XM İse tamamen elektronik arabadır
    . almıya kalktınmı aynı modelden iki tane al . birini yedek parça yaparsın.parça durumunu anca öyle halledersin
    en önemli tavsiyem ise arabayı sadece sen kullan .kimseyi direksiyonuna oturtma .tamirci dahil...zaten bir defa koltuğuna oturunca bağımlılık yapar başka otoya binmessin bunu unutma
    BU CEVABA İSTİNADEN BENDE ŞUNLARI YAZDIM:arkadaşım bilgilerinden dolayı çok teşekkür edrim lakin
    bir citröen xm 91 ila 97 model arası herhangi birisini alırsam parça sorunumu yaşarım demek istiyorsun elektronik araç tamirci,parça problemimi olur yani

    bu konuda ve citröen xm ler hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum ...

    şimdiden teşekkürler herkeze.



    ŞİMDİ İSE BU MSJ BAŞINDA BELİRTTİĞİM ARKADAŞLARDAN TATMİN EDİCİ BİR CEVAP BEKLİYORUM TEKRAR TEŞEKKÜRLER.




  • selam herkeze



    UMBEK444 VE QUOTE İSİMLİ ARKADAŞLAR

    SİTEDEKİ HEMEN HEMEN TÜM YAZILARI OLUDUM VE CİTRÖEN XM LER HAKKINDA SİZİN KADAR BİLGİLİ BİRİSİNİ VE BELKİDE XM HASTASINA RASTLAMADIM DESEM YERİDİR.

    BELKİDE BENİM SORULARIMA EN DOĞRU VE UZUN CEVAPLARI VERECEK OLAN SİZSİNİZ. BEN BİR XM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DAHA ÖNCE YAZDIĞIM 2 MSJ BİLGİLER GELDİ SAĞOLSUNLAR AMA SİZİNDE BİRŞEYLER YAZMANIZI RİCA EDİYORUM ÖNCEKİ 2 MSJ MI TEKRAR YAZACAĞIM UMARIM BİLGİ VERME NEZAKETİNDE BULUNURSUNUZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    1- citröen xm almayı düşünüyorum fakat baktığım araba sitelerinde farklı model isimlerinden bahsediyorlar örneğin 1991 2.0i klasik,1991 2.0i presence,1991 den 1997 ye kadar turbo ct vsx,yine xm in 3.0 v6 24 v olan modeli belkide daha başka isimlerde var seducti gibi,exlusive,ambıance gibi gerçekten bu isimler vardır muhakkak da bu isimlerin ne anlama geldiği yani aracın isminden dolayı sahip olduğu özellikleri bilemiyorum tabiki bilmek lazımki en uygun xm i alabileyim bana bu modellerin özelliklerini anlatabilecek kişi vardır muhakkak,
    burda okuduğum forumlarda bu konuda çok bilgili arkadaşlar gördüm banada bi el atarsa sevinirim :)
    şimdiden teşekkür ederim

    BU MSJ GELEN CEVAP:selamünaleyküm.hayırlı ramazanlar arkadaşım
    .GS bx CX VEDE xm citroenin .en mukemmel arabalarıdır.
    biraz tamire elin aşina ise GS BX CX in her tarafını söker takarsın.parçasıda bulunur.XM İse tamamen elektronik arabadır
    . almıya kalktınmı aynı modelden iki tane al . birini yedek parça yaparsın.parça durumunu anca öyle halledersin
    en önemli tavsiyem ise arabayı sadece sen kullan .kimseyi direksiyonuna oturtma .tamirci dahil...zaten bir defa koltuğuna oturunca bağımlılık yapar başka otoya binmessin bunu unutma
    BU CEVABA İSTİNADEN BENDE ŞUNLARI YAZDIM:arkadaşım bilgilerinden dolayı çok teşekkür edrim lakin
    bir citröen xm 91 ila 97 model arası herhangi birisini alırsam parça sorunumu yaşarım demek istiyorsun elektronik araç tamirci,parça problemimi olur yani

    bu konuda ve citröen xm ler hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum ...

    şimdiden teşekkürler herkeze.



    ŞİMDİ İSE BU MSJ BAŞINDA BELİRTTİĞİM ARKADAŞLARDAN TATMİN EDİCİ BİR CEVAP BEKLİYORUM TEKRAR TEŞEKKÜRLER.




  • selamun aleyküm herkeze

    citröen xm almayı düşünüyorum

    aracı bakmaya gittiğimde nelere özellikle dikkat etmeliyim her aracın kendine has özellikleri ve iyi ve kötü olduğu tarafları vardır püf noktaları da diyebiliriz. bir citröen xm in de mutlaka lınırken özellikle bakılması gereken yerleri vardır mesela sifer dedikleri ne dir belkide bunun yani siferin bir diğer adıda akümülatördür.hidrolikte akümülatöe denir
    ben araçlar konusunda boş bir insan sayılmam kendi mesleğimde bir maden işletmesinde var olan tüm ekipmanların bakım ve arızalarını yapıyorum bunun içine hidrolik arızalar, mekanik arızalar motor arızaları belkide çok azınızın ismini duyduğu iş makinalarının bakımı isim verecek olursak belki net ten bakmak isteyen için yazıyorum atlas copco nun jumboları, tamrock un tüm delici makinaları, yine tamrock un yükleyici kepçeleri toro kepçe diye de geçer neyse bunlar ayrı mesele
    bileniniz varsa citröen xm için bana bilgi yazarmısınız mesela citröen 1 ve 2 diyorlar kaç modele kadar olanı 1 dir kaçtan sonrası için 2 diyorlar ve diyorlarki citröen 1 lerde çok elektronik arıza yaşarsın ama 2 de pek çıkmaz .

    yinede bir citröen xm alırken özellikle nelere dikkat etmeliyim ?




  • 27 yasında bir cıtroen xm sahibiyim bu aracı benden daha iyi bilen birini görmedim numaram 0538 835 8101 meraklı olan bilgi almak isteyen arkadaslarıma hertürlü telefonda destek olurum netle pek uğrasamıyorum
  • fransız araçlarının yol tutuşu çok iyi. c4,308, megane hepsi de virajlarda çok iyiler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.