Şimdi Ara

Çinden Kargolar Gelmiyor (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
16.413
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Posta kutusu nosunu aliyoruz soyle sehiri sonrasina ptt sube adini misal



    Mersin Pozcu PK12



    Tel no isim ayni zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından pttkargo takibe bakıyorum ile gelmiş 20 gün önce ama benim bulunduğumilçeye ulaşmadı hala ilde görünüyor.İlçedeki müdür şikayet dilekçesi yaz diyor ne yapmalıyım. 11.90 Dolar değerinde aliexpresten alınma ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadoluparsı -- 31 Ağustos 2018; 13:15:51 >
  • sikayet edin posta dağıtım müdürlüğünde ki çalışan getirmiyor ugrasmiyor 2017 den sonra giren yeni yetme çalışanlar var onlar ugrasmiyor eski çalışanları emekli ettiler yeni yetmelerde çakallık peşinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 aylık takıpsız kargolarım var..ses seda yok..takıpsız olunca allaha emanet..malesef...calıyorlarmı bellı degıl...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumhurfatih

    1.5 aylık takıpsız kargolarım var..ses seda yok..takıpsız olunca allaha emanet..malesef...calıyorlarmı bellı degıl...
    çoktan gelmiştir emin ol. beklemeyeceksin, ptt' ye gidip alacaksın sadece. bir seferinde ödeme yapmam gerektiği hatırlıyorum. o da takipde karşıma çıkmıştı. bu da neyin ödemesi demiştim. ürün belli bir limiti geçince teslim alırken ödeme yapmak gerekiyor denmişti. zaten takipde de görmüştüm de daha doğrusu görememiştim. ödedik tabi ürün zaten dışarıdan geliyor, eve gelinceye kadar oo hoo
  • benimde aldığım ürünler gelmiyor.60 gün olmadan satıcıya mesaj attım kargo nerde diye oda gitti süreyi uzattı 20 gün daha ama hala ortada ürün filan yok.
  • gelmez tabi, suçlusu bizim uyanık halkımız. kargo bedava diye 1 centlik ürün sipariş edenler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    benimde aldığım ürünler gelmiyor.60 gün olmadan satıcıya mesaj attım kargo nerde diye oda gitti süreyi uzattı 20 gün daha ama hala ortada ürün filan yok.
    gelmez hocam,takipsiz kargolar 1 ayı bulmaz genelde gelmesi çünkü takip,kayıt v.s. işlemler için beklemez bu saatten sonra gelmez,ptt içinde çete sanırım benim 10'a yakın siparişim gelmedi,baya da şikayet var bu konuda ama değişen birşey yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    gelmez hocam,takipsiz kargolar 1 ayı bulmaz genelde gelmesi çünkü takip,kayıt v.s. işlemler için beklemez bu saatten sonra gelmez,ptt içinde çete sanırım benim 10'a yakın siparişim gelmedi,baya da şikayet var bu konuda ama değişen birşey yok..

    Alıntıları Göster
    ilginç bir şekilde 5 adet kargomu aynı anda aldım.bekletiyorlar mı ne yapıyorlar acep
  • Muhtemelen PTT'de çalıyorlar başka açıklaması yok. Haram zift katran olsun boğazlarından geçmesin 1 lokma hakkım. Böyle bir milletiz biz işte. Ciğersizler...
  • ürünün fiyatı 1 dolar olsa bile mutlaka takipli kargo alıyorum 2 dolar daha verip..takipsiz kargonun stresi çekilmez..
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    hangi ptt ye gidilecek peki :S nereden alınacak
  • Kargo gelmemesi devlet politikası oldu bence. yakşalık 10 tane kargom son 6 ayda gelmedi. Eskiden aldığım şeyler aynı postacı. Telefon kapağı ama gelmiyor tam da damat cin paketlerine kafayı taktıktan sonra gelmemeye başladı
  • Takipsiz alıyorsunuz, ondan gelmiyor. Bütün dünyayı deniz yoluyla dolaşıyor. Üstüne bir de hepsi gümrüğe giriyor ve kargo üzerinde telefon numaranız veya email adresiniz olmadığı için size ulaşamıyorlar. Siz fatura vs göndermeden de değerleme yapmıyorlar. Muhtemelen gümrükleme yapılamadığı için çoğu geri dönüyor.

    Artık takipsiz kargo devri bitti. Tüm ürünler gümrüğe tabi olduğundan takipsiz almayın. Takipli alınca, en azından gümrüğe girince haberin oluyor PTT'den takip edebildiğin için. Gümrüğe girince de adamlara emaille faturasını yolluyorsun ve ürün eline geçiyor.

    Takipsiz alınan ürünlerin gelme ihtimali çok düşük. Gümrük, ancak ne aldığını anlayıp değerleme yapabilirse kapına gelir.
  • 1. Takipsiz paketler istisnalar hariç gemi yolu ile değil uçak ile gönderilir.
    2. Her kargoya kıymet beyanı yapılır, hatta kutunun içine invoice eklenir. Bu sebepten gümrük her paketin değerini bilir, sadece şüpheli bir durum varsa alıcıya ulaşılır.
    3. Bir kargo vergilendirilecekse vergisinin resmi beyanının yapılması gerekir, bu sebepten 'U' ile başlayan takipsiz kargolar da takip altına alınır.

    Bu bilgiler ışığında takipsiz kargoların Türkiye'ye giriş yaptığında takipli kargoya dönüşüp eve kadar gelmesi gerekmekte, ancak... Haziran ayından beri küçük takipsiz kargolar ulaşmamakta. Bunun sebebi gümrük yoğunluğundan dolayı ötelenmelerinden başka bir şey değil, bu sebeple Çin'den gelen takipsiz kargolar gözden çıkarıldı diye düşünmekteyim.

    Benim 3 ay içinde 6 adet takipsiz alışverişim oldu, bu kargolardan Çin'den gelen ve kıymetsiz olanlar sisteme işlenmezken Amerika'dan gelen ve kıymetli olan kargolarım gayet sisteme işlendi ve teslimatları tamamlandı.

    Olayı toparlayacak olursak:
    Çin'den gelen 1-2$ olan ürünler zaten çıkacak olan 11.5TL taban vergiden dolayı reddedileceği gerekçesiyle ve var olan yoğunluğun etkisiyle terk edilmiş durumda, başka bir açıklaması yok.




  • 2019 Haziran ayından sonra takipsiz kargo işi bitti sanırım.
    çevremde de durum aynı, hazirandan sonra hiç bir paketim gelmedi.
  • ben ankara'da oturuyorum. tam tersine bu sisteme giçildikden sonraki her takipsiz siparişim geldi. hatta ben gelmesini istemedim vergi çok çıkıyor diye ama yinede geldi. hemde takipli kargo gibi eve gelene kadar takip edebildim. 3 5 liralık ürüne bile 12 13 tl vergi verir olduk. tekli ürün alınmaz artık. ucuza gelmiyor çünkü. her alışveriş için en az 12 tl ekleyin sipariş tutarına. yine ucuza geliyorsa ve beklerim derseniz verin siparişi :)
  • Konu yeni sandım.

    Benim mart ayından itibaren yaptığım hiç bir alışveriş gelmedi. Hepsi 5-10 liralık ürünler. Takipsiz olduğu için demeyin biliyoruz takipsiz olduğunu 25 tanesinden 1 tanesi bile mi gelmez? Mart ayından önce hepsi geliyordu, takipli/takipsiz tüm kargolarım geliyordu. Mart ayından sonra bir şey oldu. Daha doğrusu bu mayıs ayında damat konuştuktan sonra yeni düzenlemelerden sonra hiç bir kargo gelmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysfdvz

    ben ankara'da oturuyorum. tam tersine bu sisteme giçildikden sonraki her takipsiz siparişim geldi. hatta ben gelmesini istemedim vergi çok çıkıyor diye ama yinede geldi. hemde takipli kargo gibi eve gelene kadar takip edebildim. 3 5 liralık ürüne bile 12 13 tl vergi verir olduk. tekli ürün alınmaz artık. ucuza gelmiyor çünkü. her alışveriş için en az 12 tl ekleyin sipariş tutarına. yine ucuza geliyorsa ve beklerim derseniz verin siparişi :)
    Belkide siz daha yeni sipariş verdiniz de ondan geldi bizim gelmeyenler 4-5 ay önce verilenler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anadoluparsı

    Belkide siz daha yeni sipariş verdiniz de ondan geldi bizim gelmeyenler 4-5 ay önce verilenler.

    Alıntıları Göster
    sistem devreye girdikten sonra alışverişim 1 yada 2 oldu. diger siparişler bu sisteme geçilmeden önce alınmıştı. hatta bazılarının para iadesini aldım gelmedi diye. sonrada almış oldugum iadeleri geri ödemeye ugraştım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.