Şimdi Ara

Çinde elektrikli araç satışları geçen seneye oranla %170 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çinde 2016 Ocak ve Şubat toplamında 35.726 adet elektrikli araç satılmış. Satışlar geçen seneye oranla %170 artmış.

http://insideevs.com/electric-vehicle-sales-continue-to-be-unstoppable-in-china-up-170/

Elektrikli araç kullanmaya başlayan son ülke Türkiye olacak gibi görünüyor :)

Diğer yandan avrupa kanunlar dahilinde iyi bir hazırlık içinde, çoğu ülke belli tarihlerden sonra dizel ve benzinli araçları yasaklayacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlarda acayip teknoloji var,internetten casio saat almıştım adamlar birebir aynısını yapmışorjinal diye aldım saatçi bile sahte olduğunu anlayamadı,ama çabuk bozuldu bide sağlam yapsalardünyaya hükmederler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne altyapısı abi ben de bunu diyenleri anlamıyorum. Bugün elektrikli bir arabanın menzili minimum 300km. Gittiğin yerde tak prize şarj et işte, evdeysen evden işteysen işten, gezideysen gezdiğin yerden. Nerede istersen prize tak şarj et. 2 saatte bütün depo doluyor. Ne altyapısı? elektrik prizi olmayan yer yok ki memlekette?
  • Guest_1999 kullanıcısına yanıt
    Yok çinde garip garip çin markaları var elektrikli araba yapan;

http://chinaautoweb.com/electric-cars/

Orijinalden alıntı: areels

Ne altyapısı abi ben de bunu diyenleri anlamıyorum. Bugün elektrikli bir arabanın menzili minimum 300km. Gittiğin yerde tak prize şarj et işte, evdeysen evden işteysen işten, gezideysen gezdiğin yerden. Nerede istersen prize tak şarj et. 2 saatte bütün depo doluyor. Ne altyapısı? elektrik prizi olmayan yer yok ki memlekette?

Herkesin evi arabayı sarj etmesi için uygun konumda olmayabilir hocam, mesela apartman dairelerinde oturanlar ? Yada garajı vs olmayanlar ?

Kaldı ki herkesin iş yeri yada çalıştığı firma da sarj etmeye müsait olmayabilir. Firma aracını sarj etmeye izin vermeyebilir yada sen aracını sarj edecek noktada tutamayabilirsin.

Diğer yandan herşey müsait konumda bile olsa ekstra durumlarda yol üstü bu ihtiyacı karşılamak gerekirse çok sıkıntılı durumlara yol açar. Olayı tek taraflı düşünürsek altyapıya gerek olmayabilir fakat tek tip kullanıcı yada yaşam alanı yok o yüzden altyapı gerekli

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Biz türküz altyapıyı da çözeriz, tüplü arabalar ilk çıktığında bakkalardan gaz dolduruyorduk hatırlasanıza, hiçbiryerde otogaz altyapısı yoktu :) Yine bakkaldan şarj ederiz arabayı, bizim esnaf çözer o işi merak etmeyin.

Ne yapıyoruz. El sallıyoruz... Güle güle Çin.
  • desene artık cep telefonu şarz eder gibi kabloyla sıraya gireceğiz

belki yedek bataryayı söküp evde şarza koyarız

düşünsenize pompacı yok, bakım yok ,sanayi yok, vergi yok masraf yok hayat elektrikliye güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 31 Mart 2016; 13:06:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.