Şimdi Ara

Cinsiyetimi Değiştireceğim. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
462
Cevap
4
Favori
33.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
184 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlıyorum bütün eşcinsel bireylerin yaşadığı sorun.Toplumdan dışlanmak kendini izole etmek kimseyle takılmamak arkadaşlık iletişim kuramamak.Bizim gibi toplumlarda bu çok ağır ve tarvmatik.Gelismiş Ülkelerde bu yüzden eşcinsellik serbest oldu zaten.Abd yapılan araştırmaya göre eşcinsel yasası çıktıktan sonra Ülkede intahar vakalarında ciddi oranlarda azalma yaşamış.İnsan özgür iradedir özgür yaşamasına fırsat tanıyacaksın
    Hayatına zorla kilit vurursan bu toplumda bambaşka sorunlara yol açıyor.Ülkemizde insanlar anlamıyor malesef onlarında insan olduğunu duyguları olduğunu zannediyolarki bütün eşcinseller hep kerimcan gibi alakası yok okadar çok nornal insanlarda varki ama toplumsal işkenceye maruz kalıyorlar resmen.En azından fırsat tanılsın bu insanlara gitsin kadın olsun onada karşılar dinciler.Erkek penisini kaldırıp vajina taktırsın yapay meme yaptırsın onada karışıyorlar bari en azında erkek erkeğe yapılmasından mideleri bulanıyorsa bu insanlara bu imkan verilebilir.Komple cinsiyet değişikliği daha doğal olur hatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 29 Haziran 2020; 20:58:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt

    Hissettiğim cinsiyete sahip olamamak kendim olamamak demek benim lügatımda. Siz de karşılığı ne bilmiyorum.

    Belki Trans bireylerin ve Trans kavramının varlığını reddediyorsunuzdur orasını ben bilemem.

    Benim bildiğim yaşadıklarım ve hissettiklerimdir. Ve ben gerçeğim ve ben trans bir kadınım.


    Keşke sandığınız gibi herşey o kadar kolay çözülebilse. Ve şunu da bilmenizi istiyorum bu sadece bir heyecan değil benim için .Yani herşey bitmeyecek heyecanı gitmeyecek.

    Çünkü ben sıradan bir hayat istiyorum fazlası değil. Diğer bütün kadınlar gibi normal bir hayat yaşamak istiyorum. Neyin heyecanından bahsediyorsunuz anlamadım.

  • Türkiyedesin askerliği var anan baban ne diyecek akrabaların ne diyecek avrupada olsan hadi neyse belki fake konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu basligi beni azdırdı.n

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir bozukluk. Hermafrodit doğanlar, genetik erkek (XY) olduğu halde testosteron reseptör eksikliğinden kadın olarak gelişenler, Turner sendromu, bazı durumlardaki gibi organik bir sebep olmadan (ki her zaman vardır) karşı cins gibi hissedenler; hepsi bir sendrom ve rahatsızlığın ürünüdür.


    Trans bireylere elbette tepkisel ve nefretvari bir yaklaşım sergilenmemesi gerekiyor, hâşa kınanmamaları gerekiyor ancak bunu; 'çok normal, cinsiyetler zaten toplumun dayatmalarıdır bla bla' şeklinde normalize etmeye kalkarsanız çok büyük toplumsal ve kişisel sıkıntılara yol açarsınız.

    Ve bu tutum, bu kişilere uygulanabilecek tedavi keşiflerinin önüne engel oluyor.


    Halbuki biraz objektif olarak bakacak olursan, sen bir erkeksin. Biyolojik olarak erkeksin fakat birtakım beyin (muhtemelen frontotemporal loblarda kişilik/benlik oluşumundan sorumlu parçalarda) kusurlarından dolayı kadın gibi hissediyorsun. Bu histen/yanlış benlik algısından dolayı sahip olduğun erkek bedenini çöpe atıp kadın olduğunu iddia ediyorsun.


    Peki çözüm olarak ne yapılabilir? Ya çok riskli bir yol olan ve sahte bir çözüm denemesi olan bahsettiğin süreçlere gireceksin. Yada psikoterapi/ruhani yöntemlerle erkek benliğini uyandırmaya çalışacaksın. Bu dünyada kedi olduğuna inanan insanlar bile var.


    Ekleme: Hatta şuan düşünürken aklıma geldi, bilindiği gibi testosteron erkek beyninin ve erkeksi davranışların ortaya çıkmasından da sorumludur. Eğer beyindeki spesifik testosteron reseptörlerinde defekt varsa, kişilik üzerinde testosteronun etkileri ortaya çıkamaz. Bu konu üzerine yapılan araştırmalar var mı bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7923480B -- 29 Haziran 2020; 21:7:25 >




  • 6341 6 kullanıcısına yanıt

    Ses ameliyatı olacağım. Tekrar Üniversite okuyacağım. Ve yapabilirsem yurt dışına gideceğim.

  • boardmarker kullanıcısına yanıt

    çok haklısınız. İzmirde ysşıyorum korona sebebiyle planlanan bir sürü lgbt destek gruplarının göeüşmeleri iptal oldu. Açılmasını bekliyorum ki daha fazla bilgi alabileyim. Ve kendim gibi olan insanlarla tanışabileyim.

  • Onaylamıyorum bu durumunu ama kararına saygı duyuyorum. Umarım hayatının geri kalanında mutlu olursun. En büyük Şşanssızlığın orta doğuda doğmuş olman. Zor bir hayat var önünde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek dhli asla bunu okumaz

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Bir konuya açıklık getirmek lazım.

    Trans olma olgusunun hormonlarla bir alakası yok. Yani kadınlık hormono(östrojen ve estrodiol) alınca kadın olunmuyor. Kadınsı cinsiyet özellikleri kazanılıyor. Yani Sizin ve toplumun tamamının yanlış bildiği şey hormonların düşünceyi etkilememesidir. Benim ve diğer bütün transların hissettiği durum zihinde olan birşey ve bir hastalık değil.

    Psikolojik bir vaka değil. Translık bir durum ve bir olgu. Kişi Zihnini değiştiremeyeceği için Fiziksel özelliklerini değiştirmeye çalışıyor ki daha çok rahat ve kendinde olabilisin.


    Bunları ben demiyorum tıp camiası diyor. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle akıl vermeye çalışmayın. Ben egoist bir insan değilim ancak burda çok ciddi bir durumdan bahsediyoruz. Biraz daha duyarlı olalalım ve emin olmadığımız şeyler hakkında yorum yapmayalım. Bunu sadece size söylemiyorum yanlış anlamayın.

  • abi sen izmirlimisin :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

    Hormon tedavisi almanızı öneririm, durumunuzu bu şekilde düzeltebilirsiniz.

    Cinsiyet değiştirmek size geri dönülmez bir yol sunabilir.

    Bu yüzden hormon takviyesi ile erkek olarak kalmanız taraftarıyım.

    Baktın yine olmuyo psikolojik destek.

    Yİne de olmuyorsa tercih sizin.

    Sağlıcakla...

    Bakın üstte yazdım yine yazacağım. Hormon tedavisi diye bir yöntem var evet ancak bu kişinin düşüncelerini değiştirmek için var olan bir yöntem değil ve zaten de değiştirmiyor. Trans olmak zihinsel ve bilişsel bir durum. Hormon düzeyiyle hiçbir alakası yok yapılan araştırmalar var. Hormonlar kişinin fikirlerini değiştirmez. Fiziksel özellikleri değiştitir.


    Size östrojen verilse sadece memeleriniz çıkar vucudunuz değişir. Kişiliğiniz değişmez. Östrojen sizi kadın yapmaz. Dış görünüşünüzü kadınsı yapar. Zaten trans bireyler içinde bütün mesele budur. Hissettiği cinsiyetle daha fazla uyumlu olmak ve bedeniyle uyum içinde olmak.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmd53

    Merhaba öncelikle kararınıza saygı duyuyorum ama merak ettiğim bir konu var doktor desteği aldınız mı hormanal olarak belki sizi böyle büyük bir değişimden yara almadan kurtarabilecek. Bu tarz olaylar çok var ve tedavilerle düzeltilebiliyor.

    Bu durum bir düzeltilmesi gereken bir hastalık değil.O yüzden tedavi durumu söz konusu değil.


    Sizin dediğiniz gibi tedavisi var ise de ve düzeltilebiliyorsa bizi aydınlatın belgelerle ve doktor isimleriyle lütfen.



    Ya şu zoruma gidiyor. Dünyada 1900 lü yıllardan beri translık bir hastalık olarak değerlendirilip üzerinde birçok araştırma yapılıyor ve hastalık olmadığı kanıtına varılıyor. Bunun zihinsel bir durum olduğu kısaca kadın bedeninde erke yada erkek bedeninde kadın olarak tanımlanıyor. Ama insanlar halen hormon seviyesiyle alakası olduğunu sanıyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiraiMisa

    Bakın üstte yazdım yine yazacağım. Hormon tedavisi diye bir yöntem var evet ancak bu kişinin düşüncelerini değiştirmek için var olan bir yöntem değil ve zaten de değiştirmiyor. Trans olmak zihinsel ve bilişsel bir durum. Hormon düzeyiyle hiçbir alakası yok yapılan araştırmalar var. Hormonlar kişinin fikirlerini değiştirmez. Fiziksel özellikleri değiştitir.


    Size östrojen verilse sadece memeleriniz çıkar vucudunuz değişir. Kişiliğiniz değişmez. Östrojen sizi kadın yapmaz. Dış görünüşünüzü kadınsı yapar. Zaten trans bireyler içinde bütün mesele budur. Hissettiği cinsiyetle daha fazla uyumlu olmak ve bedeniyle uyum içinde olmak.



    Alıntıları Göster

    stroid kullanlarla alakası var mı bu olayın abi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Takayashi kullanıcısına yanıt

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kötü yorumlardan çok asılsız cahilce ve bilimsellikten uzak olan yorumlar çok dokunuyor.

  • Psikolojik tedaviyi neden reddediyorsun ?herkesin fikri kendine tabi ama ben bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum normalleştirilmesini aklım almıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu steroid kullananlar bu işe sürükleniyor mu merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LutSamed

    Bu mesaj silindi.

    Yanlışın var:


    Ben hepsini anne olmak da dahil şuanda istiyorum. (SRS FFS ve diğer bütün ameliyatlar.)


    Biz ne sapığız ne de cehennemde yanacağız. Ben ve benim gibi bir çok trans birey sadece hayatta olabilmek ve hissettiklerini yaşayabilmek için savaşıyorlar. Yani bizim kimsenin hayatına bir zararımız yok.



    İnsanları özendiriyorsunuz diyeceksiniz belki.. Hiçbir insan evladı sırf özendiği için ailesini toplumu ve diğer bütün değerleri karşısına almak istemez. Ama şu olur : Eğer gerçekten trans birey ise kendi gibi birisini gördüğünde merak eder ve araştırır. Ki bunun özendirmekle hiçbir alakası yok. Hint kumaşı her yerde hint kumaşıdır. Değişmez.Sadece keşfedilir.



    BENİM SAVAŞIM VE BENİM GİBİLERİN SAVAŞI BU HAYATTA VAR OLMA MÜCADELESİNDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.





  • zabador kullanıcısına yanıt

    O kadar haklısınız ki...



    İçten dilekleriniz için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

  • aswerth kullanıcısına yanıt

    Sonuna kadar katılıyorum ve teşekkür ediyorum :)

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.