Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.209
Cevap
35
Favori
1.041.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Park sensörü için 200 ytl istemişlerdi.(Sonra 150 ytl dediler).Sonra SXPK almaya karar verdim.Zaten donanımlarında mevcuttu.
  • ilk kontrol amaçlı bakıma 1500-2500 arasında gidiyorsun.
    ilk periyodik bakım 20.000'de. zaten ne zaman bakıma gitmen gerektiğini araç göstergesinden görüyosun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: yavuzhan26

    selam...

    2 ay önce C4 1,4 metanik kül grisi ile A. Jant 31bin Ytl. aldım.
    İyi ki Peugeot 307 ve Astrayı tercih etmemiştim... Aracımı kullanmaktan keyif alıyorum. Aracım iç dizaynı çok güzel ve Dış tasarımı MÜKEMMEL!. konfor ise Çok rahat ve kullanışlı, yol tutuşu virajlarda Mükemmel. fren sistemi çok iyi. konfor ise çok rahat ve kullanışlı. Aracı kullanırken her yönüyle çok keyif alıyorum.
    Digital Göstergeleri çok begeniyorum tasarım harika, şimdiye kadar rastlamadığım digital gösterge sistemi çok güzel ve mükemmel ...
    herkese şiddetle tavsiye ediyorum!
    C4 alanlara hiç pişman olmayacak...

    Arkadaşlar, C4 sahiplere soruyorum...
    Kaç km'de bakıma gidiyorsunuz?
    aracım ilk 1500 km'de bakıma götüreceğim. Bakıma götürürken ilave olarak kol dayanıklığı ve park sistemi taktırabiliyor mu?





  • Merhaba
    öncelikle aracıma Maşallah diyelim...
    şimdiye kadar önemli bir problem çıkmadı. Arka süspansiyonlar sert, çok kullandıkça iyileştirme yapılıyormu? fakat çok rahatsız etmiyor. bişey daha var vitesi sert hissediyorum... umarım o sorunları hemen halledilir.

    araç aldığımda sorunları normal karşılaşıyorum... bence o kadar önemli sorun olmadığını düşünmekteyim...
    şu anda çok ama çok memnunum... Herkese bu keyifli aracı tavsiye ederim...
  • Bahsettiğin şeylerden sadece süspansiyon problem!

    Gerisi arabanın karakteri.......

    Süspansiyonu da zaten çağırıp düzelttiriolar...Yakında başlıyıor...
  • Bende bu hafta VTR ısmarladım bankanın havale yapamaması sonucunda 1-2 saat farkla aracım haftaya kaldı(geç olsunda güç olmasın:)),pek vtr la ilgilenen yok ama fiyat olarak örnek verim diğerlerinide ona göre siz tahmin edim..Kül gri si VTR park sensörü hediyeli cam tavanlı 31YTL valla istanbulda hiçbir bayide bu fiyatı alamadım en iyi teklif gebzeden gelince anadolu yakasına sadece 25 km uzaklıktaki kocaeli/gebze çoşkunlar bayinden aldım..Anadolu yakasındaki bayilere göre oldukça güzel fiyat veriyolar!Gebze çoşkunlarla bi görüşün derim araştıranlara ....
  • teşekkürler gr-bugra

    Evet, C4 aracları çağırıp süspansiyonları yenisini taktıracaklarmış...
  • Merhaba,

    Bende dün servisteydim. İlk bakım için gittim. 1500-2500 bakımı. Şu aralar kış dönemi servis kampanyaları varmış ve çok yoğundular. Araç ile çok fazla ilgilenilmedi. Ama istediğim bikaç şeyi yaptırabildim. Arkadan bagajdan ve kapılardan gelen bazı sesler vardı. Onları büyük ölçüde hallettiler. Ani frende yavaşlamalarda flaşörlerin yanması ve uyarı vermesi gerekiyor. Ama testte baktılar yanmıyo. Bilgisayara bağladılar. Fakat orada da aktif görünüyor.. Ama çalışmıyor. Şimdilik bu olayın üstüne pek gitmedim. Daha sonra acelesi pek yok. Frende bir sorun vardı. Frene hafif bastığında bir yerlerde hafif bir sürtme gibi ayağımı gıdıklıyan bir durum vardı. Ona baktılar. Çok önemsiz bişey ama bir parçanın değişmesi gerekicekmiş. Sipariş verecekler gelince değişecek. Aracın frenlerini test ettik. 120 km ile giderken dibine kadar frene asıldık. Aşırı yağış ve kaygan zeminde.. İnanılmaz bişey bu... Ve araç en ufak bir savrulma yada huzursuzluk vermeden olduğu yere yapışıyor. Maşallah... Paspaslar çokkirleniyo ve temizlemesi zor diye orj. C4 lastik paspas aldım. Çok iyi kesinlikle tavsiye ederim. Ama ön sol büyük olan silecekteki prblem düzelmiyor. Silecek yukarı çıkarken birşey yok. Ama aşağıya inerken hem ince bir tabaka bırakıyor ve bu da görüşümü bozuyor, hemde gürültü yapıyor. Camda titreyerek iniyor. Başka bir silecek ile denedim gene olmadı. Belki zamanla düzelir. Genelde öyle oluyor ya Başka ne yaptılar.... Hımmm. Emniyet kemerlerindeki uyarı olayını kapattırdım. Yeterince can sıkıyor. 100 mt. mesafe gideceksin cıyak cıyak ötüyordu.. Artık yok. Ama gelirken farkettim. Alışkanlıktanmıdır nedir. Emniyet kemerini yine takmışım. Zaten amacım ondan kurtulmak değilde acele kısa mesafe gidecen sinir bozmasın.... Son olarakta süspansiyonlara baktılar.. Süspansiyonların üzerinde bir numara sınırı varmış. Bu numara 200 ün altında ise değiştiriliyormuş. Benimkide öyle imiş ve siparişi verilecekti... Şimdilik olanlar bunlr.. Aklıma geldikçe eklerim... Görüşmek üzere...




  • MERHABA,BEN C4 1.4 SX ARACIMI 7 TEMMUZ 2005 TARİHİNDE ALDIM VE 2000 KM BAKIMINI EKİM AYINDA YAPTIRDIM.SÜSÜPANSIYON OLAYI İLE SİLECEK PROBLEMİ BENDEDE VAR.DİĞER FORUMLARDADA OKUDUM DEMEKKİ HEPSİNDE VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ANCAK DİĞER FİKİRLERİNİZEDE KATILIYORUM.ASIL SORUN OLAN BENCE YAKIT DURUMU.FABRİKA VERİLERİNİN COK ÜZERİNDE TÜKETİM VAR.BU KONUDA KİMSEDEN FORUMDA ŞİKAYET YOK ANCAK BEN ÇEVREMDEKİLERDEN BÖYLE SIKINTILAR DUYUYORUM.ARACIM ŞUANDA 4700 KM VE HALA COK YAKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARMI ACABA?BİRDE ARACIMI YIKATIRKEN ÖN CAMIN YAN ÇITASI ÜST TARAFTAN SUYUN TAZYİKİ İLE KALKTI LÜTFEN YIKARKEN BU HASSAS BÖLGEYE DİKKAT EDELİM.AYRICA 20000 BAKIMI YAPTIRAN ARKADAŞ VARSA YAPILAN İŞLEMLER VE ARAÇTAKİ DEĞİŞİMLERLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İSTERİM.HERKEZE SELAMLARRRR
  • CİTROEN C4 DE YİNİ FİYAT VERDİ 1.4 27 990 BENCE BAYİYE BİR UĞRA
  • Aracı alalı 10 gün kadar oluyor. Salı günü servisten randevu aldım. Motordan kayış sesine benzer ve devirle birlikte sıklığı artan bir ses geliyor. Salı günü göstereceğim işte. Bu ses canımı biraz sıktı ama sanırım önemli birşey değil.
    *Süspansyonalar oldukça sert. Özellikle arkalar süspansiyonlar ve hızlı girilirse kasislerde , sert çukurlarda ve arabaya binerken ufak bir ses yapıyor.
    *1.6 benzinli motoru olan arkadaşlar motor sesi sizde ne alemde. Ben biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Özellikle araç dururken , rölantide nerdeyse dizel gibi bir sesi war. Geçen yolda bir c4 sahibiyle karşılaştım onunla konuştuk oda aynı şeyden şikayetçi.
    *100 km/s hızı geçtikten sonra sol ve sağ ön camlardan (dış aynalara yakın bi yerden sanırım) ufak bir rüzgar sesi geliyor. Bu da beni biraz rahatsız etti. Aynı sesi duyan var mı? Bunu da göstericem servise.

    Bunların bir kısmı belkide sadece benim aracımda olan problemler. Servisten sonra durum netleşecek. Bunun haricinde C4 harika. Yol tutuş mükemmel diyebilirim. Sert virajlarda, yüksek süratlerde denemeler yaptım. Araç 1 kere bile sendelemedi.
    *İçerdeki müzik sistemi beklediğimden çok daha iyi. Çok çok tatmin edici.
    *Aracın koltukları çok rahat. Hatta bence olması gerekenden daha rahat:) Mayışıyor insan.
    *Arabama binen herkes dış tasarıma(özellikle önden görünüme) ve dış tasarıma bayılıyor. Aracın göstergelerini yadırgayan kimse olmadı. Çok fazla gösterişli olduğunu söylüyorlar. Ben özellikle önden ve arka çaprazdan görünüşünü seviyorum. Aracın içi de çok güzel. Digital göstergelere uyumum konusunda tereddütlerim vardı ama hiç bir problem olmadı. Aramız çok iyi maşallah:)
    *Aracım otomatik şanzıman. Otomatik şanzıman alacaklara tavsiye ederim. Sensodrive dedikleri tiptronic şanzıman çok iyi çalışıyor. Vites geçişleri neredeyse hiç hissedilmiyor. Daha önce test ettiğim opelin easytronic şanzımanı vites geçişlerinde neredeyse tepiyordu. Sırf bu yüzden yeni opel astra seçeneklerim arasından çıkmıştı. Sensodrive şanzımana benden bir

    Son olarak benzinli bir C4 alacaksanız ve bütçeniz elveriyorsa mutlaka SXPK alın. Vereceğiniz farka gerçekten değiyor.




  • Arkadaslar iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Birkac gundur vakit bulup yazamamistim.

    Nihayet bugun aksam aracima kavustum. Kirmizi bu araca yakisiyor ama kul grisi de alabilirmisim.

    Kokpit oldukca rahat insani kavriyor. Tek problem dizim frene basmaya calisirken direksiyona carpiyor ama koltuk ayarlari ile felan oldukca hallettim o problemi.

    Aksam oldugu icin cok fazla surme firsatim olmadi. Simdilik izlenimlerim ozellikle dusuk devirlerde gercekten gaz verdiginizde koltuga yapisiyorsunuz, guzel bir his.
    Arabanin yol tutusu gercekten cok iyi. Direksiyon oldukca rahat, orta hafiflikte. Suspansiyonlar sert ama yine de hosuma gitti, spor bir hava katiyor aracin kullanimina . Ses sistemi beklentimin oldukca uzerinde tizler oldukca iyiydi, baslar da fena degil.

    Kapi kollari govde rengi degil, gostergelerin plastikleri biraz torpulenmeli, arac ozellikle rolantide disariya fena ses veriyor(belki de benim arabanin sorunudur sadece).

    Ben deneyimlerim devam ettikce yazmaya devam edecegim.

    Herkese mutlu gunler diliyorum arkadaslar...




  • Redlabel,

    hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın umarım. Bende C4 1,4i 16 V 90hp war. Aractan çok memnunum. Park Sistemi, kol dayanıklığı vb. donanım ihtiyaç olduğumda sonradan anladım... Keşke SXPK alsaydım...
  • Evet, kalite yönüyle, ekonmiklik, güvenlik, donanım her yönden aldığıparanın hakkını tamamen veren bir otomobil C4. Ancak Citroen modellerinin Türkiye'de imaj ve pazarlama problemlerinin olduğu, bu otomobillere de o nedenle hep ön yargılı yaklaşıldığı da bir gerçek. Ben o ön yargıdan kurtulamadığım için 2005 Astra'dan yana kullandım tercihimi. Hiç de pişman olduğumu söyleyemem, ama yiğidi öldürüp de hakkını teslim etmemek bize yakışmaz. C4 bomba gibi bir model...
  • MERHABA ARKADAŞLAR, BU FORUMU BİR C4 SAHİBİ OLARAK YENİ KEŞFETTİM. 18 ARALIKTA YENİ ARACIMIZI ALDIK, DAHA ÇOK EŞİM BEĞENDİĞİ İÇİN TERCİH ETTİK, SXPK 1.6 BENZİNLİ KÜL GRİSİ VERSİYONU. ARAÇTAN GAYET MEMNUNUM, ÖZELLİKLE HIZLANMASI, KONFORU, DİJİTAL ÖZELLİKLERİ VE YOL TUTUŞU MÜKEMMEL.. 31.750 YTL FİYAT ÖDEDİK VE ANLADIĞIM KADARIYLA GAYET UYGUN ALMIŞIZ. BUNDAN DAHA DA AŞAĞIYA İNEBİLİR AMA STOKTA NE TİP VE RENK ARAÇ KALIR BİLEMEM, ESKİDEN OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEYDİM VE OPEL BÜNYESİNDE ÇALIŞIYORDUM. ALLAH İNSANLARI OPELDEN KORUSUN DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM. BU KADAR KALİTESİZ SERVİS AĞI VE MARKA HERALDE YOKTUR. DEVAMLI MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİYLE UĞRAŞMAKTAN İŞİMİZ YAPAMAZ OLMUŞTUK. HER NEYSE, BELKİ DİĞER MODELLERDE DE BU BÖYLEDİR, TEMENNİMİZ CITROEN DE OLMAMASI YADA AZ OLMASI.. BENİMDE FARKETTİĞİM BAZI OLUMSUZLUKLAR OLDU ARACIMLA İLGİLİ, MESELA ARKA CAM VE 3.STOP BİRLEŞİM NOKTASINDA O BAHSETTİĞİNİZ GICIRTIYI DUYUYORUM, UMARIM ÇÖZERLER, 100 VE ÜZERİ KM İLE GİDERKEN BAHSEDİLEN ÖNYANCAM KISMINDAN GELEN RÜZGAR SESİNİ BEN DE DUYUYORUM, BİRAZ CANIMI SIKTI, DAHA ÖNCE VW BORA KULLANICISIYDIM, SESSİZLİĞE ALIŞIĞIM, BUNU BİR ÇÖZÜMÜNÜN OLACAĞINI SANMIYORUM, ONUN DIŞINDA MP3 ÇALMIYOR, BU BARİZ.. HEPSİNİN ÖTESİNDE GÖRÜNTÜ VE DONANIM VEDE KULLANIM OLARAK ŞAHANE BİR ARABA.. DAHA 250 KM YAPTIK AMA HER BİNDİĞİMDE HEYECAN DUYUYORUM. BU ARACI EDİNEBİLDİĞİMİZ İÇİN DE GAYET MUTLUYUM, DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA TAVSİYE EDERİM, AY BİTMEDEN ACELE ETSİNLER.. BİR DE KULLANAN ARKADAŞLARA BİR SORUM VAR: MOTOR BLOĞUNU ALTI TAMAMEN BOŞ, HERHANGİ BİR ŞEKİKDE ALTTAN ÇARPMALARDA HASAR OLUR MU, MESELA KARTER E ZARA GELİR Mİ, ZİRA BİZ OPELDE KARTER KORUMA DENEN AKSESUARI TAVSİYE EDİYORDUK..?




  • trejo

    Öncelikle, yeni aracınız hayırlı olsun...

    Bende araç almadan önce Peugeot 307 ile Astra arasında kararsız kaldım. Eşim, en çok C4 aracı beğeniyor. o yüzden C4'ü tercih ettik... Şimdi gayet çok memnunuz. İç ve Dış tasarımı çok beğeniyorum.
    100 km/s hızı geçtikten sonra sol ve sağ ön camlardan ufak bir rüzgar sesi bile yok.
    Umarım serviste sorunu çözer...

    C4'lerde sadece süspansiyon problemi var... Yakında aracı çağırıp süspansiyonu değişecekler...
  • şu süspansiyonu değiştirme işi biraz kafamı karıştırıyor. arka süspansiyon sert. kabul ediyorum. sert çukurlarda ön taraftan pek bir ses gelmezken arkadan küt diye bir ses geliyor. ama aracın yol tutuşu çok iyi.
    süspansiyon söylendiği gibi değişirse yol tutuş karakteri bozulursa ne olacak.
    Ayrıca bu değişim işi ne zaman yapılacak. ben servise sormadım gerçi ama citroenden hiç kimse arayıp araçta böyle bir değişim yapılacağını söylemedi. sizler bu bilgiyi servisten mi aldınız?
  • arkadaşlar citroen de kampanya furyasına katılarak innaılmaz indirimler yapmış. hatta C4 ün 1.6 olan modellerinden birinde 8 milyar lira indirime gitmiş. ne dersiniz bende araba almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim. dizeli ve benzinlisi nasıl bu arabanın. 10 milyar için sıfır faiz kampanyası da var. ama 1.6 benzinli çok yakıyor galiba.
    yorumları bekliyorum
  • Ewet aracın altı boş ve karter çıplak bi şekilde ortaklıkta. Karter koruma varmış. Plastik bi aksam. İstediğinizde takıyorlar ama ücretini sormadım.

    Süspansiyonlarla ilgili servisten aldığım bilgi şu: Fransa bu konu üstünde çalışıyor. Yeni parçalar gelince araçlar tek tek geri çağırılacak ve değişiklik yapılacak.
  • c4-1400;

    süspansiyonlarıı değiştirme işi biraz kafanı karıştırıyorsunuz Servisten bilgi aldım. yeni süspansiyon parçalar gelince araçları geri çağırılacak ve değişiklik yapılacak. hangi süspansiyon değişeceğini bilmiyorum...
    aracımız yol tutuşu çok iyi. süspansiyon değişirse yol tutuşu kararkterinde bozulmaz...Değişim yakında başlayacak umarım...

    yakında, ilk 1500-2000 km kontrol için servise gideceğim, servisten bilgi alıp bu forumda yazacağım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trejo
    (...) 18 ARALIKTA YENİ ARACIMIZI ALDIK, DAHA ÇOK EŞİM BEĞENDİĞİ İÇİN TERCİH ETTİK(...)


    Ya daha 13 Aralık'tayız, geçen sene C4 var mıydı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.