Şimdi Ara

Cinlere inanmıyorum ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hani semavi kitaplarda bahsederler ya cinlerden filan, ki ben inanmıyorum onların varlığına. Ateistim. Bence cinler var olabilirler, çok gelişmiş bir uygarlık olabilir. Hatta aramızda bile yaşıyor olabilirler. Böylesine gelişmiş bir uygarlık kesinlikle görünmezliği bulmuştur, belki çok daha ileri şeyler bulmuştur, bilemiyorum. Bunlara cin veya başka bir varlık diyebiliriz, ama bunların olması bir Tanrının olduğunu garantilemez. Görünmezlik mümkün bir olay zaten, bunun bilimsel kanıtları da var. Ama oldukça zor bir işlem. He, ama bu uygarlık çok güçlüdür, pek bir şey yapamayız bunlar hakkında eğer varsalar. Ama bilimden başka bir şeye güvenemeyiz. Hele doğruluğu kesin olmayan şeylere hiç. Ben güvenmem yani. Ama uzaylıların varlığına inanıyorum.

Edit: Dabbe 5'i izledim de geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 31 Mart 2016; 1:34:56 >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TipsizSap

Dabbe 5'i izledim de otobüste, baya bir düşündüm bu sonuca vardım ve konu açmak istedim

• Çağrı filmini de izle kardeşim belki imana gelirsin
    İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı&amp;#8217;na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

Çağrı filmini de izle kardeşim belki imana gelirsin

Ohoho kardeşim ben onu kaç kere seyrettim yıllarca Epey de bilgili bir müslümandım ben, Kur'an kursuna yazın 2 sene gittim, hafız hoca dinlerdi Kur'an okumamızı Ayriyeten de şu Diyanet'in yazdığı ilmihal kitabını da epey karıştırmışımdır. Kur'an Türkçesinin de çoğunu okumuşumdur. Ama artık canım istemiyor. Dinim, benim için hiçbir zaman zorlayıcı bir etken olmamıştı ki zaten. Yok cehennem yok şu yok bu. O yüzden birden vazgeçmem de zor olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

quote:

Dabbe 5'i izledim de otobüste, baya bir düşündüm bu sonuca vardım ve konu açmak istedim

Otobüste mi gösterdiler, kendi imkanlarınla mı izledin?

• Koskoca milletin nesine inanmıyorsun kardeş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Allaha inanmak ne kaybettirir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen önce inanmamayı aklına koymuşsun sonra sebep bulmaya çalışıyorsun. Yok bilimsel olarak mümkünmüş zaten şu bu. Aklınsıra sırf inanmamak adına bilim kurgunun bile yetişemeyeceği seviyede hızlı bir yol almışsın. Diyelim ki dediğin gibi böyle bir uygarlık var ve teknolojik açıdan çok üstünler. Bunu yüzlerce yıl öncesinden haber veren bir kitaba nasıl inanmamayı başarıyorsun. Kendi kendi içinde çelişme. İnanmamak içinde , şuna şu gerekçeyle inanmam, buna bu gerekçeyle inanmam diye kendini koşullandırma. Ha çok istiyorsan cinlere inanıp inanmamanın sonucunu bu işle uğraşan muhabbeti iyi olan insanlar var. İstersen bulursun onları , birkaç tanesiyle görüş konuş . Cinler sana varlıklarını kanıtlasınlar ondan sonra ,cinlere inanma kısmın tamamlanmış olur. Eğer cinler dini konularda fikir beyan ederlerse , yine kendi içinde çelişeceksin , çünkü teknoloji olarak çok üstün olan bu varlıklar bilimin dibine vurmuş olmalılar, bu kadar bilim varsa senin düşündüğün gibi yaratıcının olmaması gerekir ama , yine senin demene göre bilimin dibine vuran bu varlıklar kalkıp dinden bahsediyorlarsa olumlu veya olumsuz o zaman anla ki yanlış yoldasın.

İmanını kurtaracaksa tavsiye ederim sana. Çünkü sayılı yılları yaşıyoruz bir daha dünyaya gelemeyeceğiz. Hata yapmaktan gerçekten korkmak lazım. Facebook bile hatırlatıyor on yıl önce ki anın diye , yuh diyorum daha bu fotoğrafı iki üç yıl önce çekilmemiş miydik Meğerse on yıl geçmiş. Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü deseler ben üç yıl oldu derim ama tam yedi yıl geçmiş. Yani yıllar su gibi geçiyor. Ömür bitmeden doğru yolu bulmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

quote:

Otobüste mi gösterdiler, kendi imkanlarınla mı izledin?

Yav yok mu işte öndeki koltuğun arkasında cihaz oluyor, baktım onda Dabbe 5 yüklü hemen açtım izledim Sağdaki amca da arada bir baktı ama

• quote:

Orijinalden alıntı: mihl

Sen önce inanmamayı aklına koymuşsun sonra sebep bulmaya çalışıyorsun. Yok bilimsel olarak mümkünmüş zaten şu bu. Aklınsıra sırf inanmamak adına bilim kurgunun bile yetişemeyeceği seviyede hızlı bir yol almışsın. Diyelim ki dediğin gibi böyle bir uygarlık var ve teknolojik açıdan çok üstünler. Bunu yüzlerce yıl öncesinden haber veren bir kitaba nasıl inanmamayı başarıyorsun. Kendi kendi içinde çelişme. İnanmamak içinde , şuna şu gerekçeyle inanmam, buna bu gerekçeyle inanmam diye kendini koşullandırma. Ha çok istiyorsan cinlere inanıp inanmamanın sonucunu bu işle uğraşan muhabbeti iyi olan insanlar var. İstersen bulursun onları , birkaç tanesiyle görüş konuş . Cinler sana varlıklarını kanıtlasınlar ondan sonra ,cinlere inanma kısmın tamamlanmış olur. Eğer cinler dini konularda fikir beyan ederlerse , yine kendi içinde çelişeceksin , çünkü teknoloji olarak çok üstün olan bu varlıklar bilimin dibine vurmuş olmalılar, bu kadar bilim varsa senin düşündüğün gibi yaratıcının olmaması gerekir ama , yine senin demene göre bilimin dibine vuran bu varlıklar kalkıp dinden bahsediyorlarsa olumlu veya olumsuz o zaman anla ki yanlış yoldasın.

İmanını kurtaracaksa tavsiye ederim sana. Çünkü sayılı yılları yaşıyoruz bir daha dünyaya gelemeyeceğiz. Hata yapmaktan gerçekten korkmak lazım. Facebook bile hatırlatıyor on yıl önce ki anın diye , yuh diyorum daha bu fotoğrafı iki üç yıl önce çekilmemiş miydik Meğerse on yıl geçmiş. Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü deseler ben üç yıl oldu derim ama tam yedi yıl geçmiş. Yani yıllar su gibi geçiyor. Ömür bitmeden doğru yolu bulmak lazım.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat bende korku türü bir duygu pek olmuyor. Benim için Tanrı falan yok, bu kadar basit yani. Nasıl ki Yunanlılar önceden Zeus'a falan tapmışlar, aynı şey. Kur'an'ı da çok gelişmiş bir uygarlık yazmış olabilir, bilemeyiz. Kur'an'ın yazıldığı zamanı biliyor muydun? Gördün mü yazıldığını? Kaldı ki görsen bile halisülasyon da olabilir. O kadar güçlü varlıkların zihin kontrolü yapıp yapmadığını da bilemeyiz. Bence de hata yapmaktan korkmalısınız çünkü en kötü ihtimalle yaşanacak bir 80 sene var, ya da 60 işte her neyse, paragraf yazdırmayın bana. O kadar ömrü de kötü bir biçimde geçirmek istemezsiniz değil mi? Ya da böyle korkular içerisinde? .

Benim annemin anlattığı bir olay var mesela, 5-6 yaşındayken annem, onun babaannesi suya iğne atıyormuş, sonra dua okuyormuş, sudaki iğneye dokunuyormuş ve iğne suyun içinde dikiliyormuş. Söylediğine göre birisi ona el vermiş, yani bu işleri bilen biri ölürken mi ne, tutmuş elini, bundan sonra bu işi sen yapacaksın demiş güya. Ve annemin babaannesi bu olayı sürekli yapmış yani 1 kere de değil. Annem gözlerimle gördüm diyor, başka bir şey demiyor, ben de şaşırmıştım duyduğumda ama bilmiyorum işin aslını, ama hemen Tanrı vs vs bağlamak istemiyorum

Edit: Ki annem de öyle muhafazakar değildir, dine öyle pek yakın durmaz, hatta inanmadığını söyler bazen. Yani öyle cinlere falan inanmaz pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 31 Mart 2016; 3:16:18 >

• okumayın tatlı su ateisti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.