Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Fatih191905 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
20.243
Cevap
373
Favori
1.511.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Citroen Türkiye'den aradılar dün psa ya gönderdiğim maillerim Citroen Türkiye yönlendirilmiş. Arayan kişi Zaten bu değişiklikleri teyit eden müşteri temsilcim ile aynı kişiydi. muhtemelen bu maili at an diğer arkadaşlarıma da dönüş sağlayacaklardır.

    Anladığım bu işten bir sonuç çıkmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafatomen -- 20 Kasım 2019; 13:58:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mustafatomen M kullanıcısına yanıt
    Araçlarınız gelsin. Gidin bakın. Yerinde görün. Eksikliği fazlalını değerlendirin. Eğer içinize sinmezse zaten vazgeçin gitsin. Ha baktınız olabilecek gibi, isteyin isteyebildiklerinizi
    ÖRN: Ek garanti, yan basamak, kaput koruma, ücretsiz bakım vs vs. Artık ne koparabilirseniz.
  • Arkadaşlar işten güçten yazamamıştım, yaklaşık 2 haftadır c5a'sını keyifle kullanan biri olarak bir kaç şey yazmak istedim.

    öncelikle bu yaşanan durum sinir bozucu, keyif kaçırıcı. kendi adıma dahi çok üzüldüm. lakin başka bir arkadaşın da dediği gibi önceden bu emareleri alıyorduk ve inşallah eksilmeler şu an sizin yaşadığınızla sınırlı kalır. 3008 örneğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

    konunun sevimsizliği dışında nacizane şunları söylemek isterim;

    ışık/ışıklandıma sevdalısı bir adam olarak -ki sırf bu sebepten a serisi alabilirdim aslında- net bir şey söyleyeyim; tavan ledi neredeyse yok hükmünde. uzun yola gitmiş araçta saatler geçirmiş biri olarak bunu rahatlıkla ifade edeyim. aslında hem eksiltilmesi, hem de bu kadar başarısız olması skandal:) gülüyorum artık ne diyeyim.

    ikinci olarakta lastik konusu, 225-235 olayı yakıt vb. derken birbirini dengeler. bakın ben mesela nerdeyse her hafta ankara-istanbul gidip gelen birisi olarak aracın yazlık lastikle gelmesini isterdim, sonra da gider her zaman ki gibi nokian kışlıklarımı alırdım. hem yaz hem kış setim çok daha başarılı olurdu. (sanırım ben bunu yine yapacağım ama üstündeki lastiklere de bir şans vermek lazım gibi)

    egzos kromajına bir şey diyemeyeceğim, iyi tarafından bakılacak bir durum yok ortada buna. bir de yine değinilmiş bu durumu pazarlık faktörü olarak kullanmak lazım sonuna kadar, ilk yağ değişimi; belki bakım, belki ben hiç sevmesem de yan basamak.. garanti uzatma falan koparabilseniz keşke kaymaklı ekmek kadayıfı olur.

    yine de son kararınızı aracınız gelince verin, ben kalkıştaki tuhaf motor sesi hariç (tahmin edeceğiniz gibi araç dizel ve soğukken motor) sevdim keratayı (tuhaf diyorum aynı motorun 120 hp lik versiyonunu 308'de kullandım asla böyle ses yapmıyordu, yalıtım diyelim). yine olsa yine alırım, aklı sürekli yeni 508'de kalan biri olarak net bir şekilde bunu ifade edebilirim.

    Allah herkesin gönlüne göre versin diye bağlayayım, kafanıza takmamaya çalışın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verso5 -- 20 Kasım 2019; 14:50:21 >
  • Geçenlerde iş yerinden 4 arkadaşı yemeğe çıkarttıjm c5a ile. Arkadaşlar arabalar konusunda çok merakli kişiler. Genelde zaten araba konuşuruz kendi aramızda. Arkadaşlarımın araçları BMW 316 , BMW 118, Kadjar, Nissan QQ
    Nissan QQ kullanan arkadaşım dışındaki arkadaşlar süspansiyonların çok konfrolu olduğu ilettiler. Tabi ki çukuru hissediyoruz ancak bu hissiyat çok yumuşak bir eğri de yansıtılıyor. Vurma yok. Kısaca süspansiyon şokları çok güzel sönümlüyor dediler. Sadece QQ kullanan arkadaş "ya bu muydu yumuşak süspansiyon dedikleri ben bir fark görmedim" dedi. Bu noktada fark ettim ki olay beklenti ile alakalı. Uçan halı uçan halı diye diye bazı insanların beklentisini arttırdılar. Sonrada insanlar "yooo ne uçan halısı" diyorlar haklı olarak. Reklamları kadar iddalı değil süspansiyonlar. Ancak kendi sınıfında en iyisi diyebilirim.

    Hepsinin ortak düşüncesi motor sesi rahatsız etmiyor oldu. Özellikle hayran oldukları diğer bir özellik hiç dış ses gelmemesi. Trafikte yanımızda otobüs durmuştu. Otobüsün tam sol arka motor tarafında duruyorduk. Camlarımız kapalıydı. Arkadaşım denemek için arka camı bir açtı ki içeride resmen kıyamet koptu otobüsün motor sesi sebebiyle. Camı kapattığında direkt ses kesildi. İnanamadı 2-3 kere daha açıp kapattı. Gerçekten güzel bir testti.

    Arka koltuklara genelde türk insanı kıvamında (170-180 boy) olanlar oturmuştu. Önde de 185 lik geniş bir arkadaş. Açıkçası o arkadaş arkaya geçseydi biraz sıkışıklık yaşanırdı.

    Multimedia ekranının çözünürlülüğü düşük bulundu. Ancak hayalet ekranı sevdiler. VW deki gibi sabit görünen bir hayalet ekran olmadığı için de mutlu oldular.

    Kısacası ön yargılı olarak bakabilecek arkadaşların hepsinden geçer not aldı C5A. Ki bu arkadaşların hepsi "abi boşver neden alıyorsun citroen alınır mı yerine 2. el bir bmw mercedes al gitsin" diyen arkadaşlardı.
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Evet uçan halı etkisi gerçekten abartılı bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek lastik boyutunu merak edenler için 135 80 R18
    @NEXUS_07



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist24 -- 20 Kasım 2019; 16:12:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    Aracını bekleyen ve beklerken bazı değişiklikler sebebiyle keyfi kaçan arkadaşlara nacizane fikirlerimi beyan etmek isterim.

    Bu noktada tepki koymanız ve keyfinizin kaçması normal. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki; Hayatı savaşa çevirenler gereksiz ömründen çalar. Tabi ki haksızlığa uğradığınızda sonuna kadar hakkınızı savunun. Bununla birlikte sizden götürdüklerini de göz ardı etmeyin.

    Elimizdeki durumda araçtan eksilenleri bir kenara koyun derim.
    Kendinize şu soruları sorabilirsiniz mesela;
    1- Bu eksilenler sizin bu aracı alma isteğinizi ne kadar törpüledi?
    2- Bu eksik olduğu söylenenler ilk araca bakmaya gittiğinizde de olmasaydı aracı almaktan vazgeçer miydiniz?
    3- Aracı almaktan vazgeçerseniz alternatif ne araç almayı düşünürdünüz? Ve bu yeni alınacak araç sizi gerçekten mutlu eder mi? İsteklerinize cevap verir mi?
    4- C5A yı eksik olduğu söylendiği şekilde aldığınızda sizi ne kadar mutsuz eder? Hem isteklerinize cevap vermesi hem de sizi mutlu etmesi anlamında düşünün lütfen?
    5- Bayi veya citroen size ekstra ne verirse veya ne söylerse bu eksiklikleri görmezden gelirsiniz? Bunu da iyice düşünmek gerek ki karşı tarafa bunu sunmak işin kısa zamanda çözümünü kolaylaştırır.

    Ve en önemli soru; Sizin bu işle uğraşacak ne kadar zamanınız ve enerjiniz var. Hepimiz para hesabı yapıyoruz birçok şey için. Ancak hep atladığımız zaman ve sağlık hesabı herşeyden önemli. Sizin bu eksiklikler için harcayacak zamanınız, ve bu süreçte yaşayacağınız stres seviyenize bağlı olarak olumsuz etkilenecek sağlığınız için alternatifleriniz var mı?

    Çok yaşlı değilim, ancak çok genç te değilim. Ancak şunun da bilincindeyim. Herşeyin bir bedeli var. Evet psa ile uğraşırsınız. Belki sizi mutlu edecek bir sonuçta alırsınız. Ancak bu sonucu alana kadar neleri verebileceğinizi şimdiden kenara koyun. ÖRN: Ben mail atarım, sonrasında 1 hafta uğraşırım sonra da bir daha bakmam. Arabayı almam vs şeklinde kendinize bir sınır koyabilirsiniz.
    Aksi halde insan psikolojisi elinde olmadan takıntı yaparak bu konuda kendisine zarar vermeye başlayabilir. Bunları neden mi söylüyorum. Zamanında yaptım bende çok defa. Çoğunda da kazandım. Daha doğrusu kazandığımı düşündüm. Ancak sonrasında farkettim ki, o kazandığımı düşündüğüm şeyler için feda ettiklerin daha fazla değerliymiş.

    O yüzden nacizane tavsiyem; tabi ki elinizden geleni yapın. Ancak lütfen ama lütfen kendinizi yıpratmayın. Alternatifleri düşünün. Kendinize şimdiden eylem planları oluşturup sınırlarınızı belirleyin. Böylelikle süreç size min etki eder.
    Arkadaşlar,

    Kendi adıma söyleyeyim, mevzu hakikaten bu saçma sapan müdahalelerden ziyade alışık olmadığım/sevmediğim, mide bulandıran bu yol/yöntem.
    Vallahi, kendi qashqai aracımı satarken, C5A gecikecek diye rahat rahat davranırken, ısrarcı samimi birine tamam dedim, hemen 1 saat sonra çok ciddi bir alıcı 2.500 fark koydu hesap numaramı istedi hemen kapora yatırıp geleyim dedi. Ama reddettim. Kapora bile almadığım, söz verdiğim o kişi, kendisi bir nedenle vazgeçerse size dönerim ama alıyorum derse üstüne laf edemem dedim ve reddettim.
    Üzüldüm maddi kaybıma ama bu topraklarda ne derler? "söz ağızdan bir kere çıkar" diyerek zararımı içime attım, kapattım.

    Gittik, gördük, inceledik, kullandık ve "aynısından alıyorum" diyerek kaporamızı verdik.
    İnsan gibi bir açıklama yapsınlar. Bahanelerini sunsunlar, bunlara karşılık yapılacak birşey varsa onları konuşsunlar, hiçbirşey değilse özür dilesinler. Ama bu yol, bu yaklaşım hakikaten tam bir hayal kırıklığı.
    Maç başladıktan sonra kural değişmez.
    Showroom'larında bu eksikleri olan araçları getirip, size bu aracı satacağız demeden, halen ilk seri full donanım ile test sürüşü yaptırırken, bu basit/sığ müdaheleleri hakikaten akıl-mantık işi değil


    Yazın, söyleyin, mail atın, hakkınızı arayın, sonucun ne olduğunun bir önemi olmaksızın...

    Kalın Sağlıcakla...
  • yeni gelecek araçlarda eksikleri şikayet ettiğimden dolayı (arkadaş buradan 3 mail adresi vermişti) Az önce türkiye citroen merkezden aradılar (08507597777). Şikayetim detaylı aldılar ve geri dönüş yapacaklar.
    2 ay da ne değiştide bu eksilmeler yapıldı, bunları eksik şekilde getirseler kimse birşey diyemezdi. Sonra maliyet düşürmek için bunları yapmışlar diyenler var üstünede bu eksiklerin yerine birşeyler koparmaya çalışın diyenler var, ben bu düşünceyi anlamış değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satış temsilcisi ile yaptığım görüşmede krom egzos çıkışının değişmeyeceği söylendi.
    Tampon kısmındaki parlak plastik kısmın mat olarak geleceği söylendi.
    Halihazırda 2.el satış sitesindeki bazı araçlarda da mat olarak gözüküyor.

  • Benim satış temsilcim bugün aracın gümrük işlemlerinin tamamlandığını ve pdi sürecine geçtiğinin bilgisini verdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün konuştuğum bayii şöyle söyledi: abi bunlar tr için üretilmedi. Türkiuede satışlar böyle gidince başka ülkeler için üretilen araçlar getirildi. İleride yeniden o halde getirilir mi diye sordum oda abi belli olmaz dedi.
    E diyelim ki getirildi bu alanlar keriz miydi? İkinci el değeri zaten muamma olan araç için bu yapılır mı dedim? Onlar da citroen tr de böyle bi satış beklemiyordu. Hiç kimse beklemiyordu faiz indirimleri sonrasında herkes araç almaya yöneldi dedi.
    Açıkçası ben aldıktan 2 ay sonra tavan ledi olan araç gelse üzülürüm. Ayrıca arka difüzör mat adi plastik olmuş qq gibi. Önceden parlaktı. Yani boyalı macunlu plastikti, şimdilerde leğen malzemesi olmuş
    Madem o kadar satıyor, afrika için üretilenleri getirmek yerine, Avrupa içün üretilen getirseydi.

    Çok kafam karışık çoook..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün ttech kablo alıp uğraşmam sonucunda
    mirrorlink bağlantısı kurabildim
    rockscoud ve sygic mirrorlinkte yüklü gözüktü
    sygic tam sürüm olmadığı için çalışmadı full sürüm olsa çalışırdı
    rockscoud da birçok program youtube dahil gözüktü ama sadece bir süre spotify çalıştı fakat takılarak çalıştı
    daha sonra android autoya dönmeye çalıştım biraz karıştı ortalık telefonu açıp kapattım açtım android auto çalıştı bu sefer mirrorlinke dönemedim
    sonuç olarak
    android auto mükemmel ve takılmadan çalışıyor
    mirrorlink için daha iyi kablo gerekiyor anladığım kadarıyla biraz iyi kablo takarak mirrorlinke girebildim ama yeteri kadar iyi çalışmadı bunda benim hatam da olabilir daha iyi bilenler bu işi çözecektir
    mirrorlinki tam çalıştırabilirsek video youtube vs rootsuz basit çözümü var
    anroid autoda rootlu ve rootsuz çözümler var deneyip sonuç alabilecek bilgili kişileri bekliyoruz
    ben uğraşacağım yine daha iyi kabloyla deneyeceğim
    mirrorlinkle rockscoud ve floating apps programlarıyla rootsuz youtube video izleniyor
    android autoyla rootlu telefonda çözüm varhttps://www.youtube.com/watch?v=rewKZwDV1Fw&t=127s
    android autoda rootsuz çözüm ise burdahttps://www.youtube.com/watch?v=obq7Mhihino
    mirrorlink çözümü ise burdahttps://www.youtube.com/watch?v=BpqirJoaho0&t=72s
    bunları deneyelim sonuca kim ulaşırsa bizi de aydınlatsın
  • bu arada benim de lastiklerim m+s yerine yazlık geldi ama arabayı 20 gündür kullanıyorum
    araba çok konforlu ve güzel lastik artık umrumda değil
    zaten 4 mevsim diye bir lastik yok yalan kışın kışlık yazın yazlık lastik en iyisidir
  • biyooo B kullanıcısına yanıt
    Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Ben orjinal samsung kablosuyla ilk günden beri android auto yu sorunsuz kullanıyorum. Takilma donma hiç olmadı. Tek beceremedigim şey android autoda gmap bağlıyken telefondan yeni bir adres yazamıyorum, telefondan gmap içine girmeme izin vermiyor atiyor. Sesli komut ta çok stabil çalışmıyor. İlk cozmem gereken konu bu.
    Diğeri de mirrorlink, ozellikle uzun yolda çocuklar icin youtube hiç fena olmaz. Hemen deneyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesutist

    Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Ben orjinal samsung kablosuyla ilk günden beri android auto yu sorunsuz kullanıyorum. Takilma donma hiç olmadı. Tek beceremedigim şey android autoda gmap bağlıyken telefondan yeni bir adres yazamıyorum, telefondan gmap içine girmeme izin vermiyor atiyor. Sesli komut ta çok stabil çalışmıyor. İlk cozmem gereken konu bu.
    Diğeri de mirrorlink, ozellikle uzun yolda çocuklar icin youtube hiç fena olmaz. Hemen deneyeceğim.
    android auto bende mükemmel çalışıyor sesli komut da hatasız çalışıyor spotifi de sesli komutla hatasız
    o yüzden mirrorlink bağlantısını fazla zorlayamıyorum korkum android autoyu bozmak
  • Arkadaşlar geçen hafta hiç bir yerde shine paket bulamadım, stoklara gelmiş midir tekrar araştırsam ?
  • biyooo B kullanıcısına yanıt
    Mirror dan ziyade benim amacim youtube calistirmak. Onun icin mirror şart değil aslında. Carstream ile yapılıyor, ben de en kısa surede deneyeceğim. Android auto da google map açıkken telefondan gmap açmayı dener misin? Ben yapamıyorum da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba arkadaşlar, bugun aracımı teslim aldım şükür, kullanımı çok keyifli fazla düşünmeye gerek yok diyorum, tabi bir beşiktaşlı olarak siyah tavan ve sedefli beyaz aldım. Allah herkesin gönlüne göre versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    Bilmiyorum önemi kaldı mi ama alt kısım için bagaj havuzunun üstteki görüntüsünü fotoğrafla ileteyim dedim.
    Hocam tesekkur ederim. Emek vermis cekmis gondermissiniz. Sagolun varolun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesutist

    Mirror dan ziyade benim amacim youtube calistirmak. Onun icin mirror şart değil aslında. Carstream ile yapılıyor, ben de en kısa surede deneyeceğim. Android auto da google map açıkken telefondan gmap açmayı dener misin? Ben yapamıyorum da
    zaten mirrorlinkle uğraşma sebebim youtube ve video seyredebilmek

    android auto da carstream artık çalışmıyor ya eski versiyon yüklenecek ya da telefonun rootlu olacak

    ben android autonun son versiyonunu bozmamak ve telefonumu rootlamamak için mirrorlinkle uğraşıyorum
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.