Şimdi Ara

Çinli enerji devi Dongfang, Türkiye’de rüzgar türbini üretecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çinli enerji devi Dongfang, Türkiye’de rüzgar türbini üretecek
    Türkiye rüzgar ve güneşte 2035 yılı için 120 bin megavat kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Bu gücün önemli bölümünün Türkiye’de üretilen rüzgar türbinleri ve güneş enerjisi panelleri ile karşılanması planlanıyor. Bu doğrultuda Türkiye’de üretim yapmak isteyen şirketlere çeşitli destekler sağlanıyor. Türkiye’ye yatırım yapan şirketler arasına Çin devletinin enerji şirketi Dongfang Electric şirketi de katılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin merkezli Dongfang Electric Corporation (DEC) ile yaklaşık 250 milyon dolar tutarında bir yatırım kapsamında Türkiye’de yıllık 2 bin megavat (2 GW) kapasiteli bir rüzgar türbini üretim tesisi kurma planlarını değerlendirdiklerini açıkladı.

Bu yatırım, Türkiye’deki türbin üretim zincirini geliştirme, ithal parça bağımlılığını azaltma ve enerji teknolojilerinde yerli sanayi kapasitesini yükseltme fırsatı sunacak. Tesis faaliyete geçtiğinde, doğrudan ve dolaylı olarak binlerce iş yaratma potansiyeli taşıyabilir; özellikle imalat, montaj, lojistik ve bakım alanlarında yan sanayiye katkı sağlayabilir.

Ayrıca Bkz.Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini kurdu: 55.000 evin ihtiyacını karşılayacak!

Dünyanın en büyük rüzgar türbinini geliştirdi

Dongfang Electric Corporation (DEC), Çin’de büyük enerji yatırımlarına imza attı. Doğrudan devlet mülkiyetinde faaliyet gösteren şirket, 26 MW gücünde dünyanın en büyük rüzgar türbinini geliştirdi. Bu türbin tek başına yılda 100 GWh elektrik üretiyor. Şirketin ayrıca 1.000 MW, 400 MW ve 200 MW kapasiteli çeşitli projeleri bulunuyor.

Kaynak:https://sosyal.teknofest.app/@alparslanbayraktar/115292071606039183

• Başka kaynak :
    quote:

"Bu güce ulaşırken ülkemizin türbin ve panel üretim potansiyelini de artırmak istiyoruz. Dongfang ile yaptığımız görüşmede bu niyetimizi somutlaştıracak önemli bir projeyi ele aldık. Çinli firmanın başlangıç olarak yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırımla ülkemizde yıllık 2 bin megavat kapasiteli rüzgar türbini üretim tesisini kurma planını değerlendirdik."

• Görmeden inanmamak lazım nerde Chery fabrikası nerde BYD fabrikası... Çinliler vergi ve teşvik için oyun oynuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.