Şimdi Ara

Çin malı, Chery, Fiyat ve Performans... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
18.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN


    quote:

    Orijinalden alıntı: metesertan


    quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Gelly Echo nun crash test videosu... İzleyin ve deşhete düşün..

    Arabanın airbag li olmasının felan önemi yok , direksiyon mili koltuk kafalığına kadar geliyor..

    http://www.dailymotion.com/video/xfc4dw_latin-ncap-geely-ck-echo-1-3_auto



    dostum bu videonun yeri burası değil bence geely baslıgı altında paylaşmalısın kaldıki internettte böyle yapılan bir çok yanlıştan dolayı chery e ait olmayan bir çok crash test chery nin miş gibi paylaşılıor bilgilendirme güzel ama yeri burası değil



    Muadil araçlar diye bilgi vermek amaçlı verdim bu video yu arkadaşım.. Yanlış anlamayın sakın...
    Valla ben seyrettim ve içim kötü oldu..

    Sonuçta hepimiz çoluğunu çocuğunu emanet ediyoruz aracımıza...



    Ben bu yorumdan ve videodan bahsediyorum Great Wall ile ilgili olandan değil.. Muadil araç diye birşeyi de ilk defa sizden duydum... İlaç değil bunlar... Tek ortak noktalarının Çin Malı olması araçların aynı kaliteye sahip olduklarını kesinlikle ama kesinlikle göstermez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 5 Ocak 2011; 20:31:43 >




  • Arkadaş neden anlamak istemiyorsun..

    Demek istediğimde aynı şey.. Yani çin malı yaramaz diye yafta vurulması olayının gerçek olmadığını , istenildiği zaman GW tarafından üretilen örnek araç gibi güvenlikten ödün vermeden de araç üretilebileceğini , ama istenilmesi durumunda da Gelly Echo gibi güvensizlik te derece yapabilecek bir araç ta aynı ülkede üretilebileceğini anlatmak istiyorum...!!!

    Muadil den kastım aynı ülkede üretim yapan aynı kalitedeki iki fabrikaydı...!!! Cherry ve Gelly... İkisininde aynı segment te araçları var.
  • aslında her ikinizde aynı şeyden bahsedip farklı tarzda anlatıyorsunuz. İşin gerçeği araştırma geliştirme faaliyetlerine odaklanmak. AR-GE işin özünü oluşturuyor. Dikkat ettiyseniz son zamanlarda çinden çıkan bazı haberlerde ki Milliyetin Salı baskısını örnek verebilirim, adamlar hayalet uçak denemesi yapıyorlar. Hatta yakın zamanda ki haberlerde füze savunma sistemlerinden bahsedilirken Amerika, Rusya, Avrupa ve Çinden bahsediliyordu.

    Şunu gözardı etmemek lazımki günümüzde teknoloji tamamen çine taşınıyor ve bu durum da çinliler avantajlı oluyor. AR-GE çalışmalarına önem veriyorlar, ekonomilerini tüketime değilde neredeyse sınırsız hammadde kaynaklarıyla üretime yöneltiyorlar ve bizim gibi cebini dolduran patronların lüks düşükünlüğü yerine AR-GE yatırımlarına hem devlet hemde özel sektör olarak para yağdırıyorlar. Şimdi 2011 deyiz, 2020 de askeri açıdan Amerikaya kafa tutarlarsa hiç şaşırmayın. Biz daha 2020 de kendi uçağımız için AR-GE'ye başlayacağız.

    Şimdi çinlileri değerlendirirken güncel polemikleri bir kenara bırakın derim.....




  • Chery araçlarına 7 yıl garanti veriyor. ama 150 bin km şaşırtmaca gibi.


    Özellikle rica ediyorum. çin malı araçlar için açılan her konuda geely echonun videosu olmasın. Siz insanları gerizekalı fln mı zannediyorsunuz. adam chery aliadan tiggodan bahsediyor. akıllı geçinen biri geely echonun dehşet verici videosunu ekliyor. amacınız nedir. lütfen bu kadar tartışma yeter 2 senedir.
    Alıntı yapmayın. düşüncesizlere laf anlatmanın ne denli zor olduğunu biliyorum.

  • 2 gün önce sabah tam arabaya binerken benim arabanın yanında Chery Alia vardı. (Benim araba dediğim Transporter). Aküsü eskiydi 3 haftadır da hiç çalışmadı malum akü boşalmış uğraştım çalışmadı tabi. Sabah erken saat olduğu için birşey yapamıyorum derken Alia' nın sahibi geldi yandaki otelde kalıyormuş. Bende akünün bittiğini söyleyince çekelim hemen dedi. Neyse benim aracı çalıştırdık. Biraz muhabetten sonra aracın şirket aracı olduğunu öğrendim. Bana gülerek memnunmusun diye soracaksan evet dedi alışmış artık kaç kişi sorduysa. 2008 model ilk gelenlerdenmiş araç 130 bini devirmiş hatta yakın Arap, ve Türki ülkelere falan da gitmiş 1 kez olsun yolda bırakmamış arıza sebebiyle şirketlerinde 8 tane Alia varmış hiç biri de sorun çıkarmıyormuş bakımları düzenli yapıldığı sürece. Bugüne kadar 1 kez yolda kaldığını sebebininde Torosları çıkarken kayış kopardığını söyledi. O da arıza sayılmaz zaten her araba da olabilir. Kısaca kullananlardan pek olumsuz yorum almadım diyebilirim. Servisi çok ilgileniyormuş kayış koptuğunda gece olduğu halde çabuk gelmişler aracın kayışını değiştirip servise götürüp tekrar kontrol etmişler. Yaklaşık bir hafta sonra müşteri hizmetleri arayark aracın sorunun olup olmadığını sorumuşlar. Kısaca yavaş yavaş yerini bulmaya başladı araçlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 8 Ocak 2011; 15:53:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaqwear

    quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN


    quote:

    Orijinalden alıntı: metesertan


    quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Gelly Echo nun crash test videosu... İzleyin ve deşhete düşün..

    Arabanın airbag li olmasının felan önemi yok , direksiyon mili koltuk kafalığına kadar geliyor..

    http://www.dailymotion.com/video/xfc4dw_latin-ncap-geely-ck-echo-1-3_auto



    dostum bu videonun yeri burası değil



    Muadil araçlar diye bilgi vermek amaçlı verdim



    Ben bu yorumdan ve videodan bahsediyorum Great Wall ile ilgili olandan değil..


    arkadaşlar haklısınız ama bu videolardan bir tanesini seredip genelini kıyaslamamak lazım. Önce soruşturmalı acaba videodaki model gerçekten seri üretim aracımı yoksa belirlenmiş modelin satış öncesi test üretimlerimi.

    buradan geely 'nin diger testlerini de izleyerek yorum yaparsak bilgi kirliliğini azaltırız.....

    http://www.youtube.com/watch?v=ZHnaTAtXamw&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=UoZ91rQCGOA&feature=related




  • çerry merry hikaye ya arkadaşlar 20-30 bin tl bu araçlara vermeyin 2. el temiz marka alın ford alın honda alın reno alın volgs. alın ne hoşunuza giderse onu alın ama bu çin işlerini bırakın bi şey ucuzsa mutlaka vardır bi iş işin içinde benim sektörümde de çin malı ürünler var ve 3 te bir fiyatına ve görselliği süper. bir aracın kalitesi 5 sene de çıkar. şahinden iyimidir tabiki ama kardeşim 2001 den sonra satışı durdurulan o şahin doğan kartalın şasesi tam 30 sene öncesine dayanıyor motoru ise 1996 dan sonra tek nokta enj. sistem oldu yani 1990 1995 yıllarında olduğunuzu düşünün ve o şekilde kıyaslama yapın.

    araba alıyosan kardeşim mazisi olan kökü olan bi marka alıcan yok volvoyu almış yok bilmewm ne olmuş bu çin marka aracın kalitesini arttırmaz ki. aldığım(bilmeden) çin malı lastik yüzünden abim kaza yapmıştı.

    aman deyin ve çinciler kızmayın bana ve bence bi daha da almayın




  • Cherry chance modeli kullanıcısıyım araçtan gayet memnunum 1.6 vvt 126 beygir toyota motor aracımın çarpışma testlerinden C ncap 5 yıldızlı aşağıda veriyorum ayrıca özellikleri için linkte var isteyen arkadaşlar linklerden inceleyebilir
    http://www.cinarabalari.com/haber/50-chery-chance-niche-carpisma-testi.html
    http://www.chery.com.tr/m/chance/teknik.html




  • Merhabalar ben de chery kimo 1,3 forza sahibiyim. ve şu an çok sinirliyim. 1,5 sene oldu aldığım aldıktan beri direksiyonda bir ses var onu halledemediler. servisler garantiden parça değiştirmektense hep tamir edip gönderiyorlar tabi sıkıntı devam ediyor. araba 5 binden sonra devriyaj teli ses yapmaya başladı 4-5 kez servise söylememe rağmen sadece yağlayıp gönderiyorlar. bende bosch car serviste ustaya gösterdim koruma lastiği yırtılmış yağmurda su alıyor bu yüzden ses yapıyor dedi. garanti hiyake bunu da söylediğimde laztiği bir yere sürtmüşsünüz diyorlar değiştirmiyorlar. aptal yerine koyuyorlar koruma lastiği sürtmem için motoru pert etmem lazım çünkü bahsedilen lastik üst tarafta. daha sonra bakıma soktum araba 20 binde aküsü bitti neyse onu garantiden değiştiler ama tabi 2.kez gittiğimde. şimdi ise sabahları arabam tekleyerek çalışıyor bir akşam serviste bırakmama rağmen birşeyi yoktur diye geri gönderiyorlar. servis elemanına çok sorunlu bir araba deyince bütün arabalarda bir kusur olur muhakkak diyor. bütün arabalarda kusur olur tabi ama garantili araba servise gidince arızalı parça değiştiriyorlar bunlar ise tamir yoluna gidiyorlar. arabam şu an 25 binde ve 1,5 yaşında amörtisör diye bişey kalmadı araba rodea atı gibi hoplaya ziplaya gidiyor. bunu da söyleyince de tabiki cevabını biliyorum kullanım hatası diyecekler. araba da arkadaşların dediği gibi hiç de uygun yakmıyor 100-120 ile giderken bilgisayar 7-8 arası gidiyor. kilima açık değilken tabi. araba yüksek olduğu için rüzgar çok kesiyor hızını.
    ancak araba şehir içinde çok pratik uzun yolda da hiç yormuyor. pratik bir kullanımı var. ancak çok dikkatli olmak lazım hızlıyken kasisli veya engelli yollarda araba çok yaylandığından kontrol etmek çok zor. artık arabayı yarın ne arızası olacak diye bekliyorum. hergün bir süpriz yapabilir. satmayı düşünüyorum. ama satacağım fiyatlara ne alabilirim onu araştırıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LAZOYI

    Merhabalar ben de chery kimo 1,3 forza sahibiyim.

    Hocam sıkmayın canınızı. Elbette 20,000 TL verip birde servisin kahrını çekmek kolay değil size hak veriyorum. Biz koskoca Ankara diyoruz daha 3 ay öncesine kadar tek yetkili servise mahkumdur. Bu markayı getirip sonra da adam gibi alt yapısını oluşturmayan MERMERLERE her gün güzel güzel saydırmaktayım. Eğer Ankaradaysanız BMS yi tavsiye ederim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y_U_S_U_F_


    quote:

    Orijinalden alıntı: ergungur

    Çindeki tasarım okulları ilk mezunlarını verdi ve artık daha orjinal araçlar üretmeye başlayacaklar..
    Yeni Tiggo sanırım bu olacakmış.
     Çin malı, Chery, Fiyat ve Performans...

     Çin malı, Chery, Fiyat ve Performans...

     Çin malı, Chery, Fiyat ve Performans...

     Çin malı, Chery, Fiyat ve Performans...

    ---


    önden güzel olmuş modern çizgiler hakim .ama arkası pek degişmemiş .

    Hyundai çakması desek




  • Ben istanbuldayım. ve istanbulda mermerlerin merkezinde kendi servislerine götürüyorum. bu sefer başka bir servise götürdüm arabamı orda arabamın sorunlarını buldular herşeyi hallettiler ama bu sefer de aranız garantide değil dediler. bende olmaz böyle şey arabamın garantisi var deyince lpg den dolayı garantili olmadığnı söylediler. bende merkezdeki servise gittim. onlarda aynı şeyi söyleyince çok şaşırdım. aracım alındıktan 1 ay sonlar kendilerinin garantiyi bozmayan markası olan atikere yöneltiler ve kendilerinin anlaşmalı olan yerde montajını yaptırdık. 7 kişi falan aynı anda gittik. ve bundan sonra garantiden bir sürü şey yapıldı. aküsü bile değişti. bu sefer arabının garantisi yok denince çok şaşırdım. ve doğru merkeze gidip bir yetkiliyle görüşmek istediğimi söyledim. 15dk beklemeden sonra bir görevliyle bir bayanın yanına gittik. yaklaşık 40 dk konşutuktan sonra kartını istedim. daha sonra mail yazmak için kartına baktığımda bayanın muhasebe müdürü olduğunu anladım. bu kadar cidiyetsizlik anca chery de olur dedim ve artık arabamı başka özel bir tamirciye bıraktım yaptırmak için.
    alırken nerdeyse törenle aldık arabalır herkes bizi el üstünde tuttu bu araba şöyle güzel şöyle kaliteli bizler size en iyi şekilde yardımcı olacağız falan filan. ama malesef son nokta bu...
    bu arabayı alacak olan arkadaşlar bu yazdıklarımı dikkate alırlarsa iyi olur ben düştüm bari başkaları düşmesin bu oyunlara..




  • Mermerler den otomobil almak resmen intihardır..

    Senelerce Mazda mümessili oldular , Mazda resmen can çekişti ülkemizde.. Hem satışta hem satış sonrası serviste.. En sonunda Mazda bunların mümessilliğini iptal etti şimdi kendi getiriyor Mazdayı Türkiyeye , servislerini de kendi veriyor...

    Mazda gibi büyük bir firmayı Türkiyede bu hale getiren Mermerler Otomotiv , bu sahipsin ÇinÇan firmalarını ve bu firmalardan araç alan müşterilerini parmağında oynatır resmen..... !!!
  • quote:

    Merhabalar ben de chery kimo 1,3 forza sahibiyim. ve şu an çok sinirliyim. 1,5 sene oldu aldığım aldıktan beri direksiyonda bir ses var onu halledemediler. servisler garantiden parça değiştirmektense hep tamir edip gönderiyorlar tabi sıkıntı devam ediyor.


    hocam ben de kimo forza amt var , 2010 Kasımda aldım , şu anda 23000 de , direksiyondan gelen ses bu arabalarda kronik sadece bir kasisten geçerken gelen lak diye bir ses oluyor ama ben sorun etmedim, çünkü forumlardan onu düzeltemediklerini de okumuştum. Onun dışında ben şimdilik gayet memnunum başka ufak tefek bir iki arızası dışında canımı sıkmadı.
  • quote:

    Hocam sıkmayın canınızı. Elbette 20,000 TL verip birde servisin kahrını çekmek kolay değil size hak veriyorum. Biz koskoca Ankara diyoruz daha 3 ay öncesine kadar tek yetkili servise mahkumdur. Bu markayı getirip sonra da adam gibi alt yapısını oluşturmayan MERMERLERE her gün güzel güzel saydırmaktayım. Eğer Ankaradaysanız BMS yi tavsiye ederim....


    BMS nin servisliğini iptal etmişler , herter malum ankara da chery sahiblerinin ortak sıkıntısı , cherynin sitesinde doğan oto diye yeni bir servis gözüküyo deneyen oldu mu?
  • Arkadaşlar istanbul taraflarında iyi servis bilen var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkgen

    quote:

    Merhabalar ben de chery kimo 1,3 forza sahibiyim. .......


    hocam ben de kimo forza amt var , 2010 Kasımda aldım , şu anda 23000 de , direksiyondan gelen ses bu arabalarda kronik sadece bir kasisten geçerken gelen lak diye bir ses oluyor .....

    Sayın brkgen;

    direksiyondan gelen ses öyle sanıldığı gibi kronik değil... Aynı sıkıntı aracımda da vardı ve BMS halen CHERY servisliği yaptığı sıralarda 40bin bakımında olayı düzeltmişlerdi. Öğrendiğim kadarıyla ön düzen sonrası direksiyon kutusunda ufak bir ayarla düzeltiliyormuş ki şuan ön takımdan direksiyona gelen titreşim yada tıkırtıların hiç biri yok...
    Yakında tekrar BMS ye gidip servis işinin detayını öğrenmek istiyorum, o sırada sizin için tekrar bu ses işini sorarım....




  • quote:

    Sayın brkgen;

    direksiyondan gelen ses öyle sanıldığı gibi kronik değil... Aynı sıkıntı aracımda da vardı ve BMS halen CHERY servisliği yaptığı sıralarda 40bin bakımında olayı düzeltmişlerdi. Öğrendiğim kadarıyla ön düzen sonrası direksiyon kutusunda ufak bir ayarla düzeltiliyormuş ki şuan ön takımdan direksiyona gelen titreşim yada tıkırtıların hiç biri yok...
    Yakında tekrar BMS ye gidip servis işinin detayını öğrenmek istiyorum, o sırada sizin için tekrar bu ses işini sorarım....


    ben hertere sorduğumda yok düzelmiyor demişlerdi , bir araçta komple direksiyon setini değiştirdiklerini ama düzelmediğini söylemişlerdi. Bu arada Ankara daki yeni servis Doğan oto ya gittim , kaldırıma vurduğum için sol ön tekerlek geriye kaymıştı , hertere göstermiştim alıp arabayı götürüp yaptırdık diyip geri getirdiler 170 lira para verdim ama hiçbirşey düzelmedi , geçen haftasonu doğan otoda hallettiler arabanın direksiyondaki titreme çekme vs düzeldi.

    direksiyon sesi için de doğan oto halledilir dedi ve işi iyi biliyorlar gibi bir izlenim edindim, BMS ye uğradığınızda sorarsanız çok memnun olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkgen

    quote:

    Sayın brkgen;

    direksiyondan gelen ses öyle sanıldığı gibi kronik değil... Aynı sıkıntı aracımda da vardı ve BMS halen CHERY servisliği yaptığı sıralarda 40bin bakımında olayı düzeltmişlerdi. Öğrendiğim kadarıyla ön düzen sonrası direksiyon kutusunda ufak bir ayarla düzeltiliyormuş ki şuan ön takımdan direksiyona gelen titreşim yada tıkırtıların hiç biri yok...
    Yakında tekrar BMS ye gidip servis işinin detayını öğrenmek istiyorum, o sırada sizin için tekrar bu ses işini sorarım....


    ben hertere sorduğumda yok düzelmiyor demişlerdi , bir araçta komple direksiyon setini değiştirdiklerini ama düzelmediğini söylemişlerdi. Bu arada Ankara daki yeni servis Doğan oto ya gittim , kaldırıma vurduğum için sol ön tekerlek geriye kaymıştı , hertere göstermiştim alıp arabayı götürüp yaptırdık diyip geri getirdiler 170 lira para verdim ama hiçbirşey düzelmedi , geçen haftasonu doğan otoda hallettiler arabanın direksiyondaki titreme çekme vs düzeldi.

    direksiyon sesi için de doğan oto halledilir dedi ve işi iyi biliyorlar gibi bir izlenim edindim, BMS ye uğradığınızda sorarsanız çok memnun olurum.

    Sayın brkgen,

    HERTER..................... Orada çalışan bazı kişileri tenzi ederek yazıyorumki tek kelimeyle hüsran....

    Umarım DOĞAN OTO kalıcı olur ve bizi ankarada tekelden kurtarır.....




  • Dunyanin en onemli uretici ulkelerinden olan Fransa ve İtalya'ya bile benzer bir yaklasim soz konusu.

    Otomobillerin ortaya cikma ve gelisme surecinin neredeyse tamamina tanik olan,ve katkida olan bu iki ulke otomobiline bile cahilce onyargilar besleniyor.

    cin'in isi cok zor yani.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.