Şimdi Ara

Çin, sanayileşmiş ülkelerin toplamından da fazla sera gazı emisyonuna neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin, sanayileşmiş ülkelerin toplamından da fazla sera gazı emisyonuna neden oldu2060 yılı itibariyle karon nötr olma sözü veren uzak doğu ülkesi Çin, yeni yayınlanan bir rapora göre sera gazı emisyonları kırılması güç rekor elde etti. Söz konusu rapora göre ülkenin CO2 emisyonları sanayileşmiş ülkelerin toplamından daha fazla oldu.



    ABD merkezli düşünce kuruluşu Rhodium Group'un yayınladığı raporda Çin’in karnesine eksi olarak yazılan bu gelişme, 1990 yılından itibaren geçen süre baz alındığında ülke için bir ilk olma özelliğini de taşıyor.



    Ayrıca Bkz.TCG Anadolu’ya inecek TB3 SİHA’nın görüntüsü paylaşıldı



    2019 yılında tüm dünyada üretilen karbondioksit eşdeğerlerinin (CO2e)* %27’sinden sorumlu olan Çin’i ise %11’lik oranla ABD takip ediyor. Hindistan’ın da kendi çapında bir rekor kırarak %6.6’lık payla üçüncü olduğu sıralamada, AB bloğu ise %6.4’lük payla dördüncü sırada yer almış.



    Grubun raporunda yer alan bilgilere göre CO2e’nin tüm dünyadaki varlığının 52 gigaton olduğu görülüyor. Bu oran on yıl öncesine kıyasla ise %11.4’lük bir artışı işaret etmekte. Çin’in toplam CO2e miktarı ise paylaşılan bilgiler ışığında 14 gigaton civarına denk geliyor.



    Çin, sanayileşmiş ülkelerin toplamından da fazla sera gazı emisyonuna neden oldu



    İlginç bir şekilde, yaklaşık 1.4 milyar nüfusa sahip Çin’in kişi başı emisyon miktarı ise ülkeler sıralamasından farklı. 10.1 ton olan Çin’deki kişi başı emisyon miktarı, 10.5 ton olan OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Taşkilatı) ortalamasının bir miktar altında. Kişi başı sera gazı üretiminde birinci sıra ise açık ara farkla ABD’de. Ülkedeki kışı başı sera gazı üretimi 17.6 ton olarak gerçekleşmiş.



    Farklı birçok projenin hayata geçirildiği günümüzde artan sera gazı salınımın önüne geçmek geleceğimiz için hayati önem taşıyor. Bu konuda ülkelerin sözlerini tutarak, karbon nötr olma politikalarını bir an önce hayata geçirmeleri gerekiyor.



    *CO2e çeşitli sera gazlarından kaynaklanan emisyonları, diğer gazların miktarlarını aynı küresel ısınma potansiyeline sahip eşdeğer miktarda karbondioksite dönüştürerek küresel ısınma potansiyeli temelinde karşılaştırmak için kullanılan bir ölçü.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/chinas-co2-emissions-surpass-all-developed-nations-combined







  • dunyanin basina bela oldular resmen.

  • Normal bir durum. Dünya'daki çoğu ülke çin de üretim yapıyor.

  • BP'nin Statistical Review of World Energy raporunu okumanızı tavsiye ediyorum. Çin, dünyadaki kömür tüketiminin yarısını tek başına yapmakta maalesef..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nüfusun dan da belli olmuyormu dünyayı yedi bitirdi
    Bu çekik gözlü kan emiciler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ABD kişi başına en fazla sera gazı üreten ülke. Çinin yaptığı aslında başarı. ya ABD oranında sera gazı üretseydi.

  • Koca dünyanın üretim yükünü sırtlanmışken iyi bile sayılır.



    Mesela bütün dünya tutturmuş elektrikli sıfır emisyonlu(!) araba diye. Bu arabaların bataryaları bir yerde üretilecek elbette. Üretim sırasında salınan zehirli atıklar kimsenin umrunda değil. Dünyanın bir tarafı çevreci ayağına caka satarken dünyanın başka bir tarafının kirlenmesine sebep oluyor.

  • lanet olsun çinlilere ya

  • Salınım değil SALIM
  • ABD deki devasa motorlu benzinli truck ve araçlar kişi başı üretimin nedeni.


    Çin deki sonuç fabrikalardan dolayı.Normal yani.

  • Çok fazla ürerler, çok fazla üretirler, yine çok fazla tüketirler. Gerçekten garip bir millet bu Çinliler. Bizim atalar bile 2200 sene önce "bunlar bizi asimile eder" diye fazla ellememişler. Emperyalist politika gütmeden en büyük 2. emperyalist ülke olması da cabası.

  • Eğer Amerika üretimlerini Çin'den alıp kendi ülkesinde üretse biliyor ki bu tablonun lideri kendisi olacak hem havası kirlenecek hem de bu kadar düşük maaşa bu kadar hızlı ve kaliteli ürün yetiştirebilecek vatandaşı yok. Çin aslında kendisine verileni yapıyor, eğer çok paranız var ise istediğiniz elbiseyi terziye diktirirsiniz, terzinin dükkanı gürültülü, dağınık ve pistir ama sizin eviniz tertemizdir. Bunun gibi bir şey bu.

  • YECÜC MECÜC ün vücut bulmuş hali bunlar abi, aman dikkat bizi de yerler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Normal bir durum. Dünya'daki çoğu ülke çin de üretim yapıyor.

    Konudaki akılcı ve makul tek yorum bu herhalde. Çin olmasa kullandığı çoğu ürün ya olmayacak ya da çok pahalı olacak insanlar gelmiş burda boş yapıyor.

  • istediği kadar atık gaz cıkarsın, doğa hepsini ayrıştırır. doğadaki herşey doğal elementlerine ayrışır eger öyle olmasaydı coktan hava solunmaz hale gelmişti. doğa temizler. Gezegen sera gazı, co2, karbon ile doldu diye haber yapıp saçmalıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfus, coğrafya ve üretim büyüklüğü düşünüldüğünde normal. Önemli olan bunun nüfusa ve üretime olan oranı. Nüfusa göre de Çin zaten OECD ülkelerinin ortalamasının altındaymış. ABD ise bu konuda lider. ABD Çin'e bok atacağına kendi yarattığı kirliliğe baksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Sanayi CO2 cıkarmıyor mu? Evet. CO2 'yi bitkiler oksijene dönüştürmüyor mu? Evet. Yani ne kadar sanayi = o kadar oksijen. Bu durumda soluduğun oksijeni ABD'ye borçlusun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bu düz mantık seni çok yanlış yerlere götürür. O zaman bu haberin ve bu raporun da hiçbir değeri yok. Bu iş madem böyle o zaman bu konuda Çin'i neden hedef alıyorlar? Peki kirlenme temizlenmeden hızlı ilerliyorsa?

  • Çekikler dünyayı yavaş yavaş mahvediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Haberlere dünya şu anda çöl ve hava gırla karbon dolu, oksijen yok, küresel ısınma ile yüksek sıcaklar kuraklık var içmeye su yok Haberlerde bu var. Pencereden dışarı bak öyle birşey var mı. Soluduğun hava karbon mu? Kendin karar ver.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.