Şimdi Ara

Çinli Xpeng hem karada hem havada gidebilen elektrikli otomobil konseptini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli Xpeng hem karada hem havada gidebilen elektrikli otomobil konseptini tanıttı



    Çinli otomobil üreticisi Xpeng Motors, sadece karada gitmekle kalmayıp aynı zamanda uçabilen bir konsept araç tanıttı. Xpeng'in bir yan kuruluşu olan HT Aero tarafından geliştirilen araç, şimdiye kadar gördüklerimizden oldukça farklı bir çizgide.



    Çinli Xpeng hem karada hem havada gidebilen elektrikli otomobil konseptini tanıttı



    Otomobil tasarım olarak Xpeng P7'den çok daha çekici görünüyor. Sedan form faktöründeki aracın üç kapısı ve iki koltuğu var. Katlanabilen rotor sistemine sahip olan arabada bir elektrik motoru ve kalkış için pervaneler bulunuyor. Ayrıca otopilot sistemi ile donatıldığını belirtelim.



    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Nz1i4fROiQ4&t=33s]



    Maksimum hızı 130 km/s



    Şirket aracın alçak irtifa uçuşları için tasarlandığını söylüyor. Kabinde direksiyon simidine ek olarak havada kontrol sağlamak için joystick'e yer verilmiş. Elektrikli otomobilin uzunluğu 5.5 metre ve Xpeng P7 modeline göre yüzde 50 daha hafif bir gövdeye sahip.



    Çinli Xpeng hem karada hem havada gidebilen elektrikli otomobil konseptini tanıttı



    Aracın havada saatte 130 kilometreye kadar hızlanabildiği ve uçuş süresinin 30 dakika ile sınırlı olduğu belirtildi. Xpeng Motors, uçan arabasının seri üretimine 2024 yılında başlamayı planlıyor. Şirket CEO'suna göre aracın maliyeti 1 milyon yuan'dan (157.000 dolar) daha düşük olacak.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2021/10/23/top-highlights-from-xpengs-2021-tech-day/







  • Tüh denizde gidemiyorsa almam:)

  • xpeng hisseleri bu haber ile %10 artmış bugün.

  • Yeni Need For Speed oyunu sanırsın. Böyle spor arabalar birden havada uçan dronlara dönüşerek polis kovalamacası ve yarışlara başlayacak hissine kayıplım bir an.

  • Türkiye'ye sokmazlar, zira karşıdan karşıya köprü kullanmadan geçiyor diyecektim ama, zaten köprüyü kullanmayan Hakkari'linin bile köprüye garanti para ödediğini hatırladım. Demek sorun yok, Türkiye'ye gelir.

  • Uçan araba diyince böyle bir şey olmalışı gerekir zati. Lakin o pervane çubuklarını tak çıkar nasıl olacak... Neyse bir yerden başlanması da güzel. Umarım üretilir de görüntüde kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • terrafugia firması TFX modeliyle bu sistemi 2013-2018 yılları arasında geliştirmeye çalıştı ve proje iptal edildi. ayrıca bu menzillerde çalışabilen iki kişilik bir Ehang adında drone projesi de mevcuttu 5 senedir onu da piyasada göremedik. Sebebi kanatların yeterince büyütüldüğünde kompaktlığını kaybediyor olması bunu da aeromobil firmasında 2.5 versiyonundan itibaren gördük. Aeromobil 2.5 ve 3.0 versiyonlarında PPL yani uçuş lisansı mecbur kılındı. Uzun lafın kısası hem kompakt hem uzun menzilli bir hava taşıtı şimdilik mümkünmüş gibi gelmiyor bana. Tabii biri çıkıp hem kasa hem motoru grafen gibi çok çok hafif bir malzemeyle üretmeyi başarana kadar. Bir de yakıt konusu var tabii elektrikle mevcut ağır bataryalarla mümkün değil. Günümüzde uçak kanatları gövdenin iki katı kadar olmak zorunda bu da gizlenmesini katlanmasını imkansız kılıyor. Çok da heveslenmeyin yani.





  • Apple'ın yapamadığının çok daha fazlasını yine Çinliler yapmış kıymeti bilinmiyor

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    bana bayağa bir CGI geldi yalnız ortada prototip yok gibi

  • 2023 demi çıkacak şimdi bu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.