Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1370. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
28.893
Cevap
179
Favori
1.738.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13681369137013711372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCCR

    Aracı ilk aldığımda üzerindeki yazılım, tema ve mcu aşağıdaki gibiydi. O zamanda yol bilgisayarı 1 ve 2 deki değerler sıfırlanmıyordu.

    Kabuk; 2.90.8
    İşletim Sitemi; EN-PRIMA-256-V1.59
    MCU; D22CDRI7NTNRT1-V1.23

    İlk önce işletim sistemini 1.74 e yükselttim. Baktım değişen olmadı kabuğu 3.07.2 ye yükselttim.Yine bir değişiklik olmadı. MCU yu 1.24 e yükselttim yine değişiklik olmadı. Yabancı forumlarda araştırmamda shell ve mcu nun uyumlu olması gerektiği konusunda yorumlar aldım. C4 ve DS4 için en stabil Kabuk 2.92.6 , MCU olarak 1.24 olduğunu belirttiler. Bazıları yüklemiş sonuç alamamış bazıları 1.27 de sonuç almış. ben henüz 2.92.6 yı denemedim. Açıkçası çok ümitvar değilim ürün CANBus üzerinden aldığı için bilgileri CAN Mesaj adresi doğru olmadığı müddetçe bu bilgiler gelmeyecektir.

    Benim özelleştirdiğim tema ve açılışım aşağıdaki gibi. Bu şekilde yol bilgisayarı ortalama verileri olmadan geleneksel hesaplama ile ( ) kullanmaya devam edecek gibi gözüküyorum.



    bendede aynı ekrandan var fakat saat dilimimi ne yaparsam yapayım doğru saati göstermiyor 1 yada 3 saat geri gösteriyor doğru saat dilimi ayarı nedir acaba
    ayrıca ben silecek kolundaki tusa basarak tüketim degerlerini sıfırlayabiliyorum sorun yok fakat tamamen teyp kapatıldığında bir anda radyo kanalı devreye girip müzik çalıyor hemde ekrana bakınca kapalı olmasına rağmen, bu sorunu yaşayan yada çözüm bulan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • G.METİN G kullanıcısına yanıt
    Evet işletim sisteminin uyumlu çalıştığı işlevsel yazılım diyebiliriz. Aşağıdaki video linkinde bir arkadaş uğraşıp anlatmış işletim sistemine dokunmadan sadece kabuğu değiştirerek deneme yapabilirsiniz. Yalnız kendi verilerinizi bir yere saklamayı unutmayın. İlk önce mevcut verilerinizi yedekleyip sonradan diğer işlemlere geçersiniz.

    Tema vb.. dosyalar cihazınızın flashı kaç mb ise ona göre yüklenmeli cihaz 256MB ise 256 ya uygun olanlar, 128MB ise 128 e uygun olanlar yüklenmeli. Yabancı sitelerde birçok versiyon mevcut. Eğer vakit bulabilirsem buradan elimdeki versiyonları paylaşırım.


    Sistem Güncelleme




  • resurgence R kullanıcısına yanıt
    Saat dilimini +3 yaptıktan sonra manuel ayarlayınca o saati saklamıyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCCR

    Saat dilimini +3 yaptıktan sonra manuel ayarlayınca o saati saklamıyor mu ?
    herşeyi denedim olmuyor birseylerimi atliyirum acaba sizdeki saat ayarının ekran görüntüsünü yada adımlarını yazma imkaniniz olursa çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resurgence R kullanıcısına yanıt
    Uygulamalar > Seçenekler > Tarih/Saat segmesinde Saat dilimini +3 yapıp, saati de şimdiki zamana yukarı aşağı tuşları ile ayarlayıp uygula dediğinizde o saatin kalıcı olması gerekir. Kalıcı olmuyorsa nand flashta sıkıntı olabilir.





  • SCCR kullanıcısına yanıt
    saat konusu halloldu çok teşekkür ederim benim cihaz8n sürümünün resmini ekliyorum sanirsam benimki eski sürüm dogrumudur acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resurgence R kullanıcısına yanıt
    Evet eski sürüm. Ama fonksiyonlarınız çalışıyorsa hiç dokunmayın. Çünkü uyumlu versiyon bulmak çok zor.
  • SCCR kullanıcısına yanıt
    herşey çalışıyor sorun yok o zaman hiç kurcalamamak.lazim teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 model C4 Exclusive aldım. Donanımdan gayet memnunum fakat direksiyon çok ama çok sert geldi. Sattıgım i20 bile daha rahattı. Bilmediğin bir modu falan mı var?
  • Johnny Knoxville. kullanıcısına yanıt
    Lastik havalarını önler 34 psi arkalar 32 psi olarak ayarlayın.

    i20 küçük araba , yanilmiyorsam 14 jant 1100 kg. C4 buyuk araç 17 jant ve 1400 kg. Hacim olarakta büyük. Zamanla alisirsiniz aracta bir anormallik yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 6 Eylül 2019; 18:28:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barracud@ kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Knoxville.

    2015 model C4 Exclusive aldım. Donanımdan gayet memnunum fakat direksiyon çok ama çok sert geldi. Sattıgım i20 bile daha rahattı. Bilmediğin bir modu falan mı var?
    aynı sey egea dan sonra banada oldu birde manuel benimki baskı balata 10000 km önce değişmiş ama debriyajda çok sert
  • merhaba

    2015 DS4 Bluehdi olan model de lastik basınç sensörü var mı? bunun ayarı araba da nerede? menü seçeneklerinde göremedim.
  • Arkadaşlar bende 2013 c4 exclusive aldım, ses konusunda sattığım i20 daha iyiydi diyebilirim sesi çıkmıyor arabanın ekstra olarak çok net çalmıyor, daha doğrusu usb'de deneyemedim henüz okumuyor çünkü veriler yükleniyor diye kalıyor. 16gb usb var ve içinde mp3 harici başka resim dosyalarım falan da var ondan mı kaynaklanıyor acaba yoksa 16gb desteklemiyor 8gb falan mı düşürmek lazım yardımcı olur musunuz. Son olarakta radyo frekansları çekmiyor bazen 10-15 kanal buluyor bazen 1 kanal buluyor, soket falan mı çıkık acaba. Şimdiden teşekkürler.
  • Axib0y kullanıcısına yanıt
    Bendeki mp3 çalarken harika diyebilirim.

    Flashdiski fat32 formatıyla formatlayip yuksek kaliteli (320 kbps) mp3 yükleyince güzel sonuç aldim. 32 gb flashi bile destekliyor.

    Radyo hep sıkıntı oluyor. Eski aracımda da aynıydı. Heryer elektromanyetik dalga. Wi-fi cep telefonu vs sayısı arttıkça radyo verimsizlesti.

    Ayrica teyp ayarlarinin oradaki nota tusu var. Sourcenin altinda. Oradaki ses ayarlari da bozuk olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 9 Eylül 2019; 17:1:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barracud@ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabınız için, Fat32 olarak deneyeyim akşam; içinde ekstra klasör başka formatta dosya (resim vs.) olsa sıkıntı olur mu ?

    Ses kalite ayarlarına baktım tiz 6 bas -1 yaptım loudness pasif yaptım ama beklediğim gibi yüksek ve tok bir ses alamıyorum. L/R, Front/Rear vs. hepsini denedim bir problem göremedim.
  • Axib0y kullanıcısına yanıt
    Baska dosya sorun olmaz. Mp3 çalarken ses ayarlarini yeniden yapin.

    Gülşenin "bir ihtimal" mp3 ünü deneyin memnun olmazsaniz ses sisteminde sorun var demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 9 Eylül 2019; 17:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barracud@ kullanıcısına yanıt
    tamamdır o şekilde bir deneme yapayım genelde telefonu bağlayıp spotify falan dinliyordum.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın belki yazılmıştır okuyamadım bu aracın 2012 model confort modellerine bakıyorum. En çok istediğim özellik bluetooth ile arabada telefondan müzik açabilmek elzem benim için. Araştırdığım kadarıyla confort modelinde yok confort plus ile geliyor. Bluetooth olayını nasıl çözebildiniz? Bluetooth olmasına da gerek yok kablo ile bağlanıp da olur ama telefonundan müzik açmam gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert103 -- 9 Eylül 2019; 21:18:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enreka_tr

    Spacemonkey hayırlı olsun



    Kardeşler 10 15 gündür sağ ön teker tarafında bi ses var 40ta başlıyor80e kadar geliyor. Her zaman gelmiyo ama cogunlukla duyuluyor. tekerin devinimiyle sesin ritmi arasında da bi ilişki var. Viuv viuv viuv gibi ince bir ses, çok yüksek değil.

    Önce kaliper diski cok sıkıyor sandık. Söküldü bakıldı balatalar zımparalandı, motor kulak keçesi yaglandi, devam ediyor. rot balanscida tekeri dondurduk o sefer gelmedi. Sanki aracın güç aktarimiyla geliyor. Usta diskte balatada birsey yok artarsa gel dedi. Nerden nasil geldiğini anlamadık. Tecrübesi olan var mi? Nerden geliyor olabilir. Araç 135binde. Teşekkürler
    Çözüm bulabildiniz mi? Çok olmuş gerçi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 13681369137013711372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.