Şimdi Ara

Çin'in dev uzay istasyonu hazır: Türkiye de astronot gönderebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    MustafaC53
    Türkiyede chp gibi, uzay ajansını mahkemeye başvurup kapattırmaya çalışan bi muhalefet olduktan sonra, İşin zor Türkiyem.


    netten baktım ve gördüğüm bakan varank'ın attığı twit haber yapılmış hani belgesi yada chp den açıklama baktım ben bulamadım varsa göster paylaş da bizde bilelim ve hak verelim bu yazdığınıza, niye neye karşıymış bu chp yine nasıl hainlik etmişler(dedikodu ile hain olunmaz)...

  • Önceki yorum dan sonra ekşi sözlük içinde ancak şu yazıyı buldum...



    quote:

    chp 4 fıkranın, cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değil kanunla düzenlenmesi gerektiği gerekçesiyle, anayasa mahkemesine başvurdu.
    chp'nin iptalini istediği düzenlemeler:
    madde 6-
    (8) yönetim kurulu üyelerine 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 29 uncu maddesine göre ayda ikiden fazla olmamak üzere her bir toplantı için (9000) ek gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödenir.

    madde 8- (4) ajans bütçesinin hazırlanması, uygulanması, harcamaların yapılması, muhasebeleştirilmesi ve iç denetime ilişkin usul ve esaslar yönetim kurulu kararı doğrultusunda ajans tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir.

    madde 10-
    (4) ajans başkanı ve başkan yardımcıları, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca sırasıyla türkiye istatistik kurumu başkan ve başkan yardımcılarına denktir.

    madde 11-
    (4) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanununa ekli (ıı) sayılı cetvelin "b) özel bütçeli diğer idareler" bölümüne "50) türkiye uzay ajansı" satırı ilave edilmiştir.





  • CHP engel olmuşta bilmem ne yapmışlar vs. Hikayeler uydurup durmayın. Bu zamana kadar uzayla alakalı bir girişimimiz oldu mu türksat uydusu göndermek dışında ? Onu da başka ülkelerden gönderiyoruz. Türkiye'de astronot mu var Allah aşkına..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huzur hakkı zaten alınıyor bir çok kurumda. Uzaya gidebilmek huzur bozuyor sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aman CHP duymasın AYM'de soluğu alır...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.