Şimdi Ara

Cinsel İstismar suçlularına af hala masada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "MHP'nin gündeme getirdiği ve AK Parti'nin halen üzerinde çalıştığı af yasa tasarısının kapsamına dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Kulislerden edinilen son bilgilere göre AK Parti’nin cinsel istismar suçlularının affına ilişkin önerisi ise 7 bin kişinin serbest bırakılması öngörülüyor"

    Şu video'yuda izlemenizi istiyorum :)https://t24.com.tr/video/cumhurbaskani-erdogan-cocuklara-cinsel-istismar-suclarina-karsi-cezai-duzenlemeyi-sagliyoruz-taviz-yok,15534


    Haberin ayrıntılı devamı ; https://www.haber3.com/guncel/politika/cinsel-istismar-suclularina-af-hala-masada-haberi-5055233



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 3 Aralık 2019; 22:46:9 >







  • Bu değişikliği savunanlar "Onlar cinsel istismar suçlusu değil, birbirlerini seven ancak yaşları tutmadığı için resmen evlenemeyen dini nikâhlı çiftler." diyorlar.

    Eğer cidden öylelerse;
    - Ya dini nikâhlılar için bu suç unsuru ortadan kalkmalı, (yapılmak istenen)
    - Ya resmi nikâh yaşı düşürülmeli,
    - Ya da bu çiftler resmi nikâh yaşına gelmeyi beklemelidir. (mevcut durum)

    Bana göre doğru olan mevcut durumdur. Ancak yasayı insanlara uydurmak insanları yasaya uydurmaktan daha kolay geldiği için, bu değişikliği yapmak isteyenler uzun vadede yasanın istismarından kaynaklı yeni sorunların ortaya çıkacağını akıl edememektedir.
  • Edememekten ziyade ataerkil bir toplum daha çok işlerine gelen bir durumdur :) Malesef bu ülke de bir çok insan için ve özellikle neredeyse tüm erkekler için "ahlak" konusu bir tek konuya dayalıdır; iki bacak arası. Ve nedense her zaman bu sığ ahlak anlayışı sanki bir tek kadınları ilgilendiren bir konuymuş gibi bahsedilir.
    Ergen bir erkek çocuğu cinsel bir ilişki yaşadığı zaman gayet normal ve üstüne iyi bir iş yapmış gibi tepki alır. Ama ergen bir kız çocuğu bir erkeğin elini tuttuğu zaman bile toplum'un büyük bir kısmı tarafından tuhaf bir şekilde karşılanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.