Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1398. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
28.894
Cevap
179
Favori
1.738.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13961397139813991400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SCCR kullanıcısına yanıt
    Galiba sorun multimedyada. Lexia'ya bağlatıp aktif ettireceğim artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestij06 -- 30 Mayıs 2020; 15:14:35 >
  • azsöz A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar benim esp asr ışığı arızası vardı sorun düzeldi şimdi sıkıntı yok.
    Arıza şu sebepten oldu drieksyonun altında bulunan mafsallı kol var benim oradan stabilize yollarda giderken direksiyona tıkırtı sesi geliyordu mafsal boşluk yapmış bozulmuş tamir olacak dedi .Mafsal söküldü parça bulamadığımız için yerine tekrar takıldı işte bu arada boşa çıkan direksiyon döndürüldüğü için açı sensörleri hataya düşmüş arıza ışığı yakmış mafsal yeniden sökülüp kontak açıldı bir sağ bir sol yaplıp kontrol edldi kontak aç kapa yapıldı arıza ışığı söndü (Bu araçların sinyal kolunun içinde açı sensörleri varmış açı bozulduğu için arıza vermiş)yaklaşık on gündür kullanıyorum sorun yok. ilgileriniz için çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azsöz -- 30 Mayıs 2020; 16:31:55 >
  • Arkadaşlar merhaba 2012 model 104000 km boyası ve değişeni olmayan dolasıyl hasar kaydı da olmayan beyaz renk otomatik vites comfort paket Citroen C4 aracımı satmayı düşünüyorum piyasa ederi sizce nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhantasci -- 2 Haziran 2020; 8:51:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanan arkadaşlar tavsiye edermisiniz aracı ?
  • merhabalar,

    hangi model ve ne hangi yakıt türü aradığınıza göre değişebilir aslında ama kısaca dizel ve yeni kasa aracımdan gayet memnunum yaklaşık 115.000 km oldu bakımları ve lastik değişimi dışında herhangi bir mekanik ya da elektrik arıza olupta sanayiye gitmedi. Tabi bu durum kullanıcıya göre değişir, elektrik ya da mekanik olarak oldukça arıza olduğunu çokça duyarsınız ama maalesef bunlar ya iş bilmez ustalar ya da kullanıcı kaynaklı bir çoğu. Benim aracım orjinal sonradan ne ses sistemi ne de teyp, amerikan far vs ıvır zıvır takılıp hat çekilmedi. Ayrıca çok iyi tanıdığım ve uzmanlığı peugeot ve citroen olan bir ustama baktırıyorum. Bu nedenlerle belki de herhangi bir sorun yaşamadım şu ana kadar, maşallahı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avcı10

    kullanan arkadaşlar tavsiye edermisiniz aracı ?
    satmış birisi olarak ben de tavsiye ederim. biz 25.000 km'de 2. el olarak şirkete almıştık, 120.000 km'de de ben satın aldım. bana da açtığı tek masraf hava debimetresiydi (220TL) 155.000 km'de ev borcunu kapatmak için satmıştım. 2013 model e-hdi dizel otomatikti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prestij06

    Çok tşkler hocam. Bir de son soru c4 e-hdi 2014 Exclusive modelinde gündüz far var özelliği var mıdır bilginiz var mı hocam? Yoksa boşa uğraşmayalım
    Orijinal teyp üzerinden ayarlar seçeneğinden kontrol edebilirsiniz.
    Kusuruma bakmayin mesajınızı şimdi gördüm.
    Dh uyari vermemiş.

    Iyi forumlar...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 5 Haziran 2020; 18:58:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Benim aracim yari otomatik ayni sorun bir turlu gecmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    2013 ve sonrası modelde buna gerek yok. Manuele alıp 1. vitesten 4. vitese kadar 5000 deviri geçip kırmızı yanınca otomatik atıyor.
    4. viteste durup otomatiğe alınca kalibrasyon tamamlanmış oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 6 Haziran 2020; 11:42:49 >
  • Uzun araştrmalarım sonunda alınabilecek bir araç olarak belirledim Citroen C4'ü. Bayağı araştırma da yaptım;
    - Yakıt konusunda cimri.
    - Yedek parça sıkıntısı yok, hatta ucuz.
    - Fiyat skalasına göre dolu ve konforlu.
    - İçi, fiyat skalasına göre biraz daha ferah.
    - Yine fiyat skalasına göre malzeme kalitesi vs. iyi.
    gibi artıları mevcut.

    - MCP şanzımanı sıkıntılı gören bir kesim var.
    - Citroen markasını sıkıntılı gören bir kesim var (bu da biraz marka algısı olduğu için benim için yine eksi değil).
    - Arka amortisörleri kötü, çukurlarda sıkıntı yaşıyoruz diyen var.
    - Elektronik aksamı sıkıntı çıkarabilir diyenler var (hiçbir sorun yaşamayan da var, anlamadım).
    - Satarken satıcı bulamazsın diyenler var (al-satçı değilim, benim için pek bir eksi değil, uzun yıllar kullanrım aracı sıkıntı yaşamazsam).
    gibi eksileri de var.

    Acemi şoför olarak, şu ana kadar sadece manuel Linea kullanmış biri olarak, MCP ve amortisör olayı cidden bu kadar kötü mü? Linea'yı bile arar mıyım? Onu öğrenmek istedim. Yoksa insanlar karşılaştırmayı tam otamatik şanzımanlara göre mi yapıyorlar? Bazı yerlerde o kadar gömülmüş ki insan şaşırıyor :) Amacım İstanbul'da şehir içi araç kullanmak. Ayda yılda belki uzun yol yapılır. Köy gibi çukurlu yerlere de belki o zaman gidilir.

    Elektronik aksamın kötülüğü konusunda da kararsız kaldım? Hiçbir sıkıntı yaşamayan da çok. Yorumlarınız var mı?

    Totalde bakarsam benim için alınabilecek bir araç gibi duruyor. Birkaç kafamı kurcalayan kısım var işte, cevap verebilirseniz çok makbule geçer.

    Ek olarak baktığım model, sahibinden.com da fiyatını karşılayabileceğim model diyelim, 2010-2013 arası 1.6 e-Hdi Confort modeli. Bu model hakkında bir eksi var mı kafanızda? Şu yıldan sonra çıkanları al gibi bir öneriniz var mı?

    Şimdiden teşekkürler.




  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    c4 binici arabasıdır hocam, fiyatı halâ en f/p araçtır özellikle baktığın modeller, bence donanımı minimum confort plus bak motorda en az 112-115 hp olmalı

    benim eski aracım puntoydu, lineayı da sürmüşlüğüm var, lineayı asla aramazsın, sadece city direksiyon lineanın artısı, mcp ya da amortisör konusu abartılıyor aynı yollardan bende geçtim, test sürüşü yaptım baktım vites değişimi normal aldım aracı, linea bozuk yollara ne kadar gidebilirse c4'te gider

    elektronik şans işi, bende sonradan takılan multimedya ekran olduğu için bazı sorunlar yaşıyorum ama belki de orjinal teyp ile bunlar yoktur bilemem
  • @TMoE

    Bende 2 yıl önce 2012 c4 comfort plus aldım. Şehir içi ve dışı yakıt tüketimi çok çok iyi.Hızlanması gayet yeterli ve bağaj hacmi sınıfının en iyilerinden. 2 yıldır en ufak bir arıza dahi vermedi. Alırken 4 enjektörde uyarı veriyordu ama ne siyah duman atma ne de yakıtta sorun var (ş.içi 6litre )

    Arka amortisörler sert,yarın gidip komple amartisörleri değiştireceğim. Eşimde bel fıtığı olduğu için hassasız bu konuda. Eğer istediğim kadar yumuşamazsa aracımı satacağım.

    Eğer alırsan ve istanbuldaysan Esenyurtta Önöz otomotiv var.tüm bakımlarımı orda yaptırıyorum ,eski citroen çalışanı olup tam bir ustadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar; 2014 yılında şirkete Bayraktar Oto 2. elden 24.000 km'de 2013 model 1.6 e-hdi mcp confort alarak başladık. Sonrasında aynı araç aynı donanım gri renk bir başka araç daha aldık. İlk aldığımız beyaz araç 120.000 km'deyken, filo kiralamaya geçileceğinden satılacaktı, o aracı ben aldım. Gri aracı da şirket patronumuz kız kardeşine sattı.

    Ben 155.000 km'de toki borcunu kapatmak için Nisan 2019'da, 3 haftada hedef fiyatım olan 55.000 tl'nin 1000tl altına 54.000 tl'ye sattım. aracın periyodik bakım, lastik, akü dışında bize çıkardığı ekstra tek masraf hava debimetresi oldu. çıkmasını 240tl'ye taktı ustam, bir 2-3 ay dene sonra bakarız dedi, 2-3 ay sonra bu benim işimi gördü dedim ödemesini yaptım, yenisini alma gereği duymadım.

    MCP şanzıman, alışınca gayet keyifli güzel bir şanzıman. F1 vites kulakçıklarıyla müdahale etmenize izin de veriyor. Elektronik arızalar da bildiğim kadarıyla bir önceki kasadan kalma. Bu kasada ben pek elektronik arıza duymadım.

    Şirkette daha önce c4'ü kullanan arkadaşıma da Yalova'dan 2015 model exclusive 1.6 e-hdi mcp aldık. Halen kullanmakta. Onun ekstra hiçbir masrafı olmadı.

    2013 ve sonrası 115hp, öncesi 112hp olmalı. Güncel motor olmasında fayda var, imkan varsa 2013 ve sonrası bakmanızı ve donanım olarak bir tık üstüne çıkmanızı öneririm.

    Confort plus ya da makyajlı kasa adıyla confort+tekno plus araçlar gerçekten sınıfına göre gırtlak dolu.

    *Otomatik el freni
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Otomatik katlanır ayna
    Yağmur Sensörü
    Far Sensörü
    Park Sensörü
    *Hız sabitleyici/sınırlayıcı
    Çift bölgeli otomatik klima
    *ABS,ESP, 6 hava yastığı
    Bluetooth, USB, *Aux, *Radyo, *CD, *MP3
    Alüminyum alaşımlı 16inç jant

    (önünde * olanlar confortta da olan donanımlar)

    Geçen eşim hamile olduğundan araç ihtiyacı oldu, ona dizel otomatik 2006 model bir ford focus aldık. Onla eve giderken c4'ü saattığım beyefendiyi aradım hal hatır sormaya, var mı bir şikayet ekstra bir masraf oldu mu diye, Allah razı olsun hiçbir masrafım olmadı dedi. Yaklaşık 8 ay olmuştu satalı.

    ekleme: 155.000 km'ye kadar triger, baskı balata vs. değiştirmemiştim. Normalde 180.000'de değişiyor ama çok dur kalk trafikte kullanılıyorsa baskı balata daha erken bitebiliyor. Titreme vs. yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 10 Haziran 2020; 10:6:23 >




  • @Master_Evil

    Tamamdır hocam, Confort Plus arayayım bulursam. Motor gücüne de dikkat ederim. Genelde sürekli düşük seviye araçlar kullandım kullandığım zaman. Çukurlarda illa ki hissediyorsunuz. C4'ü o kadar kötüleyince acaba en kötüsü bu mu diye merak etmiyor değil insan ama sanırım karşılaştırma biraz daha üst seviyelere göre yapılıyor. Özelikle multiedya takılmamış araç alacağım korkumdan zaten. Teşekkürler bilgiler için.


    @Okandem1986

    Eyvallah hocam bilgiler için. İnşallah sorununuz çözülür.


    @Arif

    Teşekkürler hocam bilgiler için. Bayağı C4 yorumunu aynı mesajda okumuş olduk :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oguzhantasci

    Arkadaşlar merhaba 2012 model 104000 km boyası ve değişeni olmayan dolasıyl hasar kaydı da olmayan beyaz renk otomatik vites comfort paket Citroen C4 aracımı satmayı düşünüyorum piyasa ederi sizce nedir ?
    Sattınız mı hocam arabayı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkovic kullanıcısına yanıt
    Henüz satmadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, Arif bey araç donanımlarını yazmış 2012 Citroen C4 Confort kullanıcısı olarak benim aracımda olanlara istinaden ekleme yapmak istiyorum;

    Confort plus ya da makyajlı kasa adıyla confort+tekno plus araçlar gerçekten sınıfına göre gırtlak dolu.

    *Otomatik el freni
    *Otomatik kararan dikiz aynası
    Otomatik katlanır ayna "bu yok benim araçta"
    *Yağmur Sensörü
    *Far Sensörü
    Park Sensörüm de mevcut
    *Hız sabitleyici/sınırlayıcı
    *Çift bölgeli otomatik klima
    *ABS,ESP, 6 hava yastığı
    *Bluetooth, *USB, *Aux, *Radyo, *CD, *MP3
    *Alüminyum alaşımlı 16inç jant

    Bu arada C4 üm için Lastik önerilerinizi öğrenmek istiyorum üzerinde Pirelli marka lastiklerim var yıprandı artık değişim istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4500 km ortalamam 6.1litre. Sizlerin de öyle mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dailywalker D kullanıcısına yanıt
    Yazlık olarak goodyear efficientgrip performance veya continental premium contact 6

    Kışlık Nokian wr d4 veya Continental ts860

    4 mevsim düşünürseniz nokian weatherproof

    Hepsini kullandım, hepsi de sorunsuzdu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13961397139813991400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.