Şimdi Ara

Çinli elektrikli SUV Skywell ET5 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ulu motor 2 sene sonra satamadım, getirmiyorum artık dese, hatta ulu motor batsa. Bu arabayı alanların başına, Proton alanların başına gelen gelmeyecek mi. Üstelik bu araç elektrikli. Spesifik parçalar daha çok. Bulunması daha zor. Ulu motoru ilk defa duyuyorum. Güçlü distribütör olması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    120 kw üzeri elektrikli araç vergisi yüzde 60 ötv yüzde 18 kdv.


    Togg en az 200 beygir gücünde motorla üretilecek. 150 kw eder. Yüzde 18 kdv zaten tüm taşıtlara uygulanıyor.

    Üretin maliyeti 40.000 euro belki biraz daha az diyen üretimin başındaki kişi. Yani en az 800k dedim ama inanılmaz iyimser gerçek fiyatı milyon.


    İç piyasada satılması için verebileceğin tek teşvik ötv'yi indirmek olur. Bu durumda tüm elektrikli araçlar için indireceksin gümrük birliği kuralları.

    Togg kendinden daha ucuz üretim kalitesi çok daha iyi 100 yıllık firmalarla rekabete girecek demektir.


    İyi şanslar. B suv C suv aralığında 120 kw 23.000 euro civarına malolacak 350 km menzilli bir aracın şansı olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 9 Kasım 2021; 9:47:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Zamanında vestel, GMobile vs cep telefonu satsın diye ithal telefonlara vergiyi geçirmişlerdi. şimdi de aynısını yaparlar. İthal elektriklilerin vergisini %100 yaparlar sonra yerliyi teşvik ediyoruz diye manşet atarlar. Biz de deriz ithali 2 milyon lira, yerlisi 1 milyon lira... Ne kadar uygun gördün mü?

  • D-Assault kullanıcısına yanıt

    Çin üretimi için belki ama Avrupa, Kore ve Japonya için yapamazlar.


    AB ülkeleri ve diğerleriyle gümrük birliği anlaşmaları var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    elektrikli araçlar teşvik için gümrük birliğinden muaf tutulmuş, çevreyi kirletmiyor diye. avrupa birliği öyle uygun görmüş. devlet de ötv almayacakmış. sadece % 18 kdv olması muhtemel yani. maliyet 40 bin avro ise 500 bin fiyatla bile çıkabilir piyasaya! ben maliyeti daha fazla olabilir diye düşünüyorum ama.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    E diğerlerinden de almayacaklar o zaman. Her yerde bayii ağı olan daha ucuza ya da aynı fiyata id4, eniaq falan olacak rakipleri bu durumda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    diğerlerinden alacaklar, sadece togg ötv den muaf olacakmış.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Gümrük birliğinden çıkarsan olur o dediğin ancak.


    Gümrük birliğinden çıkarsan olacakları yazmaya gerek yok zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    onu diyoz zaten... 

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    gümrük birliğinden çıkmak gerekmiyormuş işte. çevreye zarar vermediği için elektrikli araçlarda vergilendirmede ülkeler serbest bırakılmış. öy yazıldı.


    para iadesi yapan ülkeler vardı, çinde 15 liralık aracı alınca devlet iki lirasını sana iade ediyor, yani devlet elektrikli araç alandan vergi almayıp üstüne para veriyor diyorlardı...

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Çok kısaca yok öyle bir şey.


    Elektrikli araçlara avantaj sağlayabilirsin vergilendirmede, ama her araca eşit vergi ve avantaj uygulamak zorundasın.

    Gümrük birliğine üye isen kendi ülkende üretilen araca direkt avantaj sağlayamazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 9 Kasım 2021; 12:11:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Togg ceo’su Gürcan Karakaş zaten bu aracın “premium” bir araç olarak üretildiğini, tüm halka hitap etmediğini ima etmişti. Fiyatı okadar dert edeceklerini düşünmüyorum.

    Hem standard vatandaş alsa elektrikli toggunu nerde şarj edecek. İstanbulun Ankaranın yoğun semtlerinde insanlar arabasını sokağa park edecek yer bulamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Tüh ya adamlar milyarlarca TL yatırımı boşuna mı yaptılar şimdi, keşke Gürcan Karakaş senden bir saatlik randevu alıp görüşseydi belki akıl verirdin de vazgeçerlerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatcatak kullanıcısına yanıt

    Adamlar boşuna yatırım yapmadılar. İnşaata dünyanın parası gömüldü, yapanlar parayı cukkaladı.


    Saçma sapan bir yere yapıldı ve sırf altyapıya gömülen miktar inanılmaz. Oysa araziyi devlet veriyordu. Daha başka inşaatın çok daha düşük maliyetli olabileceği bir yığın uygun yer vardı. Ama miktarı yükseltmek zor olurdu. 70 gökdelenlik kazıklar, direkler üzerinde fabrika. Sebep sebep yok. Yeri merkeziymiş. Alanı incele öyle 40 tane yer var.


    Gürcan Karakaş maaşını takır takır alıyor. Hemde ne maaş. Keşke işi direkt ona verselerdi seçimleri o yapsaydı. An itibariyle basbayağı emir kulu kendisi. Bu arada meslektaşım üstelik zamanında çalıştım kendisi ile. Açık söyleyeyim normalde olduğu gibi değil.


    İşe girenler iktidardan ballı ihalesini, vergi affını bedava arsasını, teşvikleri hep alıyor. Bana sormalarına gerek yok.


    Arkadaşım doğru düzgün iş yapın destekleyelim. Şu hali ile ballı börek dışında bi halta benzemiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 9 Kasım 2021; 22:15:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Ülkede yapılan şeye katkınız yok bari bok atmayın togg fiyatı mı belli ayrıca neresi togg dan güzel içi klasik arabadan öteye geçememiş… ülkede yapılana bi sahip çıkın sonra devrim arabalarını başarısız olması için kötüleyip zamanında gereksiz görenlere sövenlerin başındada şimdi togg’u eleştirenler başı çekiyor kendilerine bakmıyor tabi. sizide ileride torunlarınız umarım sövmez başarılı olurlar. Ayrıca her şeyi siyasetete bağlamayın tabikide vergileri eleştiricez ama güzel atılan birkaç adımıda kötü adımların arksına koymayı brakın artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 9 Kasım 2021; 21:46:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Sen alma kaliteli ve güzel olursa biz alırız sen çin malı alırsın. Yarış daha yeni başlıyor daha dünyaca ünlü markalar bile adam akıllı dünya pazarına sunamadılar modellerini sundukları modellerde aşırı pahalı ve birçok konuda yarış halinde olduklarından araçları istenilen seviyede değil vw gurubu bile avrupada bile istenilen seviyeye gelemedi elektrikli araçlarda satış ve üretim kısmında sıkıntılar var oturmadı hala hiçbir ülke olarak geçmişinde araba üretmemiş ve çok eksiğimiz olduğu halde bile ülke olarak bence hızlı bile gidiyoruz. Ve bu hızla ve azimle giderlerse birçok ülke gibi artık klasik markalar yerine çok farklı araba markları görücez cep tekefonu gibi olacak arabaya değil teknolojisine para vericez araba bugun sırf telefonla konuşmak için telefon almıyorz artık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • marsk35 kullanıcısına yanıt

    şimdiye kadar benzin ile çalışan bir otomobil veya dizel bir otomobil ürettik mi sorarım size? diyeceksiniz ki zamanında devrim arabalarını bize yaptırmadılar ürettirmediler çalışmasına mani oldular... aradan kaç yıl geçti? bu ülkede uçak fabrikasını bile kapanmasına sebep olan dış güçler bu kadar zaman sonra yine mi bir otomobil üretmeye mani oluyorlar? bakın eğri oturup doğru konuşalım bir şey üretecek isek bunu en ihtiyacı olan kesime üretmeliyiz yani halk için halk a üretmeliyiz; bir kaç zengin züppesi için otomobil üretecekseniz bırakın hiç üretmeyin olsun bitsin

  • millet de tog u bekliyor ..tabi tabi bedava dağıtacaklar 700 bin tl başlangıç olacağı söyleniyor..siz togu bekleyin!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtıl -- 9 Kasım 2021; 23:19:16 >
  • marsk35 kullanıcısına yanıt

    Önde togg piyasada olsunda bakarız olmayan seyin neyini öveyim hak çinli bile yapmış ayrıca togg u sanki biz tasarladık var olanı aldık he şu aralar 2-3 kit giydiriyorlar örneklere o ayrı onada biz tasarladık diyorsanız şahincilerin tavana sanruf açanı da tasarımcı o zaman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.