Şimdi Ara

Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Uzmanlar elektrikliye geçişin tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte Smart Fortwo, Renault Twizy gibi küçük şehir araçlarının altın çağını yaşayacağını söylüyor. Citroen de bu pastadan pay almak istercesine yeni Ami One konseptini Cenevre’de görücüye çıkaracak. Citroen Ami One, Fransız markanın şehir içi ulaşım konusundaki vizyonunu gözler önüne seriyor.
     

    Ehliyetsiz de kullanılabilecek 

    2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarılacak şov aracı 2.5 metre uzunluğa, 1.5 metre genişliğe ve 1.5 metre yüksekliğe sahip. 425 kg ağırlığa sahip bu küçük elektrikli aracın maksimum hızı 45 km/s olduğu için bazı ülkelerde 16 yaş ve üzeri kişilerce ehliyetsiz de kullanılabilecek. Tabanında lityum iyon batarya bulunan aracın şarj olması 2 saat sürüyor. Bu süre, Citroen Ami One’ın 100 km menzil sunmasını sağlıyor. Araç, istasyonlarda şarj edilebildiği gibi uzatma kablosu kullanılarak evdeki prizden de şarj edilebiliyor.

     

    Kapıları QR kod ile açılıyor 

    Kutu benzeri tasarımıyla oldukça farklı bir görünüme sahip olan Citroen Ami One konsepti ilginç özellikleriyle de dikkat çekiyor. Örneğin; aracın yolcu tarafındaki kapısı standart biçimde açılırken, sürücü kapısı ise geriye doğru açılıyor. İki kişilik kabine ulaşmak için kapı kilidinin QR kod aracılığıyla açılması gerekiyor. Ayrıca araçla etkileşimin başlaması için akıllı telefonun belirtilen alana yerleştirilmesi gerekiyor. Araç sahipleri bataryanın şarj durumu, elektrik sarfiyatı ve diğer bilgileri akıllı telefonu aracılığıyla uzaktan takip edebiliyor.

     

    Citroen, Ami One konseptini günümüz toplu ulaşım araçlarına (otobüs, tren vb.) ve diğer küçük ulaşım araçlarına (bisiklet, scooter vb.) alternatif olarak ileri sürüyor. Citroen Ami One konseptinin markanın 100. yılına özel olarak üretim bandına çıkarılabileceği de gelen bilgiler arasında.

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor
    Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor
    Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor
    Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor
     
     







  • Tipe bak! Şu gelecek gelmese keşke. Elektrikli diye böyle ucube tasarımlara gerek yok.

  • Tatlı olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaka maka bunlar bizimle t*şak geçiyor. Adam akıllı araba yapmıyorlar. Yapanlarda ya Türkiye’ye gelmiyor ya da pahalı olduğu için alamıyoruz. Yıl olmuş 2019 hala uzaylı araçları piyasaya çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berbat birşey birde bizim ülkede 2 hırsız kucaklar götürür gece bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu citroende 7 yaşındaki çocuklar tasarım yapıyor heralde. Gerçi akülü araba olsa çocuk bile beğenmez bunu.

  • Ben beğendim, gayet güzel ve amaca uygun. Laf edenlerin çoğunun zamanında 5 kişi patlak egzozlu faça şahin'e doluşarak sokaklarda fink atmış tiplerden olduğunu düşünüyorum.

  • konsept olarak güzel ama tasarım fazla radikal. ama maliyet artırıcı öğeler var elbet seri üretime geçişte törpülenecektir.

    bunun dışında adamlar bile tam isim bulamamış "mobility object" diye tanımlamışlar, komik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirrüs

    Tipe bak! Şu gelecek gelmese keşke. Elektrikli diye böyle ucube tasarımlara gerek yok.
    "Şu gelecek gelmese keşke"

    Harika.
  • Üniversite öğrencileri yapmış gibi.

  • Tamda Citroen'in yapacağı bir araç, klasik kalıpların dışında uçuk bir tasarım. Buzdolabı sevicilerin sevmeyeceği bir tasarım
  • Citroen saxo dan sonra simdi de citroen ami.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence gayet güzel günlük şehir içi orta ve kısa mesafe kullanımı için gayet mantıklı.
  • Fena bir araç değil, Avrupa'da bu tür ufak tefek araçlara da ilgi var.

    Yalnız uzmanlar bu tür araçların altın çağını yaşayacağını söylüyor da, bence bir mesele var. Çin belgesellerinde zaten bu tür ufak elektrikli araçların ne kadar yaygın olduğu görülüyor. Hani bunlara tabii ki rabet artacak. Ancak Çin'dekiler ucuz araçlar. Bu büyük markaların satmaya çalıştığı araçlar ise hiç de ucuz değiller. Hani Renault Twizy fiyatına, alacak bir sürü ikinci el normal araba varken piyasada Twizy'yi o kadar pahalı yapmak anlamsız. Ha özel iihtiyacı olan da Twizy almaz, gider biraz daha dandik belki ama Kral falan alır, yine o kadar para vermez.
  • Elektrik süpürgesini andırıyor. :D Ama güzel düşünce, beğendim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konsept tasarım mantığını bilmeyenler cak cak ötmüş. adı üzerinde konsept. böyle üretilecek demiyorlar. tarihte bunu yapmış tek firma alfa romeo dur. brera nın konsept tasarımını çok aşırı seven alfistilerin yoğun isteklerine kayıtsız kalamamış ve tasarımı olduğu gibi üretmiştir. bu araç C1 in elektriklisi gibi bişey olur.

  • Gayet güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    gelecek kesin gelir de o gelecek de biz olur muyuz?
  • Ben zaten şu konsept olayını bir türlü anlayabilmiş değilim. Otomobil fuarı olur firmalar normal araçlarının yanında bu tür "konsept" araçları da gösterirler. Gidip sorsan ne zaman satışa sunulacak, fiyatı ne kadar olur diye hemen cevap verirler: "kusura bakmayın bu araç hiçbir zaman üretilmeyecek ve satışa sunulmayacak". E üretmeyeceğin bi aracı neden gösteriyorsun, tanıtıyorsun fuarda? İşte, geleceğe yönelik yeniliklerin demonstrasyonu, felan...

    Ha düşünce güzel, zaten bir süredir buna benzer elektrikli ama kapalı mekanlı motorsikletler kullanılmakta. Benim bile gözüme kestirdiğim bir iki model var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.