Şimdi Ara

Çinli devden Türkiye’ye 5GW’lık güneş hücresi yatırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli devden Türkiye’ye 5GW’lık güneş hücresi yatırımı
    Çin merkezli güneş hücresi üreticisi Drinda (Hainan Drinda New Energy Technology) ve Türkiye'nin önde gelen fotovoltaik firmalarından Schmid Pekintaş Enerji, Türkiye'de 5 GW kapasiteli n-tipi güneş hücresi üretim tesisi kurmak üzere stratejik bir iş birliğine gitti. Projenin ilk aşaması 2 GW üretim kapasitesiyle başlayacak. Ortaklığın finansal detayları ise henüz açıklanmadı.



    Hong Kong merkezli iştiraki JTPV aracılığıyla Türkiye’ye gelen Drinda, teknolojisini ve üretim süreçlerini sağlarken; Schmid Pekintaş ise tesisin inşaatı ve personel yönetiminden sorumlu olacak.



    Türkiye, hücre üretiminde liderlik hedefinde



    Drinda’nın açıklamasına göre, Türkiye şu anda 15 GW’lık güneş paneli (modül) üretim kapasitesiyle Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Ancak güneş hücresi üretiminde kapasite 2 GW’ın altında kalarak yapısal bir darboğaz yaratıyor. Yeni tesis, bu dengesizliği gidermeyi ve Türkiye’yi hücre üretiminde de bölgesel bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor.



    Çinli devden Türkiye’ye 5GW’lık güneş hücresi yatırımı
    Türkiye, Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği kapsamında sıfır gümrüklü ihracat avantajına sahip. Ayrıca yıllık 1.500 kWh/m²’yi aşan güneşlenme süresiyle yenilenebilir enerji yatırımları açısından cazip bir coğrafya sunuyor. Türkiye’ye kurulacak yeni üretim tesisi sadece iç piyasayı değil, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarını da besleyecek.



    Drinda ve Schmid Pekintaş’ın yeni yatırımı, Türkiye’nin 2035 hedefleri ile de örtüşüyor. Bu yol haritasına göre, ülkenin güneş ve rüzgâr enerjisi kapasitesinin 120 GW’a çıkarılması hedefleniyor. Dolayısıyla yıllık 7 ila 8 GW arasında yeni güneş enerjisi kapasitesi eklenmesi öngörülüyor.



    Ayrıca Bkz.Bu bina yazın elde ettiği güneş enerjisini kışın ısıtmada kullanıyor



    Drinda, yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmıyor. Şirket, 2025 sonunda faaliyete geçmesi planlanan 5 GW kapasiteli bir üretim tesisini Umman’da da kuruyor. Kuzey Amerika pazarından şimdiden 1 ila 2 GW’lık sipariş alan şirket, küresel genişlemeyi hem teslimat gücünü artırmak hem de ABD ve AB'deki korumacı politikalara karşı kendini güvenceye almak adına stratejik bir adım olarak görüyor.




    Kaynak:https://www.pv-magazine.com/2025/06/09/drinda-schmid-pekintas-to-build-5-gw-solar-cell-plant-in-turkey/







  • döviz ile satacaklarsa devlete külli zarar halka devlete. kaldı ki tl ile satsalar bile yabancı olduğundan dövize çevirip parayı ülkesine götürecek boş yatırım teknoloji transferi dışında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 10 Haziran 2025; 15:31:8 >
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Ne içtiysen banada ayarla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

    Yerel üretimden dolayı buraya da para bırakmış olacak ama. Döviz kısmı normal değil mi zaten, ticaret çoğunlukla Dolar üzerinden dönüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    elbette kısmi bırakıyordur, Türk yatırımcı da yapabilir önünde engel yok ama paranın yabancı yatırımcı da dışarıya çıkacağı garanti

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Sadece yerel pazar değil ihracatımızıda canlandıracak. Türk panel üreticileri bundan alır son ürünü oluşturur ve yurt dışına satar. Yoksa kendimiz hayatta bu kadar tüketmiyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kuruldu bile. Emirdağ da var

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hızlıca teknolojiyi öğrenip kendi bu güneş hücresinde kendi mili ve yerli Şirketlerimizi kurmalıyız.

  • çin ilginç bir şekilde teknoloji öğretiyor bize bu konuda , toggla da farasis siro yu kurdu, ilginç

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.