Şimdi Ara

Çin'in yeni nesil 'yapay güneşi' tamamlandı 'Sınırsız enerjiye doğru' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
8
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.Kalbim öncelikle tüm iyi niyetli insanlarla. Hedefim ise iyi ve kötü ayırt etmeden tüm insanlığa hizmet etmek.
  • SEN YAPAMADIYSAN OLMAZ O İŞ ..Bİ ARA ÇİNİ ARA SÖYLE BOŞUNA UGRAŞMASINLAR..

  • sera gazları özellikle en büyük sorun. yani araba eksozları, fabrikalar büyük baş hayvanlar, vs vs burada bahsedilen temiz ve sınırsız enerji yani atık yok.

  • termodinamiği hatırlayın ve sonsuz enerjinin ihtimalinin 0 oluduğunu fark edin

  • elektrik, doğalgaz ve araç yakıt giderleri düşsün de...

  • kim yapmış la onu? beşli çete artı capon mu?

    karamboldan biz de gireydik bari o gruba; belki bişey çıkar sonra paylaşırdık..

  • Ulan bu gelsin de buzulllardaki erimeyi klimayla bile durdururuz mq elektrik sınırsız zaten pompala devasa klimaları sogutsunlar havayı ahshahs

  • etrafında manyetik alan oluşturarak plazmanın duvarlarla temas etmesi engelleniyor diye biliyorum.

  • O kadar ısıya dayanabilen materyalleri nereden buluyorlar çok acayip ??????

  • Anlamadığım ve kafamın karıştığı 3.paragrafta "yaklaşık 200 milyon santigrad derece sıcaklıkta hidrojen plazma bulutu üretebileceğini söyledi." derken 7.paragrafta "Bilim insanları, 100 milyon santigrad derece sıcaklığında stabil bir şekilde füzyon reaksiyonları gerçekleştirebilecek bir reaktör üretmek için henüz yeterli teknolojiye sahip olmadığımızı söylüyor." diyerek kendi kendini yanlışlıyor.Hani makale baştan sona bu durumu yanlışlamak üzere yazılmış olsa böyle bir karışıklık ortaya çıkmayacak.Genel geçer şekildeki hem 200 milyona santigrad dereceye yakın deyip hemde bu teknolojiye sahip değiliz demek mantıksız. Çünkü böyle bir teknolojimiz yoksa bu makalede "Henüz bu füzyon reaktörünü üretecek teknolojimiz yok ama Duan Xuru 200 milyon santigrad derecede bilmem ne yapacaklarını iddia etti. Ama google'da bu Çin'in füzyon olaylarını araştırırken sizin 3 sene önceki bir makalenizi gördüm, Çin/,Alman rekabeti adamlar 3 sene 50 milyon santigrad dereceye ulaşmış, hedeflerinin 100 milyon santigrad dereceyi 1000 saniye boyunca muhafaza etmek olduğunu belirtmişler. 3 sene önceki makelenizde bu makaleye taş atıyor. Kusura bakmayın bilim ve onunla ilişkilş teknoloji ile ilgili haberdar etme politikanızı takdir ediyorum ama lütfen bizleri doğru bilgilendirin.https://m.donanimhaber.com/haberler/Cin-nukleer-fuzyon-calismalarinda-Almanyayi-alt-etti.htm.





  • Nu konuyla ilgili Türkçesi 1984 yılında basılmış Aleksandr Kitaygorodski nin Ben bir fizikçiyim kitabında okumuştum. Sovyetler birliğinde kitap 1965 yılında basılmış. Yani demekki bu proje 1950 li yılların projesi... Bu proje içinde yer alan Andrei Sakharov u Amerikalılar Sovyetler birliğinden almaya çalışmıştı. Hatta ona Nobel ödülü bile vermişlerdi...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla warp motoru için manyetik alan değil kütle çekim alanı oluşturmak gerekiyor. Kütlçekiminin uzay-zamanı bükmesi üzerine çalışıyor. Manyetik alanda da uzay-zamanı bükme var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyberfalcon

    Bildiğim kadarıyla warp motoru için manyetik alan değil kütle çekim alanı oluşturmak gerekiyor. Kütlçekiminin uzay-zamanı bükmesi üzerine çalışıyor. Manyetik alanda da uzay-zamanı bükme var mı?
    Hem de inanılmaz boyutta bir manyetik alan gerekiyor ki, uzayı bükerken, gemiyi sabit bir yerde tutabilsin...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.