Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.209
Cevap
35
Favori
1.041.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TRcPİTAL;

    Evet haklısın, tarihleri dikkat etmemişim.

    trejo yazıdığı forumda tarihi yanlış yazılmış olabilir...
  • ei,

    selam

    bu hafta sonu aracımı kontol için servise gütürecem, senin aldığın C4 orj. lastik paspası ne kadar fiyatla aldınız?
  • Selam,

    Ben de 1 Kasımdan beri Yakut kırmızı renk 2006 model C4 SXPK benzinli sahibiyim. Arabayı Ankara OTOSAY'dan nakit 33.600 YTL'ye aldım. Şimdi fiyatı daha da düşmüş ama nerden bilebilirdimki. Bu arabayı almadan önce aynı sınıftaki pek çok arabayı inceledim, ama en son C4'de karar kıldım. Arbadan genel anlamda memnunum. Dış görünüm, iç konfor ve tasarımının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten böyle olduğu için de başka bir araç değil C4 aldım. Çok sessiz bir araba, lastik ve yol sesini kesinlikle içeri almıyor. Burdaki bazı arkadaşlar rölantide çok gürültülü olduğunu yazmış, benim araba rölantide içeri hiç ses almıyor, ama dışarıya çıkınca epey ses çıkardığı duyuluyor. Araçtan genel olarak çok memnun olmama karşın, benim de fark ettiğim birkaç ufak nokta var:
    1. Benim arabamda özellikle soğuk havalarda frene çok hafif basışta zonk şeklinde bir ses duyuluyor. Bu ses aynı gün içinde sadece bir kez oluyor ve dediğim gibi frene çok hafif basıldığında çıkıyor.Normal frene basmalarda ve daha ılık havalarda olmuyor. Arka balatalardan geliyor sanırım, önemli bir şey olduğunu zannetmiyorum, ama 1500 bakımda göstereceğim.
    2. 90-100 km hızdan sonra ön camlardan rüzgar sesi benim araçta da var.
    3. Müzik sisteminin sesinin hıza göre otomatik arttığı yazıyor müzik sisteminin kataloğunda, ama benim araçta aktif duruma getirmeme rağmen artmıyormuş gibi geliyor ses bana.
    4. Süspansiyonlar sert ama bazı arkadaşların bahsettiği mekanik sesi ben duymadım. Arkadaşların bahsettiği ses araca ilk binince ya da çukurlarda rahatsız edici boyutta bariz bir ses anladığım kadarıyla. Benim araçta, her marka arabada olduğu gibi çukurlarda bir ses oluyor ama bu normal suspansiyon sesi. Sadece C4 çok sessiz olduğu için, böyle ufak sesler bile bu araba içinde sessizliğe alışan sürücüye fazlaymış gibi geliyor, oysa bence çok normal.
    5. Arabanın silecekleri çok iyi, hiç iz bırakmıyor ve çok sessiz.
    6. Vites geçişleri biraz sert, ilk zamanlarda 1., 3. ve 5. viteslere geçirmekte biraz sürtme gibi bir his oluşuyordu. Vitesten ses gelmiyor ama sanki sürterek geçiyor gibiydi. Şimdi daha rahatladı ama hala 3. vitese bazen hafif sürterek geçiyor gibi.
    7. Bana arabayı alırken orijinal C4 paspasını hediye olarak verdiler.
    8. KArter koruma sacı taktırmayı düşünüyorum, fiyatı ne kadar bilen var mı acaba?
    9. MP3 çalmıyor.
    10. Çukurlardan sert geçişlerde arka bagaj kapağı veya bagaj üstü plastik kısımdan ses geliyor. Tam anlayamadım yerini.
    11. Sol arka kapıyı sonuna kadar açınca, son noktada çıt diye bir ses geliyor,diğer kapıları açarken aynı ses yok.
    12.Yağmur sensörü bazen sileceklerin anlamsız yere sürekli çalışmasına yol açıyor, oysa yağan yagmur şiddeti çok az. Önce çok iyi başlıyor, ama sonra sürekli siliyor.
    13.Benim araç şehir içi 8.7 litre/100 km yakıyor.
    14. Kapılardan falan seyir halinde hiç bir ses, tıkırtı gelmiyor.
    15.Burda yazdığım sesler vs. çok ufak şeyler, her araçta olabilecek şeyler. Arabanın çok sessiz ve konforlu olmasından dolayı ufak tıkırtıları bile insan duyuyor. Diğer pek çok modelde ses fazla olduğu için ufak tıkırtılar hissedilmiyor bile. Sonuç olarak ben araçtan mennunum ve doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.




  • ya tüm topici okudum. bu aralar araba almayı düşünen ve çok detaylı incelmeler yapan biri olarak beni kandırdınız arkadaşlar , eğer bütçemi ayarlayabilirsem bende C4 alacam inşallah. ancak 31 aralık öncesi alırsam bayağı uygun olacak ama kendimi ayarlayamazsam maalesef zamlı alacam galiba.
    yalnız hangi motor ve benzinlimi yoksa dizle mi ona karar veremiyorum. aslında şartlarım 1.4 lük motora yetiyor. ama kendimi zorlayıp 92 beygirlik dizeli veya 1.6 SXPK benzinli yi de alabailirim. ancak 1.6 ların çok yaktığını yazmışsınız. bu benim için önemli. şehir içinde kullanacam hep, yani 2.vitesin üstüne zor çıkar en fazla 3. yakıt tüketimi ne olur sizce?
    dizelin donanımı iyi değil ama sonradan bunları eklettirebilir miyim dizel e?
    bir de yüksek olmasından dolayı babam biraz soğuk bakıyorda yol tutuş konusunda siz ne dersiniz?
    bulunduğum il de bayi yok, en yakın bayi150 km yakında. sorun yaşar mıyım sizce?
    yorumlarınızı bekliyorum.




  • C4yakupkırmızı,

    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanman dileğiyle...

    Bahsettiğiniz şeylerden bir tek sorun süspansiyon...

    sadece arka süspansiyonlar sert sesini duyuyorum... çukurlarda ön süspansiyondan ses yok sadece arkadan ses geliyor... Bunu bütün C4'lerde var. Aracı çağırıp Evet, C4 çok sessiz bahsettiğin sorunları serviste çözerler umarım... Sorunsuz araç olmaz ki zaten... Yeni araba alanlara ufak sorun çıkabilir, bunlar normal yani...

    Süspansiyonu da zaten çağırıp düzeltecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzhan26 -- 14 Aralık 2005, 14:41:42 >
  • ya neden kimse benim sorularımı yanıtlamıyor? Eİ arkadaşım nerdesin?
  • İverson03,

    Eğer Bütçeniniz ayarlayabilirsen 31 Aralık'a kadar biraz acele etmelisin, C4'te kampayada çok iyi fiyat veriyooo... yoksa kaçıracaksın...
    Zaten benim aracım şehir içinde kullanmak için C4 1,4i 16v aracımı aldım. zaten 1,6'dan az yakıyor daha tasarruf. ama kol dayanıklığı, park, yağmur paketi gibi donanımlı istiyorsan SXPK alırsınız. ama SXPK 1,6 aracı 1,4 den daha perfonmaslı ve daha donanımlı araca sahip. ben donanımı pek fazla düşünmeden 1,4'ü aldım. şimdi çok memnunum. 30 ytl para verip 2 hafta boyunca hergün arabayla çarşıya gidip dolaşıyorum 150 km. tamamladım. dizeli istiyorsan donanımı yeterli daha sonradan bunları eklettirebilir. bende eklettirecem kol dayanıklığı ile park paketi yaptıracam... Yol tutuşu mükemmel...

    C4 teki perfomansları diğer yorumlarda bakabilirsiniz...

    bulunduğun il de bayi yoksa, en yakın bayi 150 km ise çok uzak harhangi bir sorun çıkarsa nasıl gidip geleceksin. İstersen Citroen Bayileri bir uğra oradan bilgi alabilirsin...




  • iyice inceledim 1.4 ile 92 hp lik dizel in donanımı birebir aynı.
    1.6 sxpk da ise fark olarak, park sensörü, yağmur sensörü, sis farı, deri direksiyon, kadife döşeme, hafif alaşım jant, otomatik yanan far, UV korumalı ön cam, otomatik kararan iç dikiz aynası, kol dayama, dijital klima ( ki bence en önemli fark bu), elektrikli çocuk kilidi ve elektrikli arka cam ( bu sadece 1.4 de yok, dizel de var)

    yani az farklar değil bunlar hadi park yağmur sensörü kol dayama falan taktırılır da dijital klima olayı önemli bence. herhalde taktırılmaz, taktırılsa bile çok pahalıdır.

    şu an eşim antep de ve orada bayide bakıyor. sorularımı yazdım verdim, soracak bayiye. bakalım onlar ne fiyat verecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trejo

    MERHABA ARKADAŞLAR, BU FORUMU BİR C4 SAHİBİ OLARAK YENİ KEŞFETTİM. 18 ARALIKTA YENİ ARACIMIZI ALDIK, DAHA ÇOK EŞİM BEĞENDİĞİ İÇİN TERCİH ETTİK, SXPK 1.6 BENZİNLİ KÜL GRİSİ VERSİYONU. ARAÇTAN GAYET MEMNUNUM, ÖZELLİKLE HIZLANMASI, KONFORU, DİJİTAL ÖZELLİKLERİ VE YOL TUTUŞU MÜKEMMEL.. 31.750 YTL FİYAT ÖDEDİK VE ANLADIĞIM KADARIYLA GAYET UYGUN ALMIŞIZ. BUNDAN DAHA DA AŞAĞIYA İNEBİLİR


    kardeş sen bu fiyatı hangi bayiden aldın, çok iyi fiyat valla. ayrıca bu fiyat peşin mi yoksa kredili fiyatı mı? ve sıfır faizli kredi var mı citroen de?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iverson03

    iyice inceledim 1.4 ile 92 hp lik dizel in donanımı birebir aynı.
    1.6 sxpk da ise fark olarak, park sensörü, yağmur sensörü, sis farı, deri direksiyon, kadife döşeme, hafif alaşım jant, otomatik yanan far, UV korumalı ön cam, otomatik kararan iç dikiz aynası, kol dayama, dijital klima ( ki bence en önemli fark bu), elektrikli çocuk kilidi ve elektrikli arka cam ( bu sadece 1.4 de yok, dizel de var)

    yani az farklar değil bunlar hadi park yağmur sensörü kol dayama falan taktırılır da dijital klima olayı önemli bence. herhalde taktırılmaz, taktırılsa bile çok pahalıdır.

    şu an eşim antep de ve orada bayide bakıyor. sorularımı yazdım verdim, soracak bayiye. bakalım onlar ne fiyat verecek.


    Evet, bahsettiğin doğru... SXPK 1,4 olsaydı alırdım. 1,6 çok yakıyor 1,4 ile 92 hp'lik dizeli arasında sadece elektrikli arkacamlar ve hafif jant var o yüzden 1,4 tercih ettim. C4 SXPK dizeli olsaydı çok daha güzel olur. yakında çıkar mı bilemiyorum...




  • harbiden C4 SXPK dizel olsa var ya bence resmen patlar, harika olur ya.
  • Benzini tasarrufu düşünmüyorsan SXPK al derim. çok memnun kalırsınız. dizeli düşünüyorsan 110 hp'lik alırsın.
  • Merhaba,
    Banba 78.00 ytl dediler... geçenlerde eve citroenden bir zarf geldi içinden 2006 sonlarına doğru bitecek olan ve tüm aksesuarlarda %10 indirim yazan bir kupon geldi. Onuda kullandım ve 70.00 ytl ye aldım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: yavuzhan26

    ei,

    selam

    bu hafta sonu aracımı kontol için servise gütürecem, senin aldığın C4 orj. lastik paspası ne kadar fiyatla aldınız?
  • az önce eşim aradı ve sıfır faiz kampanyasının sadece C5 modelinde olduğunu söyledi. biz faiz işine girmek istemiyoruz. ama bu arabayı alacam hayırlısıyla, gerekirse yaza kadar beklerim ama bu aracı alırım. zaten nerdeyse tüm firmalar satışlar durgun olduğu için başta sıfır faiz olmak üzere bir çok kampanya yaptıkları için bence bu olayı citroen de başlatır diye düşünüyorum. başlattığı an C 4 üme kavuşacam inşallah.
  • iyi fiyat...
    tamam teşekkürler ei...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iverson03

    az önce eşim aradı ve sıfır faiz kampanyasının sadece C5 modelinde olduğunu söyledi. biz faiz işine girmek istemiyoruz. ama bu arabayı alacam hayırlısıyla, gerekirse yaza kadar beklerim ama bu aracı alırım. zaten nerdeyse tüm firmalar satışlar durgun olduğu için başta sıfır faiz olmak üzere bir çok kampanya yaptıkları için bence bu olayı citroen de başlatır diye düşünüyorum. başlattığı an C 4 üme kavuşacam inşallah.



    tahmin ediyorum ki, Yaza kadar beklerseniz SXPK gibi donanımlı araçlarda Dizel'de çıkabilir...

    www.citroen.fr webten takip edebilirsin...

    Sıfır faizli 24 ay taksit sadece fordlarda var ona bir göz at...




  • evet ford a baktım bulunduğum ilin üniversite çalışanlarına özel 4 milyar indiirmli tüm modeller. bu kampanya cuma günü bitiyor. ama maalesef sadece ünv. çalışanlarına özelmiş. o yüzden vazgeçtik. yoksa focus alacaktık. çünkü 24 ay sıfır faiz manyak bir kampanya. şimdi, dualarım bu ve buna yakın bir faizsiz kredi kampanyasının citroen de olması.
  • İnşallah C4 alırsın... 2006 da taşıt kredi faizleri daha da düşecek.
  • 2006 da alıcaksan

    c4 sedan da alabilirsin

    http://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=331607
  • sedanı için en açık net yorumu yapmış ordaki elemanlardan teki

    quote:

    pues es bonito, pero es raro q lo saquen, yo creo q puede ser un chop, por q citroen hace ya q no saca un sedan hace tiempo. no creo q salga


    türkçesi..ben bu arabayı da bunu tasarlayanı da bunu piyasaya sokan adamı da s.kerim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.