Şimdi Ara

Citroen C3 anlaşılamayan ses

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. 2012 model Citroen C3 1.4 Otomatik Dizel 70hp bir araç aldım. 189Bin Km’de araç. Araç rölantideylen hiç bir ses yok, motor gayet güzel çalışıyor. Fakat düşük hızlarda, atıyorum kasis için bayağı yavaşladığımda, yavaşlamışken hafif hızlanmaya başladığımda araçtan bazı sesler geliyor. Bu sesi hırıldama, vızıltı sesi gibi, hani uğultu demek çok doğru olur mu bilemedim. Hani toyotalardan yokuş aşağı hızlıca inerken ayağı gazdan çekince motor freni devreye girer ya ona benser bir ses. Yani frene basıp yavaşladığımda sanki kesikli ara gaz sesi gibi bir ses.Hani ben frene basinca birisi benim yerime gaza basmaya devam ediyormuş gibi.Tabi bu düz yolda her yavaşlamada çıktığı için sinir bozucu. Dedigim hibi yüksek devirlerde hızlıca giderken ne hızlanırken ne de yavaşlarken hiç olmuyor. Geçişler gayet güzel. Sadece şehir içi trafikte oluyor. Ustalardan biri bu araçların viyesi eski kara sistem gibi gayet normal bu ses, bu sanzimanların tamamı böyle, yapacak bir sey yok dedi. Başka bir usta ise şanzıman yağından kaynaklı, şanzıman yağı değişecek ona da katlı koyuyoruz ses kesiliyor dedi. Başka bir usta devirdaim’den yapar dedi, kasnaklar vs komple değişecek dedi. En son götürdüğüm yer ise sanzımandan gelen bilya-rulman sesi bu şanzıman inecek dedi. Gittiğim yerlerin hepsi Peugeot-Citröen özel servis. Yani sadece psa gruba bakan yerler. Ve hepsi aracı bırakmamı istedi. Bunu yaşayan, önerisi-çözümü olan varsa sevinirim.Ses Kaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kufuprens -- 29 Nisan 2025; 20:4:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Robotize sanzımandan kaynaklı ve aracın geç vites değiştirmesinden dolayı olusan motorun yüksek devirden çıkardığı ses olabilir. Videosu olsa aslı da daha net anlaşılır ama anlattığınız kadarıyla yorumum bu yönde olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 29 Nisan 2025; 19:5:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Orkun_ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum. çözümü nedir peki tahminen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kufuprens -- 29 Nisan 2025; 19:26:0 >
  • MCP şanzımansa yağa ve mekaniğe hiçbir müdehalede bulunmadan önce citroenden iyi anlayan lexia arıza tespit cihazı olan bir ustaya gösterin arıza kaydı var mı baksın. belki şanzıman kalibrasyonu ile ilgili olabilir. katkı atmayın, iş bilyaya rulmana gelirse baskı balata da değişir kalibrasyon da yapılır.(30k en az) 500km önce değişmiş baskı balatalı şanzımanı başka ustaya gösterdim baskı balata değişecek demişti. c5 otomatikti.

• kufuprens K kullanıcısına yanıt
    Bu şanzımana ve kullanımına alışmak, Örneğin araç vites değiştirmesine yakın ayağınızı hafif gazdan çekmek veya vites değişmediğinde sizin mudalenizle vites değişmesi.

• MCP normal modda düz yolda 2000 devirde vites değiştirir. çalışmasında anormallik varsa öncelikli müdahale lexia ile bilgisayara bağlamak ve gerekiyorsa şanzıman kalibrasyonu yapmak olacaktır. ayrıca baskı balatanın durumuna da bu cihazla bakılabiliniyor ama objektif sonuç alınamayabilir. vites geçişleri normal ancak araba kendi kendine devirlenip düşürüyorsa akışmetre kaynaklı olabilir dizel motorda. benzinlide gaz kelebeği.

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt
    Yani bana biraz da soyle geliyor. Sanki ben yavaslayinca arac kendi gaz vermeye devam ediyor kisa sure

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    citroen c5 arkadan gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bugün vitesi manuele aldim. 1 viteste giderken bayağı hırıltı-tıkırtı karşık sesle gitti. Vitesi 2’ye alana kadar bu ses değişmedi. 2 ye alınca %95 azaldı ses. 2’den 3’e alınca yok oldu. Yani 1. Viteste ses ciddi rahatsız edici. yağ degisimi ya da kalibrasyom işe yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kufuprens -- 30 Nisan 2025; 17:22:57 >
  • Arkadaşlar selamlar. Olay netleşti. Prizdirek rulmanı değişecek. Forumlarda şanzıman hazır inmişken baskı balata ve volant değiştir diyorlar. Aracım 2012 Citroen C3 1.4hdi 70hp dizel otomatik. ama volan bir türlü bulamadım. Bu modelde volant olmayabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.