Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TzisTa Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20.244
Cevap
373
Favori
1.511.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bayiler liste fiyatı üzerinden indirim yapıyor mu? Yakın zamanda araç / fiyat alan oldu mu? Feel Adventure modelini düşünüyorum.

    Selamlar
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    Güzel çalışıyor, sırt kısmından da ısıtıyor. 👍 5 dakika sürmüyor sımsıcak oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MyErdinc kullanıcısına yanıt
    ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar sanırım bir iletişim kopukluğu oldu. Lütfen kırmayalım birbirimizi. Evet türk markası değil Falken. Ancak Çankırı da dunlop ile birlikte üretim yapılan bir fabrikası da var. Sözü edilen lastikler orada mı üretiliyor bilmiyorum. Ancak eğer üretiliyor ise illa ki taşıma ve vergi sebebiyle yurtdışına göre bir fiyat avantajı vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erlang

    Islak yol tutuşu b olan alpin 5 almak daha mantıklı bence, veya hem yakıt tasarrufu hemde ıslak yol tutuşu b olan crossclimate+ ta alınabilir. Ben şahsen ikisi arasındayım.
    Hocam ben aramayı markaya göre yapmıştım. Öyle yapınca ilk dört lastiği bana verdi. Lastik ebatına göre yapınca sizin dediğiniz lastiği gördüm. Evet o lastik daha avantajlı.

    Birkaç arkadaş daha lastik yazmış ama onlar 4 mevsim lastikler. Aracında yaz lastikleri olan arkadaşlar için kış lastiği almak daha iyi olacaktır. Ama tek lastik ile yaz kış iş göreyim diyenler hem yazın hemde kışın tam performans alamayacaklardır. Bunların arasında en ideali de sizin de dediğiniz gibi en altta görünen Pilot Alpin 5 olacaktır. Yakıt C Yağmurda yol tutuş ve frenlemede de B değerleri ile.

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR


    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR


    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR


    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR


    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 3 Aralık 2019; 14:50:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar,

    ben aldığım her arabada lastik konusuna çok özen gösteriyorum. bu konuda karar vermek için, incelemeler, videolar ve
    https://www.tyrereviews.co.uk gibi siteleri tarayıp, çeşitli ilklim şartlarında ve koşullarda, çeşitli araçlarda nasıl geri bildirimler geldiğine bakıyorum.

    bu noktada ben en ideal lastiğin Falken AS210 olduğunu düşünüyorum, ardında nda Michelin CrossClimate+, tabi bütçeniz doğrultusunda karar sizin.

    gönül ister ki 4 adet ayrı ayrı jant seti ile kışlık ve yazlık ayrı ayrı kullanalım fakat bu çoğu durumda pratik olmadığı. gibi, maliyeti de yüksek oluyor.
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bu teknolojilerle yapılan otolarda rodaj süresi ilk binde yağ değişimi gibi şeylere fazla itibar etmeyin artık araçlar sıfır hataya yakın üretiliyor ama 200-300 liram gitsin kafam rahat etsin diyorsanız anlarım yağ rengine gelince dizel araçlar için söylüyorum yağı değiştir 500 km git tekrar değiştir yine simsiyah çıkacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asenel -- 3 Aralık 2019; 13:56:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    Arkadaşlar günaydın,
    2500 3000 km de yağ değişimi olayını yapan var mıdır aramızda?

    Varsa; Hangi yagi koydurdunuz? Maliyeti ne oldu?

    Face deki grupta bir arkadas 5000 km de değiştirmiş castrol edge koydurmuş. Eski yağ simsiyah su gibi çıktı diye yorum yapmış. Motordaki titreme ses çok azaldı diye de eklemiş. Ses sıfır alındığı zamana dönmüştür muhtemelen ancak 5000 km ye kadar yağ bu duruma geliyorsa değiştirelim olmadı.
    Ben bunu şiddetle savunuyorum ama servisler dahil herkes aksi yönde yorum yapıyor. Yağ konusuda araştırıcam ama. Daha arabayı teslim bile almadığım için daha o konuya eğilemedim. Bence değiştirin. Servisten dökümlü liste isteyip.

    -Yağ
    -Yağ filtresi
    -İşçilik

    Yağınızı yanınızda götürebilirsiniz.

    Hatta eski servis müdürü bir arkadaşım 5 yada 6 litrelik orjinal ambalajı ile yağ kullanmayan servislere kendi yağını alıp götür demişti. Yıllık yağ alım anlaşmaları ile varille yağ alıp ortalama bir yağ her araca aynı yağı basıp geçen servisler var demişti.

    Bilgilerinize.

    Bu arada ben iş yoğunluğuma göre 2.000 ila 3000 km arasında ilk yağ değişimimi yaptıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byrmcr

    O konuyu bende takip ediyorum. Castrol edge oldukça kaliteli diye duymuştum ancak şimdiye kadar hiçbir aracımda periyodik bakım dışında değiştirtmedim. Neden böyle bir ihtiyac hasıl olmuş anlaması zor gerçekten veya yağ değişimi sonrasi bahsedilen iyileşme olması da çok garip çünkü üreticinin kendisi 15000 den önce cagirmiyor degisim icin. Ayrıca konu periyodik bakıma gelince şöyle bir durum da var: Türkiye'deki bakım aralıkları ile aracın üretildiği ülkedeki bakım aralıkları da değişiklik gösteriyor. Türkiye de daha kısa aralıklarla çağırıyorlar, büyük bir ihtimal kazanç kapısı olarak görülüyor. 2-3 araç önceki renault ta 20000 idi Nissan 10000 Citroen 15000!!
    Ayrıca face grubundaki arkadaş yağı değiştirmiş ama filtreyi değiştirmemiş. Bu da gerip bir durum değil mi? Bu haliyle nasıl bir iyilesme olabilir? İşin uzamni değilim sorular sorular işte
    Hocam Face deki arkadaş yanlış yapmış. Yağ değişiminde filtre de değişmek zorundadır. Yağın ilk 1000 ila 3000 km de değiştirilmesi gerekliliğini uzun uzadıya rodaj ile ilgili yazımda, sohbetin başlarına doğru yazmıştım. Motordaki çapak ve pislikleri ilk yağ içine alır ve kirlenir. Bu pislik ve çapaklar da motorun içirisinde yağlama yapılan parçalara dokunarak kılcal yada mikro çizik ve aşınmalara sebep olur. O sebeple değiştirilmesi elzem ve önemlidir. Vücudumuzdaki kan ne kadar önemli ise motorlar için yağ da o kadar önemlidir. Yeni tip motorlarda emisyon değerlerini düşürmek için sürtünmeyi azaltmaya bunun için de daha ince viskoziteye sahip yağlar kullanmaya başladılar. Buda yağın daha çabuk kirlenmesine sebep oluyor. Hoş rodaj bakımında ki kirlenmeden her türlü yağ etkilenir de. Neyse; bununla ilgili araştırmamı yapınca uzunca bir yazı yazmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasai

    İlk partide olan m+s michelinler için görüşleriniz nedir hocam. Ankara da dikmen birlik arası rampa modunda kışın ne yapar merak ediyorum. Önlere 2 adet kış alsammı bilemedim 🤔
    Hocam o konu oldukça karışık bir konu. Normalde 4 lastiğin aynı anda değiştirilmesi önerilir. Fakat bütçe sebebi ile 2 lastik alınacaksa bu iki lastiğin takılacağı tekerlekler sanılanın ve yanlış bilinenin aksine arka tekerleklerdir. Normalde Çekiş tekerleğine takılır diye bilinir fakat bu yanlıştır. Çünkü arka tekerleklere kayması durumunda her hangi bir müdahale yapma şansı olmamakla birlikte ön tekerleklerin kayması durumunda direksyon sayesinde ön aksa ve tekerleklere müdahale ve düzeltme yapma şansınız vardır. O sebeple 2 lastik alacaksanız arka lastiklere takın diye öneririm. Mevcut lastikleriniz ne performans gösterir konusunda ne yazık ki bir fikrim yok. Ama grip kontrol ile birlikte yeni gelen yazlık lastiklerden daha iyi performans göstereceğine eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyErdinc

    o lastikler sizi kurtarmaz, Falken lastik almanızı öneririm kaliteli, yerli ve videoda göreceğiniz üzere karın içinde rahat gidiyor.
    ve yine aşırı karlı havalarda, kış lastiği olsa dahi aracımı çıkartmıyorum ben, solüsyon temizliği ile uğraşmamak ve lastiği eski veya yazlık olan araçların gelip aracıma vurmaması için 1-2 hafta toplamda trafiğe çıkmıyorum, 4x4 araçla da çıkmadım. taksi çağırdım veya elzem durumlarda araç kiraladım.
    Karda buzda dışarı çıkmamaya sonuna kadar katılıyorum. kayak merkezine gittik. Ben taaaaa 1 km aşağıya park edip döndüm. Arkadaşlarım dalga geçti. Sonra ergenin teki gelip arabayı kaydırıp yolkenarında park etmiş 18 aracı traşlayınca herkes benimle arabaya kadar yürümeyi kabul etmişti.

    Siz istediğiniz kadar iyi ve deneyimli bir şöför olun, araç bakımlarınız tam, aracınızın özelliği en iyisi olsun, lastikleriniz koşıllara uygun aracınız 4x4 olsun. Trafik işte böyle birşey. Ya önünüzdeki kabak lastikli bakımsız araç kaldığı için arkasında yolda kalırsınız. Yada başka birisi gelir size köser... O yüzden en iyisi trafiğe çıkmamak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: planetcrk

    Malum kış geldi araçlar sabah soğuk oluyor. Klima kullanımı için 28 dereceye ayarlayıp auto tuşuna basıyorum ama autoya bastığımda ac tuşu da yanıyor. Ac tuşunu kapatmak gerekir mi yoksa kışın zaten ışık yansa da ac devreye girmiyor mu? Bir de araç dizel olduğundan galiba biraz geç ısınıyor gibi geliyor. Sizlerde durum nasıl?
    Araç dizel ve geç ısınıyor. Dizel araçların handikabı. Klima ışığı yanarsa klima her zaman devrededir. Dış ısı ile iç ısı arasındaki farktan dolayı camlar buğulanır. Bunu önlemek için klima çalışır. Bildiğim kadarı ile içerideki nemi alıyor. Kapatırsanız bir süre sonra muhtemelen gene buğulanacaktır. Ki kış bile olsa klima gazının dolaşımı ile klimanın bakımlı ve sağlıklı olması için haftada bir kere en az 5 dakika klimayı açmak klima ömrü ve sağlığı için gereklidir. Bence buğulanma ile uğraşmaktansa Auto da kullanın diye tavsiye ederim.
  • MyErdinc kullanıcısına yanıt
    Doğruları yazarsan bu tarz cevaba maruz kalmazsın.Japon malını yerli malı diye yutturan terbiyesizliği yapandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    Bu mesaj silindi.
    Hocam bak birde hemşeriymişiz yaa...

    Sen neden bu kadar yükseldin şimdi. Boşver sakin ol. Bir yanlış varsa düzeltelim. Ama kalp kırmaya gerek yok. Boşverin...
  • MyErdinc kullanıcısına yanıt
    Şayet falken burada üretiliyorsa sizin tabiriniz dogru hocam, bakanlik da bu şekilde tanımlıyor olayı. Kaldı ki yerli değil veya siz yanlis biliyorsanız bile arkadaşın böyle bir söylemde bulunması saçmalık. Görmezden gelin YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oradaki kast ettiğim şey Türkiye'de üretildiği için ucuz olması, saldırıp, kötü bir üslup ile cevap veren ise sizsiniz. Falken Türkiye'de türk işçiler tarafından üretilen, hammaddesi ithal, mühendisliği ithal bir lastik markasıdır. Petlas ne kadar yerli ise Falken'de o kadar yerlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyErdinc

    Bu mesaj silindi.
    Hocam şimdi tavır yanlış. Ama siz de bence yanlışa yanlışla cevap vermeyin. Gerek yok. Gerginlik ve stres gereksiz.
    Sakin... sakinn...
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Ya aslında benim kazancım ya da kaybım hiçbir lastikten yok.ben de aracımın 4 lastiğini de geçen hafta Falken ile değiştirdim. Lastik konusunda uzman bir arkadaşım önerdi ben de ufak bir araştırmayla aldım.yani Falken'e karşı bir ön yargım yok.

    Benim kızdığım nokta yerli ve milli edebiyatının bitmemesi.bir tavsiye istersin adam kaliteliyi değil yerliyi önerir.çakma milliyetçilikten bıkmadılar.yerli ve milli diye diye kanımızı başta siyasetçiler sonra da esnaflar emdi.hala vatandaş da gelip kaliteyi anlatacağına Japon malına yerli diyerek insanları yanlış yönlendiriyor.

    Herkesin elinde iphone ya da Samsung ama klavye başına geçince herkes milliyetçi. Neyse sert üslup için kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 3 Aralık 2019; 15:42:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben fiyatı uygun ve kaliteli bir ürünü yaptığım araştırmalar doğrultusunda önerdim, hiçbir marka ile bağım yok, babamın malı da değil.

    deneyimimi, tecrübemi, bilgimi aktarmaya çalıştım, belki birine faydamız olur, beraber güzel bir noktada buluşur, yeni fikirler geliştiririz diye.

    benim için bu markaların bir önemi yok, iki şey önemli, ürünün kalitesi ve ödediğim fiyat, mükemmel ürün yok fakat imkanımız dahilinde en iyi ve en uygunu var.

    umarım herkes gönlüne göre en iyisine sahip olur. diğer mesajlarımı okursanız, hiçbir şekilde kötü bir söz veya yorumum bulunmuyor.

    neyse, biz önümüze bakalım.
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Sağolun, önceki aracım benzinli olduğu için farkı belirgin şekilde hissettim.
    Ben de genel olarak autoda kullanıyorum ama acyi de otomatik açıyor onu kapatıyorum. Ama dediğiniz gibi faydalıysa ve açık olmasının zararı yoksa en azından araç ısınana kadar acyi kapatmayayım bundan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asenel

    Arkadaşlar bu teknolojilerle yapılan otolarda rodaj süresi ilk binde yağ değişimi gibi şeylere fazla itibar etmeyin artık araçlar sıfır hataya yakın üretiliyor ama 200-300 liram gitsin kafam rahat etsin diyorsanız anlarım yağ rengine gelince dizel araçlar için söylüyorum yağı değiştir 500 km git tekrar değiştir yine simsiyah çıkacaktır
    Hocam ben bu konuyu bu işin duayeni konumunda bir çok kişiden dinledim, makine mühendisleriyle konuştum. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin fizik kanununun önüne geçecek seviyeye gelmedi henüz. Fiziksel olarak parçaların birbirine alışması ve sürtünerek yatak yapması diye bir şey var.

    Doğrudur! Eski tür üretimlere göre günümüzdeki toleranslar çok daha iyi durumdadır. Fakat hala rodaj ve alışma diye bir gerçekte mevcuttur. Bizzat ar-ge bölümünde çalışmış tanıdıklarım var. (Türkiye Honda fabrikasında, Toyota da görev almış.)

    Araştırma yada dayanağınız varsa onları sunarsanız hepimiz de bilgilenmiş oluruz. Ama kişisel görüşünüz ile lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.