Şimdi Ara

Citroen Jumpy Spacetourer tercih edilmiştir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 110.000 TL. Civarı 7 kişilik MPV mi yoksa Panelvan mı?

    İki yetişkin iki çocuk (6 ve 9 yaşlarında) 4 kişilik bir aileyiz. Annem ve babamlarla aynı binada oturuyoruz ve bazen toplu halde biyere gitmeye kalktığımızda sorun oluyor. O yüzden 7 kişilik bir araç almayı düşünüyorum. İlk etapta otomobil ruhsatlı panelvan almayı düşündüm ama boyutları, yakıtı ve vergilerinin yüksek olmasından dolayı panelvandan biraz çekindim. Panelvanın biraz küçüğü 7 kişilik otomobil ruhsatlı Fiat Doblo da düşündüğüm araçların arasında. Panelvanı elersek geriye mpv sınıfı araçlar kalıyor. Mpv sınıfı araçlardan da düşük km ve dizel olması kriterlerime göre Toyota Verso ve Fiat 500L lounge öne çıkıyor. Citroen C4 grand picasso, Opel zafira, Ford grand cmax bunlara da baktım ama düşük kilometreli olanlar bütçemi aşıyor.
    Kamp yapmayı gezmeyi seven biriyim, bir taraftan da gerektiğinde koltukları sökerek/katlayarak içinde rahat rahat yatabileceğim bir araç da olsun istiyorum. Dediğim gibi kriterler çok seçenek az. Verso mu 500L mi yoksa panelvan mı, mpv mi? Önerileriniz ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilusa -- 14 Aralık 2019; 14:10:44 >







  • Mpv derim ben
  • quote:

    Toyota Verso ve Fiat 500L lounge öne çıkıyor. Citroen C4 grand picasso, Opel zafira, Ford grand cmax


    bakmayın arkada koltukları olduğuna bunların hiçbiri 7 kişilik araç değiller. yada ford turneo custom, vw caravelle gibi araç bakmanızı tavsiye ederim, yada bulabilirseniz ford s-max yada galaxy veya renault espace. diğerlerinin 7 kişilik aldatmacasına inanmayın matematiği eğip bükemezsiniz.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Dogru soyluyorsunuz, yazdigim araclarda 7 koltuk var ama 3.sira koltuklarda anca cocuklar yolculuk yapabilir ve 3 sira koltuklar acikken bagaj kapasitesi neredeyse sifir. Tum bunlarin farkindayim lakin surekli 7 koltuk acik kullanmayacagim icin cok da problem etmiyorum.
    Smax, grand voyager, espace falan cok daha iyi olur fakat butceme gore dusuk km bulmak imkansiz. Belki yakit ve vergi avantajindan dolayi citreon jumpy spacetourer da alabilirim.
  • Wilusa kullanıcısına yanıt
    size şöyle yanıt vereyim, sıfır aldığım 2016 model astra j sedan artık dar gelince onu hiç düşünmeden 2013 model çok çok daha km li chevrolet captiva ile takas ettim. ettiğim günden beri de için rahat bir gün olsun acaba mı demedim. kazasız ve bakımlı olduğu sürece km bence çok dert değil. koşulların size dayattığını değil ihtiyacınız olan ve isteğinizi almanızı temenni ederim.
  • Aslında ihtiyacınız tam olarak Rexton ama onuda kovalamak lazım.
  • ostrah O kullanıcısına yanıt
    Rexton takip ettim arastirdim bir ara ama 2000cc olmasi vazgecirdi beni. Gunluk kullanim ve hafif arazi icin daihatsu teriosum var bir tane, almak istedigim 7 kisilik arac cogunlukla garajda duracak. O yuzden motor hacmi en fazla 1600cc olsun ki yattigi yerde vergisini, uzun yolda yakitini dusunmeyeyim.
  • Wilusa kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorsanız bulabildiğiniz en düşük kmli 7 kişilik mpv işinizi görür.
  • 7 kisilik arac arayisimi Citroen jumpy spacetourer alarak sonlandirdim.

    Citroen Jumpy Spacetourer tercih edilmiştir.
  • hayırlı olsun. otomobil ruhsatlı mı?
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Evet 8+1 otomobil ruhsatli.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    quote:

    Toyota Verso ve Fiat 500L lounge öne çıkıyor. Citroen C4 grand picasso, Opel zafira, Ford grand cmax


    bakmayın arkada koltukları olduğuna bunların hiçbiri 7 kişilik araç değiller. yada ford turneo custom, vw caravelle gibi araç bakmanızı tavsiye ederim, yada bulabilirseniz ford s-max yada galaxy veya renault espace. diğerlerinin 7 kişilik aldatmacasına inanmayın matematiği eğip bükemezsiniz.
    2. Sıra koltuğu 3 bağımsız ve tam boy olan araçlar tabii ki 7 kişilik sayılır.
    Hiçbir 7 kişilik araçta 7 tane şoför koltuğu gibi koltuk yoktur. (eski Espace hariç sanırım)
    Olsa gider ABD'de o MPV/jip/minivan'dan kiralardım.

    Chrysler Town&Country, S-Max dediğiniz aracı bagaja koyar götürür ama 3. sıra koltukları 3 kişilik olan bu aracın 3. sırasına 3 tane 1.78 adam otursun, dişimi kırarım..
    Citroen Jumpy Spacetourer tercih edilmiştir.

    Chevy Tahoe..
    Hani ülkemizde sadece liderlerin korumalarının artislik olsun diye konvoy yaptığı dev SUV araç..
    ABD'de bu araçtan kiraladım ama 7 tane kabin boy sığmadı bu araca.. 7 kişilik kullanımda bagaj yok
    Citroen Jumpy Spacetourer tercih edilmiştir.


    Bu araç da mı sayılmıyor 7 kişi?

    Ben bu araçlarla 10 gün gezdim hem de 7 kişi, arkadakilerin en uzunu 1.70 boyunda olmasına rağmen arka sıra koltuktaki çocuklar bunaldı, omuzlar bayram namazındaki saflar gibi sıkışık oluyordu..


    Gelelim diğerlerine..

    S-Max dediğiniz araç, D sınıfı üzerine kurulu, üstelik dıştan dev gibi olan ama içi daracık D sınıfı, C-Max'in biraz büyüğü bir araç.. ki C-Max 4.5 veya 6.5 kişilik bir araçtır.
    Bunları yazarken de S-Max kovalayan biriyimdir. S-Max hayranıyımdır.

    Hiç S-Max'e bindiniz mi?
    Verso?
    5008?
    Grand Picasso?
    Alhambra?

    Ben Captiva kullandım mesela, 2013 model, 7 kişilik modelini. Bu haftasonu 5 saat bendeydi araç.. Yukarıda ki araçların da Verso hariç hepsini kullandım, test ettim, kendi aracım olan Grand Picasso ile çok rahat kıyasladım.

    Grand Picasso için konuşuyorum.. 3. sıra koltuğundaki mesafe 18 kişilik-24 kişilik midibüslerden hiç de az değil. 1.85 biri toplu taşımada/18 kişilik araçlarda rahatça bacak bacak üstüne atabiliyor mu? Ya da 18 kişinin bagajını alabiliyor mu?

    E yalandan 18 kişilik mi onlar?

    Sürekli 7 kişilik kullanacak kişi için aracın üzerinde zaten raylar mevcut.. Alırsınız tavan bagajı bitti..

    Yukarıda yazdığım araçların en büyüğü Alhambra.. ama ne yazık ki dışarıdan büyük olmasına rağmen o da 7 kişilik de bagaj olarak yetersiz, şehir içi hantal.. Grand Picasso ile Alhambra 3. sıra koltuklarında 1 parmak fark var.. Ancak Alhambra Passat'tan büyük boyuyla gemi gibi gezerken, Picasso Passat'tan 14cm daha kısa..

    İşin özü:
    Verso - C-Max gibi araçlar 4 buçuk kişilik minik MPV'lerdir.. tam boy 5 koltuğa bile sahip değiller.. 2. sıraya 3 çocuk koltuğu sığmaz tıpkı D sınıfı araçların çoğu gibi..

    S-Max, Grand Picasso, eski 5008, alhambra bu araçlar yurtdışında birlikte kıyaslanır. 3. sıra koltukları da modüler kullanıma izin verir. 1.65-1.70'e kadar şehir içi ve kısa şehir dışı yolculuklar için harikadır. Benim picasso ile kıyaslamamın sebebi, onun en iyi araç olduğunu iddia etmemden de kaynaklanmıyor.. Dışarıdan boyutun aldatıcı olduğunu anlatmak için bu aracı örnek veriyorum. Matematiği eğen büken araçlar var:

    Mesela Opel Mokka.. dışarıdan görünen cüsse, aslında omuz çizgisinin yüksek tutularak oluşturulan bir yanılsama.. Grand Picasso mesela Qashqai, Tuscon, Santa Fe, Toureg gibi araçlardan yüksek veya eşit yükseklikte olmasına rağmen onlardan alçak görünür teke tekde.. Sebebi daracık yan camlar sırf kapıları yükselterek büyük göstermek için..

    Bunlar da meraklısına örnekler:






    bu da bonus: ESPACE ve ALHAMBRA da var



    Konu sahibi zaten minibüsten ziyade kullanmış seçimini, sadece bir konuya açıklık getirmek istedim.

    Hayırlı olsun.

    Bu da
    7 kişinin bagaj olarak sığdığı ancak yine de alan olarak sıkıştığı 3.7lt motoruyla ABD'nin en az yakan, ekonomi sınıfı mini van aracı Chrsyler Town&Country
    Citroen Jumpy Spacetourer tercih edilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 13 Aralık 2019; 23:51:56 >




  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    öncelikle çok detaylı incelemişsiniz teşekkür ederim. ford bayisinde geçen sene yeni s-max a bindim genişliğine hayran kaldım ama fiyatını 200.000 tl üstü duyunca vazgeçtim. chrysler hiç önermedim. s-max in çok testini izledim arka koltukta sıkışan yetişkine daha rastlamadım. galaxy ile arasındaki fark 7 koltukta galaxy mantıklı bagaj hacmi de sunuyor. kendi aracım chevy captiva daha 7. koltuğuna oturmadım yorum yapamam. ama şirket aracı olarak caravelle ve ford turneo custom u 3 seneden fazla kullanmışlığım var özellikle fordun (Benimki uzun şasiydi) neyi yapıp yeni yapamayacağını çok iyi biliyorum. o yüzden böyle 7 koltuklu araç isteyenlere uyduruk 7 koltuklular yerine caravelle yada fordu öneriyorum.
  • Wilusa kullanıcısına yanıt
    mutlu günlerde güven içinde kullanmanızı dilerim.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim, aldik ama garaja kili kilina girecek gibi duruyor umarim sikinti cikmaz.
    Citroen den once dacia lodgy baktim. Bayii nin elinde laureate donanim firsat araci vardi birtane (95hp) Firsat araci yazdiklari icin pek fazla indirim yapmadilar, bende 95hp laureate lodgy e o kadar para vermekte cekimser kaldim. Dacia dan cikip citroen e girdim, aklimda jumpy spacetourer vardi, baktim bayii nin elinde var ve guzel de indirim yapinca bunu almaya karar verdim. Yani 24.000tl daha fazla verip lodgy laureate 95hp yerine 120hp spacetourer aldim. Umarim yanlis karar vermemisimdir ve sonradan pisman olmam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilusa -- 14 Aralık 2019; 15:6:37 >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Arkadaş aracını almış, hayırlı olsun, güle güle kullansın, mantıklı seçim. Sizin yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. 2012-2016 arası eski kasa s-max, 2016-2019 arası bir önceki kasa galaxy, şimdi de yeni S-max kullanıcısı olarak eğer tercihini Ford dan yana kullanacak bu grup araç kullanıcısı olacaksa ve 7 kişi rahat etsin diyorsa kesinlikle Galaxy den şaşmasın. Özellikle yeni kasa S-max maalesef iç hacimde sınıfta kalıyor.
  • Wilusa kullanıcısına yanıt

    hocam 2 yıl geçmiş bi güncelleme yapacak olursanız artıları eksilerini yazar mısınız?

    aklınızdakileri gerçekleştirebildiniz mi bu araçla?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.